Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno (popravljeno)

sori- "Renault Quattro Williams" je bila zgruntavščina mojega prjatla še pred leti, ko je v F1 Williams še z Renaultom dirkal. nisem čist ziher, da je on "the" avtor te fraze, ma sem od njega slišal in potem nikoli več.

@Sheriff: (mam pa ne) prodam :D

glede porabe sem pa zgruntal zakaj pije 2litra več na 100km. pred leti sem imel 95 kil in sem bil napram današnjim 110kg grinta. večja kot je obremenitev vozila s težo "tovora", večja je poraba, ne? :hmm:

Popravljeno . Popravil Jurij
Objavljeno

glede porabe sem pa zgruntal zakaj pije 2litra več na 100km. pred leti sem imel 95 kil in sem bil napram današnjim 110kg grinta. večja kot je obremenitev vozila s težo "tovora", večja je poraba, ne? :hmm:

• 1 mesec pozneje...
Objavljeno

Vprašanje za lastnike Mitsubishijev. Letos sem kupil novega Lancerja 1,6 in sem bil zelo neprijetno presenečen nad porabo, ki znaša pri optimalni vožnji cca. 10l/100km, kar ni niti podobno temu, kar piše med tehničnimi podatki.

Trgovec mi je zagotavljal, da ima avto zelo nizko porabo, potem pa šok :eek: . Ko sem pa povprašal glede tega pooblaščenega serviserja, pa mi je povedal da je to normalna poraba, ker so to "kao" že rahlo zastareli motorji.

Vprašujem vas, ali je to normalno ali ne, ker če ni, bom stopil do trgovca in ga lastnoročno zadavil :grim !

Objavljeno

Vprašanje za lastnike Mitsubishijev. Letos sem kupil novega Lancerja 1,6 in sem bil zelo neprijetno presenečen nad porabo, ki znaša pri optimalni vožnji cca. 10l/100km, kar ni niti podobno temu, kar piše med tehničnimi podatki.

Trgovec mi je zagotavljal, da ima avto zelo nizko porabo, potem pa šok :eek: . Ko sem pa povprašal glede tega pooblaščenega serviserja, pa mi je povedal da je to normalna poraba, ker so to "kao" že rahlo zastareli motorji.

Vprašujem vas, ali je to normalno ali ne, ker če ni, bom stopil do trgovca in ga lastnoročno zadavil :grim !

To je cisti primer zavajanja kupca, kar je po slovenskih zakonih kaznivo.

Je pa res, da ce je nov avto ima cca 1000-3000 km vecjo porabo, ki se kasneje normalizira.

Meni je tudi Ibiza nova papcala 7,5 l/100km sedaj je pa poraba za dober 1-1,5 l/100km nizja.

Objavljeno

Če ti kaj pomaga podatek, je tudi švogarjev novi passat(tdi, 101KM) prva dva tanka pil med 8 in 9 l/100km, potem je poraba padala in se sedaj ustalila na približno 6 oz še nekja manj litrov na sto prevoženih(pri enakem režimu vožnje). Za tvoj avto bi morala poraba pri normalni vožnji biti okoli 8l/100km. Jasno več kot imaš mesta večja bo in obratno pri relacijah, v povprečju pa pomoje dosti nad osem ne bi smela biti.

Objavljeno

ar 155 1.8 TS (130 km) letnik 93 155000 km poleti z klimo 7.5l pozimi 9l relacija 10l na poln gas tam med 180 in 200 km/h sprobano kar nekajkrat ljubljana-beograd na eno stran 550km in natankal 54litrov in v ljubljani spet isto. poleti pa če ji dušo trgaš po mestnih kljukah ne preseže 10l

Objavljeno

ar 155 1.8 TS (130 km) letnik 93 155000 km poleti z klimo 7.5l pozimi 9l relacija 10l na poln gas tam med 180 in 200 km/h sprobano kar nekajkrat ljubljana-beograd na eno stran 550km in natankal 54litrov in v ljubljani spet isto. poleti pa če ji dušo trgaš po mestnih kljukah ne preseže 10l

Identičen avto (letnik 93, edino malo manj kilometrov) je meni papcal približno takole:

- minimum: 7,8 l/100 (ko je bila sklopka že za zamenjat in relacija LJ-Biograd)

- normalno poleti s klimo: 9 l (mešana vožnja)

- pozimi: 10l (mešana vožnja)

- spomladi/jeseni samo po mestu, brez klime: 11l

- maksimum: skoraj 13 l (mestna vožnja s kratkimi vožnjami, klima 90% na polno cel čas)

Objavljeno

Večina mojih voženj je relacijskih in takrat je poraba takšna. Po mestu je cca.12l, klime pa sploh ne upam vklopit! Avto pa ima sedaj prevoženih 15.000 km, tako da je motor že kar "ajnfaran".

Objavljeno

Po moje to ni normalno,ker vozim Colta in je poraba max.do 7l :whistle:

Objavljeno

Po moje to ni normalno,ker vozim Colta in je poraba max.do 7l :whistle:

Ja, samo ti nimaš paketa opreme sport. Mogoče je pa v ta paket všteta tudi športna poraba goriva :( !

Objavljeno

Jaz bi se na tvojem mestu sigurno oglasil na servisu, jim zadevo predočil in potem bi videl, kaj se da ali ne da narediti. Lahko, da je samo ''kaj za nastavit'' kar mehankarji ''zelo radi'' počno.

• 1 mesec pozneje...
Objavljeno

Nissan Micra 1.0, letnik 90, torej 16 let star avto...poraba na relaciji 711km mi je pristala na borih 4.3l/100km...za moje pojme fantastično za tak stari avto :grim Res pa je da sem mel cajt in ga nisem nic kaj preveč tiščal ampak vseeno :OK:

Objavljeno

xantia hdi 99 letnik zadnje pol leta 5,7/100 km.

clio II dci 04 letnik 3,4/100 km.

Objavljeno

Nissan Micra 1.0, letnik 90, torej 16 let star avto...poraba na relaciji 711km mi je pristala na borih 4.3l/100km...za moje pojme fantastično za tak stari avto :grim Res pa je da sem mel cajt in ga nisem nic kaj preveč tiščal ampak vseeno :OK:

Polo 1,0 letnik 95 pa kuri skoraj 8 litrov - jajca!

Objavljeno

Citroën Xantia Break 1.9TD:

IPB Slika

Objavljeno

fiat scudo 1.9 TD cca 7.5 litra

Objavljeno

citroen c3 5-6 litrov (1.4 mašina) :D

Objavljeno

Potem pa je prišel Svizec in zavil čokolado... .)

Objavljeno (popravljeno)

Polo 1,0 letnik 95 pa kuri skoraj 8 litrov - jajca!

Daj notri tiste ameriške tabletke pa bo... :grim

Popravljeno . Popravil Gregc
Objavljeno

Šokac naj ti bo, ti bom izdal recept. Pa še svizca s čokolado dobiš :grim

Pri 50km/h šaltaš v peto in se vozis v 5. vse do 90, te hitrosti pa NIKOLI ne presežeš. Povprečno se hitrost suče okoli 75-80km/h na magistralki, avto AC ne vidi, pa tud mest in semaforiziranih križišč bolj malo, kolkor je pač nujno da prideš iz MB do morja in nazaj. Direktno za moj avto ti lahko povem da ga pri 30. šaltam v 3., pri 40. v 4. in pri 50. v 5. Do morja sicer nisem šel direkt, sem pa do tja nardil 355km. In tam tankal. V MB je bil kesl poln, tam sem spet tankal do polnega in porabo za to 3600 sit. Pol si pa zracunaj kaka je bla poraba v eno smer. Nazaj pa, ne bos verjel, nisem sel po isti poti ampak kilometrov se je nabralo pa enako+1. Vmes je blo pa se kar dost bregov, recimo Črni kal, pa Planina pa Marija reka, poraba pa še manjša kot dol :grim

Tud Opel Astro 1.6 75KM je ob takem nacinu voznje mozno spravi na 4.5l/100km. Takrat sem prevozo 632km ob enakem nacinu voznje. Pa ne mi pravit da masino s tem dusim ker laufa ko urica. Olje sem nazadnje menjal pred 26.000km (5w50) pa je avto se zdaj tak tih ko da bi bil novi. Tud plini so tak nizki da jim na tehnicnem ni blo nic jasno in so se med sabo samo spogledovali, so rekli da se na novih tezko pride na tak nizko vrednost.

Cist tak btw, sem pa tud Daewoo Nexio 1.5 90KM spravo na 19l/100km, skoz AC, gas do daske (po ravnem 185-190), po bregu pa do 200-205. Na morju sem bil v 1 uri pa 52min (244km tocno do AG nad Izolo), pa se kar nekaj stare ceste je blo takrat do LJ ;) Ampak tega vec ne bom ponovil :grrr

Objavljeno

AREA, lepo si napisal kako se da šparat in kako najlaže metat €€€ za bencin (oz. nafto)

sicer te s tako počasno vožnjo ne bi rad srečal na cesti, pa vseeno :D

@DrM - FJR: sicer polo 1.0 letnik 2000 pa vendar, poraba z ultratežko nogo ni presegla 7 litrov (same relacije) -> pelji avto na servis (pri mojem vem da je bla na armaturi ena lučka za katero so me opozorili da če bo gorela bo avto delal, ampak več kuril in če se to zgodi naj pripeljem na servis)

fotrov VW je tudi žgal cca 8l/100 km (sicer 1.6, 75 KM), pol pa na tehničnem na 5 let namerijo preveč "plinov", na servisu so ugotovili da je preperela ena cevka na frgazarju (se mi zdi da za podtlak)

Od takrat naprej poraba več kot liter manjša (pa same kratke razdalje)

Objavljeno

Pri 50km/h šaltaš v peto in se vozis v 5. vse do 90, te hitrosti pa NIKOLI ne presežeš.

:yes:

po klancih navzdol vržeš v ler.....

postojna-ljubljana stara cesta na vrhniki na avtocesto, isto za nazaj, do vrhnike avtocesta, nato po stari...Clio 1.2 16v poraba tja in nazaj, potovalni računalnik 4,6 l/100 km..... :D

:)

Objavljeno

Moj je na zadnji furi žru 6 litrov dizla pa pol kubika blata :(

Objavljeno

H Civic 1.8 (103 kW) 2006:

- prvih 2500 prevoženih: povprečje (vsega po malo: AC, lokalno) 7,5 l/100 :OK:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!