Popularna objava TOMCAT Objavljeno September 19, 2012 Popularna objava Opozori Objavljeno September 19, 2012 18.9.2012 ......vremenska napoved je bila preveč obetavna, da bi šel samo na šiht, zato sem vzel raje dopust....... Ker je bila zadnja guma že bolj boga kt ne, sem ob 8-ih zdirjal najprej do mehankarja po novo ( v slabe pol ure je mela yama novo zadnje obuvalo ). Pol sem šel pa po nasvetu mehankarja na izi "spilit" zgornji sloj in sicer na en krogec do Karlobaga. Štart: Kranj-Medvode-Brezovica ( Paviljon na en čaj, ker je blo mraz kt pr norcih - megla doda še svoje ) Po toplem čaju hop na yamo pa dalje proti Vrhniki in Postojni na OMW tankat in en kratek postanek še za - ( minus H20 ), nobenga motorista na OMW, da bi rekla eno al pa dve, pa mi ni preostalo drugega kot, da pičim proti Ilirski. ( spet en kratek postanek na OMW kjer je blo treba mal počekirat kakšno "škodo" sem naredu novi gumi ) - rob sem pust še pri miru Od Ilirske dalje se je že poznalo po zraku in temperaturah, da se bližam morju. Med vožnjo proti Reki sem razmišlja a bi se peljal mimo al skozi Reko e pa je pol zmagalo skozi, ker se še nisem peljal. Seveda po predvidevanju je blo malček gužve, brez panike . Slikal nisem nič, ker mi ni padlo nič pod motor.....zato pa sem nadoknadil v oz. nad Bakar-jem .....zanimivo, tip je vodil koze kar iz ceste.....pismo še otroc tko ne ubogajo pa, če jih za roko vlečeš E pole sem se pa hitro naveličal zoo predstave in odbrzel po tisti cesti na gornji sliki ( ja uni vijugasti ), naprej do Senj-a kjer sem začutu, da bi bilo dobro dat nekaj v želodec in evo čisto ob cesti na desni strani Restaurant Martina. Tu sem mal pretegnil kosti in se zicnu za mizo, nakar uleti teta: " sa čime, da vam poslužin..........." In pol je prinesla.................in ker mi ni padlo nič pametnega na misel kaj bi s tem naredil, mi je ratal tole........ Pol pa kaj sem hotu, nič popil Colo, plačal in s prijaznim nasmeškom tete konobarice gasa proti Karlobagu. Joj kolk se mi je tuki smejalo med potjo od dobro zavite ceste. Dobr, da sem mel čelado na glavi, da me ni kdo vidu pa, da nisem vseh mušic na zobe fasu. ( ...aja pa gumi sem na tem odseku tudi mal veselja naredu, ker je revca že komaj čakala, da z robom asfalt pošlata......dolg sem jo rajcu , pol je pa še tačka hotla neki po tleh drajsat 1x ).......na poti srečal samo 2 motorista, 3 kemperje in nekaj malega osebnih avtomobilov. Z nasmeškom na obrazu pridrajsam v Karlobag ( med potjo sem slikal bolj malo...skor nič...ni blo cajta ) V Karlobagu tankat in mal matematike ( razdalja, čas, sonce ), nekako se ni izšlo, da bi šel naprej ker je bla ura že 15, meni se pa ni vozilo ponoči domov, zato sem vedel, da tu obrnem in grem nazaj. .....ena od variant je bila proti Gospiču na Ogulin.....druga pa nazaj na Senj in proti Ogulinu.......čista zmaga je bla druga varianta Ampak cesta od Jezeran do Vrbovskega pa .....s traktorjem bi se blo škoda pelat. No ja tudi to se je dal preživet. Pol je bilo spet malo bolje do Vinice kjer sem prečkal mejo. Soncu se je že mudilo skrivat za hribe in na določenih odsekih je bilo že malo hladno....( perfpriran leder ).Do Črnomlja super cesta in potem mimo Semiča, do Dvora , kjer sem pot brez dileme, ali zaviti za Kočevje al ne nadaljeval do Ivančne na 5rol ob 18:15. Natankal polno Q100 brozge in dalje po avtocesti do Lj, Medvode, Kr. in doma parkiral ob 7:05. Zaključek:......fenomenalno preživet dopustniški dan, prevozil 620 km. ps.: pa spet sem naredu štalo.....pa ne okol govort........masakar oz. prou genocid nad maušicami, mal nad našimi, mal več pa nad unimi od onih dol. ......aja pa škoda k ni šu noben z mano :evilgrin: sergini, domina, logarr in 29 others 32
Banjo Objavljeno September 20, 2012 Opozori Objavljeno September 20, 2012 ......aja pa škoda k ni šu noben z mano :evilgrin: Kaj pa nisi rekel, da greš. Tudi jaz sem bil v torek v Karlobagu (sicer ene dve uri pred tabo) in to iz istih razlogov: napovedan lep dan in nove gume. Zjutraj štartal iz Maribora, Celje, Zidani most, Sevnica, Trebnje, Dvor, Kočevje (v glavnem vožnja po megli), Delnice, Crikvenica,... Vračal pa sem se preko Gospića, Korenice, Plitvic, Karlovca (na AC) v Maribor. Jadranska magistrala pa resnično v pravi užitek: praktično brez prometa, prijetna temperatura (25 stopinj) in nove gume. Nabralo se je 735 km in nič fotk (pozabil fotoaparat doma). ataIBA, gsxf750, TOMCAT in 2 others 5
Popularna objava SLVR Objavljeno September 20, 2012 Popularna objava Opozori Objavljeno September 20, 2012 Danes popoldne zopet preverjal skoraj zimske razmere - 130 km od Črnomlja čez dvorske ovinke do Kočevja in po isti poti nazaj. Bilo je osvežujočih 12-9°C in veliko malih jezerc po travnikih. Obrnil sem tudi 10.000 km na števcu svoje Shiverce, yaaay (prejšnji lastnik jo je precej šparal)! Če je kdo od mimoidočih slišal BRRRR to ni bil moj dvovaljnik ampak jaz ko me je zeblo! No, ni bilo krize, vročine pa tudi ne. Vse skupaj srečal 2 motorista in enega trikolesnika. Par vasi pred Kočevjem sem imel čisto paniko, ker sem naredil cel manever, da sem se sredi ovinka izognil oviri na cesti ... bil je konjski (medvedji? :grrr ) drek, tak konkreten. Dokler na ridah nimate takih "min" po cesti ste lahko srečni, hahaha! Tole je pogled na visok vodostaj Krke, travniških jezerc v okolici se mi ni dalo slikati ker bi moral ustavit. Tu pa še power-malica na kočevskem Petrolu, da sem si malo cuker dvignil in ogrel moje šapice. Fotke so bolj sredna žalost, ampak ob slabi svetlobi moj telefon žal ne zmore boljših. Ninč, skoda, rosse20 in 9 others 12
otko Objavljeno September 20, 2012 Opozori Objavljeno September 20, 2012 Včeraj sem imel čas in sem se odločil, da opravim prijetno s koristnim in tako sem mahnil na nek opravek v Maribor. Gor je vreme še nekako zdržalo, nazaj pa me je dve uri pralo pa še noč me je dobila. Ampak nič ne de, nova dežna obleka je zdržala, samo v roke sem bil moker, ker sem pač pozabil dežno prevleko za rokavice . Čeprav se sliši čudno sem kar užival v vožnji po dežju, edino po temi kadar dežuje je včasih neprijetno, ker se blešči zaradi nasproti vozečih avtomobilov in ne vidiš dobro ceste. Sicer pa se preveč voziti po dežju tudi ni pametno, ker se potem tega preveč navadiš in voziš skoraj tako kot po suhem, človek bi rekel kar preveč sproščeno trebor, ataIBA in Nikii 3
Popularna objava BMWRIDER Objavljeno September 21, 2012 Popularna objava Opozori Objavljeno September 21, 2012 Pride dan,ko je kapelj čez rob za cel slap,ko pogledaš na koledar kakšna luna ljudi trka,ko se ob pogledu na plačilno listo zjočeš in se vprašaš v kaki pravaluti so mi jo nakazali,ko dnevno poslušam in berem o varčevalnih ukrepih naše države,ki jih in kako jih bodo izvajali na že tako prikrajšanem delavcu kot ,da je on vsega kriv,ko ti vikend,ki ga celo leto čakam,pokvari ena peta zadeva,ki se izkaže za neodložljivo....Res me v takih trenutkih prime,da bi komu cev na čelo prtisnla ali pa,da se vržem iz pečine nekam v globino (ne čisto dobesedno)..Za prvo varianto še nimam poguma in ne rekvizitov,druga mi je pa bila takoj všeč.In sem šla v akcijo.Štartam takoj po šihtu iz prijetnih 21 stopinj in po 15ih minutah sem že na 11ih. Mraza ne čutim,ker sem nase navlekla več plasti,kot jih ima zemlja v notranji sferi... Iz najvišje točke potepa se odločim za nadaljno pot po lepem makadamu vse do Trnovega.No,temperature so se v gozdni senci spustile še za dve stopinji manj.. Na tem predelu presekam pot pernatemu velikanu,ki je v krilih meril ziher 2 metra in preden je aviacija dobesedno vzletela,me mimgrede še lopne po čeladi..Hm,no,mogoče sem jih pa zasluženo fasala,ker vdiram v njegov življenski prostor..V čelado zatulim: '' UPS,SORRY !!'' in pičim dalje... Koča v Krnici je bila zaprta.Prečekiram poti na zemljevidu in se odločim za daljšo po robu goriško-vipavske doline in upam,da ne zgrešim tistega dela,ki je na tej relaciji najlepši in najbolj adrenalinski Razgled,ki ozdravi še tako uničeno psiho in jo za nekaj časa zopet spravi v ravnovesje..No,malce pa sem morala izzivat in se nagnem čez rob... AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAADDDDDIIIJJJOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!! Malo morgen!!! Ma ni variante,da se tukej dol zabrišem.Nej povem,da je to rampa za padalce in zmajerje in tud če me kdo v tandemu dol zažene ,bi tuki res kej v hlače spustila.. '' jok,miško '' si rečem ,spustim rit na gvišna tla in uživam v miru,razgledu in lepoti.. Po kratkih sanjah ,se zdramim,zajaham bavarca in gasa dalje...No,tokrat se ustavim na Mali Lazni, pr koči sredi lepega ničesar,kjer me vedno spravi v dobro voljo tale tabla Koča je bla odprta,privoščim si kavo,ki je na svežem zraku zlo teknla.Pohvalim pa naj tudi izbor hrane,ki jo tam nudijo in upam,da jo v kratkem tudi stestiram.. Cajt me je že pošten preganjal in hitro pičim dalje.Pa še POMEMBNO OBVESTILO :.Po razritih poteh,kopici podrtih dreves,razne gozdne mehanizacije in vonju na sveže razžaganih drvi in na desetine naloženih prikolic najavljam,da bo zima letos sakramensko huda in dolga..Pa sej skor ne morem verjet,kok tega gorjan pokuri čez zimo..Zna pa bit,da vsako leto stesajo in les porabjo za izdelat nove posle,ki jo čez zimo zrukajo..Porkastrela!!!! ''Ja,bit gorjan ni kr neki'' se zamislim in pičim v mojo toplo dolino...Pofotkam še finish in z nasmeškom ter zopet mirne psihe prpelem usvenana in prašna v garažo..Do nasledne plače!!! :) aders, monsterogi, Keiko in 29 others 32
Popularna objava Kmet2 Objavljeno September 22, 2012 Popularna objava Opozori Objavljeno September 22, 2012 Ja tud jaz sm šel včeri mal utekat Kmetičin motor . Zjutraj ob 8h na Ridah,zatem OMW,kjer srečam Šebenika in skupaj jo odrineva na Nanos h koči na čaj.Vrneva se prot OMW-ju kjer srečam BinoBano z druščino kako drvijo prot Kalu,poslovim se od Šebenika in jo ucvrem za njimi,Črni kal burger in kafe pa nazaj čez Rakitno in domov vmes še po vinjeto(cepec sem kupil celoletno)šele pl mi je potegnulo da bo veljala sam še 3 mesece, :blink: Maximus, DAMI34, nejcgs in 12 others 15
n_majk Objavljeno September 22, 2012 Opozori Objavljeno September 22, 2012 Tud mene je vceraj gostila ta koca... sam da sem bil pesadija... Kmetica2 in Kmet2 2
Popularna objava Nikii Objavljeno September 22, 2012 Popularna objava Opozori Objavljeno September 22, 2012 Danes samo do Kopra in nazaj, ker je bilo kljub ugodni napovedi kar hladno. V Postojni nove mize in stoli V Kopru je prvi jesenski dan oblačen :glare: Vseeno je bilo fajn. Jutri pa spet :yes: Keiko, rumenicestak, nejcgs in 10 others 13
Popularna objava grega 32 Objavljeno September 22, 2012 Popularna objava Opozori Objavljeno September 22, 2012 22.9.12 prelepa napoved za bit doma. štart iz škofjloke pa do bleda ob pogledu na grad padla kavica in debata kam naprej se zmenva da da greva pogledat na pokjuko a sem po štartu premisliva in greva gledat v planico nove skakalnice(so kar Pridni) pod velikanko se naj bi odvijala tekma red bulla peš od dna velikanke na vrh-(nebi hvala). po kratkem osvežilu pa kontrola turizma v bohinju in čez hladno soriško planino nazaj v loko. blo fajn pa 238 novih km. Kmetica2, JONI 46, trebor in 7 others 10
Tedybear Objavljeno September 22, 2012 Opozori Objavljeno September 22, 2012 Načrtovano http://www.motosvet....j/page__st__330 se je izvedlo. Hvala za družbo, za skupno vožnjo nazaj in nenazadnje za kavo. Kmet2, DAMI34, strajnarR in 6 others 9
Popularna objava Kiri Objavljeno September 23, 2012 Popularna objava Opozori Objavljeno September 23, 2012 No, bom pa še jaz pristavil svoje vtise. Glede na to, da sem novopečen motorist, poln navdušenja in idej, a premalo časa, sem se odločil, da ta vikend izkoristim kolikor se bo dalo. V petek sem prišel na idejo, da bi bilo lepo pogledat na Mangart, če bo vreme. Napoved je kazala dobro, tako da sem v soboto vstal ob 8 zjutraj, dal termo podlogo v hlače in jakno, navlekel debele rokavice in jo mahnil iz MS proti Avstriji. Brez nekega hudega načrta poti, karte ali navigacije. Prvi cilj Lavamünd, končni cilj Mangart. Prvič falil že na poti proti Lavamundu in naredil kakšnih 10 km v napačno smer (malo je bila kriva megla.. .). Se vrnil in nadaljeval pot. Hitro padel čez, prvič da tam ni bilo gužve. Nadaljujem pot proti Volkermarktu, kjer sem ugotovil, da smerokazi kažejo za Klagenfurt samo na avtocesto (vinjete nimam), in ker se mi ni dalo še naprej na pamet vozit, jo užgem proti Bad Eisenkappel. Vmes se je oglasila lučka za rezervo, zato sem se ustavil na neki manjši črpalki. Seveda je zaštekal avtomat za plačevanje, zato je moral posredovati majster na pumpi, ki je avtomat dvakrat resetiral, vpisoval neke kode, zaganjal aplikacije in....na koncu sem za tankanje 11 l bencina porabil 15 minut. No, končno jo užgem proti Jezerskemu (na poti prehitim Ferrarija 430 in par poršejev), čez mejo in mimo Kranja proti Jesenicam. V Radovljici ugotovim, da mi bo vse skupaj šlo precej na tesno s časom, zato sem se ustavil na črpalki in kupil 7-dnevno vinjeto. Pridem na avtocesto in čez par minut pridem do zastoja pred Jesenicami. Ljudje od dolgčasa malo da ne roštiljajo na avtocesti, jaz pa lepo med kolono do prvega izvoza Končno pridem do Kranjske gore, na hitro se čekiram pri kozorogu pri Jasni in jo mahnem na Vršič. Zgoraj pofotkam s kravami in pri tabli in užgem dol v smeri Bovca. Končno pridem do ceste na Mangart, nikjer žive duše. Pridem do rampe, vprašam punco na rampi kakšno je vreme gor, pravi da oblačno in megleno in da se mi ne splača it gor. Hvala in lep pozdrav do naslednjega leta, se obrnil in šel nazaj dol. Čez predel v Travisio in proti Kranjski gori. Na poti vidim tablo za neko jezero in si mislim...za jezero pogledat se pa vedno najde čas. Naredim še en hiter ovinek, se počekiram pri jezeru in nazaj proti Kranjski gori ter naprej proti Ljubljani. Tam se spomnim, da sem ves dan pozabil jest, zato se ustavim na večerji. Natankam in po avtocesti užgem nazaj proti Murski Soboti. Doma sem bil okoli pol devetih zvečer, za seboj sem imel 672 km. Kaj sem se naučil? Če že greš na pot, brez načrtovanja, si vzami s seboj vsaj avtokarto No, pa še par slik... trebor, nejcgs, aders in 19 others 22
Popularna objava strajnarR Objavljeno September 24, 2012 Popularna objava Opozori Objavljeno September 24, 2012 Frej dan, gasa na motor, proti jugu na kavico. Štart ob 8:30 iz NM, čez Dvor - Kočevje - Delnice Nato pa levo nad avtocesto čez Fužine. Na enem odseku malo makedama-tampon, kjer so cestarji obnavljali cesto, asfaltirali. Zato čakam na na zeleno luč semaforja, delavec gre po flašo v delovni stroj, sprije in reče "Hočeš i ti malo, rakije? Bolje ide." Ne, hvala. Bajersko jezero Prvi pogled na morje Nato naprej proti Crikvenici. Hm... ena nova cesta bo. ...in nazaj v SLO Nazaj pa NE čez Fužine, ker mi cesta ni čist nič všeč, ampak naprej čez Mejo itd. Tukajle začelo kapljat, dežna obleka in gasa naprej. Skoraj do Delnic deževalo. Prezežno oblačno, deževno, z malo sončnimi žarki - 280 km. Zakon! Pot: http://goo.gl/maps/SjymS nxyz, SLVR, Kmet2 in 18 others 21
Popularna objava igorkr Objavljeno September 24, 2012 Popularna objava Opozori Objavljeno September 24, 2012 (popravljeno) Ni lih vtis dnevne vožnje je pa vtis dneva srečanaj pri Treborjevih. No po dolgem dogovarjanju o slavnem Trebor pikniku smo se le dobili v nedeljo. Naj slike govorijo zase predvsem tistim, ki iz opravičenih razlogov niso mogli priti, se bojo pa pri naslednjem odkupili ... Evo Tiramisu narejen v stilu Yamaha & BMW. Sicer odličen, vendar da bom konkurenca Sharpninji me čaka še dolga pot, pa še dosti jajc bodo morale kure znest ... Angi si ga že strokovno ogleduje Obvezna popoldanska kahfa. Skoraj sem se počutil kot na baščaršiji Nato pa še sladkorna bomba, ki jo je prinesla Angi. Bila je izvrstna :notworthy: Predpriprava Poslednje slikanje in UNIČENJE Skratka lep popoldan. Komaj čakam naslednjega, za katerega je Angi obljubila da pripravi ta prav pasulj s polno domačih okajenih dobrot. Tiramisu tudi naslednjič ne bo manjkal. Upam da kafe ne zataji. Obljubljen tudi pelinkovc da bomo lahko lažje vse skupaj prebavili Popravljeno September 24, 2012. Popravil igorkr sayo, Port Folio, Sinki in 15 others 18
Popularna objava nejcgs Objavljeno September 24, 2012 Popularna objava Opozori Objavljeno September 24, 2012 obeti so bili lepi, toda na koncu ni bilo vse skupaj nič od vetra. Sem bil pa zato do doma v spremstvu nevihtnih strel ter sem ter tja kakšna kaplica dežja. (aja slikano nekje med ajdowšno in cesto) trebor, BMWRIDER, igorkr in 9 others 12
Popularna objava jakATV Objavljeno September 25, 2012 Popularna objava Opozori Objavljeno September 25, 2012 (popravljeno) Črni vrh, Ožbolt, Visoko, Tošc in okolica. Tavčarjev dvor Cvetje v jeseni. Kranjsko - Sorško polje Les ima svoj čar. Pogled iz Tošca na Ljubljansko kotlino z Rožnikom. Zahodni del Ljubljane in Ljubljansko barje nekje zadaj. Dan zaključil z 100 + kilometri in sploh ni bilo hladno. Popravljeno September 25, 2012. Popravil jakATV MARE 65, Gasperr, Sinki in 11 others 14
cedevita Objavljeno September 25, 2012 Opozori Objavljeno September 25, 2012 Pride dan,ko je kapelj čez rob za cel slap,ko pogledaš na koledar kakšna luna ljudi trka,ko se ob pogledu na plačilno listo zjočeš in se vprašaš v kaki pravaluti so mi jo nakazali,ko dnevno poslušam in berem o varčevalnih ukrepih naše države,ki jih in kako jih bodo izvajali na že tako prikrajšanem delavcu kot ,da je on vsega kriv,ko ti vikend,ki ga celo leto čakam,pokvari ena peta zadeva,ki se izkaže za neodložljivo....Res me v takih trenutkih prime,da bi komu cev na čelo prtisnla ali pa,da se vržem iz pečine nekam v globino (ne čisto dobesedno)..Za prvo varianto še nimam poguma in ne rekvizitov,druga mi je pa bila takoj všeč.In sem šla v akcijo.Štartam takoj po šihtu iz prijetnih 21 stopinj in po 15ih minutah sem že na 11ih. Mraza ne čutim,ker sem nase navlekla več plasti,kot jih ima zemlja v notranji sferi... Iz najvišje točke potepa se odločim za nadaljno pot po lepem makadamu vse do Trnovega.No,temperature so se v gozdni senci spustile še za dve stopinji manj.. Na tem predelu presekam pot pernatemu velikanu,ki je v krilih meril ziher 2 metra in preden je aviacija dobesedno vzletela,me mimgrede še lopne po čeladi..Hm,no,mogoče sem jih pa zasluženo fasala,ker vdiram v njegov življenski prostor..V čelado zatulim: '' UPS,SORRY !!'' in pičim dalje... Koča v Krnici je bila zaprta.Prečekiram poti na zemljevidu in se odločim za daljšo po robu goriško-vipavske doline in upam,da ne zgrešim tistega dela,ki je na tej relaciji najlepši in najbolj adrenalinski Razgled,ki ozdravi še tako uničeno psiho in jo za nekaj časa zopet spravi v ravnovesje..No,malce pa sem morala izzivat in se nagnem čez rob... AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAADDDDDIIIJJJOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!! Malo morgen!!! Ma ni variante,da se tukej dol zabrišem.Nej povem,da je to rampa za padalce in zmajerje in tud če me kdo v tandemu dol zažene ,bi tuki res kej v hlače spustila.. '' jok,miško '' si rečem ,spustim rit na gvišna tla in uživam v miru,razgledu in lepoti.. Po kratkih sanjah ,se zdramim,zajaham bavarca in gasa dalje...No,tokrat se ustavim na Mali Lazni, pr koči sredi lepega ničesar,kjer me vedno spravi v dobro voljo tale tabla Koča je bla odprta,privoščim si kavo,ki je na svežem zraku zlo teknla.Pohvalim pa naj tudi izbor hrane,ki jo tam nudijo in upam,da jo v kratkem tudi stestiram.. Cajt me je že pošten preganjal in hitro pičim dalje.Pa še POMEMBNO OBVESTILO :.Po razritih poteh,kopici podrtih dreves,razne gozdne mehanizacije in vonju na sveže razžaganih drvi in na desetine naloženih prikolic najavljam,da bo zima letos sakramensko huda in dolga..Pa sej skor ne morem verjet,kok tega gorjan pokuri čez zimo..Zna pa bit,da vsako leto stesajo in les porabjo za izdelat nove posle,ki jo čez zimo zrukajo..Porkastrela!!!! ''Ja,bit gorjan ni kr neki'' se zamislim in pičim v mojo toplo dolino...Pofotkam še finish in z nasmeškom ter zopet mirne psihe prpelem usvenana in prašna v garažo..Do nasledne plače!!! :) Ti deklca ti, z burje doma. Kr mej pogum, pa ne za tubo na čelo prtisnt, za maco v čelo zabit. Odvisno. Sicer pa lep giro. Tiste rampe za zmajarje pa en moj prjatu ne uporablja že 20 let. Spomnim se te, Marko. BMWRIDER in Kmetica2 2
cedevita Objavljeno September 25, 2012 Opozori Objavljeno September 25, 2012 Frej dan, gasa na motor, proti jugu na kavico. Štart ob 8:30 iz NM, čez Dvor - Kočevje - Delnice Nato pa levo nad avtocesto čez Fužine. Na enem odseku malo makedama-tampon, kjer so cestarji obnavljali cesto, asfaltirali. Zato čakam na na zeleno luč semaforja, delavec gre po flašo v delovni stroj, sprije in reče "Hočeš i ti malo, rakije? Bolje ide." Ne, hvala. Bajersko jezero Prvi pogled na morje Nato naprej proti Crikvenici. Hm... ena nova cesta bo. ...in nazaj v SLO Nazaj pa NE čez Fužine, ker mi cesta ni čist nič všeč, ampak naprej čez Mejo itd. Tukajle začelo kapljat, dežna obleka in gasa naprej. Skoraj do Delnic deževalo. Prezežno oblačno, deževno, z malo sončnimi žarki - 280 km. Zakon! Pot: http://goo.gl/maps/SjymS Lep izlet. Ma me na mrtvo vleče zadnje vreme ulovit tja dol, načrt za nedeljo, matr, maš pa neovinčeno tablco.
Kolen Objavljeno September 26, 2012 Opozori Objavljeno September 26, 2012 Črni vrh, Ožbolt, Visoko, Tošc in okolica. Tavčarjev dvor Cvetje v jeseni. Kranjsko - Sorško polje Les ima svoj čar. Pogled iz Tošca na Ljubljansko kotlino z Rožnikom. Zahodni del Ljubljane in Ljubljansko barje nekje zadaj. Dan zaključil z 100 + kilometri in sploh ni bilo hladno. na Ožbolt si pa slikal vikend mojega direktorja mimaza 1
Popularna objava shibby Objavljeno September 26, 2012 Popularna objava Opozori Objavljeno September 26, 2012 Vtis z moje dnevne vožnje 8.9.2012. Ja, dolga je bla cca. 300m, ampak nepozabna, neprecenljivo. Gre za eno veliko presenečenje,ki sta ga zakuhala moja žena ter HyperJack.Šlo je za spremstvo na moji poroki, od mojega doma do cerkve, za katerega nisem vedel. Hvala vsem, k ste si vzeli čas in bli prisotni.Hvala res, nikoli ne bom pozabil tega!!! Od mojih svatov sem velikokrat slišal, da ste motoristi naredili ta dan še bolj poseben, kolikor je že sam posebi bil. Tako da res kapo dol!!! Baje so se takole zbral na petrolu in dorekli kako in kaj, mašne na motorje in proti mojemu domu... k sm tole gledov sm kr zašvicu ful, tok sm podoživu to dogodek. Haahahhaaa Ena skupinska pred odhodom: Od leve proti desni: Dejan,Rok(Z750green),Jaka(HyperJack),Just two of us ,Gašper(Cofko Cof)in njegova punca,Tadej(Tad3y),Štef,Johny in Klemen(škoda) Glavna krivca : Zvezdi dneva: Žgale so se gume, pokal je z izpuhov, shibbyu se je pa sam smejal Pa še ene par s poziranja Brez polaganja ni šlo No takole je pa še prihod zgledov z drugega zornega kota Hvala Saša,Jaka,Klemen,Gašper in punca,Dejan,Rok,Tadej, stric Johny,Štef. Nikol vas ne bom pozabu! :notworthy: :notworthy: :notworthy: Lp Shibby trebor, branislav, bosstjan8 in 35 others 38
SIMPLE MEN Objavljeno September 29, 2012 Opozori Objavljeno September 29, 2012 Pride dan,ko je kapelj čez rob za cel slap,ko pogledaš na koledar kakšna luna ljudi trka,ko se ob pogledu na plačilno listo zjočeš in se vprašaš v kaki pravaluti so mi jo nakazali,ko dnevno poslušam in berem o varčevalnih ukrepih naše države,ki jih in kako jih bodo izvajali na že tako prikrajšanem delavcu kot ,da je on vsega kriv,ko ti vikend,ki ga celo leto čakam,pokvari ena peta zadeva,ki se izkaže za neodložljivo....Res me v takih trenutkih prime,da bi komu cev na čelo prtisnla ali pa,da se vržem iz pečine nekam v globino (ne čisto dobesedno)..Za prvo varianto še nimam poguma in ne rekvizitov,druga mi je pa bila takoj všeč.In sem šla v akcijo.Štartam takoj po šihtu iz prijetnih 21 stopinj in po 15ih minutah sem že na 11ih. Mraza ne čutim,ker sem nase navlekla več plasti,kot jih ima zemlja v notranji sferi... Iz najvišje točke potepa se odločim za nadaljno pot po lepem makadamu vse do Trnovega.No,temperature so se v gozdni senci spustile še za dve stopinji manj.. Na tem predelu presekam pot pernatemu velikanu,ki je v krilih meril ziher 2 metra in preden je aviacija dobesedno vzletela,me mimgrede še lopne po čeladi..Hm,no,mogoče sem jih pa zasluženo fasala,ker vdiram v njegov življenski prostor..V čelado zatulim: '' UPS,SORRY !!'' in pičim dalje... Koča v Krnici je bila zaprta.Prečekiram poti na zemljevidu in se odločim za daljšo po robu goriško-vipavske doline in upam,da ne zgrešim tistega dela,ki je na tej relaciji najlepši in najbolj adrenalinski Razgled,ki ozdravi še tako uničeno psiho in jo za nekaj časa zopet spravi v ravnovesje..No,malce pa sem morala izzivat in se nagnem čez rob... AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAADDDDDIIIJJJOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!! Malo morgen!!! Ma ni variante,da se tukej dol zabrišem.Nej povem,da je to rampa za padalce in zmajerje in tud če me kdo v tandemu dol zažene ,bi tuki res kej v hlače spustila.. '' jok,miško '' si rečem ,spustim rit na gvišna tla in uživam v miru,razgledu in lepoti.. Po kratkih sanjah ,se zdramim,zajaham bavarca in gasa dalje...No,tokrat se ustavim na Mali Lazni, pr koči sredi lepega ničesar,kjer me vedno spravi v dobro voljo tale tabla Koča je bla odprta,privoščim si kavo,ki je na svežem zraku zlo teknla.Pohvalim pa naj tudi izbor hrane,ki jo tam nudijo in upam,da jo v kratkem tudi stestiram.. Cajt me je že pošten preganjal in hitro pičim dalje.Pa še POMEMBNO OBVESTILO :.Po razritih poteh,kopici podrtih dreves,razne gozdne mehanizacije in vonju na sveže razžaganih drvi in na desetine naloženih prikolic najavljam,da bo zima letos sakramensko huda in dolga..Pa sej skor ne morem verjet,kok tega gorjan pokuri čez zimo..Zna pa bit,da vsako leto stesajo in les porabjo za izdelat nove posle,ki jo čez zimo zrukajo..Porkastrela!!!! ''Ja,bit gorjan ni kr neki'' se zamislim in pičim v mojo toplo dolino...Pofotkam še finish in z nasmeškom ter zopet mirne psihe prpelem usvenana in prašna v garažo..Do nasledne plače!!! :) :OK: :OK:
Popularna objava Keiko Objavljeno September 29, 2012 Popularna objava Opozori Objavljeno September 29, 2012 Danes - končno - po 14-dnevni abstinenci se šla zjutraj prevzet motor Kakšno veselje je to bilo! Z Danielo77 sva se dobili v LJ pri servisu, po hitrem postopku sem se oblekla v opremo in že sva šli... Po AC do Logatca tankat, potem pa mimo Planinskega polja še zavitega v meglice... čez Ride do Postojne, v Pivki naravnost in čez Knežak do Ilirske Bistrice (na poti začelo malo padat, ma hujšega ni blo), tam kratek postanek na bencinski in potem gasa in čez mejo na Hrvaško. Hrvaški carinik me je matral s snemanjem čelade :grrr kar je sprožilo salve smeha za mano. Daniela77 se je temu uspela izognit - baje da zato, ker so cariniku bolj pri srcu Honde Po AC mimo Rijeke in nato ven in čez Bakarski zaliv in naprej mimo Bunice... naprej mimo odcepa za Lukovo in Ažić Lokve... Obema se je smejalo do ušes - skoraj prazna cesta, čisti užitek v vožnji čez vse tiste ovinke, za povrh še s čudovitii razgledi vse naokrog V Senju sva ugotovili, da mava še dovolj energije za nadaljevanje, zato sva brez pavze nadaljevali naprej na jug vse do... Na pomolu sva si na privoščli pavzo z malico na zidu... Po klepetu in malci sva se odločli da se kljub želji po nadaljevanju na jug raje vrneva nazaj. Nardili sva še par fotk in na parkingu spoznali še enega Angleža (pozabila ime), prav tako motorista, s katerim sva se zapletli v pogovor. Prevozil je že dober del Evrope in ves navdušen razlagal kako se samo vozi in skoraj nič ne slika ker tako uživa v vožnji (ja - nam je znano ^_^ ). Po prijetnem klepetu smo nadaljevali pot vsak v svojo smer - on na jug do Dubrovnika, midve pa nazaj na sever in proti domu. Tudi za nazaj cesta skoraj prazna, zato sva lahko res uživali v vožnji... Ker nama je ostalo še dovolj časa sva naredili še eno pavzo v Postojni, potem pa se zaradi gužve v smeri proti Ridam vračali po drugi poti - čez Studeno in naprej do Planine, nato pa naprej do Vrhnike, kjer sva se poslovili. Dobrih 500 km uživancije z le parimi kapljami dežja - me veseli da se nisva ustrašli čudne napovedi, saj sem danes končno lahko dokončala pot, ki sem jo zastavla 14 dni nazaj. Zdaj pa spet čakanje na naslednji vikend in upanje na lepo vreme ataIBA, malakai, Ninč in 27 others 30
bostjanb1 Objavljeno September 30, 2012 Opozori Objavljeno September 30, 2012 Danes - končno - po 14-dnevni abstinenci se šla zjutraj prevzet motor Kakšno veselje je to bilo! Z Danielo77 sva se dobili v LJ pri servisu, po hitrem postopku sem se oblekla v opremo in že sva šli... Po AC do Logatca tankat, potem pa mimo Planinskega polja še zavitega v meglice... čez Ride do Postojne, v Pivki naravnost in čez Knežak do Ilirske Bistrice (na poti začelo malo padat, ma hujšega ni blo), tam kratek postanek na bencinski in potem gasa in čez mejo na Hrvaško. Hrvaški carinik me je matral s snemanjem čelade :grrr kar je sprožilo salve smeha za mano. Daniela77 se je temu uspela izognit - baje da zato, ker so cariniku bolj pri srcu Honde Po AC mimo Rijeke in nato ven in čez Bakarski zaliv in naprej mimo Bunice... naprej mimo odcepa za Lukovo in Ažić Lokve... Obema se je smejalo do ušes - skoraj prazna cesta, čisti užitek v vožnji čez vse tiste ovinke, za povrh še s čudovitii razgledi vse naokrog V Senju sva ugotovili, da mava še dovolj energije za nadaljevanje, zato sva brez pavze nadaljevali naprej na jug vse do... Na pomolu sva si na privoščli pavzo z malico na zidu... Po klepetu in malci sva se odločli da se kljub želji po nadaljevanju na jug raje vrneva nazaj. Nardili sva še par fotk in na parkingu spoznali še enega Angleža (pozabila ime), prav tako motorista, s katerim sva se zapletli v pogovor. Prevozil je že dober del Evrope in ves navdušen razlagal kako se samo vozi in skoraj nič ne slika ker tako uživa v vožnji (ja - nam je znano ^_^ ). Po prijetnem klepetu smo nadaljevali pot vsak v svojo smer - on na jug do Dubrovnika, midve pa nazaj na sever in proti domu. Tudi za nazaj cesta skoraj prazna, zato sva lahko res uživali v vožnji... Ker nama je ostalo še dovolj časa sva naredili še eno pavzo v Postojni, potem pa se zaradi gužve v smeri proti Ridam vračali po drugi poti - čez Studeno in naprej do Planine, nato pa naprej do Vrhnike, kjer sva se poslovili. Dobrih 500 km uživancije z le parimi kapljami dežja - me veseli da se nisva ustrašli čudne napovedi, saj sem danes končno lahko dokončala pot, ki sem jo zastavla 14 dni nazaj. Zdaj pa spet čakanje na naslednji vikend in upanje na lepo vreme Keiko, kaj pa je bilo z tvojim Kwakom ? Kaj resnega ?
Popularna objava vencel Objavljeno September 30, 2012 Popularna objava Opozori Objavljeno September 30, 2012 Ena krajša fura glede na vreme bl kofetkanje a se je nabralo okrog 400km Dež pa sam za vzorec mal proti večeru TOMCAT, cedevita, Keiko in 8 others 11
Popularna objava tad3y Objavljeno September 30, 2012 Popularna objava Opozori Objavljeno September 30, 2012 Prejšni vikend prevozil jadransko magistralo, bilo je odlično več pa v videu . http://www.youtube.com/watch?v=g8XOZ6Sd4Hk Kmet2, exclan, muki in 11 others 14
cedevita Objavljeno September 30, 2012 Opozori Objavljeno September 30, 2012 Danes - končno - po 14-dnevni abstinenci se šla zjutraj prevzet motor Kakšno veselje je to bilo! Z Danielo77 sva se dobili v LJ pri servisu, po hitrem postopku sem se oblekla v opremo in že sva šli... Po AC do Logatca tankat, potem pa mimo Planinskega polja še zavitega v meglice... čez Ride do Postojne, v Pivki naravnost in čez Knežak do Ilirske Bistrice (na poti začelo malo padat, ma hujšega ni blo), tam kratek postanek na bencinski in potem gasa in čez mejo na Hrvaško. Hrvaški carinik me je matral s snemanjem čelade :grrr kar je sprožilo salve smeha za mano. Daniela77 se je temu uspela izognit - baje da zato, ker so cariniku bolj pri srcu Honde Po AC mimo Rijeke in nato ven in čez Bakarski zaliv in naprej mimo Bunice... naprej mimo odcepa za Lukovo in Ažić Lokve... Obema se je smejalo do ušes - skoraj prazna cesta, čisti užitek v vožnji čez vse tiste ovinke, za povrh še s čudovitii razgledi vse naokrog V Senju sva ugotovili, da mava še dovolj energije za nadaljevanje, zato sva brez pavze nadaljevali naprej na jug vse do... Na pomolu sva si na privoščli pavzo z malico na zidu... Po klepetu in malci sva se odločli da se kljub želji po nadaljevanju na jug raje vrneva nazaj. Nardili sva še par fotk in na parkingu spoznali še enega Angleža (pozabila ime), prav tako motorista, s katerim sva se zapletli v pogovor. Prevozil je že dober del Evrope in ves navdušen razlagal kako se samo vozi in skoraj nič ne slika ker tako uživa v vožnji (ja - nam je znano ^_^ ). Po prijetnem klepetu smo nadaljevali pot vsak v svojo smer - on na jug do Dubrovnika, midve pa nazaj na sever in proti domu. Tudi za nazaj cesta skoraj prazna, zato sva lahko res uživali v vožnji... Ker nama je ostalo še dovolj časa sva naredili še eno pavzo v Postojni, potem pa se zaradi gužve v smeri proti Ridam vračali po drugi poti - čez Studeno in naprej do Planine, nato pa naprej do Vrhnike, kjer sva se poslovili. Dobrih 500 km uživancije z le parimi kapljami dežja - me veseli da se nisva ustrašli čudne napovedi, saj sem danes končno lahko dokončala pot, ki sem jo zastavla 14 dni nazaj. Zdaj pa spet čakanje na naslednji vikend in upanje na lepo vreme Ma nekej tacgha pr meni včeraj, nedjlja, lepo, tudi štart v dežju.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se