Skoči na vsebino
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

KORISTNE POVEZAVE (klikni me):

*vremenska napovedMeteo Hrvaška , Ilmeteo EU , ventusky-padavine, veter interaktivna mapa

*razmere na cesti: HAK  *gibanje padavindež in oblaki , Yr *veterWindy,  *livecam: kamere hrvaška , kamere live HR  radarji: https://m.hak.hr/map.asp?t=880&g=0 

datoteke za radarje by Snečer

BEST OF JADRANKA (jagodni izbor iz teme jadranska magistrala, ter povezave na potopise okrog jadranke, otokov itd..)

Priporočene objave

Objavljeno

Če je tunel tako ozek, bi morali prepovedati vožnjo tovornim vozilom oz. postaviti semafor. Ker tole "na uč" očitno ne deluje.

• Všeč mi je 1
Objavljeno

Ni prvo tako srečanje v tem tunelu. Žal.

Objavljeno

Morje še vedno na desni. 

IMG_20250912_130454.jpg

IMG_20250912_130438.jpg

• Všeč mi je 8
  • Hvala 1
Objavljeno

Se opravičujem, ampak moraš bit kar "bukselj", da v tunel priletiš, kot da ga ni... Sploh, ker je ovinek iz obeh strani. Tule pa so bili očitno kar trije...

• Všeč mi je 2
  • Hvala 2
Objavljeno

Ceste ne poznajo in ne vedo da je placa samo za eno vozilo.

Enake gluposti delajo čez serpentine. Nihče ne pomisli da bo šlepar zaprl celo cesto 

Objavljeno

Vsak mora pazit na svojo rit, samo v tem primeru niso problem motorji ampak kamion. V tunel bi lahko zapeljal le s hitrostjo pri kateri lahko ustavi (ker je on tisti, ki dela "problem" , vozi po nasprotni strani) , kar pa več kot očitno ni.

Objavljeno

Morje na levi 

IMG_20250912_144447.jpg

IMG_20250912_144406.jpg

• Všeč mi je 7
  • Srček 1
Objavljeno
pred 3 urami, franc pravi:

Vsak mora pazit na svojo rit, samo v tem primeru niso problem motorji ampak kamion. V tunel bi lahko zapeljal le s hitrostjo pri kateri lahko ustavi (ker je on tisti, ki dela "problem" , vozi po nasprotni strani) , kar pa več kot očitno ni.

narobe, on lahko ustavi sred tunela, motor ne ustavi, ker upa, da se bo izšlo, ker ne računa, da je kamion preširok in že v tunelu, ker je tunel moker itd...ni kamion kriv. dejstvo, preverjeno. Poznam vsak ovinek jadranke v nulo.

Poznam bivšega forumaša, ki je glavo imel dobesedno pod prednjo gumo kamiona. Pa ne razpredam, da je on kriv al karkoli, kamion skozi tunel ne more drugače kot gre in to je po sredini. Mal se zamisliš, ni nujno, da si hudo prehiter, ampak preden odreagiraš maš komplet zaprt tunel. Zdej se pa znajdi. 

Objavljeno
3 hours ago, franc said:

Tunel je ozek, a ne tako da se ne bi mogli srecat. Verjetno je slo na pas mater in je usekalo. Pac brez samoohranitvenga nagona. Morda je delo prvi motor z zaviranjem presenetil ona zadaj in je bil bowling…drvet v take situacije na slepo je pac samomor. Do zdaj se jim je ocitno izslo. 

• Všeč mi je 1
Objavljeno

s kamionom se ne moreš srečat, tudi počasi ne (ker mora zaradi višine iti po sredini tunela), absolutno je potrebno počakati (beri najbolj pametno). Sem 100% v moj zapis. Pa še tunel je moker torej pozabi da boš počil na zavoro.

Objavljeno

Stipe je lepo komentirao udes:

tipe Piližota

Ako se malo bolje pogleda vidi se da je tunel uzak i nizak visok je jedino u centru okrugline a kamion je visok i širok i kao takav mora voziti po sredini tunela motori nisu vozili brzo da jesu bija bi lom ikrš jednostavno kamion ih je iznenadija u trenutku dolaženja a lupetanja sa jedne i druge strane (auti,motori)ko izaziva sudare jel vi slušate sebe
Objavljeno

@DAMI34 ne seri. Vožnja po nasprotni strani je prekršek.

Objavljeno
pred 18 urami, Joker pravi:

Se opravičujem, ampak moraš bit kar "bukselj", da v tunel priletiš, kot da ga ni... Sploh, ker je ovinek iz obeh strani. Tule pa so bili očitno kar trije...

Bi razumel nekako da prvi nadrsa, kaj pa druga dva zadaj, sta vozila brez varnostne, nalimana kot v čredi? Ni tam taka brzina predvidena da se ne bi dalo ustavit in videt ovire, ce mislim na prav tunelcek.

Objavljeno
pred 9 urami, franc pravi:

@DAMI34 ne seri. Vožnja po nasprotni strani je prekršek.

ne sprašujem se o prekršku, niti ne ugotavljam krivde. Pa pojma nimam s katere strani je znak za prednost. Dajem nasvet, kako preživeti.

1. tunel nima sredinske črte

2. tunel ni osvetljen

3. četudi je na vsaki strani kamiona po 1m ali več prostora je izredno malo. To ni srečanje zunaj, ko vse vidiš, ampak v tunelu, kjer izgubiš orientacijo, predvsem pa zaznavanje prostora, ker se oči še niso prilagodile na temo

Jaz ustavim, če gre kamion al pa avtodom, al pa avto s prikolo.

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 16 urami, DAMI34 pravi:

s kamionom se ne moreš srečat, tudi počasi ne (ker mora zaradi višine iti po sredini tunela), absolutno je potrebno počakati (beri najbolj pametno). Sem 100% v moj zapis. Pa še tunel je moker torej pozabi da boš počil na zavoro.

Z normalno vožnjo se po mojem mnenju motor in tovornjak lahko srečata. Motor je obrnjen počez, tovornjak pa parkiran celo malo postrani...

image.png.13e8a5c0a0edc7736171f090c80bafa9.png

• Všeč mi je 3
  • Haha 1
Objavljeno

Mogoče je prvi motorist zavrl in padel pod odbijač kamiona, glede na vidne poškodbe na odbijaču, ostala dva zadaj sta pa imela zaprto pot.

Objavljeno

Če bi se bolj kulturno pripeljali, bi šlo lahko čez brez tega sranja.. Ampak, ker je ponavadi na tej lepi jadranki gas na polno, mozgani pa na off, je pa kot je..

Jadranka ni samo za motoriste kot nekateri mislijo, so tudi ostali udeleženci, in ja tudi transportna vozila..

Pa kot vožnja po nasprotnem pasu je prekršek, kot tudi neupoštevanje omejitve hitrosti, če se že gremo cpp... Se pravi imamo v tem primeru hitro deljeno krivdo.

Upam,da so se snemali kako "hudi so", da se vidi kakšna je bila vožnja še pred tem dogodkom.

• Všeč mi je 4
Objavljeno
pred 2 urami, XTR pravi:

Z normalno vožnjo se po mojem mnenju motor in tovornjak lahko srečata. Motor je obrnjen počez, tovornjak pa parkiran celo malo postrani...

image.png.13e8a5c0a0edc7736171f090c80bafa9.png

ne mi pisat pravljic. Če bi mal vedel, kako mora kamion peljati, bi vedel, da mora odpeljati. Ker gledamo smer "kamion ima morje na desni" rabi šlepar ob vstopu odpeljati (torej dodatno gre na nasprotni pas), da gre prikola po sredini, prav tako mora pri izstopu "iti bolj levo gledano s smeri njegove vožnje" da bo prikola na sredini., kajti čaka ga ovinek v desno.

Tvoje veselje je če misliš gemblat, a se bo izšlo al pa ne. Ampak res bi rad, da me ne učite nečesa, kar prekleto dobro poznam. Kjer sem se nmalokrat ustavil ob vstopu v tunel, ko sem se vračal domov.

sicer pa..dol mi visi..vi kar voste, bomo tule objavili mojstre, ki so trdili, da gre in da so mel prednost :P

Letno sem vsaj 10x na jadranki in poznam jeben tunel.

Objavljeno
pred eno uro, Supertech pravi:

Če bi se bolj kulturno pripeljali, bi šlo lahko čez brez tega sranja.. Ampak, ker je ponavadi na tej lepi jadranki gas na polno, mozgani pa na off, je pa kot je..

Jadranka ni samo za motoriste kot nekateri mislijo, so tudi ostali udeleženci, in ja tudi transportna vozila..

Pa kot vožnja po nasprotnem pasu je prekršek, kot tudi neupoštevanje omejitve hitrosti, če se že gremo cpp... Se pravi imamo v tem primeru hitro deljeno krivdo.

Upam,da so se snemali kako "hudi so", da se vidi kakšna je bila vožnja še pred tem dogodkom.

še zadnjič bom povedal, v tunelu nisem srečal "gasa na puno". Tunel je že sam po sebi problem. tudi pri čisto normalni vožnji. Vzroke sem zapisal. Ob dobrem metru placa (ja tudi 150 cm lahko računamo), hitro dotakneš neosvetljen del tunela ali pa prikolice, bognedaj da so trije motoristi v koloni, sam en zajeba...

Rešitev je jasna in ne se tolažit, vozim 40km/h skos tunel kot piše. Če vidiš (ko se vračaš domov torej morje na levi) vstopati ali voziti skozi tunel, kamion, šlepar, turista s prikolo, pokni zavoro do konca in počakaj pred tunelom skrajno desno.

Kdro hoče naj verjame, kdor noče, bom vesel vaših posnetkov "komaj se je izšlo". Če bo posnetek bum kraš bum...bom pač žalosten. Jebiga, jadranka ni turizem.

• Všeč mi je 2
  • Hvala 1
Objavljeno
pred 21 minutami, DAMI34 pravi:

ne mi pisat pravljic. Če bi mal vedel, kako mora kamion peljati, bi vedel, da mora odpeljati. Ker gledamo smer "kamion ima morje na desni" rabi šlepar ob vstopu odpeljati (torej dodatno gre na nasprotni pas), da gre prikola po sredini, prav tako mora pri izstopu "iti bolj levo gledano s smeri njegove vožnje" da bo prikola na sredini., kajti čaka ga ovinek v desno.

Tvoje veselje je če misliš gemblat, a se bo izšlo al pa ne. Ampak res bi rad, da me ne učite nečesa, kar prekleto dobro poznam. Kjer sem se nmalokrat ustavil ob vstopu v tunel, ko sem se vračal domov.

sicer pa..dol mi visi..vi kar voste, bomo tule objavili mojstre, ki so trdili, da gre in da so mel prednost :P

Letno sem vsaj 10x na jadranki in poznam jeben tunel.

Vseved.

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 6 minutami, boris1970 pravi:

Vseved.

maš boljše informacije, al te samo sekira zakaj sem to zapisal? Kdor me pozna, ve kako vozim, kolikorat sem letno na magistrali in koliko jo poznam, so pa zadeve, kjer ni druge kot se ustavit in počakat. Če te to sekira, prjatu: go for it...upam da se ti izide :D

Mgoče bomo pod slikce, upam da ne vučne službe Karamba ampak tvoje (če ti bo ratal kdaj jadranko odvozit) napisali: Car, mel je prav!!! Pun gas mim šleparja se izide vtem tunelu (če zamižiš :P )

Objavljeno
pred 1 minuto, DAMI34 pravi:

maš boljše informacije, al te samo sekira zakaj sem to zapisal? Kdor me pozna, ve kako vozim, kolikorat sem letno na magistrali in koliko jo poznam, so pa zadeve, kjer ni druge kot se ustavit in počakat. Če te to sekira, prjatu: go for it...upam da se ti izide :D

Mgoče bomo pod slikce, upam da ne vučne službe Karamba ampak tvoje (če ti bo ratal kdaj jadranko odvozit) napisali: Car, mel je prav!!!

Glej

Imam apartma na Viru,čez poletje smo vsaki vikend na morju(motor) plus ostali letni časi,tako da si upam trdit da sem jo prevozil

večkrat koti!!

Verjami ali pa ne.

lp

Objavljeno

S pizduni, ki ne objavite niti ene slike s potovanj, izletov, relacij, se bom vedno teško pogovarjal ali debatiral, sploh z internet svetovalci :P 

Objavljeno

Kot ti

Objavljeno
Pravkar, boris1970 pravi:

Glej

Imam apartma na Viru,čez poletje smo vsaki vikend na morju(motor) plus ostali letni časi,tako da si upam trdit da sem jo prevozil

večkrat koti!!

Verjami ali pa ne.

lp

ne verjamem...simpl..odgovor je en post višje

aja, še vedno ni nihče od pametnih napisal, kak ga počiš skos tunel mim šleparja...res me zanima :D

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!