Skoči na vsebino

270 PSOV

Sanda7

Priporočene objave

Močilnikovi odzeli 270 psov pustili so jih 5,kakšno je vaše mnenje o ubogih živalih,ki čakajo na nove lastnike.Sedaj so v Grahovem 3km iz Cerknice,če je kakšen interesent,danes so jih začeli oddajati.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj je sploh blo ?

Sej se mi pesoti smiljo, samo če ga vzameš moraš imeti čas zanj, pa še moj pseto se ne bi glih strinjal z družbo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bojim se, da teli psi ne bojo docakali lastnikov. V stanju, kakrsnem so, jih bojo pomojem veliko moral fentat (ali 'uspavat', za tiste med nami, ki se verjamejo v dedka mraza). Sicer sem pse videl samo na teveju ampak zadnjic sem bil zraven tistega kao zavetisca in se vprasal, kako so ji lahko to dovolili toliko casa... kar se mene tice, je to, kar je pocela v dobri veri navadna svinjarija

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

no enepar psov so že usmrtili, sam sm pa vidu na TV psa k so ga zaprl u 1mX1m kletko........ ja fu*k....

LP by gebre

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Treba bi blo vedt mal ozadje - k baje je blo neki psov tut bolanih in če jih niso zdravil, je žal bolš, da se jih usmrti. Ampak sej pravm-počakimo še par dni da se cajtngi mal o tem razpišejo...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pravi cari so, ni kaj! :x Lahko je vzet pse ko jih ma nekdo na enem mestu, me prav zanima kaj bi se zgodlo s temi pesi če bi bli prepuščeni sami sebi - na ulici. Bi jih takrat kdo opazo? :x Iz izkušenj vem da ne in to kar delajo je prava svinjarija! Na našem dvorišču se že 3 leta potika ena psica (prej sta bli dve, eno je očitno vrag vzel), parkrat sem že klical v azil pa vsakič pravijo da ma lastnika, ki pa jo spusti in se vrne ko pač se. A je to način?!?! Psica totalno shirana, z mladiči, dlaka ji izpada, poleti in pozimi jo vidiš. Zakaj se psa takemu lastniku ne vzame??? Zakaj se potem vzame takim ki skrbijo za psa bolj kot za sebe? OK razumem da so jih vzeli ampak to bi mogli nardit že dosti prej, ne pa zdaj ko je porabla že tolk dnarja pa živcev pa truda za te pse, zdaj ko jim je praktično pripravla teren! Jaz jo čist razumem, meni bi se strgalo če bi mi to naredli in pomoje bi nekoga ubil! Mislim da bi ji za ves ta trud lahko vsaj pomagali pri obnovi tiste podrtije!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dej no Area_51, mal realno poglej. Kaj naj bi veterinarska inšpekcija naredila in kdaj prej? Mislim, da so se dobro pripravili, dobro izpeljali in da bodo za pse našli najboljšo rešitev! Seveda bo nekaj psov tudi ceho plačalo. Zakaj? Ker se je Močilnikova ves čas obnašala nerealno, brez upoštevanja mnenja bližnje in širše okolice, za pse enostavno ni bila sposobna skrbeti in so sedaj živali v stanju, ko jim nekaterim ni več pomoči.

Če imaš žival, si zanjo dolžan ustrezno skrbeti!!!

Zakaj so se tisti Nemci ali Avstrijci (ne vem točno) umaknili in izjavili, da z Močilnikovo nočejo več nič imeti? Ker za živali ni poskrbela kot je treba, pa čeprav so financirali cepljenje in prehrano.

Jaz sem se kar nekajkrat peljal mimo tega zavetišča in povem, da svojemu psu kaj takega ne bi nikoli privoščil.

Zakaj so ljudje vozili pse k njej? Ker so se odvećnih živali tako znebili in so jih vrgli na kup, tako kot mnogi pred njimi. Pljuvajte čez take ljudi, ne pa čez tiste, ki so le opravili svojo dolžnost, ki jim jo narekuje zakon in jaz osebno tudi!! Zakaj je v zavetišču število živali še poleg tega naraščalo? Ker so bili psi in kuzle pomešani med sabo in so se veselo parili naprej. Namesto dveh sirot, jih je nastalo spomladi devet. Ja bravo Milenca! :evil:

Zakaj je sedaj oskrbo oz. pomoč pri tem prevzelo Ljubljansko društvo proti mučenju živali? Verjetno ne zato, ker bi se strinjalo s tem, kar je počela Močilnikarjeva!

Veš, en velik problem nastane, ko ljudje začnejo živali počlovečevati. Ponavadi to počnejo ljudje, ki potrebujejo ljubezen, pa jo drugod ne dobijo. Zato potem ZLORABIJO živali! Živali, tudi tiste najbolj udomačene - psi, imajo svoj namen, svoj način "razmišljanja", svoje potrebe in to sigurno ni tisto, kar jim nudijo ljudje a la Milena M. In verjemite mi, da imajo živali stvari mnogo bolj pošlihtane, kot ljudje!

Zakaj je pri natovarjanju živali prihajalo do določenih grobosti? Ker se živali v takem krdelu med seboj zrangirajo in se vodilne živali pač postavijo v bran. Te je bilo pač potrebno ujeti v zanko in uporabiti določeno silo. Ostale, nižje rangirane, "človeku prijazne", pa so tudi veterinarji oz. delavci, ki so pač to počeli, nosili v naročju. Če bi se Mileni živali res tako smilile, bi jih sama spravila na tovornjake, če bi jo sploh še ubogale, kar zelo dvomim. Mislim, da ona sploh ni imela vodilnega položaja v krdelu! Bila je pač krmitelj, psica ki nosi hrano.

No sedaj pa še tvoj opisani primer. Zakaj se takemu človeku psa ne vzame? Zato ker nimaš jajc, da bi zadevo prijavil na policijo in poskrbel, da bi sodnik odredil odvzem. Zato, ker misliš, da je dovolj, če cmevkaš in kažeš s prstom, ostali pa naj opravijo umazano delo! Se verjetno bojiš sosedu zameriti, a ne? Pojdi k njemu, mu reci kako ti je psica všeč, da ima lepe učke itd in vprašaj, če jo lahko vodiš na sprehod. Pelji jo domov in ji daj jesti. Ko se bo žival popravila, pa se resno pomeni s sosedom. Ko boš pa tako naredil, ti pa rečem "Bravo". Sicer pa izvedi prvo varianto, karkoli je za psa boljše, kot da hira na cesti in mogoče še naredi kakšno neumnost. Te se dogajajo, potem se pa ljudje psov tudi upravičeno bojijo.

Da bi pomagali pri obnovi tiste podrtije? Saj si imel možnost, pa bi šel tja, pripeljal en tovornjak peska, nekaj žaklov Maltita, vzel v roke zidarsko žlico in začel. Če bi se vas nabralo 5, bi vas koštalo cca 10k Sit po glavi in nekaj švica. Ne pa da se je okoli te hiše vedno nabirala samo bagra in iskala medijsko pozornost. Veš, vsaka mala šenkarija (žaklček futra al pa dva) brez pametnega plana samo podaljšuje take agonije. "Zakaj pa niso pomagali ..."sprašuješ. Kdo? Kar neki oni tisti? Kdorkoli bi hotel kaj pošteno narediti, bi moral dobiti na upravni enoti papirje, soglasje sosedov, itd, itd. Borovničani pa so proti! Verjetno kar tako, ker jim je všeč nagajat? Malo morgen. Tudi jaz ne bi maral takega svinjaka, ki se še dnevno širi, v soseščini! A misliš slučajno na državo? Ja to pa imamo tako, kot smo jo izvolili. Se kaj spomniš o obljubah o zavetišču v Ljubljani? Do kakega tedna nazaj ni bilo nič konkretnega, sedaj pred volitvami, pa nekaj kažejo na gmajnicah. Bomo videli.

OK, toliko zaenkrat, imaš dovolj za nekaj časa. Imej se lepo, pazi nase in spoštuj življenje okoli nas!

LP HHV

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pred sedmimi, osmimi leti je večina društev za zaščito živali pomagala Mileni. Potem pa se je sodelovanje sfižilo, ker se ji poleg drugih stvari, ni dalo dopovedati, da je potrebno pse oddajati in ne samo sprejemati. Kolikokrat so ljudje z dolgim nosom odšli, ker jim psov ni dala. Kar se je pa tam dogajalo zadnji dve leti je pa nemogoče opisat. Razmere so bile katastrofalne. Zadnje čase ji je pomagala tudi Tierehilfe Sueden, vendar so tudi ti dvignili roke in zgodila se je sobota. Upam, da bo večina kužkov našla dom.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sama imam zelo rada živali, pa zato še nimam doma 200 psov in 100 mačk. Mileni so ušle stvari iz rok. Še denarno pomoč, ki jo je dobivala iz Avstrije od Društva proti mučenju živali so ji ukinili, ker je predsednica tega društva ugotovila, da Milena pobija mlade pse, ki se ji skotijo in da so breje samice v katastrofalnem stanju. To je bil tudi povod, da se ji pse vzame, saj so naslovili ostro pismo Veterinarski upravi.

Kar pa se ravnanja s psmi tiče pa je TV vse skupaj napihnila. Kako pa naj drugače veterinarji spravijo pse na tovornjake?!? Seveda so psi lajali in cvilili in bili prestrašeni, ampak konec koncev so šli v boljše bivalne pogoje. Cca 6 psov so morali veterinarji takoj usmrtit, ker so bili podhlajeni ali kako drugače bolni.

Vedeti morate, ta ti psi pri Mileni niso imeli minimalnih življenjskih pogojev, pa če tudi je to TV prikazal drugače. Živali so bile izpostavljene vsakemu vremenu, včasih premalo hranjene, ni imela ločenih brejih samic od ostalih psov in še bi lahko naštevali.

Psi so sedaj pod oskrbo Društva proti mučenju živali in mislim, da jim je lepše. Če pa ljudje ne bi bili tako grdi kot so, sploh ne bi imeli sedaj problema kam s psi. :!: :!: :!:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Horjo je dobro napisal.

Močivnikova je sedaj izgubila to, kar jo je definiralo in normalno, da se z vsemi štirimi brani.

V bistvu je ženska imela probleme sama z sabo.

8)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

... življenje je kruto... pasje.... teh mešancov dvomim da jih bodo kaj veliko oddali. Po mojem mnenji bi jih bilo najbolje "humano" usmrtiti. In naprej voditi takšno politiko. 1 leto v nekakšnem zavetišču na razpolago za oddajo, potem smrt. Žalostno, ampak nekako najbolj primerno. Žival ne more nevem kako uživati v teh prostorih, pa kjerkoli so že (pri Močivnikovi al kje drugje). Kar se pa Močivnikove tiče, menim da se je ženski malo zasukalo. Stvari je potrebno gledatirealno. Njena ideja je bila dobra, a je žal prerastla v obcesijo. :cry: Kar se pa veterinarske inšp. tiče, jim dam popolnoma prav. So strokovnjaki in že vedo kaj delajo.

Lp, Onim

p.s. upam, da kakšen lastnik psička ne bo užaljen....... sicer pa tudi jaz menim, da naj pesjanarji po mestih za svoje cucke skrbijo (čistijo, naj bojo privezani, naj ne lajajo povprek, na ljudi.....)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Prvo kot prvo najprej bi mogli naklestit po goli riti lastnike psov k jih pustijo kr tko da odtavajo od doma ali pa da jih kr pustijo !!!!!!!

Jst bi najraj nesu 10 kg briketov tja sam nima smisla k je to kokr kapla v morje jutr bo pa s5 lakota pr bajti.

Najbolše za vse skupi da se to lepo uspava pa je en problem manj pa se v cajtngah bi se kaj pisalo.

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

kuža laja z repkom miga vstane leže taco da ...... la la la

mrš v koco čene bom še tebe ...... la la la

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Horjo je dobro napisal.

Močivnikova je sedaj izgubila to, kar jo je definiralo in normalno, da se z vsemi štirimi brani.

V bistvu je ženska imela probleme sama z sabo.

8)

Ja res je, Slovenka leta nima več razloga za to. Drugače je pa vse res, kar je napisal Horjo, Kaja in še kdo. Zavetišče pomeni to, da za zapuščene in zanemarjene kužke (po)iščeš prijaznejši dom, ne pa, da jih pustiš, da se ti parijo po dvorišču. In avstrijcem je tudi malo za zaupat (oni se pač ne grejo naših politično-populističnih zdrah), tako, da PODPIRAM odvzem, in upam, da kužki čimprej dobijo lep in prijazen dom.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vse to pa se dogaja zato, ker nimamo v tej k... Sloveniji nobene kazni zoper mučiteljev živali in lahko delajo z njimi kar se jim zahoče :evil: :evil: :evil:

Če se samo ozrete po okoliških mestnih njivah boste na njih opazili psičke, ki žalostno gledajo skozi ograjo, ker so jih neumni beboti pustili tam, da jim čuvajo zelje in krompir :evil: :evil: :evil: Država pa nič!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če se samo ozrete po okoliških mestnih njivah boste na njih opazili psičke, ki žalostno gledajo skozi ograjo, ker so jih neumni beboti pustili tam, da jim čuvajo zelje in krompir :evil: :evil: :evil: Država pa nič!

Res je ... to je se posebej pogosto na dolenjskem ... tam imas dve skrajnosti - ali je ubogi pes na par metrov dolgi ketni priklenjen ... ali pa veselo laufa naokoli - in tezi. Ko si na kolesu zna biti to kar zoprno, so ze bile potrebne brce itd ... :?

Varjanta pod a) na par metrov dolgi ketni ... po navadi pred kako delavnico ali kaj podobnega ... in psi so potem prepusceni sami sebi, dobivajo neko hrano ... in to je to :x

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No ljudje zdej pa povejte če to ni pasje življenje. Alo sej Močivnca ni nč delala, kok je pa lahka 300 psov nafojtrala tralala... OK so bli sponzorji sam za tolk pa ziher ne Vse bi blo OK če bi jih (pse) devala vn, ampak to se revi ni dal dopovedat. Sej ne de bi kej sam babnca bi mogla jt mal si podstrešje pregledat. No sicer pa vidmo eno stvar. K je bla ženska leto, so se vsi slikal okol nje zdej pa tovčejo po njej....

Pa reč če to ni svinjarija. :cry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Upam, da bodo hundelibhaberco tudi kam odpeljali. V kakšno primerno ustanovo.

Slovenka leta... Yeah right.

Pa še kakšnega z njo. Vsaj tiste, ki so bili zraven in so vpili proti odvzemu. Vsak od njih jih naj bi ene par domov vzel pa bi bilo. Gospa Neva Miklavčič Predan iz Helsinškega monitorja je imela tudi dva psa pri Mileni. Doma naj bi skrbela zanju.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!