DAMI34 Objavljeno Junij 30, 2016 Opozori Objavljeno Junij 30, 2016 1-2 sklopka, dalje brez. Dol Z. na GT je quiki, pa vseen isto. daneb, maxxa in Zivnorc 3
ludiluka Objavljeno Julij 3, 2016 Opozori Objavljeno Julij 3, 2016 Eh to mam še jst na laverdi serijsko da menjam gor in dol brez sklopke pa je letnik 71 trebor, Zivnorc, I30 in 1 other 4
tonystx Objavljeno Julij 4, 2016 Opozori Objavljeno Julij 4, 2016 Jest pa sploh ne vem kaj to pomen, ker menda piše po angleško...... Zivnorc 1
DAMI34 Objavljeno Julij 4, 2016 Opozori Objavljeno Julij 4, 2016 (popravljeno) pred 16 minutami, tonystx pravi: Jest pa sploh ne vem kaj to pomen, ker menda piše po angleško...... jooj a res ne razumeš tujih jezikov? Ključ les up šiht...prevod, kjuče vzem, pa ne bod lesen, vstani in hajd na šiht, kapišiš? Popravljeno Julij 4, 2016. Popravil DAMI34 OldSchool Kawi, Zivnorc, I30 in 2 others 5
Sorty Objavljeno Julij 4, 2016 Opozori Objavljeno Julij 4, 2016 odvisno od razpoloženja in načina vožnje.če vozim v dvoje skoraj vedno z sklopko. (po penzionistično 1-3-6) sigurno ne bo nič narobe z menjalnikom v nobenem od naštetih primerov saj je menjalnik narejen za prestavljanje brez sklopke, ker so obe osi sinhronizirane ti pa samo ozobiš drug zobnik. pri prestavljanju brez sklopke je potrebno paziti le na pravočasno zapiranje plina saj lahko v nasprotnem primeru zadaneš med prestavo kar posledično privede do pobranih zobnikov in povitih vilčk. Nč preveč filozofirat,samo vozit! trebor, Zivnorc in maxxa 3
Roger G. Jagger Objavljeno Julij 4, 2016 Opozori Objavljeno Julij 4, 2016 A to resno al je sarkazem? -če da, a velja za vse motorje? lp, Yagi Zivnorc 1
Jure Objavljeno Julij 4, 2016 Opozori Objavljeno Julij 4, 2016 Ni sarkazem, komot šaltaš brez sklopke, če imaš malo občutka. Nima kej bit menjalniku. DAMI34, maxxa, Zivnorc in 2 others 5
DAMI34 Objavljeno Julij 5, 2016 Opozori Objavljeno Julij 5, 2016 Pa lepše se menja...navzgor seveda, dol je sklopka obvezna, pa predlagam tudi "blip" da lepše pade v brzino. Zivnorc in Bmflar 2
Bmflar Objavljeno Julij 5, 2016 Opozori Objavljeno Julij 5, 2016 pred 7 minutami, DAMI34 pravi: Pa lepše se menja...navzgor seveda, dol je sklopka obvezna, pa predlagam tudi "blip" da lepše pade v brzino. Men gre pa lepš navzdol brez kuplunge Udar k pr Dučeju Zivnorc in DAMI34 2
jskrablin Objavljeno Julij 5, 2016 Opozori Objavljeno Julij 5, 2016 pred 3 minutami, schwantz pravi: blip? Kratko dodajanje gasa, da se hitrost menjalnika in motorja približno izenači. Bmflar in Zivnorc 2
schwantz Objavljeno Julij 5, 2016 Opozori Objavljeno Julij 5, 2016 pred 1 minuto, jskrablin pravi: Kratko dodajanje gasa, da se hitrost menjalnika in motorja približno izenači. Aaaaaa, vmesni plin... k stari kamijoni. Zivnorc 1
DAMI34 Objavljeno Julij 5, 2016 Opozori Objavljeno Julij 5, 2016 pred 7 minutami, schwantz pravi: blip? sicer ti je že en prej povedal, to je predgas, sklopka, wruumm po gasu, pa v brzino, višji kot so obrati motorja, počasnejše mora bit popuščanje sklopke (če ni drsna) nekaj takega pred 3 minutami, schwantz pravi: Aaaaaa, vmesni plin... k stari kamijoni. ja, s tem da ni vmesni, ker ni lera maus, Zivnorc in Bmflar 3
maus Objavljeno Julij 5, 2016 Opozori Objavljeno Julij 5, 2016 pred 2 urami, DAMI34 pravi: ja, s tem da ni vmesni, ker ni lera međugas se je res dajau ko si dal v ler gas smo učasih dodajal, ko smo dol šaltal, da so bli obrati in da ni zadnja guma preveč zdrsnla ... gor se pa enostavno šalta brez sklopke, s tem, da dodaš gas, pri dost visokih obratih spustiš gas, prešaltaš gor in dodaš gas ... mal je jeba ko ni koordinacije, ampak se hitr navadš DAMI34, Bmflar in trebor 3
DAMI34 Objavljeno Julij 5, 2016 Opozori Objavljeno Julij 5, 2016 predgas bomo rekli strokovno...evo, me lahko v Vikipedijo vpišeš maus in Bmflar 2
Bmflar Objavljeno Julij 5, 2016 Opozori Objavljeno Julij 5, 2016 pred 2 minutami, DAMI34 pravi: predgas bomo rekli strokovno...evo, me lahko v Vikipedijo vpišeš A zdej boš pa še pameten maus 1
DAMI34 Objavljeno Julij 5, 2016 Opozori Objavljeno Julij 5, 2016 pred 1 minuto, HD-Dyna pravi: A zdej boš pa še pameten jp Bmflar 1
Bmflar Objavljeno Julij 5, 2016 Opozori Objavljeno Julij 5, 2016 pred 1 minuto, DAMI34 pravi: jp Prou DAMI34 1
Roger G. Jagger Objavljeno Julij 5, 2016 Opozori Objavljeno Julij 5, 2016 (popravljeno) Hvala za obrazložitev. Sem raje za sigurno vprašal, da nebi menjalnika kje pobiral. Zanimivo, da v AŠ nič ne omenijo tega....?! Meni osebno je že zvok iz N -> 1 (tisti kovinski "klik") neprijeten...ok, sem se ga navadil...ampak ni slišat, kot nekaj zdravega! lp, Yagi Popravljeno Julij 5, 2016. Popravil Yagi-san Bmflar in maus 2
maus Objavljeno Julij 5, 2016 Opozori Objavljeno Julij 5, 2016 pred 14 minutami, Yagi-san pravi: Hvala za obrazložitev. Sem raje za sigurno vprašal, da nebi menjalnika kje pobiral. Zanimivo, da v AŠ nič ne omenijo tega....?! Meni osebno je že zvok iz N -> 1 (tisti kovinski "klik") neprijeten...ok, sem se ga navadil...ampak ni slišat, kot nekaj zdravega! lp, Yagi kr nj dela "klik" ... to pomen, da še dela iz 1 v 2 pri počasni vožnji kr stisn sklopko ... pol pa gaaaaaaaaaaaaas ... spustiš na hitr gas .. prešaltaš gor in spet dodaš gas ... poročaj kako je šlo Bmflar, Roger G. Jagger in C eagle 3
DAMI34 Objavljeno Julij 5, 2016 Opozori Objavljeno Julij 5, 2016 (popravljeno) pa poglej si na Youtube, kako se to počne, par vieou seveda, da boš dobil eno pravilno vrednost. Predlagam, da ko se začneš učit, da narediš prve korake z delnim stiskanjem sklopke, samo mal pa gor, nato samo dotik sklopke pa gor, potem pa boš dobil filing. Za gor brez sklopke gre lažje, če motorju pustiš da lepo zadiha, se zavrti, spustiš gas in klonkneš gor. Popravljeno Julij 5, 2016. Popravil DAMI34 trebor, Roger G. Jagger in Bmflar 3
Kmet2 Objavljeno Julij 5, 2016 Opozori Objavljeno Julij 5, 2016 Ko bom mel čas vam napišem kako se prestavlja dojc brez sinhronov ........zdej nimam časa ..... sem ga vozil na firmi 3 leta dokler nisem dobil novega stroja z vsemi polovičkami in elektronskiminavlakami C eagle, Bmflar, maxxa in 1 other 4
C eagle Objavljeno Julij 5, 2016 Opozori Objavljeno Julij 5, 2016 maš prov ja, predolgo za naštevat...
miha9977 Objavljeno Julij 5, 2016 Opozori Objavljeno Julij 5, 2016 (popravljeno) pred 2 urami, DAMI34 pravi: Ko bom mel čas vam napišem kako se prestavlja dojc brez sinhronov ........zdej nimam časa ..... sem ga vozil na firmi 3 leta dokler nisem dobil novega stroja z vsemi polovičkami in elektronskiminavlakami tist menjalnik še nazaj useka ročko če ne prime prestave Popravljeno Julij 5, 2016. Popravil miha9977 Bmflar in Kmet2 2
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se