Skoči na vsebino
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

KORISTNE POVEZAVE (klikni me):

*vremenska napovedMeteo Hrvaška , Ilmeteo EU , ventusky-padavine, veter interaktivna mapa

*razmere na cesti: HAK  *gibanje padavindež in oblaki , Yr *veterWindy,  *livecam: kamere hrvaška , kamere live HR  radarji: https://m.hak.hr/map.asp?t=880&g=0 

datoteke za radarje by Snečer

BEST OF JADRANKA (jagodni izbor iz teme jadranska magistrala, ter povezave na potopise okrog jadranke, otokov itd..)

Priporočene objave

Objavljeno

Jadranka 😂

20251011_175548.jpg

• Všeč mi je 3
  • Haha 1
Objavljeno

Dobro jutro 

IMG_20251012_101540.jpg

pred 13 urami, solorider pravi:

Jadranka 😂

20251011_175548.jpg

Kalamari 😛

• Všeč mi je 2
Objavljeno

KGB slikal včeraj pred Karlobagom...

Ashampoo_Snap_2025_10.12_13h56m00s_001_.png.ccbe100e4b594294f6480dfef5191ccb.png

Objavljeno
pred 22 urami, Ragezor pravi:

na jadranki sem razmisljal da bi blo fajn met cbr600rr. potem sem v divjini nekje ob reki zrmanji naletel na tablo "kraj asfalta" in sem si mislil da bi blo fajn met transalp.

vseeno me je honda dostavila na cilj.

P_20251011_174015.jpg.274fadb6faecf1e25beef5efada9301a.jpg

tisti kraj asfalta ...znese bez asfalta dobih 300m :P

pred 23 urami, Lipstick pravi:

Čez Tulove grede je pa men mal bl moško z Tuonotam z cestnimi gumani šlo..... ??? al je blo mastn....??

ne vem, ker sem mel moped k je seku, ko sneta sekira. :P se pa spomnim "drame" z SX in Z900..u izi, brez naglih kretenj :P

Aja...to ni to....čez vse je "pičimiki" :D 

Objavljeno
pred 19 urami, Lipstick pravi:

Čez Tulove grede je pa men mal bl moško z Tuonotam z cestnimi gumani šlo..... ??? al je blo mastn....??

jebenti.še 1x te moram citirat...pošteni in dobrosrčni jadrančkoti so občasno tvoj nick ali tvoje ime prvlekli na plano. Sej ne bom reku, da so bile debate brez promilov podprte..sam vseeno....pojem jadranke, je Lipstick!!!

Če ma kdo od jadrančkotov drugačno menje, kar z besedo na dan :P

Ob 10. 10. 2025 ob 21:43, kawamoto pravi:

Babice pa dedki, jutri bodite rajši doma.😇

no in..se je izšlo? :P

Objavljeno

Ne hvalim dneva pred nocjo, ampak…zdej je Capi v garazi.  Vse vpletene v zadnje tri dni, komot pohvalim. Start 8:40, 10:15 kavica v Senju,  12:00 doma. Ko sem v Kraljevici zavil na AC, me je kar mal stisnilo. To je to. Konec zabave za letos.

• Všeč mi je 6
Objavljeno (popravljeno)

Vožnja dol klasika MB-KA avtobahn, ki postaja moje izhodišče za izlete na Balkan.

Nato pa skrenem Duga Resa-Josipdol-Senj, nisem že nekaj časa vozil, cesta v prvem delu ne tako dobra, čuden promet, dlje sem vozil, lepše je bilo. V Karlovcu incident nemških bmwjašev, ki so se gurali na pole pri semaforju in s kovčki polnim delov zadeli avto z nemškimi turisti. So imeli štart iz boksov, jaz pa pole :)

So tile bmwjaši posebna kasta, če sem se v začetku še hecal pa vidim, da je nekaj na tem, od prizorov kako tankajo na črpalkah, čredna vožnja in zasedenost pred gostilnami :)

Senj-Karlobag lahko rečem hitrejši del proge, bil sem drugi v cilju, bilo je kar nekaj motoristov, brez projektilov ob zgodnji popoldanski uri, prvi tunel nenevaren, občasno kakšen sanjač v avtomobilu.

Karlobag-Pakla je bolj zavit del, tudi tu sem bil drugi na cilju, brez posebnosti, tunel proti jugu neproblematične.

Zapeljem do nastanitve, kjer sem sprva mislil, da spim v ustanovi ... da bi ugotovil, da gre dejansko za enedemitsko rastlino, ki raste samo tam, ok :) 

Nastanitev, katero je vrgel booking s prve, korektna za ta denar, torej prenočitev, malo dotrajano, ajde ...

Degenia_velebitica_04.jpg.5315e63582d4d6640e1aa8cc9da982c0.jpg

images.jpeg.390564c44732f35de4998bdbe59a140d.jpeg

Nato je sledilo kopanje in sončenje, predvsem slednje ter kasneje večerja s preostalimi člani MS, ki še niso med sabo skregani. Brez posebnosti, pri prtih oziroma Dinku ni bilo proste mize za pijančevanje, tako da se je preselilo pred diskont.

Drugi dan vožnja nazaj, do Karlobaga je kar pihalo (napoved, da se je kasneje umirilo), zato sem zavil na Gospič, tam malo vandral po okoliških teslanih vaseh in smer Plitvice Karlovac nazaj na avtobahn.

Brez posebnosti na cesti, nazaj sem vozil bolj umirjeno, cirka 15% manj močno kot dol. Tudi dol nisem pretiraval, ker mi tokrat gume ni nasvaljkalo.

Pobrisat, namazat, oklopit in pokrit (čeprav naslednji vikend bi lahko bilo spet še lepo...) in menjat hobi za ta letni čas.

p.s.

Kove motorjev nisem srečal, res pa je, da sem vozil samo po asfaltu, bilo pa je nekaj CF moto modelov

Popravljeno . Popravil Snečer
  • Všeč mi je 6
Objavljeno
pred 3 urami, DAMI34 pravi:

tisti kraj asfalta ...znese bez asfalta dobih 300m :P

to ne vem, ker nisem sel po tej cesti ampak sem zavil proti kninu. nisem hotel problemov ker se je ze vecerilo. je pa to cesta Kastel Zegarski proti Medvidza.

Objavljeno

Ja, bom tut jest svojo analizo spisal...tkole..se mi zdi, da se je drug tunel še mal skrčil. al ,jebiga. Sem šel počasi, ampak zato da sem slišal kako seka @skalar36jev MT. Tut šlepar bi se ustrašu :D

Hvala vsej družbi od a do ž.  Jetra pa niso tok hvaležna. Aja, za ta pripetljaj je pa kriv @mladench &company...pa dinkotova ta zelena. Dolge luči sem se trudil prižgati od Dinkota do Milene. 5m pred spanjem mi je celo uspelo.

Dam žmiguc levo-dolga ne gori

dam žmiguc desno-dolga ne gori

potrobim-dolga ne gori

potrobim 2x-dolga še vedno ne gori

poblendam-dolga sam utripne

aha..zdej vem, no pa sem moral zavit že levo do Milene. :P

• Haha 2
  • Šokiran 1

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   1 član

• StankoZ

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!