Skoči na vsebino

Yamaha YZF R125

Priporočene objave

Objavljeno

To pa ni panike :P Vseen bi pa pol rd kepco sladoelda haha :)

drgac da iz "izkusenj" povem, motor je kr ql :) Slaba stvar je prvih 1000km k morš mal potrpet pa se lepo počasi peljat...Drugače pa kr vredu, pogrešam pospeške - niti ne toliko končne. 135km/h je dovolj...Vem sam da toliko kot se jaz vozim (izpit imam od 30 julija.. in narejenih 2740km) bi definitivno bil že bankrot pri 2T... Vsak dan bi bil sigurno 2x na bencinski, že tako sem 1x dnevno ali 1x na 2 dni... Zej, itak ti bo vsak svoje zagovarjal kok taktno mašino. Enostavno je bilo o tem že povedano:

2T - hitrejše, hitreši pospeški, več vzdrževanja, več pokur, (pa olje treba doskat tankat (zdej nevem kolkrat...ampak doskat:D)

4T - v primerjavi z 2T počasnejši, manj vzdrževanja, manj pokur (meni osebno če se peljem normalno 3 litre, če ga mam pa skos na 9 - 10k obratov pa recimo da 3,5 - 4l, pelješ na servis tko kot je v knižci, pa menjava olja na 3000km - včasih nardiš kontrolo pa to je to.

Simpl?

Ce nisi ravno pri denarju, kupi 4T...Pac yzf r125, 2000€ cnej, + ful velik keša za benz + olje, pa vsega :)

Objavljeno

jst nwm kako bi zdržow na yamahi yzf 125, če mi je že zdej aprilia rs 125 prešvoh :whistle:

zdej pa glej tako: če ti motor služi kot prevozno sredstvo kupi yamaho, če maš pa kšno ljubezn do motorjev(mevlo v riti) kupi pa aprilio!

glej čist vsakdanjo stvar :

- se pelješ po cesti, zagledaš 200metersko ravnino in dohitiš kretena z avto ki se pelje 100kmh z aprilio bi ga z lahkoto prehitu, z yamaho se ga pa nebi upov lotevat ker newem če ga bom lahko po ravnini prehitu.

- se pelješ po avtocesti (NM-LJ) z rs-ko se boš lepo v 6 brzni lagano-brez tiščanja 1uro pelov 125kmh, me zanima če bi yamaho 1 uro tiščov na 11.000 obratov na avtocesti d bi se pelov 125-kmh

- če si taprav motorist ti bo užitek odtehtov tisti malo večji strošek 2t motorja

moje mnenje je: kup aprilio nebo ti žal

Objavljeno

Brez skrbi, lahko tišiš 2 ure skos, nebo nič narobe :)

Objavljeno

a na 3k km je menjava olja pri yamahci :eek: potem pa to res ni nič ceneje kot 2T (z oljem si na istem, sploh pa to ni nek strošek pri 2T, vsakič tretjič ko tankaš gre še 10€ za liter olja), edino kar manj spije, samo brez nič ni nič, če češ da gre mora tut neki spit

Objavljeno

Kje je to napisan da se menja na 3k km? Čeprav to ni neki hudo ne.. litr olja je 10€.. to če si taprat tak al tak menjaš :krneki:

Objavljeno
jst nwm kako bi zdržow na yamahi yzf 125, če mi je že zdej aprilia rs 125 prešvoh :whistle:

zdej pa glej tako: če ti motor služi kot prevozno sredstvo kupi yamaho, če maš pa kšno ljubezn do motorjev(mevlo v riti) kupi pa aprilio!

- se pelješ po cesti, zagledaš 200metersko ravnino in dohitiš kretena z avto ki se pelje 100kmh z aprilio bi ga z lahkoto prehitu, z yamaho se ga pa nebi upov lotevat ker newem če ga bom lahko po ravnini prehitu.

- se pelješ po avtocesti (NM-LJ) z rs-ko se boš lepo v 6 brzni lagano-brez tiščanja 1uro pelov 125kmh, me zanima če bi yamaho 1 uro tiščov na 11.000 obratov na avtocesti d bi se pelov 125-kmh

- če si taprav motorist ti bo užitek odtehtov tisti malo večji strošek 2t motorja

ja sej teb sm že povedu da imaš zagotovljeno mesto v fiat yamaha gp teamu :worship:

cestaki niso za na avtocesto ampak za na ovinke!!! sploh pa si v 6. brzini pri 125km/h tudi blizu 8-9k rpm

Objavljeno
Kje je to napisan da se menja na 3k km? Čeprav to ni neki hudo ne.. litr olja je 10€.. to če si taprat tak al tak menjaš :krneki:

lih to hoče koci povedat...da 10€ za olje pri 2T ni take panike...

2T boljši brez dvoma :worship:

Objavljeno

Mogoč pa ne razmišlamo vsi isto kot ti. Se pac pelem lagano v 6 brzini 115 km/h, bom pač prišo 15 minut poznej.

Objavljeno (popravljeno)
ja sej teb sm že povedu da imaš zagotovljeno mesto v fiat yamaha gp teamu :worship:

cestaki niso za na avtocesto ampak za na ovinke!!! sploh pa si v 6. brzini pri 125km/h tudi blizu 8-9k rpm

ja sej nč nerečm sej gre aprilia sam ko vidš kakšo daljšo ravnini pa prtisnš pa negre nikamor (ravnina v šentjerneju), al pa ko prehitevaš je včasih kr malu premalu moči. :D

sej na vasi si zlo hirtr sam ko pridš pa na avtocesto si pa podn :unsure:

sej ta yamaha je zlo dobra za začetnike, sam zame je pa premalu

Popravljeno . Popravil mfink
Objavljeno
ja sej nč nerečm sej gre aprilia sam ko vidš kakšo daljšo ravnini pa prtisnš pa negre nikamor (ravnina v šentjerneju), al pa ko prehitevaš je včasih kr malu premalu moči. :D

sej na vasi si zlo hirtr sam ko pridš pa na avtocesto si pa podn :unsure:

Cestaki niso za na avtocesto drugac. Sam sm bil 2x da sm priso do končne hitrosti.

Objavljeno
Cestaki niso za na avtocesto drugac. Sam sm bil 2x da sm priso do končne hitrosti.

"Cestaki" :D

Objavljeno

Reku mi serviser da na tok km, nj bi kao menju olje... Ja sam ce dam na 3000km 10€ za olje al pa na 400km 10€ za olje, ti zdrava pamet pove da vseeno ceneje skozi prides??..

Objavljeno

Kaj pa ce bi kupil 125 2T supermoto?

Kako se pa kaj oni obnesejo? Ali je priblizno enako kot 125 2T "Cestaki" (aprilia rs125) kot jim pravite!

Objavljeno

odloč se ti rajš zka bi meu motor pa kulk si prpravlen za njega dat, pa ka ti je sploh všeč :slap:

Objavljeno

Za šmekat pa da se babe gor limajo 100% cestak :rolleyes: :rolleyes:

Objavljeno
Kaj pa ce bi kupil 125 2T supermoto?

Kako se pa kaj oni obnesejo? Ali je priblizno enako kot 125 2T "Cestaki" (aprilia rs125) kot jim pravite!

Sam si se pa čist debilno lotu zadeve... najprej razmisl kwa bi SPLOH rd pol si pa mal na netu preber o 2T pa 4T. Pejt na youtube pa si mal filmčke poglej... pizda tko sprašujš tuki k da nimaš na interneru dovolj gradiva za use skupi... Sam jst mislm da glede na tvoje znanje nimaš z 2T kej delat edin če maš dost dnarja za vs sranje k ga ta motor zravn potegne (olje, bencin, servisi pa kšn bt mogoče če ne znaš delat).

Lej 2T= huj pospeški, končna, več benza, več olja, veeelik veš stroškov kot pa 4T

4T= ...lih kontra use...

Sam furam tomosa in morm rečt da je kr mal kriza učash k usak dan tankam. So mi pa za enkrat pospeški čist kul tko 50 pade u 3,5 sekundah približno (tok pričakujš od 125-ke).

Objavljeno
Ja pa če bi ti mel nov motor, bil 5x na Mariji Reki, me prav zanima kak bi se pelav. Bom že počas prišo do kolena ( če sploh bom ) se mi nikamor ne mudi + tega da je to moj prvi motor pa mam bol mal izkušn

Ni blo mišlen kot sarkazem, ampak pohvala. :)

Objavljeno
Ni blo mišlen kot sarkazem, ampak pohvala. :)

slišal se je pa kot sarkazem :P

Objavljeno
slišal se je pa kot sarkazem :P

Jebiga hehe :D fora u tem k sm zamešu bikerja 666999 in bikerja 125. Sledni ma res nor naklon. Ampak tud 666999 ga lepo pele, vidš da tačka že skor po tleh rajsa. Tipo bo kmal šou še precej bl kt po kolenu.

Objavljeno
Sam si se pa čist debilno lotu zadeve... najprej razmisl kwa bi SPLOH rd pol si pa mal na netu preber o 2T pa 4T. Pejt na youtube pa si mal filmčke poglej... pizda tko sprašujš tuki k da nimaš na interneru dovolj gradiva za use skupi... Sam jst mislm da glede na tvoje znanje nimaš z 2T kej delat edin če maš dost dnarja za vs sranje k ga ta motor zravn potegne (olje, bencin, servisi pa kšn bt mogoče če ne znaš delat).

Lej 2T= huj pospeški, končna, več benza, več olja, veeelik veš stroškov kot pa 4T

4T= ...lih kontra use...

Sam furam tomosa in morm rečt da je kr mal kriza učash k usak dan tankam. So mi pa za enkrat pospeški čist kul tko 50 pade u 3,5 sekundah približno (tok pričakujš od 125-ke).

Ni jz pa mislm da se nism debilno lotu!

Sm pogledu filmcke na YouTubu pa se pogovarju s tipom k ma Yamaho, pa tud vem kai hocm Cestnga al pa Supermoto, za takt sm pa sele pred kratkm zvedu :whistle: , pa zj vem u cem je razlika!

Pac nimam nc izkusenj z motorji, pa nism prej skor nc vedu o njih, pa zato velik sprasujem. Saj za to pa so forumi!

Objavljeno

sej nč ne morš vedt o motorjih če gledaš mithbusters vsak dan pa 24ur+ na tedn igraš igrce... kje pa maš živlene ;)

hec... :whistle:

Objavljeno
sej nč ne morš vedt o motorjih če gledaš mithbusters vsak dan pa 24ur+ na tedn igraš igrce... kje pa maš živlene ;)

hec... :whistle:

Mythbusters je eno uro! :rolleyes: pa zj ne igram vec tok zj sm kle 24 ur na teden! zj se ucim o motorjih! :naughty:

Objavljeno
Mythbusters je eno uro! :rolleyes: pa zj ne igram vec tok zj sm kle 24 ur na teden! zj se ucim o motorjih! :naughty:

kup moped za 50€ ga podri na prafaktorje pa sestav nazaj... in če bo še delov boš vedu že neki o motorjih in si lahko brez strahu kupš 2T ;)

Objavljeno (popravljeno)

.

Popravljeno . Popravil NejcZ

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!