Skoči na vsebino

Yamaha YZF R125

Priporočene objave

Objavljeno
odločujem se o nakupu tega motorja zato me zanima nasplošno o njem:

- kateri deli v mašini niso od yamahe ( npr: tzr-ka ma špansko mašino )

- kolko gre motor po števcu po ravnem brez vetra

- poraba

- kakšni so pospeški proti drugim 4t 125?

- kaj ti vse naredijo pri servisu, kolko stane servis

- kako se kaj primejo org. gume

- na kolko km se kaj menjava ( bat ipd. )

- če mate s tem motorjem kake probleme, kaj ste že vse mogli menjat

pa brez nekih off topic-ov in to je bilo že vse napisano, ipd.

Edini problem je, da na motor čakaš ko bedak. Jaz sem ga naročil 21.1.09, rok dobave sem

imel 12.2.09 motorja pa ni in ni, ko sem poklical naj bi prišel v marcu. Seveda sem še enkrat

poklical in dobil nazaj tistih 10% od vrednosti. Črnega in rdečega lahko odpelješ takoj, razen

modre barve jim je mogoče zmankalo zato prestavlajo roke iz tedna v teden.

Objavljeno
odločujem se o nakupu tega motorja zato me zanima nasplošno o njem:

- kateri deli v mašini niso od yamahe ( npr: tzr-ka ma špansko mašino )

- kolko gre motor po števcu po ravnem brez vetra

- poraba

- kakšni so pospeški proti drugim 4t 125?

- kaj ti vse naredijo pri servisu, kolko stane servis

- kako se kaj primejo org. gume

- na kolko km se kaj menjava ( bat ipd. )

- če mate s tem motorjem kake probleme, kaj ste že vse mogli menjat

pa brez nekih off topic-ov in to je bilo že vse napisano, ipd.

- po ravnem brez vetra 135 km/h

-poraba nizka cca 3,5-4l

-pospeški so podobni hondi cbr 125

-pri servisu ti zamenajo\spucajo olen filter, zamenajo olje, pregledajo motor,.....

-org gume so kr dobre, sam segretjih mraš da orng grabjo

-bata nerabš hmal menjat (4t) jst bi ga zamenov na 35.000km

- ni blo nobenih problemov (razn enu k se mu je plovček zdrubu al kaj)

če zberaš 4t je yamaha najbolši motor te klase

Objavljeno
Edini problem je, da na motor čakaš ko bedak. Jaz sem ga naročil 21.1.09, rok dobave sem

imel 12.2.09 motorja pa ni in ni, ko sem poklical naj bi prišel v marcu. Seveda sem še enkrat

poklical in dobil nazaj tistih 10% od vrednosti. Črnega in rdečega lahko odpelješ takoj, razen

modre barve jim je mogoče zmankalo zato prestavlajo roke iz tedna v teden.

Ohh kje so tisti cajti ko smo mi čakali na motorje :D

mesce in mesce.... :D

Objavljeno

-poraba nizka cca 3,5-4l

-pri servisu ti zamenajo\spucajo olen filter, zamenajo olje, pregledajo motor,.....

Aja da tok kur... se mi pa fuul zdi... men tomos nikol ne pride čez 3l res da je pa švohnej mašina. Kolk pa pol nardiš km iz tankom pa kolk l nalijš loh notr??

Objavljeno
Aja da tok kur... se mi pa fuul zdi... men tomos nikol ne pride čez 3l res da je pa švohnej mašina. Kolk pa pol nardiš km iz tankom pa kolk l nalijš loh notr??

jst je nimam sam vem da tokl kur. ja normalnu da ti manj kur če maš pa švohnejš motor-logika. pa še r125 na 4 ventile

tak da 3,5 je zelo malo. rs-ka žre 7-11l na 100km

Objavljeno
Ohh kje so tisti cajti ko smo mi čakali na motorje :D

mesce in mesce.... :D

Sj men nebi biu problem počakat do marca, ampak rekl so mi da bom motor dobil prvi teden v februarju.

To gre men na živce zato ker prestavlajo roke iz tedna v teden kot da noben ne ve kdaj pride motor.

Naročil sem ga pri KMC, ampak oni so normalni, ko pokličem kdaj pride mi reče da bo poklical v Krško in

potem povejo da motorja ne bo še en teden. Tako da generalni uvoznik (Delta Team) pojma nima kdaj

motorji pridejo in prestavlajo datume.

Objavljeno

Kakih resnih problemov tud ni s tem motorjo... So pa malenkost kot naprimer da se ročke dokaj hitro začnejo lupit, pa mni so uteži ročk rahlo zarjavele tko da sm jih včera pofarbo na rdečo...

Objavljeno
jst je nimam sam vem da tokl kur. ja normalnu da ti manj kur če maš pa švohnejš motor-logika. pa še r125 na 4 ventile

tak da 3,5 je zelo malo. rs-ka žre 7-11l na 100km

Prčkvou sm odgovor od kakšnega lastnika ne pa pametnjakoviča k primerja porabo rs-ke z 4 taktnimi motorji. Bravo res, drgač vem kolk rs kur. Aja k se ti use tok logičn zdi ma yzf električni vbrizg, ki je bolj natančen in naj bi s tem zmanjšali porabo in emisije. Zdele dobim motor nazaj iz power kitom pa je dec reku da gre poraba za 1l gor motor bo meu pa lih tko 14-15ps. Tko da ja, poraba je visoka tut če gledaš da je yzf dost bolj aerodinamična...

Objavljeno

-poraba nizka cca 3,5-4l

kolko sem jas slišal se je baje prek 120 problem peljati, gume pa tudi baje da drsijo skoz ovinke, tak sem slišal od nekaterih lastnikov zdaj pa nevem, prodajalec cbr-ke mi zraven da še leovincija, mel bi popuste na vse servise ipd. ( veze ), rekel je da se s cbr pelješ 140 kak keks nevem če je to glih res

Objavljeno
Kakih resnih problemov tud ni s tem motorjo... So pa malenkost kot naprimer da se ročke dokaj hitro začnejo lupit, pa mni so uteži ročk rahlo zarjavele tko da sm jih včera pofarbo na rdečo...

:lol1: HEHE

a si se ž pohvalo :whistle: bomo vidli kk bo zgledalo...

Objavljeno

a si se ž pohvalo :whistle: bomo vidli kk bo zgledalo...

Nehi ti nehi :DPa v šolo se spraj :D

Objavljeno

Sej je men ena utež tud zarjavela mal. Pa si jo dol uzel pa pobarvo?

Objavljeno
kolko sem jas slišal se je baje prek 120 problem peljati, gume pa tudi baje da drsijo skoz ovinke, tak sem slišal od nekaterih lastnikov zdaj pa nevem, prodajalec cbr-ke mi zraven da še leovincija, mel bi popuste na vse servise ipd. ( veze ), rekel je da se s cbr pelješ 140 kak keks nevem če je to glih res

za cbrko sm tud js slišov da kar leti

sam veter u hrbet pa je :whistle:

Objavljeno
za cbrko sm tud js slišov da kar leti

sam veter u hrbet pa je :whistle:

Ehhh cbr-ko je že čez 110 težko spraut .

Objavljeno
Sej je men ena utež tud zarjavela mal. Pa si jo dol uzel pa pobarvo?

ma sej je mni tud samo leva zarjavela. Ja dobis dov pobrusis pa z sprejo prespricas.

Objavljeno
ma sej je mni tud samo leva zarjavela. Ja dobis dov pobrusis pa z sprejo prespricas.

Del za en popoldan :whistle:

Objavljeno

Hočes motor al bicikel??

Objavljeno

Heh, skrbi te da ti bo yamaha drsela v ovinkih, sej CBRa ti pomoje nau ce ma zadno gumo tok velko k yamaha prvo? :headbang: :headbang:

Glede porabe, odvisn kok ga teraš, jez k ga mam skos v rdečih mi kur ene 4 (na oko). Več ko 134 ne gre pa če se na trepalnice postavš :D

Sem sel "drag" s CBRo, pa je bla glede pospeskov zadaj, končne pa tut nevem če tako razvije ker mislim da ima 5 prestav...

Objavljeno
Heh, skrbi te da ti bo yamaha drsela v ovinkih, sej CBRa ti pomoje nau ce ma zadno gumo tok velko k yamaha prvo? :headbang: :headbang:

Glede porabe, odvisn kok ga teraš, jez k ga mam skos v rdečih mi kur ene 4 (na oko). Več ko 134 ne gre pa če se na trepalnice postavš :D

Sem sel "drag" s CBRo, pa je bla glede pospeskov zadaj, končne pa tut nevem če tako razvije ker mislim da ima 5 prestav...

pa ne skrbi me zaradi gum to samo tak sprašujem, čepa se gume nebi prijele pa jih menjam, kolko pa kaj stane ispit za 125cc, pa kolko stane servis??

Objavljeno

Tako cbr kot tudi r125 sta picikla ampak če boš kupil r125 boš mel vsaj lep picikel :D . Drgač pa men moja guma dobr drži pač segret se mora.

Objavljeno

sam honde ne kupovat saj zarad gum ne k ma take kt jih mam jst na mojmu APN-u, pa še v primerjavi po velikosti je yamaha dost večja od hondice. :naughty: :naughty:

Objavljeno (popravljeno)
pa ne skrbi me zaradi gum to samo tak sprašujem, čepa se gume nebi prijele pa jih menjam, kolko pa kaj stane ispit za 125cc, pa kolko stane servis??

o tem je že blo govora sam v drugi temi :

http://www.motosvet.com/tabla/index.php?sh...30&st=48705

drgače pa...

Za izpit ( 125ccm ) sem dal jst tko nekak : 8 ur × 21 € =168€

Prva pomoč = 75 €

Zdravniški=23€

Cpp=65€

Občinski=30€

Izsposoja motorja=15€

Uporaba poligona =15€

Interni izpit=15€

skupaj = 406€ ( za internega nism ziher možn da je draži )

Takšne so cene v zasavju.

Popravljeno . Popravil 0b5353n
Objavljeno

666... ti primerjaš hondo cbr 125 in yamaho r 125... to je brez smisla...jas osebno sem vozil obe, in honda se lahko primerja le z ybr yamaho, po obliki, pospeških, gumah ( le končno ma cbr malce večjo, ampak vseeno manjšo od yzf

Objavljeno

drgače pa...

Za izpit ( 125ccm ) sem dal jst tko nekak : 8 ur × 21 € =168€

Prva pomoč = 75 €

Zdravniški=23€

Cpp=65€

Občinski=30€

Izsposoja motorja=15€

Uporaba poligona =15€

Interni izpit=15€

skupaj = 406€ ( za internega nism ziher možn da je draži )

Takšne so cene v zasavju.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!