Skoči na vsebino

Yamaha XJR 1200/1300

jrakus

Priporočene objave

Živ!

Zadnja D207 mi je lepe vožnje zdržala 6 kkm, in je bla namontirama na naloženem mopedu k sem šou u Grčijo, D205 pa mi je zdržala cc 8-10 kkm.

Je pa oprijem na D207 precej drgačn k je na D205. Beri ta nar ta buljš.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ej Bajsi.

Me še zanima kam je dal Bajsi fergazerje prgledat pa puštimat, ker bi men tud pasal iz 10 n 8 litrov pridet.

Več ostane za pivo pol zvečer, ane?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sem ves čas imel prednjo na 2,5 in zadnjo na 2,9 bara. Že sam presegam 90kg.

Tadej to so neverjetni kilometri, kaj pa oprijem, pa vožnja v mokrem?

LP Bajsi

Kilometri so kar resnični.

Oprijem z mrzlimi gumami je nikakav, pol ko se segregejo je pa soliden. Za moj stil vožnje zadošča. Na ovinkih pridem tudi s temi gumami do tačke in do izpuhov.

Tadej

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Me še zanima kam je dal Bajsi fergazerje prgledat pa puštimat, ker bi men tud pasal iz 10 n 8 litrov pridet.

Motocenter Ptuj, Žabjak - mehanik Mišo.

LP Bajsi

@tadej Na ovinkih pridem tudi s temi gumami do tačke in do izpuhov.

Pol tak bolj nagibaš kot jaz, zadnjo poberem celo prednja je pa še kar precej placa ob strani, ampak jaz se že prej presedem, mi je na Vmaxu vse čohalo po tleh pa sem se navado malo bolj telovadit na motorju.

LP Bajsi

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bajsi hvala lepa :OK: .

Se en dan gor oglasim, da vidmo če bo kej boljš s porabo - dvomim.

Mogoče ostane kej, da te pelem na pir :kva2: ?

LP.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes 3 ure (!!) nisem stopil z mopedka (razen hitro tankanje) in ne čutim nikakršnih neugodij, kaj šele bolečin. Poraba 5,6l/100km.

Madona je udoben, kot da so ga naredili po moji meri.

:D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes 3 ure (!!) nisem stopil z mopedka (razen hitro tankanje) in ne čutim nikakršnih neugodij, kaj šele bolečin. Poraba 5,6l/100km.

In kakšna je prevožena razdalja?

LP Bajsi

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

In kakšna je prevožena razdalja?

LP Bajsi

292 km - redek promet

Popravljeno . Popravil Jur
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Do zdaj največ 560 km, z dvema postankoma za pijačo pri prijateljih.

LP Bajsi

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kot novopečeni lastnik XJR-ja (mesec dni-1.300 km) imam eno banalno (greenhorn) vprašanje: verigo je baje treba mazat z notranje strani?! Kako hudiča naj dosežem notranjo stran, če komaj slamico na spreju porinem tja pod kotom 30st.? Še najlažje in učinkovito bi verigo namazal kar na zobniku. Kakšna je vaša praksa?

PS: XJR :notworthy: :yea2: :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz jo mažem z leve strani motorja(gledano v smeri vožnje), mažem verigo, ki je spodaj po zgornji strani (malo bebasto se čuje ker je veriga samo ena) nato pa še z desne notranji del spodnje verige (je malo bolj zamudno, ker sprejam samo mali košček, pa še na roke vrtim kolo).

LP Bajsi

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz jo mažem z leve strani motorja(gledano v smeri vožnje), mažem verigo, ki je spodaj po zgornji strani ..

LP Bajsi

Več ni treba, sicer lahko ampak je brezpotrebno zaparavljanje spray-a in "pacanje feltene", ker:

1 se mast sama razporedi avtomatično zaradi sredobežne sile na zun. stran

2 na zun. strani našricana mast zaradi istega vzroka odfrči po cesti in zadnji "felgi"

Če ne voziš po posebej prašnosvinjskih cestah je tudi mazanje lahko redkeje. To se vsekakor zelo dobro vidi "nauč" in otipa s prsti.

Tako mi je razložil serviser. K pretiravanju mazanja pa seveda silijo trgovci, da bi prodali čimveč.

:unsure:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

hi,

jaz imam sedaj 500 km na števcu pa sem včeraj prvič mazal. Tako kot Bajsi z leve strani motorja le cevčico na spreju sem malo zapognil (kot pipo), da sem lažje dosegel notranjo stran verige. Sprejam pri zadnjem zobniku proti zobniku saj tako najmanj šprica naokoli z drugo roko pa ženeš kolo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hvala, se mi je zdelo. Mimogrede: se strinjam z Jurom o pretiravanju trgovcev. Ugotavljam, da je po 400km veriga še dovolj namaščena; pri zmerni vožnji je verjetno dovolj mazanje na vsakih 500 km.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hvala, se mi je zdelo. Mimogrede: se strinjam z Jurom o pretiravanju trgovcev. Ugotavljam, da je po 400km veriga še dovolj namaščena; pri zmerni vožnji je verjetno dovolj mazanje na vsakih 500 km.

Verjemi,da je......vsaj mojo vožnjo zdrži.....res ni xjr,je pa yamaha...........pa še po 500 je včas mastna,sam je že vprašljivo,kok je maže ostal med ringi.

Torej, 500 bo po moje kar tapravo!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Moja ni nič mastna in nič dol ne leti - uporabljam ono čudo od Dry Luba- Louis. Ko belton ne curlja in ne packa. Kak bo pa z vzdržljivostjo ketne bom pa kdaj kasneje poročal.

LP Bajsi

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sprejam pri zadnjem zobniku proti zobniku

Vem, da je off topic ampak, a niso bile neke debate, da naj se na zobniku ne bi mazalo :?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Gebre:

Vem, da je off topic ampak, a niso bile neke debate, da naj se na zobniku ne bi mazalo

Saj ne mažeš po verižniku ampak kak centimeter pred njim. To sem zasledil tudi na nekem tujem topick-u, da je tako najbolje.

Po verižniku pa ni dobro, ker veriga(valjčki, in ostalo) ne dobi masti pa še mazati je potrebno v tem primeru po zunanji strani verige, saj po notranji ni možno, če je na verižniku.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Natočil sem 18,91l prevozil 247km. Poraba 7,65l vključeno tudi 15km top speeda po AC. Z rezervo sem naredil 52 km. Rezerva prevožena maksimalno do 120kmh.

LP Bajsi

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Natočil sem 18,91l prevozil 247km. Poraba 7,65l vključeno tudi 15km top speeda po AC. Z rezervo sem naredil 52 km. Rezerva prevožena maksimalno do 120kmh.

LP Bajsi

Koliko časa si porabil za to razdaljo?

Namreč res mi ne gre v glavo (brez heca),

da meni "pije" 2 litra manj / 100km.

To je ogromna razlika.

Ali mi (ne se spet jezit) lahko takole prijateljsko poizkusiš razložiti?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ta tank je držal več kot teden dni. Saj pravim lahko se dobimo za furo, vsi natočimo, peljemo v koloni in spet natočimo ko prvemu zmanjka benza. Pa bo konec misterij s porabo. V Motorradu 3/2004 (upam da je pravi, test ti lahko pošljem po mailu) so na 2004 letniku beležili porabo 6,7l na "landstrasse" in jo pohvalili napram letniku 2003, ki naj bi bil "požrešen".

LP Bajsi

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!