Skoči na vsebino

Vtisi iz dnevnih voženj 2010


Sanda7

Priporočene objave

No, pa mi je uspelo priti do Berlina in nazaj. Gor sva štartala nekaj čez 5 zjutraj v petek, 11. 6., okrog štirih popoldne sva bila že pred hotelčičem. Ker se nama ni več nikamor ljubilo, sva se razpakirala, umila itd, v soboto zjutraj pa sem sina dostavil na ILA na letališču Schönefeld, jaz sem pa pičil v Hamburg. Sem hotel nazaj grede še na kak ogled, a sva bila že dogovorjena, da ga poberem in sem raje odhitel nazaj. Malo pred letališčem mi je motor odpovedal, sledilo je samo še reševanje situacije. S pomočjo zelo prijaznih Nemcev sva imela motor ob pol polnoči že pred hostelom. V nedeljo je šel sin pač z mestnim prometom spet na letališče in zvečer nazaj, jaz pa na enak način v mesto, na ogled znamenitosti. Zelo lepo, vreme je držalo, ni bilo prevroče, znamenitosti še preveč, tako da ko so me noge preveč bolele, sem odpeketal nazaj na počitek. V ponedeljek je sledil prisilni počitek oz. iskanje servisa, prevoz motorja tja, ker pa v celem Berlinu ni bilo reglerja, sva morala počakati en dan. Ok, v hostelu sem se dogovoril še za eno noč, tako da sva se prestavila tja, prenočila, v torek zjutraj me je že s servisa klical, da je motor fertik. Nekako sem spravil denar skupaj, plačal, in čakala je samo še avtocesta do doma. Pred A mejo je začelo nekaj rositi, potem je vlaga drekala še do naše meje, kjer je vsaj pošteno padalo, na naši strani pa dosti dlje od Jesenic ni padalo več. Kar je po svoje še večje sranje, saj ni več naravnega pranja vizirja.

No ja, konec koncev kar lep izlet, če ga ne bi pokvarila smola, ogled Berlina vsekakor priporočam, fura po avtobahnu pa je tudi kar precej naporna. Če se mi bo ljubilo, bom enkrat naredil album in tja nalepil slike, tukaj jih ne bom.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mal huda se je vozit 1000km samo naravnost pa Autobahnu. Berlin je pa itak zakon.. Samo ne zavit v conection club, kjer se konektajo narobe zvezani.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ker varčujem s telefonom, sem se včeraj šel dogovoriti z vulkanizerjem o menjavi gum na mojem mopedu :OK:. Ker možak uraduje malo naprej od Polhovega Gradca sem se odpravil na pot malo čez drugo popoldne, saj zapira že ob 15h. Zadnje gume ni imel, zato jo je naročil. Dogovorila sva se za danes točno opoldne :grim. Nato sem nadaljeval naprej proti Butajnovi. Do tja je še nekaj kilometrov makadama, kar pa ni problem za ta motor. Na križišču, kjer sem se odločal kam bi šel, mi je dal edino opcijo redar, ki me je poslal proti Gorenji Vasi, saj so iz horjulske smeri prihajali kolesarji na dirki po Sloveniji. Po lepi cesti z grobim asfaltom in dokaj hitrimi ovinki sem prispel do Suhega Dola. Ob cesti so čakali navijači, vendar ne zame :grrr. Na križišču sem hotel pogledati zemljevid, a je za menoj pripeljal letečman z lučkami in sireno. Na hitro sem jo odkuril, da mi ne bi preprečil vožnje naprej. Pri spustu proti Žirovskemu vrhu pa je začelo še deževati in kmalu sem bil moker kot cucek. Od Gorenje Vasi proti Škofji Loki pa je bila cesta delno mokra, delno suha. Občasno me je še zalivalo, a se mi ni dalo oblačiti deževnika. Od Škofje Loke pa sem šel čez Zbilje, Smlednik, Vodice in Šmartno proti LJ. Na izvozu z avtoceste je spet začelo padati in ni ponehalo do doma. Ko sem pa moped pospravil v garažo se je pa zlilo z neba na polno :evilgrin:.

Nabralo se je 98 km, od tega vsaj polovico mokrih :yea1: in morda trije kilometri makadama B).

LP Robert

Pogled na oblake

post-20894-127688674134_thumb.jpg

Začetek makadama

post-20894-127688680249_thumb.jpg

Da ne bo kdo rekel, da nisem šel po makadamu, hehe.

post-20894-127688687616_thumb.jpg

  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj imaš časopis v tank torbi za med potjo?

Ja k je šel po makadamu bolj počas pa je mel čas še brat umes:P....če dobr vidm naj bi bil to najbrž zemljevid, ker na njem piše Slovenija.:D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj imaš časopis v tank torbi za med potjo?

Zanimivo vprašanje :)

Si že mogoče opazil da nas veliko uporablja tank torbo ravno zaradi karte?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zato imamo Slovenci najlepšo deželo na svetu.

Ja, pa en kup zagamanih policajev tud... Pa vsak tadrug avto na cesti je polagalec asfalta al pa bager....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Malo trance_28_offtopic.gif, toda Bog je vsakemu narodu določil svojo deželo, samo zase je obdržal najlepši kos zemlje, kjer je nameraval počivati. Pa se je oglasil še en človek in ga vprašal, če bi tudi on lahko dobil svoj kos zemlje. Vendar je bila vsa zemlja že zasedena (poseljena). Ko ga je vprašal kdo je, mu je odgovoril, da je Slovenec. Ker je že vso zemljo razdelil med narode, mu je dodelil tisti kos, ki ga je nameraval imeti zase. Zato imamo Slovenci najlepšo deželo na svetu.

LP Robert

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pod zic vrž tiste male hotelske šampone, da boš imel za sproti. Če nimaš, mi povej, pa ti nabavim :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pod zic vrž tiste male hotelske šampone, da boš imel za sproti. Če nimaš, mi povej, pa ti nabavim :P

Hahaha, tudi tebi ne bi škodilo, ali se ne spomneš fure izpred enega meseca, ko sva se vračala iz Kočevja ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mal huda se je vozit 1000km samo naravnost pa Autobahnu. Berlin je pa itak zakon.. Samo ne zavit v conection club, kjer se konektajo narobe zvezani.

Je mal jeba, ja, ABahn, ampak ni zime za Eskime. Sem si naslednji dan rit spočil v službi... in avtu. Connection club sem tudi pustil pri miru (kje sploh je?), pa tudi pravočasno sva pobegnila, ker je bila najavljena parada Lesbo-gay en vikend kasneje.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj sem se odločil da grem na štajersko. cilj je bil sicer prekmurje a je zmankal časa. štartal sem ob 11 šel čez posavc do kranja in nato naprej do kamnika. vreme je bilo malce oblačno, ne prevroče, glih prou. ko sem prišel v kamnik sem se obrnil proti celju. cesta je bila super malo prometa izjemno malo motoristov, cesta sledi neki dolini, uglavnem bilo je 1a. potem uletim u celje in nadaljujem proti rogaški slatini brez da se zgubim :O vreme je še vedno super uglavnem uživam. v rogaški slatini imam kosilo na pumpi in nato se odpravim naprej v ptuj. vozim za nekim goldwingom z nemškimi tablicami, uglavnem njegov stil vožnje mi paše zato se mu zakačim na rit in prideva skupej v ptuj. tam sem se obrnil proti mariboru. pridem v maribor, iščem smer lendava nič ne najdem. postajam živčen, v mariboru zabijem 1 uro, potem le pogruntam da nč nebo da itak nimam več cajta zato se odpravim nazaj do ptuja, ker je cesta prazna, ravna ga "gonim" do konca in pogruntam da gre zbrega celo 110 kmh. verjetno sem zgledal smešen ker sem čisto ležal na tanku ampak vseeno pridem do ptuja, tam grem nazaj do celja po isti cesti. v celju se odločim da ne grem nazaj čez kamnik ampak grem čez trojane, kjer se seveda ustavim na krofih.tam je povno upokojenih švabov. to so taki kalibri ki nosijo štumfe pa sandale skupaj in še vedno uporabljajo telefonske govorilnice :O pojem 1 krof pa pol in nato se ves srečen odpravim naprej do trzina,kranja in nato čez posavc domov na jesenice. prispem ob 9ih zvečer, zmatran po prevoženih 500km. blo je zlo fajn najlepš med kamnikom pa celjem.

post-19496-12774016632_thumb.jpg

post-19496-127740170248_thumb.jpg

LP

Popravljeno . Popravil molotov
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tako pa mi je uspelo priti na Vršič. :kva2: Da se nebi peljal samo na Vršič sem pogledal še malo okoli.:) Danes zjutraj ob pol 8ih šel iz Slov.Bistrice proti Mozirju in Logarski dolini nato čez Pavličevo sedlo. Tako in že sem bil pri sosedih in šel do Železne Kaple nato pa proti Vrbskemu jezeru. Ko sem bil tam sem moral nekje parkirati in seveda polek malo dražjih mašin :P Tako in naslednji cilj je bil Vršič :OK: ker pa nisem skozi sledil garminu sem zapeljal ravno namesto levo in kasneje videl tablo Faaker See tako da sem moral še to pogledati :D ampak blizu nisem moral prit ali je camp ali pa privat :wallbash: časa za iskanje okoli jezera pa tudi ni bilo in končno proti Vršiču :naughty: Na cesti proti Vršiču zelo dosti motoristov na cesti in tudi ovc :lol: ura je bila že pol 2 tako da sem kar hitro zapeljal še do Loga pod Mangartom in nato skozi Bovec, Kobarid, Idrijo in prisel do Logatca kjer sem se odločil da grem kar na AC proti Slov. Bistrici. Tako in nabralo se je prijetnih ovinkastih in ravnih 550km in 11 ur vožnje :D :D

Pa še nekaj slik je nastalo :P

- Pavličevo sedlo

p6240236.jpg

- Nekje pri sosedih :whistle:

p6240250.jpg

- Vrbsko jezero

p6240260.jpg

p6240263.jpg

p6240266.jpg

- Še pod Vršičem

p6240277.jpg

- :OK::P

p6240290.jpg

p6240295.jpg

- Na Vršiču še malo snega :P

p6240300.jpg

- Ni bil najbol stabilen :D

p6240316.jpg

- Most na Soči

p6240336.jpg

- Pa se zemljevid ker link ne dela..:angry:

zemljevid.jpg

Popravljeno . Popravil shark90
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tako pa mi je uspelo priti na Vršič. :kva2: Da se nebi peljal samo na Vršič sem pogledal še malo okoli.:) Danes zjutraj ob pol 8ih šel iz Slov.Bistrice proti Mozirju in Logarski dolini nato čez Pavličevo sedlo. Tako in že sem bil pri sosedih in šel do Železne Kaple nato pa proti Vrbskemu jezeru. Ko sem bil tam sem moral nekje parkirati in seveda polek malo dražjih mašin :P Tako in naslednji cilj je bil Vršič :OK: ker pa nisem skozi sledil garminu sem zapeljal ravno namesto levo in kasneje videl tablo Faaker See tako da sem moral še to pogledati :D ampak blizu nisem moral prit ali je camp ali pa privat :wallbash: časa za iskanje okoli jezera pa tudi ni bilo in končno proti Vršiču :naughty: Na cesti proti Vršiču zelo dosti motoristov na cesti in tudi ovc :lol: ura je bila že pol 2 tako da sem kar hitro zapeljal še do Loga pod Mangartom in nato skozi Bovec, Kobarid, Idrijo in prisel do Logatca kjer sem se odločil da grem kar na AC proti Slov. Bistrici. Tako in nabralo se je prijetnih ovinkastih in ravnih 550km in 11 ur vožnje :D :D

Pa še nekaj slik je nastalo :P

Šele zdele opazu da smo se srečal oz. del poti prevozil skup - čez ovinke od Idrije do Logatca.

Pozdrav :photo:

Popravljeno . Popravil GrCaR
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes me je Suzuki zbudil ob cca 8:30 (beri sredi noči):P Nekako se ni moral načudit, da sem se končno odločil, da se podam proti Barju in naprej proti morju..slvenskemu tokrat.

Nič, podrl sem rekord v oblačenju, brez zajtrka in ob 8:50 sem se že peljal proti Vrhniki..seveda po AC heh. Nič kaj zanimivo, ne dogaja tudi pri velikih hitrostih, še šah bi laho špilal, če bi imel partnerja...oz partnerko..khm

Ob 10:00 me je herr Suzuki pričakal z vročo stručko...hvala mojstr...sj veš da na prazen želodec še f*** ne paše :closedeyes:

Dokler sem tamanil stručko se je herr S pedenal in zaverglal tisti svoj "traktor", da se kao ogreje. Madona a Suzuki res mora tako šklopotat? :hmm:

Po ogrevalnih 5km..baje da suza rabi poseben režim...se je začela veselica. Prijetni kmji do Viki burgerja. Tam se je pa svet ustavil! Mislim, da sva presedla več v Vikiju pred TVjem, kot pa sem bil cel dan na motorju. Sprobala kar nekaj njihovih "specialitetov", pogledala malo GP...tik pred odhodom je še vletel en čudn stric v majci (dobesedno :eek:) "why to be normal" ali nekaj takega...hja kaj drugega lahko pričakuješ od bmw farerja :P

Ko sva se okrepčala in odpočila od naporne vožnje :blush:, sva pičila proti domu. Vmes doživela tuš...spet sem pozabil šampon doma bemu sveca.

No na kratko....eseji mi nikoli niso šli od rok...

Prijetnih ehm 240km po AC :P in še bolj prijetnih XYZ km po lokalnih cestah (herr S. bo vedel točno kilometrino).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj smo se odpravili na klubski izlet na Veliki Klek.Štirje smo bili iz kluba, trije pa iz MS (legvan-ka :P, dante, gladiac in nejcgs). Na črpalki na Celovški se nas je nabralo 9 komadov s sedmimi mopedi. Ob 8:15 smo krenili proti Celovcu, kjer je kolegu odpovedala poslušnost njegova Honda. Zato se je odločil, da ne gre naprej z nami in jo je ubral čez Beljak (Louis), Korensko Sedlo in Vršič domov. Mi smo nato nadaljevali skozi Feldkirchen na Turrach, kjer smo se malo okrepčali. Spustili smo se v dolino in v Preblitz-u zavili levo proti Obertauern-u. V lokalu, kjer se običajno ustavimo smo hoteli popiti še kakšno :kava:, a ni bilo nič, ker je bil le ta zaprt. Nadaljevali smo naprej proti Radstadt-u in se ustavili ob poti v gostilni, kjer smo si privoščili kavo. Malo smo še posedeli, saj je bilo veliko topleje kot zgoraj na prelazu, hehe. Nato smo skozi Radstadt, Wagrain, ST. Johann im Pongau nadaljevali do odcepa na gorsko cesto na Klek. Natankali smo še motorje in se začeli vzpenjati proti vrhu. Seveda so nas najprej še oskubili za 18€. Vreme na vrhu je bilo sončno, z redkimi oblaki, je pa precej pihalo, zato tudi temperatura ni bila pretirano visoka. Pri spustu sem skoraj zbil srno, ki je hotela prečkati cesto, a se je izgleda ustrašila konvoja glasnih dvokolesnikov in zato raje obrnila. Nadaljevali smo skozi Sveto Kri (Heiligenblut), Winklern in Lienz proti Šmohorju. Po dolini Zilje smo se peljali do odcepa za Korensko sedlo, kjer smo se vrnili nazaj v domovino. Zaključek vožnje smo kronali z večerjo na Rodici pri Domžalah. Prevozil sem točno 600 km.

Na severni strani Grossglocknerja.

post-20894-12775820385_thumb.jpg

Moj motorček v snegu B)

post-20894-127758238529_thumb.jpg

Pogled na Veliki Klek

post-20894-127758302576_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hola,

ja tko kot je napisal že Frips, danes zjutraj je uletel do mene in sva skočila na sladoledni zajtrk do Vikiburgerja, sproti pogledala še zaključek 125 ccm dirke in celo Moto2 dirko ;) vmes mahala YeTiki ko blesava, pa naju ni hotela videt :P

potem pa sva malo čez eno švignila nazaj, da bi doma gledala še MotoGP, pa naju je malo pred Senožečami dobila kvalitetna ploha, Frips se je ustavil in oblekel dežjaka in zavil na AC proti domu, jst pa kar hrabro gasa naprej in res sem kmalu pokukal ven iz plohe na drugem koncu :P potem naprej po mokri cesti - ampak je šlo fajn, k tele SportSmart res niso švoh za v dež - dokler nisem malo pred Postojno priletel v novo ploho, ma je bilo tudi te kmalu konec, za Postojno pa sonček in suha cesta vse do doma, sem bil že skoraj suh ko sem prišel domov, pet minut pred startom dirke :) (no dirka ni bila bogvekaj, od naših spet nič, fajn je blo videt Bena na začetku nekaj časa na drugem mestu, pa v zadnjem krogu kako se je Lepi boril kot lev z Dovijem za tretjo stopničko; ostalo zmeren do pretežen dolgčas :yawn: )

po dirki, kosilu in pomivanju posode sem se zavihtel nazaj na Lubico in zviz do Logatca, kjer sva pobrala Tarumenga in smo šli v Postojno na sladoled - Beli Max rules :yea1: na poti domov sva se ustavila še na ridah, in ko se je začela tema spuščati proti nižinam sva spokala domov

vse skupaj 243 lepih, živahnih, uživaških LS kmjčkov, razen tisto nekaj malega v dežju; in še extra zahvala prijaznim motoristom (in celo enemu avtomobilistu!) ki so naju opozorili na inkasante z radarjem na parkirišču na tisti dolgi ravnini za Kozino (proti morju)

post-163-127758813576_thumb.jpg

post-163-127758817838_thumb.jpg

post-163-127758819846_thumb.jpg

post-163-127758823221_thumb.jpg

post-163-127758825457_thumb.jpg

post-163-127758828951_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Prevozil sem točno 600 km.

Z R1? Ti nisi normalen. Mene na Z-ju po 300km tako boli rit, da je samo še šentjanževo olje reši :D

No, ampak naslednjic ko boste sli na veliki klek bi sel zraven :blush:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Z R1? Ti nisi normalen. Mene na Z-ju po 300km tako boli rit, da je samo še šentjanževo olje reši :D

No, ampak naslednjic ko boste sli na veliki klek bi sel zraven :blush:

Smo se peljali v enem dnevu do Maslenice in nazaj ca 700 km.

Pa me R1 99 ni uničla. Bi šlo še naprej. Je pa potrebna kondicija.

Probal Z-ja: ja, ma fejst trd sedež, podvozje pa mehko:wallbash:. Je bolj za kratke furce. Za dolge bo treba kaj drugega, bolj prijaznega.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sploh ni problem narediti 700 + km na dan. Je pa res potrebno imeti malo kondicije. Bi jih pa naredil še več, pa sem omejen s časom, ker imam ponavadi drug dan zgodaj službo in ne morem med delovnim časom spati (občasno po 10 min :whistle:).

@krucymucy, seveda si dobrodošel, da greš na izlet z nami. Itak zganjamo turizem in ne divjamo.

LP Robert

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!