Skoči na vsebino
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

KORISTNE POVEZAVE (klikni me):

*vremenska napovedMeteo Hrvaška , Ilmeteo EU , ventusky-padavine, veter interaktivna mapa

*razmere na cesti: HAK  *gibanje padavindež in oblaki , Yr *veterWindy,  *livecam: kamere hrvaška , kamere live HR  radarji: https://m.hak.hr/map.asp?t=880&g=0 

datoteke za radarje by Snečer

BEST OF JADRANKA (jagodni izbor iz teme jadranska magistrala, ter povezave na potopise okrog jadranke, otokov itd..)

Priporočene objave

Objavljeno
pred 4 minutami, boris1970 pravi:

Kot ti

dej ne mi nabijat, AC počiš do SV. roka, s klimo in babo zraun, tle se pa repenčiš :D

Zihr ti verjamem, da vsak vikend nabijaš magistralo v največji gneči, lej zihr :D

Objavljeno
pred 3 minutami, DAMI34 pravi:

ne verjamem...simpl..odgovor je en post višje

aja, še vedno ni nihče od pametnih napisal, kak ga počiš skos tunel mim šleparja...res me zanima :D

S teboj je nemogoče razvit pogovor ker imaš vedno prav.

Ne počiš ga mimo, kulturno se pelješ probaj enkrat.

pred 3 minutami, DAMI34 pravi:

dej ne mi nabijat, AC počiš do SV. roka, s klimo in babo zraun, tle se pa repenčiš :D

Zihr ti verjamem, da vsak vikend nabijaš magistralo v največji gneči, lej zihr :D

Zgrešil si poklic,jasnovidec bi moral bit!!!

• Všeč mi je 2
  • Haha 2
Objavljeno
pred 1 minuto, boris1970 pravi:

S teboj je nemogoče razvit pogovor ker imaš vedno prav.

Ne počiš ga mimo, kulturno se pelješ probaj enkrat.

ja kultura pomaga, ko ni prostora...svaka čast :D

Objavljeno

Nekateri mojstri mate nekaj več, nič hudega, pač zmorete. mi reveži bomo raje počakali, da se tunel sprazni. Že tako je dovolj cepcev na jadranki, ki nas ogrožajo, zakaj bi še namerno "kulturno" preiskušal svojo srečo v tunelu :D

• Všeč mi je 1
Objavljeno
pred 19 minutami, Snečer pravi:

drugi, vsaj jaz gorim o drugem (brez sredinske črte), prvega se komot srečaš, ker ima 2 pasova.

Gugl sicer laže s posnetkom, zavoj je večji kot izgleda in da voziš šlepar boš zapeljal, glej sliko:

skrajno levo, in pri izhodu tudi levo, da gre prikola skozi. Če pogledam znak imajo tisti za dol proti Pakli, (morje na desni) prednost pri vstopu v tunel

Untitled.png

Objavljeno
pred 2 urami, DAMI34 pravi:

S pizduni, ki ne objavite niti ene slike s potovanj

Evo se podpisem

Lp

Pizdunka (al karkol je pac zenska oblika)

😂

• Haha 1
Objavljeno

Dokaz da ne gre je predočil Kmet leta 2016 točno v tej temi ali pa v vtisih voženj. Vračal se je domov , multistrada leži par cm pred tunelom skrajno desno, on je pa kak meter naprej točno pod kolesi kamiona, ki sploh ni šlepar ampak občina krtinja od kamijoncka. Vsi vemo kak šofer je, verjetno je samo znanje krivo da se je zmazal in ni rinil naprej.

pred 31 minutami, maxxa pravi:

Evo se podpisem

Lp

Pizdunka (al karkol je pac zenska oblika)

😂

Lepe punce izvzete 😛

Objavljeno
pred 24 minutami, DAMI34 pravi:

Dokaz da ne gre je predočil Kmet leta 2016 točno v tej temi ali pa v vtisih voženj. Vračal se je domov , multistrada leži par cm pred tunelom skrajno desno, on je pa kak meter naprej točno pod kolesi kamiona, ki sploh ni šlepar ampak občina krtinja od kamijoncka. Vsi vemo kak šofer je, verjetno je samo znanje krivo da se je zmazal in ni rinil naprej.

Njemu je bil tudi prometni znak že v napoto... Bi rekel, da ni težava samo v zgrešeni cestni infrastrukturi... :) 

• Všeč mi je 1
  • Haha 1
Objavljeno
pred 29 minutami, XTR pravi:

Njemu je bil tudi prometni znak že v napoto... Bi rekel, da ni težava samo v zgrešeni cestni infrastrukturi... :) 

tako bom povedal, neglede koliko sem skregan z njim. To ne igra vloge. Vozi prekleto dobro, če bi se dalo bi ga sigurno stisnil v tunel, tako je pa počil zavore na mrtvo in se skotalil pred tunelom pod kamion. Vsaj po moje, dobra in pametna reakcija. Koneckoncev je ležal zlo blizu motorja, se pravi tudi hude brzine ni bilo. Mogoče mi uspe poiskati objavo.

Objavljeno
pred 49 minutami, XTR pravi:

no mal drugače je bilo, vsaj po zapisanem, jaz sem sicer samo slike motorja pa njega videl...kakorkoli, tule je zapis (žal ni fotk, ker je linkal s fbja)

Objavljeno

Verjetno pa poleg prekratke varnostne razdalje tudi malo prehitro,... :( Sem videl slike.

Brez panike... :) Vse je lepo označeno in normalno prevozno, tudi preglednost ni kritična. 

gpx-a nimam, sklepam pa, da je bila hitrost v mojem primeru celo nad omejitvijo. 

Objavljeno
pred 51 minutami, XTR pravi:

Verjetno pa poleg prekratke varnostne razdalje tudi malo prehitro,... :( Sem videl slike.

Brez panike... :) Vse je lepo označeno in normalno prevozno, tudi preglednost ni kritična. 

gpx-a nimam, sklepam pa, da je bila hitrost v mojem primeru celo nad omejitvijo. 

bila :D

nesreča se je zgodila za dol. In predstavljaj si, da je kamion v tunelu in to ne na svoji strani ampak na sredini. Ima smisla iskati pot, ali je bolje počakati? 

ps. še ti greš po sredini, če si pogledaš posnetek, zakaj, ker je tema, ker ne vidiš točno, kje je zid ampak si skoncentriran na svetlobo na koncu tunela.

image.png.a18a519631eaff2c548c459aac8baab6.png

Bom drugače vprašal, a ima smisla riniti v tunel, če je v njem kamion?

Res da mal kamera slepari, ampak naslikaj si šleper na sredini. :D Se splača loviti tisti meter ali recmo 1,2m prostora in upati, da slučajno ne bo prikolica šla mal po svoje?

image.png.146da2ff4adb6457d0d2097e68d732b5.png

Višina tunela vsaj glede na znak je 4m (verjetno na sredini 5m), od oka lahko oceniš tudi širino, odbiješ širino kamiona, pa smo tam kar pišem.

image.png.35f7b0ba6f7fb69e08b886f00b2cbfc4.png

Objavljeno (popravljeno)

Točno v tem tunelu sem jaz "poljubil" zadnjo gumo na @Nearrain BMWju. V tunelu je bil tovornjak, ni bil šlepar. Pripeljala sva precej nad omejitvijo. On je ustavil brez težav, moj takratni Kawasaki versys 650 pa ni. In sem ga kljunil. Če bi peljala po omejitvah bi se vse brez težav izšlo.

Sedaj pa...ali lahko greste nabijat v pravo temo? Pliss? 

Jest sm se včeraj imel vrhunsko. Šel sem sam. Prometa do Cirkvenice veliko, naprej uredu. Za odcepom za PAG pa prazna cesta. V Karlobagu so neki Poljaki imeli dirkalni dan. Slik veliko ni, ker jaz in umetnost oziroma fotorafija sva kot pujs in dnevna soba. Nisva za skup. Posnel sem celo soforumaša, ki ga je nedavno pogrešal @Kugelschreiber, ampak tako slabo, da ni za objavit. Bom pa prilimal enega pojaka, mal za presekat nabijanje.

Upam, da mi letos uspe vsaj še 2x it doli. U družbi, al pa sam.

Popravljeno . Popravil skalar36
  • Všeč mi je 5
  • Hvala 2
Objavljeno

Ti boš tiščal svoje, samo kaj pa, če so bili motorji že v tunelu, ko je priletel kamion?

• Všeč mi je 1
Objavljeno

USpeh je, kaj pametnega napisAT

Objavljeno
pred 1 uro, skalar36 pravi:

Točno v tem tunelu sem jaz "poljubil" zadnjo gumo na @Nearrain BMWju. V tunelu je bil tovornjak, ni bil šlepar. Pripeljala sva precej nad omejitvijo. On je ustavil brez težav, moj takratni Kawasaki versys 650 pa ni. In sem ga kljunil. Če bi peljala po omejitvah bi se vse brez težav izšlo.

Jest sm se včeraj imel vrhunsko. Šel sem sam. Prometa do Cirkvenice veliko, naprej uredu. Za odcepom za PAG pa prazna cesta. V Karlobagu so neki Poljaki imeli dirkalni dan. Slik veliko ni, ker jaz in umetnost oziroma fotorafija sva kot pujs in dnevna soba. Nisva za skup. Posnel sem celo soforumaša, ki ga je nedavno pogrešal @Kugelschreiber, ampak tako slabo, da ni za objavit. Bom pa prilimal enega pojaka, mal za presekat nabijanje.

naslednji vikend bo lep :)

• Všeč mi je 1
  • Haha 1
Objavljeno
pred 9 urami, Snečer pravi:

Naslednji vikend pa maraton službe. Čez 14 dni...

Objavljeno
pred 11 urami, Snečer pravi:

.

... sej za vožnjo po tunelih je vseeno kakšen je vreme :kva2:

• Haha 2
Objavljeno
pred 15 urami, XTR pravi:

sklepam, da je bila hitrost tu znatno nad omejitvijo, pri tej brzini šleperju ne ustaviš

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 15 urami, DAMI34 pravi:

ps. še ti greš po sredini, če si pogledaš posnetek, zakaj, ker je tema, ker ne vidiš točno, kje je zid ampak si skoncentriran na svetlobo na koncu tunela.

Skoncentriran na vstop v naslednji ovinek... (Iščem dobro linijo) :).  

pred eno uro, Snečer pravi:

sklepam, da je bila hitrost tu znatno nad omejitvijo, pri tej brzini šleperju ne ustaviš

Ni šlo "na polno", šleparjev pa takrat ni bilo, tudi prometa skoraj nič. Če ne gledaš tik pred sprednje kolo in ne paničariš, se reši marsikaj. Predvsem je pomembno predvidevanje, v to  kategorijo sodi tudi planiranje termina. Vožnjo načrtuješ izven turistične sezone, po možnost v terminu, ko imajo tovorna vozila prepoved. 

Objavljeno
pred 15 urami, skalar36 pravi:

Veš, ČEje mam od vedno rad. ČE bi decembra 2015 vozil hitrej al pa počasneje, ne bi srečal blesave pičke in ne imel titaniuma ter vijakov v sebi. ČE decembra 2023 ne bi preskočil forda na jadranki, bi marsikdo pisal RIP Dami, bil je siten al jebiga, škoda ga je :P

ČE žal ne rešuje problema. Kak je in ni v tunelu sem zapisal. Mislim, da mi lahko verjameš, da se ne šalim. Cestišče ima cca 5m širine, šlepar pobere 2,5 (neto širina brez ogledal) ostane ti 125cm na vsaki strani. ČE gre šlepar skrajno desno ti ostane malce več prostora. ČE v primeru, ko smo začeli debato, slike prometne nesreče, ne bi zajebal verjetno prvi in oplazil zida ali prikolo, bi se izšlo. Šlepar tam ne gre hitreje od 30km. Torej je vse skupaj en veliki ČE. 

Kako se ga znebiti...ustaviš na mrtvo, pred tunelom. Šlepar je že bil v tunelu, pa še prednost je imel.

Nabijam? Lahko, samo problem je enostavno rešljiv. Me pa zlo moti, ker mislijo nekateri, pa saj ni panike. ČE se vse poklopi, se izide. Placa je dovolj :D

pred 53 minutami, XTR pravi:

Skoncentriran na vstop v naslednji ovinek... (Iščem dobro linijo) :).  

vse ok in normalno, enako ga vzamem jaz, vožnja po sredi ali celo mal levo, daje večji vidni kot in hitrejšo reakcijo.

Objavljeno
pred 16 urami, skalar36 pravi:

Super, sam škoda, da nisi posnel v PANORAMSKEM načinu...

• Všeč mi je 1
Objavljeno

IMG_20250913_150707.jpg.14961faa16965016f9488b2c1898d6e8.jpg

IMG_20250914_141828.jpg

IMG-a5d670d7587667192e680c57fedc51d7-V.jpg

IMG_20250915_151246.jpg

IMG_20250914_124527.jpg

IMG_20250913_165645.jpg

IMG_20250913_145525.jpg

• Všeč mi je 4
Objavljeno
pred 1 minuto, wilier pravi:

IMG_20250913_150707.jpg.14961faa16965016f9488b2c1898d6e8.jpg

IMG_20250914_141828.jpg

IMG-a5d670d7587667192e680c57fedc51d7-V.jpg

IMG_20250915_151246.jpg

IMG_20250914_124527.jpg

IMG_20250913_165645.jpg

IMG_20250913_145525.jpg

Odločitev padla čez noč..Ceste prazne....vreme odlično... družba pa tudi... Vmes obrnil 15000km letošnjih....pa še ni konec sezone 🤪🍻🏍️

• Všeč mi je 2
  • Hvala 1

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!