Skoči na vsebino
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

KORISTNE POVEZAVE (klikni me):

*vremenska napovedMeteo Hrvaška , Ilmeteo EU , ventusky-padavine, veter interaktivna mapa

*razmere na cesti: HAK  *gibanje padavindež in oblaki , Yr *veterWindy,  *livecam: kamere hrvaška , kamere live HR  radarji: https://m.hak.hr/map.asp?t=880&g=0 

datoteke za radarje by Snečer

BEST OF JADRANKA (jagodni izbor iz teme jadranska magistrala, ter povezave na potopise okrog jadranke, otokov itd..)

Priporočene objave

Objavljeno

Naj mi odpustijo vsi, ki jih bom danes popoldne oviral....:lol1:

• Všeč mi je 1
  • Haha 3
  • Zmeden 1
Objavljeno

jaz pa yu3 :P

• Všeč mi je 1
  • Zmeden 1
  • Žalosten 1
Objavljeno (popravljeno)

@DAMI34 sej se zna zgodit, da me prehitiš...ti si baje zelo hiter...

Popravljeno . Popravil tomaz69
  • Zmeden 1
Objavljeno
pred 27 minutami, tomaz69 pravi:

@DAMI34 sej se zna zgodit, da me prehitiš...ti si baje zelo hiter...

tok pa ne :P

Bom mel vse kufre, pa ženo...to bo kot avtodom počasi šlo :(

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 13 minutami, DAMI34 pravi:

tok pa ne :P

Bom mel vse kufre, pa ženo...to bo kot avtodom počasi šlo :(

.

... počasi se daleč pride :D

• Haha 1
Objavljeno
pred 4 minutami, pik1 pravi:

.

... počasi se daleč pride :D

hitreje pa še dlje :P

• Zmeden 1
Objavljeno

Pred tunelom dol z motorja pa peš čez njega! Bom mislu na vas, vse k bom jutr cel dan na šihtu. Fajn mislu...

• Všeč mi je 1
  • Hvala 1
  • Haha 1
Objavljeno
pred 5 minutami, skalar36 pravi:

Pred tunelom dol z motorja pa peš čez njega! Bom mislu na vas, vse k bom jutr cel dan na šihtu. Fajn mislu...

bom babo poslal v izvidnico, če gre ona skos, pol bo tut men zneslo :P

• Všeč mi je 1
  • Haha 3
Objavljeno (popravljeno)

V zgodovini so že imeli rešitev za take probleme:

red_flag_act_1878.jpg.c59f35f8744e11ecd036fd2d64b11c77.jpgred_flag_act_1878.jpg.c59f35f8744e11ecd036fd2d64b11c77.jpg

Popravljeno . Popravil franc
Objavljeno

Ma kaj vi vidite v tisti jadranki 🤣

samo gume, olje in zavorne menjam, pa grem pogledat.

• Hvala 1
  • Haha 2
  • Žalosten 1
Objavljeno
Ob 13. 9. 2025 ob 20:25, franc pravi:

Ti boš tiščal svoje, samo kaj pa, če so bili motorji že v tunelu, ko je priletel kamion?

Iz članka in komentarjev je razumeti, da sta se normalno skozi tunel peljala tovornjak in prvi motor (Nemec), nakar sta za prvim motorjem uletela dva Madžara, prvi je zapel za kamjon in oba sta nato zbila Nemca. Povzročitelj je podlegel poškodbam. Za kamjon in motor je dovolj prostora, tudi dva avtomobila gresta skozi. Označeno sicer je, ampak tam bi definitivno moral obstajati semafor za varen prehod večjih vozil. In pa označba enosmernega vozišča nekaj prej kot na vhodu v tunel. Ovinek za katerim lahko pričakuješ stoječe vozilo ima popolnoma enako omejitev kot ostali.

• Všeč mi je 2
  • Hvala 1
Objavljeno
pred 30 minutami, 3nity pravi:

Iz članka in komentarjev je razumeti, da sta se normalno skozi tunel peljala tovornjak in prvi motor (Nemec), nakar sta za prvim motorjem uletela dva Madžara, prvi je zapel za kamjon in oba sta nato zbila Nemca. Povzročitelj je podlegel poškodbam. Za kamjon in motor je dovolj prostora, tudi dva avtomobila gresta skozi. Označeno sicer je, ampak tam bi definitivno moral obstajati semafor za varen prehod večjih vozil. In pa označba enosmernega vozišča nekaj prej kot na vhodu v tunel. Ovinek za katerim lahko pričakuješ stoječe vozilo ima popolnoma enako omejitev kot ostali.

Eni se ne strinjajo da gre tovornjak in motor istočasno skozi tunel.

lp

Objavljeno
pred 53 minutami, 3nity pravi:

sam mal razsvetli me, kako je dovolj placa če so trčili? :P ni dovolj placa mar ne...za tistega, ki je zapel za kamion ni bilo dovolj placa. Simpl ku keks. Lahko se pa še mal sprenevedamo. za nekatere pač 125 cm levo desno v tunelu ni dovolj. jebiga. Meni je verjemi tudi 90 cm in manj dovolj, sam čak da ogledala spravim pa se počas zrinem skos....sori, ta matematika, ki sem jo nazadnje spisal se v dotičnem tunelu žal ne izide.

Objavljeno
pred 28 minutami, boris1970 pravi:

Eni se ne strinjajo da gre tovornjak in motor istočasno skozi tunel.

lp

lahko...saj si rekel da gre. Mal zamižiš in gre. :P

Eni poznajo tok dobro ta tunel, da vedo da gresta tudi dva avtomobila vzporedno skozi. Evo problem rešen. Jaz res ne razumem zakaj se ljudje sploh zabijajo. 

Mal me sicer skrbi razumevanje CPPja...namreš a poznate ta znak? In čemu je namenjen? In kaj počneš, če prednosti nimaš? Butneš ko ovca v tunel in se tolažiš, da se matematično izide?

Zelo bom vesel, če mi kdo pojasni, kaj ta znak pomeni..ma ne meni, vesel bom, če sebi to pojasni in kaj se v tem primeru počne!!!

e525b136999582a9b25beeccb3b0fdbf.jpg

Objavljeno

Ne bom pametoval glede tega tunela,kaj in kok jih lohk pelje v štric,s tem se nej ukvarjajo jadranske strele,sm pa v tem tunelu doživu že marsikaj,tud 2 avta v šric,...pa tud strele k so mem prpizdle k da jih medved lovi,ampak ja,ok...vsak po svoje...cesta skozi Ribarice je pomoje kr široka,pa se nama s frendom 9.6.2025 ni izšlo,pa je biu sam en avto...jebemti Ribarice...😡

• Všeč mi je 2
  • Šokiran 1
Objavljeno
pred eno uro, DAMI34 pravi:

lahko...saj si rekel da gre. Mal zamižiš in gre. :P

Eni poznajo tok dobro ta tunel, da vedo da gresta tudi dva avtomobila vzporedno skozi. Evo problem rešen. Jaz res ne razumem zakaj se ljudje sploh zabijajo. 

Mal me sicer skrbi razumevanje CPPja...namreš a poznate ta znak? In čemu je namenjen? In kaj počneš, če prednosti nimaš? Butneš ko ovca v tunel in se tolažiš, da se matematično izide?

Zelo bom vesel, če mi kdo pojasni, kaj ta znak pomeni..ma ne meni, vesel bom, če sebi to pojasni in kaj se v tem primeru počne!!!

e525b136999582a9b25beeccb3b0fdbf.jpg

Veš za kaj se največkrat zabijajo ,ker vozijo po "omejitvah".

Objavljeno
pred 9 minutami, boris1970 pravi:

Veš za kaj se največkrat zabijajo ,ker vozijo po "omejitvah".

heh...se pravi samo omejitve so merodajne, ker znaka še nisi pojasnil. No ti ga bom jaz. Če ima nasprotivozeči prednost, pomeni da se moraš ustaviti in mu dati prednost, ker nikoli ne veš, a rabi cel vozni pas ali samo del. Verjetno nasprotivozeči motor ni problem, šlepar pa je...zapisano nekajkrat v tej temi.

Objavljeno

Tam ko sta tista tunela jaz znatno zmanjšam brzino, ker sta neosvetljena, ponavadi mokra (na videz spolzka) in je pač torej potrebno prilagoditi.

Mogoče pa kakšna lučka, ki utripa res ne bi škodla, samo za motogp šoferje bi morala biti kak kilometer prej postavljena :) 

• Všeč mi je 2
  • Haha 1
Objavljeno (popravljeno)

image.png.e2c6ec648c51276e4c323516d8c1d9f1.png

vidim, da sem bil v zmoti, je pa res, da sem mel prednost :) in večjo varnostno razdaljo za pastirjem, ki me je očitno zavedel @MiNa :) 

image.png.3b42539c89618e4fdddd6e6444c0c79c.png

image.png.81453c557b8339d965e2243fd9c234be.png

poleg tega pa vidim, da je brzina na telemetriji netočna, na števcu je še več... +10

image.png.15997f773ace0054e7473932d883583f.png

s Kove 500 (original Honda) podobna brzina

Popravljeno . Popravil Snečer
Objavljeno

samo divjanje, 50% več od omejitve :P

• Šokiran 2
Objavljeno
pred 26 minutami, DAMI34 pravi:

heh...se pravi samo omejitve so merodajne, ker znaka še nisi pojasnil. No ti ga bom jaz. Če ima nasprotivozeči prednost, pomeni da se moraš ustaviti in mu dati prednost, ker nikoli ne veš, a rabi cel vozni pas ali samo del. Verjetno nasprotivozeči motor ni problem, šlepar pa je...zapisano nekajkrat v tej temi.

Oprosti,ne pogvarjamo se o pomenu znaka,temveč če se lahko srečata tovornjak in motor v tunelu,ali..

Objavljeno
pred 6 minutami, DAMI34 pravi:

samo divjanje, 50% več od omejitve :P

koliko šele pravi motoristi pravimi motorji tam peljejo ... :) 

• Haha 3
  • Zmeden 1
Objavljeno
1 hour ago, Snečer said:

Tam ko sta tista tunela jaz znatno zmanjšam brzino, ker sta neosvetljena, ponavadi mokra (na videz spolzka) in je pač torej potrebno prilagoditi.

Mogoče pa kakšna lučka, ki utripa res ne bi škodla, samo za motogp šoferje bi morala biti kak kilometer prej postavljena :) 

Ce bi bila predalec, bi do tunela ze pozabili…

itak vedno zapeljem previdno, ker so neosvetljeni. Komot je noter klapa zmedenenih romarjev, kolesarji v formaciji…

Objavljeno

Glede tunela naj dodam še to, prejšnji vikend sva se z ženko vračala, polno naložena, pred mano vozilo za pregled cest (neki kangoo varianta), pred njim avtodom. Avtodom v zadevni tunel in se nekje na sredini naenkrat ustavi, ker ugotovi, da ne bo šlo skoz, ker je z nasprotne strani tudi avtodomar pripeljal. In valda v rikverc brez gledanja nazaj .. še dobro, da je pred mano možakar v avtu začel trobit ko zmešan, da se je avtodomar potem ustavil, namesto da bi tudi sam zapeljal vzvratno v mene ..

Kljub temu, da se praviloma v taki situaciji postavim v vidno polje in ne na sredino za njim, bi me spregledal. In če se ne motim, je tam rahli klanec, tako da dvomim, da bi tako težki motor dovolj hitro proti nazaj potiskal ..

V glavnem, previdnost tu ne bo odveč.

• Všeč mi je 3

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   1 član

• wilier

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!