Skoči na vsebino
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

KORISTNE POVEZAVE (klikni me):

*vremenska napovedMeteo Hrvaška , Ilmeteo EU , ventusky-padavine, veter interaktivna mapa

*razmere na cesti: HAK  *gibanje padavindež in oblaki , Yr *veterWindy,  *livecam: kamere hrvaška , kamere live HR  radarji: https://m.hak.hr/map.asp?t=880&g=0 

datoteke za radarje by Snečer

BEST OF JADRANKA (jagodni izbor iz teme jadranska magistrala, ter povezave na potopise okrog jadranke, otokov itd..)

Priporočene objave

Objavljeno
pred 7 urami, Igi Pop pravi:

A bo uredu? Pomfri je zraven.:P

20180619_192708.jpg

kvaj to... pohana morska kumara ... :hmm:

Objavljeno
pred 19 minutami, maiden pravi:

kvaj to... pohana morska kumara ... :hmm:

to je Karadžordževa šnicla ali Devojačke sanje. Ful dobro, ampak ne paše v to temo,  sem naredil ovinek iz Jadranske magistrale, preko Srbske krajine, proti domu.

Objavljeno

kje spremljate vremensko napoved da je točna?  zanima me kaksno bo vreme v okolici splita te dni...

Objavljeno
pred 54 minutami, Rogerg pravi:

kje spremljate vremensko napoved da je točna?  zanima me kaksno bo vreme v okolici splita te dni...

To smo pa že tolikokrat napisali:

http://www.meteo-info.hr/grad/split

in še miljon drugih aplikacij :P

Objavljeno

dj en sticky topic nared

Objavljeno (popravljeno)
pred 5 urami, DAMI34 pravi:

Ekola, sem nekaj ščaral (na vrhu pod naslovom), če kdo ve še kako ali zanimivo zadevo, ki jo predvsem za jadranko uporablja, pa naj pripiše in bom prilepil

Uuuu, bravo Dami. Zelo uporaben dodatek k tejle temi.Je to nekaj novega v smislu editiranja mislim?

Popravljeno . Popravil izibajker
Objavljeno
pred 10 urami, izibajker pravi:

Uuuu, bravo Dami. Zelo uporaben dodatek k tejle temi.Je to nekaj novega v smislu editiranja mislim?

Čisto slučajno sem odkril, verjetno je bila opcija že prej, pa smo spregledali. Podobne informacije je možno nalepiti tudi v ostale teme

• Všeč mi je 1
  • Hvala 2
Objavljeno
16 hours ago, DAMI34 said:

Ekola, sem nekaj ščaral (na vrhu pod naslovom), če kdo ve še kako ali zanimivo zadevo, ki jo predvsem za jadranko uporablja, pa naj pripiše in bom prilepil

Napoved vetra (link je na Senj, danes): https://www.windy.com/44.990/14.903?44.976,14.969,9

Napoved vremena, prav tako za Senj: https://www.yr.no/place/Croatia/Istria/Senj/

Objavljeno

Od Karlobaga (startal ob 06:00) do Senja včeraj nisem srečal nobenega motorista in zanemarljivo malo drugih več osnih vozil. Verjetno bom dobil kakšen pozdrav tamkajšnje policije naknadno domov ;)

Objavljeno
pred 9 urami, Dani1234 pravi:

Kako je jutre zs vetrom na jadranki?

S kurzorjem se pomakni čisto na vrh. Tam je modro okence, notri pa so uporabni linki. Tudi za veter.

Objavljeno
pred 2 minutami, izibajker pravi:

S kurzorjem se pomakni čisto na vrh. Tam je modro okence, notri pa so uporabni linki. Tudi za veter.

Thx. Pri kaki hitrosti vetra jo ponavadi zaprejo?

Objavljeno (popravljeno)

Sej maš na HAK-u, da je vse zaprto.

Samo za osobna vozila zbog olujne bure otvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, obilazak za ostala vozila je državnim cestama preko Gračaca i Obrovca (DC50, DC27 i DC54)

Na mostu Dr.Franje Tuđmana zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I.skupina), a na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Zbog jakih bočnih udara vjetra na autocesti A1 od tunela Bristovac do vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine na 40 km/h. Jak vjetar puše i na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između čvora Kikovica i tunela Tuhobić.

Popravljeno . Popravil Frenk 67
Objavljeno
pred 3 urami, Dani1234 pravi:

Thx. Pri kaki hitrosti vetra jo ponavadi zaprejo?

mah...ko vidiš da bo veter v Senju in Karlobagu presegal 10m/sek (kar je sicer malo) pomeni, da bodo najbrž zapirali. Vsi linki, do vremeskih in ostalih podatkov so pa na vrhu.

Objavljeno
pred 39 minutami, DAMI34 pravi:

mah...ko vidiš da bo veter v Senju in Karlobagu presegal 10m/sek (kar je sicer malo) pomeni, da bodo najbrž zapirali. 

Ni problem konstantna hitrost vetra ampak sunki, ki so lahko še Xkrat  močnejši. 

Objavljeno
pred 31 minutami, vandrovec pravi:

Ni problem konstantna hitrost vetra ampak sunki, ki so lahko še Xkrat  močnejši. 

jaz z burjo tko al tko nimam problema, problem je s ta plavimi, ko kasirajo. :D

Včasih res pretiravajo oziroma imajo "kasno paljnenje" pri odstranitvi zapore, pa tudi zelo zgodnje paljenje, pri zapiranju.

Objavljeno
pred eno uro, DAMI34 pravi:

Včasih res pretiravajo oziroma imajo "kasno paljnenje" pri odstranitvi zapore, pa tudi zelo zgodnje paljenje, pri zapiranju.

Problem z burjo boš imel, ko te bo sunek vrgel v morje. Med poletom nam lahko še kaj napišeš. 

Zapora se postavi, ko se burja krepi in ne, ko že “raztura”. Kontra je z odstranitvijo. Simpl. 

• Všeč mi je 2
Objavljeno (popravljeno)
pred 1 uro, DAMI34 pravi:

Včeraj sem šel čez most na Krk, je konkrektno pihalo pa most ni bil zaprt...mislim, da ravno ne pretiravajo s prepovedmi...ne vem. Na Vipavskem je potem manj pihalo...

Popravljeno . Popravil vandrovec
Objavljeno
pred 26 minutami, Borutt pravi:

Problem z burjo boš imel, ko te bo sunek vrgel v morje. Med poletom nam lahko še kaj napišeš. 

Zapora se postavi, ko se burja krepi in ne, ko že “raztura”. Kontra je z odstranitvijo. Simpl. 

Ne klobasaj,sem jo preveč prevozil, da mi boš pamet solil o sunkih.

Zapore in sama odstranitev velikokrat zamuja ali pa je prezgodaj. Za tiste, ki se pa bojijo naj ostanejo doma.

pred 2 minutami, vandrovec pravi:

Včeraj sem šel čez most na Krk, je konkrektno pihalo pa most ni bil zaprt...mislim, da ravno ne pretiravajo s prepovedmi...ne vem.

Jaz pa vem, ker sem skozi doli, pa tudi prešvercal sem se nekajkrat čez zaprto. Je v Vipavski dolini hujša burja, oziroma so sunki takšni da moraš poznati področje, medtem ko je Jadranka enostavnejša, vsaj v osnovi so desni ovinki za dol kul, konec ovinka pa useče pod kolesa in v prvi konec. 

Objavljeno
pred 4 minutami, DAMI34 pravi:

Jaz pa vem, ker sem skozi doli, pa tudi prešvercal sem se nekajkrat čez zaprto. Je v Vipavski dolini hujša burja, oziroma so sunki takšni da moraš poznati področje, medtem ko je Jadranka enostavnejša, vsaj v osnovi so desni ovinki za dol kul, konec ovinka pa useče pod kolesa in v prvi konec. 

Včeraj je bolj pihalo na mostu na Krk pa ni bilo prepovedi, v Vipavski dolini je bila prepoved za neko kategorijo...sem pozabil, pa je manj pihalo.

Objavljeno
Pravkar, vandrovec pravi:

Včeraj je bolj pihalo na mostu na Krk pa ni bilo prepovedi, v Vipavski dolini je bila prepoved za neko kategorijo...sem pozabil, pa je manj pihalo.

Sem ti napisal da imajo kasno paljenje :D

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!