Skoči na vsebino
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

KORISTNE POVEZAVE (klikni me):

*vremenska napovedMeteo Hrvaška , Ilmeteo EU , ventusky-padavine, veter interaktivna mapa

*razmere na cesti: HAK  *gibanje padavindež in oblaki , Yr *veterWindy,  *livecam: kamere hrvaška , kamere live HR  radarji: https://m.hak.hr/map.asp?t=880&g=0 

datoteke za radarje by Snečer

BEST OF JADRANKA (jagodni izbor iz teme jadranska magistrala, ter povezave na potopise okrog jadranke, otokov itd..)

Priporočene objave

Objavljeno
48 minutes ago, vandrovec said:

V ponedeljek je bilo polno, na plaži se je komaj dobilo prostor za dve brisači

A nisi ti neke sorte hermit? Hoces samoto pa hodis kjer ni folka pa take fore? Pol koncas na gradski plazi u baski?! 

nisem nek ljudomrznez, al ce vidim tako situacijo, sploh ne ustavim, ka li da bi iskal plac za lezat. 

Uradne cifre so prsle. Ni jim jasno, kako je to mogoce. 

IMG_5525.jpeg.fb21e449fed9b1c821cd2992d1db6242.jpeg

po moje je prepoceni, pa folk misli de nima smisla tja hodit. Morjo mal podrazit, da se jih bo resno jemalo. 

• Všeč mi je 1
  • Haha 1
Objavljeno
pred 33 minutami, skalar36 pravi:

U petek jadranka dol-gor. Še kdo?

fakoff, v petek mam servis v nedeljo dol, pon nazaj, če bo vremenska ok ..s 390ko, pa act vmes, da ne bo samo Kove do pakle hodil :P

• Haha 1
  • Žalosten 1
Objavljeno

@Snečergreš? Kje se dobiva?

Objavljeno
pred 2 urami, Kugelschreiber pravi:

A nisi ti neke sorte hermit? Hoces samoto pa hodis kjer ni folka pa take fore? Pol koncas na gradski plazi u baski?! 

nisem nek ljudomrznez, al ce vidim tako situacijo, sploh ne ustavim, ka li da bi iskal plac za lezat. 

Ti imaš s sabo žensko ali ženo, tako bi tudi jaz iskal bolj samotne kotičke, midva sva pa šla ritke gledat pa napihnjene ustnice od kelnarc.... Pa večino v barih ob plaži, v morje le dvakrat zaplavat. Kakršna je družba tako se je potrebno prilagodit. Naslednjič greva z enim ki ne pije alkohola, tam bo bolj asketsko, kar mi tudi paše...🙂

Objavljeno
pred 6 urami, Kugelschreiber pravi:

Uradne cifre so prsle. Ni jim jasno, kako je to mogoce. 

IMG_5525.jpeg.fb21e449fed9b1c821cd2992d1db6242.jpeg

po moje je prepoceni, pa folk misli de nima smisla tja hodit. Morjo mal podrazit, da se jih bo resno jemalo. 

Zeelooo omiljeni podatki....

Objavljeno

V Dalmaciji na otoku je domačin potarnal, da je manj nemških gostov, pa tudi čeških tablic sem videl manj.

Da bi bilo manj turistov pa nisem zaznal, običajna gneča (res pa je da -10% npr. ne zaznaš) :) 

Trajekt, ni bilo težav med tednom, na pola, megamarket natrpan do daske, cene pa, hja, malo višje kot pri nas, ampak vse pa tudi ni treba požret ravno :)

plaža prazna vjutro :) 

WhatsAppovadatotekaSlika2025-07-25ob08_50.04_ad0ef707.jpg.c2c03893dcea6cb89a722d1923d6788d.jpg

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Hrvati nas bodo prej ali slej prehiteli, če imajo malo manj turistov so zato pa cene toliko zvišali, da imajo več dobička. V glavni sezoni so kar precej zasedene počitniške kapacitete, kolikor sem gledal nastanitve in po videnem ni opaznih razlik izpred let. Nekaj let nazaj so imeli polovico manjše povprečne plače in penzije, sedaj se nas že skoraj dohiteli...

• Všeč mi je 1
  • Haha 1
Objavljeno

Od prehitevnja na magistrali pogresam samo @Lipstick. Mislim da ga nisem srecal niti lani, letos zagotovo ne.

• Všeč mi je 1
Objavljeno
pred 17 urami, vandrovec pravi:

Hrvati nas bodo prej ali slej prehiteli, če imajo malo manj turistov so zato pa cene toliko zvišali, da imajo več dobička. V glavni sezoni so kar precej zasedene počitniške kapacitete, kolikor sem gledal nastanitve in po videnem ni opaznih razlik izpred let. Nekaj let nazaj so imeli polovico manjše povprečne plače in penzije, sedaj se nas že skoraj dohiteli...

kljub vsej drami, ki jo radi naši mediji zapišejo, jim denar sam pada z neba. Poletje je bilo nabito, zaradi dviga cen lahko pol folka manj gre ven na pico, pa bodo enako zaslužili. Jaz bi tut delal 3 meseca, pa potem lenaril.

Nikakor pa ni pametno, da si mečemo pesek v oči, namreč take obale in tako velike, kot jo ima Hrvatska na najboljši EU lokaciji, je skoraj ni. Da ne govorim o cestah za nas motoriste. Seveda je ČG (ampak obala je qurac), pa tudi Albanija, obala super, ceste tak tak, in Grčija..ki je že zdavnaj presegla Cro po ponudbi se pravi, nudim nič za visoko ceno :P

no zdej se pa pojdi turizem. A bom šel ležat na 10km mivke, kjer se izgubim in plavat v usrano vodo, ter plačat kos pice 20€ v Italijo? Ma ja malomorgen, al pa po domače arivederči.

Mi2 z mojo kot vsako leto "kampirava" v sobi pri Markotu (Seline-Pakla). Je lepo povedal, da oni sicer niso dvigovali cen in je bil restoran poln vsak večer. Mi2 sva za PP plačala nekih 10% več kot lani, s tem da je vzdušje domače, do plaže ima 10m, do restorana 5m in je glavna kraljica pod borovcem, kjer ni gneče, drugje je kao manj ljudi zaradi cen. Ampak dejstvo je, da so se cene vsaj hrane prekleto dvignile. In žal, ker ne maram gneče, nisem v Starigradu opazil nič manj gneče kot običajno in to je po mojem merilu "jebemtigužvo in cene".

• Všeč mi je 4
Objavljeno

To z dvigovanjem cen ob manjši porabi za enak zaslužek, je dolgoročno polomija. Slovenci so pač edini idioti, ki jih to ne moti (vsaj ne toliko, da bi spokali kam drugam) . Ostali bodo šli kam drugam. Severnjakom je Španija ravno tako daleč kot Hrvaška (cene in skomercializiranost pa na hrvaškem prehiteva Španijo) . Neke nedotaknjene obale je vedno manj, s parkiranjem se jim je čisto "utrgalo" , najraje bi še zrak zaračunali... Da je kampiranje v Franciji cenejše kot na hrvaškem, je vsaj meni "fenomen" (pa je Francija daleč od poceni) .

Cene bodo "navijali" dokler ne bo počilo, potem jim bodo vsi drugi krivi, potem pa se bodo počasi spustili na realna tla (kot vedno) .

lp

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 14 minutami, DAMI34 pravi:

kljub vsej drami, ki jo radi naši mediji zapišejo, jim denar sam pada z neba. Poletje je bilo nabito,

moj kamenček v mozaiku, da kao ni gostov...rezerviral isti app kot lani..greva z ženo, parkiram pred app ob cca 13.30, ko bi bil za nas...za mizo ležerno tipi v kopalkah, pive na mizi..."gazda" bookiral 2x in sva izvisela...no, v tem kraju potem od vrat do vrat, vse polno, nada, niente, zero...se peljeva v naslednji kraj parkirava, google maps in kliči vse po vrsti...nekaj dobila okrog 19. ure....je pa res en sam Madžar, Čeh, Slovak,...

• Všeč mi je 2
  • Žalosten 1
Objavljeno
pred 9 minutami, tomaz69 pravi:

je pa res en sam Madžar, Čeh, Slovak,...

Ti so sedaj nadomestili Nemce, Nizozemce, Italijane...

pred 20 minutami, franc pravi:

Cene bodo "navijali" dokler ne bo počilo, potem jim bodo vsi drugi krivi, potem pa se bodo počasi spustili na realna tla (kot vedno) .

Kot je napisal Dami, imajo lepo obalo in blizu, realno gredo s cenami lahko višje od zahodnih sosedov. Nekoč poceni Balkanska država bo zaradi naravnih danosti postala med bolj prestižnimi turističnimi destinacijami tudi za Američane in druge po svetu. Bodo pa za nas postali dragi ampak to smo si sami krivi, ker nazadujemo...

• Všeč mi je 1
Objavljeno
pred eno uro, franc pravi:

To z dvigovanjem cen ob manjši porabi za enak zaslužek, je dolgoročno polomija. Slovenci so pač edini idioti, ki jih to ne moti (vsaj ne toliko, da bi spokali kam drugam) . Ostali bodo šli kam drugam. Severnjakom je Španija ravno tako daleč kot Hrvaška (cene in skomercializiranost pa na hrvaškem prehiteva Španijo) . Neke nedotaknjene obale je vedno manj, s parkiranjem se jim je čisto "utrgalo" , najraje bi še zrak zaračunali... Da je kampiranje v Franciji cenejše kot na hrvaškem, je vsaj meni "fenomen" (pa je Francija daleč od poceni) .

lp

stari, kam bodo šli? 100km...je že višek, spanje v Senju...ko se gre do Zadra :P

Oprosti...sam Španija, italija in vse sredozemlje je na enakem nivoju s cenami. Mogoče so kje še kanček pred Hrvati s ponudbo. 

Samo slikat eno račun ko odkartaš za expresso 5€ in jokat po družbenih omrežjih je ubogo. Vprašaš za ceno al a pogledaš cenik. In greš gladko dalje, če cena ne ustreza, al pa vprašaš če je pri kavi vračunan tudi felatio :P potem zlahkoto pljunem 20€ za kafe..sam da nima izvajalka storitve zobne proteze. :D

pred eno uro, vandrovec pravi:

Ti so sedaj nadomestili Nemce, Nizozemce, Italijane...

Kot je napisal Dami, imajo lepo obalo in blizu, realno gredo s cenami lahko višje od zahodnih sosedov. Nekoč poceni Balkanska država bo zaradi naravnih danosti postala med bolj prestižnimi turističnimi destinacijami tudi za Američane in druge po svetu. Bodo pa za nas postali dragi ampak to smo si sami krivi, ker nazadujemo...

zgolj za info ČG ni nič cenejša. Pa je že bolj daleš, Albanija...cene so evropske. Seveda je tudi kvaliteta storitev poskočila.

• Všeč mi je 1
Objavljeno
On 9/10/2025 at 7:53 PM, vandrovec said:

Z plačami so nas res že skoraj dohiteli, je pa to rezultat dveh posegov Plenkovičeve vlade: 

1. Enormno  zvišanje plač ( tudi čez 50% ) javnemu sektorju zadnji dve leti

2. Ugodna davčna politika 

Bo BDP/capita so sicer kar napredovali, so pa še vedno konkretno zadaj: 21K € proti 31K €.

Je pa res, da so po paritetni moči pa že kar blizu.

Objavljeno

Ce kdo misli da bo krovaski turizem doletela kataklizma, ga ne bo. Bo pa posledice cutil marsikateri posameznik. 7 sezon straziva isti bili kamen, in mimo glisira isti trajekt. Lani in letos obcutno bol prazen kot 2023 ali prej. S terase pred APP imava razgled na priveze. Do 2023 so bili zelo zasedeni. Lani, letos. Ne baš. Cez noc privezana jadrnica bol izjema kot pravilo. Kolega skiper pravi Sukošan nikoli ni bil tako poln. Da je rentanje je padlo za polovico. 

6 hours ago, DAMI34 said:

Španija, italija in vse sredozemlje je na enakem nivoju s cenami. Mogoče so kje še kanček pred Hrvati s ponudbo. 

Tri februarje sem zabil en dopust v spaniji, in v Italiji sem par dni vsako leto. O ponudbi in cenah nima smisla, ker hrvati izpadejo taki oderuski amaterji, da ni za verjet. Ostala jim je DC8. in to je meni njihov zadnji plus. Namesto na Losinj greva ta vikend v Italijo. 

novalja vs rimini. Naj vsak presodi sam. 

IMG_5529.png

IMG_5528.png

• Všeč mi je 1
Objavljeno

Rimini-bruh :P

• Haha 2
Objavljeno
pred 7 minutami, DAMI34 pravi:

Raje dam 2X ali 3X več na Hrvaškem...

pred 10 urami, Kugelschreiber pravi:

novalja vs rimini. Naj vsak presodi sam. 

Novalja je bila še med najcenejšimi na Hrvaškem, Baška in Rab sta imela prejšnji vikend skoraj dvakrat višje cene apartmajev.

• Všeč mi je 1
  • Haha 1
Objavljeno

Tale tunel na jadranki je zajeban. Kamion se nima kam umakniti in če na polno not počiš je hitro sranje. Trije motorji vs kamion. Žal tudi smrtna vmes. Vir FB https://www.facebook.com/vucnasluzbakaramba

545823140_1229015359030691_3816449149794501426_n.jpg

547387881_1229015419030685_2240345564275763688_n.jpg

• Žalosten 6
Objavljeno
1 hour ago, vandrovec said:

Raje dam 2X ali 3X več na Hrvaškem...

Novalja je bila še med najcenejšimi na Hrvaškem, Baška in Rab sta imela prejšnji vikend skoraj dvakrat višje cene apartmajev.

Lido do Rimini ima kilometre, ritk bi moglo bit precej…al si spet preklopil v samotarja? 

Cene za Rimini niso apartmaji, hotelčki z zajtrkom. Nisem bil tam ene 12 let. Bom videl. Fura bi morala bit luštna, ceste imajo hude. 

• Všeč mi je 1
  • Haha 1
Objavljeno
pred 1 uro, DAMI34 pravi:

Tale tunel na jadranki je zajeban. Kamion se nima kam umakniti in če na polno not počiš je hitro sranje. Trije motorji vs kamion. Žal tudi smrtna vmes. Vir FB https://www.facebook.com/vucnasluzbakaramba

545823140_1229015359030691_3816449149794501426_n.jpg

547387881_1229015419030685_2240345564275763688_n.jpg

tu je 40 omejitev se mi zdi...

Objavljeno
2 hours ago, DAMI34 said:

Ce je res tako hudo, majo ful lekarn.  Bom najdu nek za zelodec. 

• Haha 3
Objavljeno
pred 31 minutami, Snečer pravi:

tu je 40 omejitev se mi zdi...

V bistvu omejitev ne igra vloge..če vidiš luči je bolje ustavit prej, ker kamion gre po sredini tunela

Objavljeno

Glede na to, da je kamion kar daleč iz tunela in so "ostanki" nekje na sredini, je "prižgal" na polno in pomedel...

Objavljeno

Predvidevam da so kamion odmaknili. Enostavno ni prostora. Pa še se sonca padeš v temo in pizdarija je tu. Običajno so tudi tla mokra. Kamion pa tudi ne more voziti hitro ker je ovinek pred tunelom

Objavljeno

Premalo se o kamionih govori oz uči na cpp za vse ostale kategorije razen C in Ce,D, ki rabijo kdaj večjo širino na cesti... 

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!