skoda Objavljeno Maj 3, 2013 Opozori Objavljeno Maj 3, 2013 ja sm opazu šele k je dal na youtube, neki se je sfižlo med shranjevanjem videa, sm še en posnetk objavu k sm ta del gor zrezu sam nism hotu tlele smetit To se je najbol vtisnlo v spomin, ne čak ne vpomin nekam drgam :krneki: SLVR 1
OrangePower Objavljeno Maj 3, 2013 Opozori Objavljeno Maj 3, 2013 (popravljeno) Končno danes padla ena daljša turca, nekaj čez 300km. Je blo treba gume sprobat. Zjutraj hitro na šiht, ker je bilo vse pod kontrolo, sem skočil domov, v kombinezon, počakal kolega in potem iz Metlike proti NM kjer so me gume takoj presenetile, saj sem se skor zvrnu v prvi ovinek. Nisem pričakoval tako tekočega nagiba.... Pot je šla nekako Metlika-NM-Dvor-Kočevje-Big Star-Ribnica-Cerknica-Unec-Ride dol-Ride gor-Unec-Rakitna-Ig-Grosuplje-Žužemberk-Dvor-NM-Metlika. Slikali nismo nič, pili samo enkrat, jedli nič. Vse prevoženo s pavzo samo v BigStarju in enkrat za tankat pred Žužemberkom :grim Moram rečt da sem zaenkrat z gumami zelo zadovoljen, peljejo se fenomenalno. Zdej grem pa spat, ker sem čist fuč, boli vrat, roke, rit.... Ride Aja, videl sem vas veliko, vse pozdravil, mislim da sem videl celo ene 4 Zje (rdeč,zelen, 2 črna) :grim Popravljeno Maj 3, 2013. Popravil OrangePower Gasperr, jmaster, mixxx in 6 others 9
gregorjanc Objavljeno Maj 3, 2013 Opozori Objavljeno Maj 3, 2013 No zadnje čase pa pod 400km ture sploh ne pridem, še dobr da mam ritnice ojačane. Sicer pa dones bla z mini-me-jem pr stričku Massu, k je dal na kolegovo Suzo prav eno lepo trobentico. Avtocesta je bila sam Trebnje-Vrhnika (ker se je ze mal mudilo), ostalo vsem znani ovinki do Ajdovščine in naprej do Renč. Pred Renčami je bla pa prav ena dobra gostilnica, se mi še zdaj cedijo usta po zeeelo dobrih dobrotah. Nazaj sva dirkala čez Vipavo na Postojno kjer sem si zaželel, da vendarle sprobam te ohoohooo opevane ride. Lohk rečem prva liga, sam kaj ko mam spet tačke,izpuhe pa škornje podrajsane. Na počivališču sem opazil veliko martinčkov in na cesti dosti motoristov. Pot je nato vodila čez Cerknico na Rakitno, v BTC sprobat kombinizon (kupil nove letne rokavice), ter nato čez Škofljico na Grosuplje in proti Sevnici domov. V glavnem zmatran zelo, še dobr da je ženička na šihtu da mi ni treba še doma kej pogajat.... cedevita 1
Popularna objava logarr Objavljeno Maj 4, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 4, 2013 Škofja Loka - Jesenice - Vršič - Bovec - Most na soči - Železniki Kilometrov lih prov, da mal rit boli. ursy, mixxx, Keiko in 10 others 13
Popularna objava aders Objavljeno Maj 4, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 4, 2013 Za prvomajske praznike sva se s punco odpravila na Cres in Lošinj. V Brestovi se vkrcava na trajekt in zapustiva celino... V mestu Cres se ustaviva na malici; vreme ni bilo ravno najlepše, ampak glavno, da ne dežuje.. V Osorju poliževa sladoled, ko opaziva, da je pričelo škrapati..nč, pičiva naprej na Lošinj in v kamp Čikat. Napoved je kul, tako da upamo na dopust brez dežja. En krog okoli kampa.. Vreme se pozno popoldan popravi, odpraviva se v Mali Lošinj na ogled mesta in večerjo.. Naslednji dan zjutraj nas pričaka krasno vreme in lepe barve... Odpraviva se še v Veli Lošinj... in na južno stran otoka, v Uvalo Mrtvaško, od koder se vidi otok Ilovik... Lepe serpentine do uvale... Nato se odpraviva čez Lošinj nazaj proti Cresu.. Mali Lošinj, v ozadju Cres... Ustaviva se v Nerezinah... Na Cresu se zapeljeva do Punta Križe in se spustiva do morja..lepa cesta Nina je bila utrujena Nato šibava proti Meragu na trajekt za Krk, kjer se ustaviva še v istoimenskem mestu in se nato odpraviva domov Približno tako je zgledala celotna pot: Skupaj nekaj čez 500 prijetnih kilometrov! igorkr, Kremenčkovi, CeneR in 18 others 21
Popularna objava črna strela Objavljeno Maj 4, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 4, 2013 zjutraj me je pričakala taprava kawasaki kanglica za zalivanje vrta (mal heca mal za res - da bo motivacija tudi na vrtu ) potem pa k vikiju na eno kupo nazaj grede pa krst motorja - dež, toča... zajčka nismo ujel ^_^ enih 250 km je blo :grim jutri pa generalno čiščenje motorja če ne se me bojo z.jevci odpovedal :lol: Gasperr, HyperJack, Kmetica2 in 9 others 12
Popularna objava igorkr Objavljeno Maj 4, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 4, 2013 (popravljeno) Zakaj motorist ... Če bi bil pisatelj, bi komaj senco tega napisal kar v dnevu doživiš. Ko zjutraj vse kar je od planov je lep sončen dan, drugo pa nepopisan list papirja. Kam je okviren, koga srečal pa neznanka. Ko ti se od plana edina stvar v glavi poraja samo beseda grem ... Motor čist, rezervar polen volje pa za tistih umirjenih po omejitvah. Po dolgem času jo pičim čez Kras in ko že pasam Kobdilj pred počivališčem, mi mostiček čez železnico na desni danes ni dal miru. Ustavim. Gledam nazaj proti Kobdilju in zaznam nek znan pogled na prelepo modro Yamaho (rdeča je še vedno lepša, da ne bo pomote. Tukaj ni sploh debate. Še dobro, da je bila Yamaha drugače, pfuj ) Evo ti Alen1, ka ga nisem videl že en kup časa. Debata gore dole, kam in tako. Ajde gremo do Vikija še malo podebatirat. Lepo na izi do vikija, kfe, debata. Prej sem mel čast se še z Yamaho XJR 1300 zapeljat. Alen1 :notworthy: . To ti je pol avtomatik. Do pete prešaltaš pole pa samo navoru prepustiš in v miru križariš ..... Alen domov, jst pa do Kopra povohat morje. Pejmo še na Ride pogledat, ma je bilo na Ljubljanskem koncu preveč žlehtnobe in je dež bil do Rid, tako da sem se obrnil. Neki čudnega, skoraj neustavljiva sila me je čisto zmešala in me kot glas in klic Fejstbuka vlekel nazaj do Črnega kala. KIA mi sploh ni všeč, še posebno od spredaj, bela in na križišču. No ni bilo panike. Pridem na Črni kal in seveda ugotovim, kaj je bila ta zmešana skrivnostna sila, čutena na vodi. Kmet, Kmetica, Dami34 in Damika34, Simpelrajderka in BMWMAN pa še Bizixxx in Črna Strela, pa pole Mia in jami65 Jao, zmešano ... Pridem domov, pa me čaka to Super dan. p.s. Črna strela je tudi za zmešance obljublja naslednjič polno škatlo dobrot. Ne samo za kwakarje na zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz - jih :yawn: :grim Popravljeno Maj 4, 2013. Popravil igorkr BIZIXXX, črna strela, DAMI34 in 17 others 20
BMWRIDER Objavljeno Maj 4, 2013 Opozori Objavljeno Maj 4, 2013 , Simpelrajderka in BMWMAN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Evo,me!! Po kratkem oddihu spet nazaj!! Posluš ti,rdeči DJ !! Kako si pa te imena zmiksal????!!!! ;) A si čez praznike nove člane spoznal?? !!!! ;P :P Kmet2, igorkr, MihaGS in 1 other 4
Popularna objava jurkokafro Objavljeno Maj 4, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 4, 2013 Relacija: SLO >> Bjelolasica >> Delnice >> SLO Pot: goo.gl/zSE71 Včeraj preklical vsaj 7 motoristov, če je kdo za akcijo danes, da naredimo eno malo daljšo turico. Kljub temu, da nihče izmed njih ni imel časa, bi bilo škoda zapraviti tako lep dan (vsaj v našem koncu) in sploh glede na to, da se ne najde ravno pogosto dovolj popolnoma prostih popoldnevov za motoristično potepanje, se odločim, da se tokrat zapeljem solo. Glede na vremensko napoved izberem potepanje po Hrvaški, kar se je pokazalo za odlično odločitev, a sem to šele izvedel po vrnitvi.Odpravim se čez Vinico in že po nekaj prevoženih kilometrih po stari cesti na Krk in v Rijeko zagledam policijsko vozilo, ki zapira cesto okrog pa kup motoristov. Spreletijo me že razne črne misli in se v mislih že obračam in zaključujem današnji podvig, a se k sreči obrne čisto drugače. V bližini so namreč imeli blagoslov motoristov, policijsko vozilo pa je zapiralo cesto, saj se je nepregledna gruča motorjev ravno pripeljala na cilj. Ustavim, se pozdravim z nekaj hrvaškimi kolegi, slikca in po nekaj minutnem odmoru gas naprej. Nadaljujem proti Vrbovskem in nato proti Ogulinu. Številne gostilne in restavracije ob poti me vedno znova spominjajo, kako katastrofalno avtoceste vplivajo na kakovost življenja v teh, nekoč bogatih krajih, ki so jih preplavljali turisti. Danes, resda v času praznikov, na več kot 100 km (od Vrbovskega do Jasenjaka in naprej do Delnic) ne srečam vsega skupaj niti 10 vozil. V bližini vznožja Kleka me je znova premamil fotoaparat. Po mirni vožnji prispem na prvotno načrtovani cilj - Bjelolasica. Ker se nikoli ne maram vračati nazaj po isti poti (verjetno nisem edini) zaupam svojemu občutku ter zemlevidu, ki sem ga imel le v spominu. Nadaljujem pot proti kraju Novi Vinodolski saj se mi zdi, da se tam nekje lahko zavije proti Delnicam. Kljub temu, da skoraj nisem imel kaj zgrešiti, se raje ustavim in vprašam domačine za pot. Razlog za to predvsem v majhnem tanku in v tem, da že več kot 100 km ni bilo nobene črpalke. ... še vedno se najde kakšen kup snega ... ... se že čuti bližina mediterana ... ... delo na cest izkoristim za hitro slikco - Fužine ... Prispem v Delnice, natankam, se sputim do Kolpe in skušam po Hrvaški strani, ob Kolpi pripeljati nazaj do Vinice. Nekajkrat se na lepem asfalt konča in začne makadam. Sledi obračanje in odločitev, da se vseeno vrnem kar na staro, dobro znano cesto, saj se je popoldne že počasi nagibal k večeru. Za slikanje ni več energije, pa tudi prevečkrat sem že prepeljal te kraje, da bi se mi zdeli zanimivi. Sem pa izpolnil obljubo in tokrat naredil več slik Števec je na koncu pokazal slabih 300 km, brez zgubljanj in nedokončanih cest predvsem ob Kolpi, bi jih bilo verjetno kakšnih 50 manj. Vsem tistim, ki so imeli druge obveznosti, je pa lahko pošteno žal :) roxon, ursy, RobiRoberto in 7 others 10
igorkr Objavljeno Maj 5, 2013 Opozori Objavljeno Maj 5, 2013 zjutraj me je pričakala taprava kawasaki kanglica za zalivanje vrta (mal heca mal za res - da bo motivacija tudi na vrtu ) 040520131150.jpg potem pa k vikiju na eno kupo 040520131151.jpg nazaj grede pa krst motorja - dež, toča... zajčka nismo ujel ^_^ 040520131152.jpg enih 250 km je blo :grim jutri pa generalno čiščenje motorja če ne se me bojo z.jevci odpovedal :lol: Te bomo pa Z-mešanci sprejeli :grim črna strela in Kmet2 2
Popularna objava BREITNER Objavljeno Maj 5, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 5, 2013 1.maj je za nami in tako tudi izleti, ki smo jih planirali. Z kolegom sva odpeljala slabih 1300km v štirih dneh in sicer sva šla po sledečem planu: Prvi dan sva iz MBja ga vsekala po AC do Karlovca, kjer sva šla v smeri za Biohač, še prej pa sva se ustavila v Željavi. Od tam pa naprej čez Bihač, Mrkonjič do prve postaje ... Jajce. Nekaj slik prvega dne: Pred Rastokah še radar (naju ni ustavil, sva se sama - k sreči) Vsem poznana Željava in Plješevica Hram Sv.Save v Mrkonjič Grad-u (pozlačene strehe) Ciljna destinacija Plivsko in človek se mora malo podložit Drug dan, naju je pot vodila v Makarsko in sicer sem si splaniral pot takole: Jajce - Donji Vakuf - Bugojno - Kupres - Tomislavgrad - Imotski - Ravča - Makarska Cesta fenomenalna fantastična na nekaterih delih pri Kupresu posebej lepa okolica. Ubral sem cesto okrog Biokovega in ne direktno Split/Makarska, temveč čez Ravčo okrog Biokovega in na glavno cesto (Dubrovnik/Makarska) sva se sputila ravno nad mestom Tučepi. 1km pred Ravčo! Cesta kjer lahko voziš tudi 400km/h če bi tolko letelo. No, da se razumemo, moja vožnja je bila LT! In tako sva prispela ..... Prelep razgled na Biokovo ..... Po ogledu Makarske rive, je bilo potrebno spet napolnit želodčke .... in spodobi se, da popapcamo ribico "sa žara" in tako nam je konobar najprej pokazal, kako zgleda sveža ribica in kaj nam bo pripravil. Tako sva se odločila, da bova papcala : švoj-list . Dobra ko sto mater!! No, tako pa zgleda pečena ... njami! Po večerji .... ker riba mora plavat sva se do polnoči in malo preko sprehajala po lokalih ob obali. Tretji dan je bila najina destinacija Ražanac. Še nekaj slik od Makarske do Ražanca. Seveda sva se ustavila v svetišču Veprič ..... itd. Postanek v Omiš-u Pogled na Trogir in otok Čiovo .... In sprehod po plaži v Ražancu In tako naju je četrti dan čakala samo še vožnja domov, ki sva jo odpeljala do Karlobaga čez Gospič in Plitvička naprej do Karlovca, kjer sva po štirih dneh spet odpeljala se malo po AC (Karlovac - Macelj) Bilo je fenomenalno! Na cesti ogromno motoristov, z večino smo izmenjali par besed. Na cesti pa svakojaki, nekateri prave kamikaze. ursy, Kmet2, hajoktejn in 28 others 31
Popularna objava BelaStrela Objavljeno Maj 5, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 5, 2013 (popravljeno) Štart: praznik dela ob 7h. Ko mi je ura prvič zvonila 5:50, jo je mimo hiše že na polno ubrisala skupinica bokserjev. Fantje, jst ne vem kdaj vi ustajate in kaj delate tok zgodi Prek Kočevja do Senja na kavico, počakamo prjatle, pol pa naprej. Do Senja se pojavljajo pasovi makadama, dostikrat povsem nepričakovano. Pesek je slabo utrjen in ostrih robov. Nekje na magistrali je nastal par fotk: vreme prijetno za potovanje, kasneje tudi za piljenje gum. Pičimo dalje, Senj - Karlobag je uvertura v pravljico. Slovenska okupacija magistrale in obcestnih kafičev. Sori, če koga nisem pozdravla, dela mam za štir, js pa sama za balanco :lol: Vozniki wehrmachtexpressov so izuml nov način pozdravljanja - salutiranje podpiram. Karlobag - Maslenica: obstaja filmček, presenečena sama nad sabo in nad vsemi, ki ste prepričani, da je BMWjeva konstrukcija zgrešena zarad pozicije cilindrov. Prmejduš, z vsem prej popraskaš, do ke dol je nemogoče pridt. Cesta je pa itak ... sej veste. Drug dan: Vodice - Cavtat Makarska - Ploče = obup, enduro. Lepa delta Neretve in fin sadje! Neki se iz GSa cedi... je popil preveč mandarininga soka! Prespali v Cavtatu in odlično jedli! Gof na žaru, blitva in krompir na maslu, domač bananin sladoled in čokoladna tortica v zosu. Huh, a bi fotke al raj ne k je zdele že use zaprt ? Mal Dubrovnika Iz Cavtata sva se preko Bosne in Knina vrnila do Zadra, prespala. Danes pa po Jadranki z vmesno neumnostjo po deževnem zaledju in zoprni burji okoli Senja do LJ. Kninska krajina ima super ceste in še vedno opozarjajoče poglede na razsute hiše - v vojni nihče ne profitira. Nikjer ni žive duše. Aja, še za konc. Novo BMWjevo olje je krasno, niti mal ga nisva dotankala, pa bi ga mogla po "standardih" in prevoženih km vsaj 2 deci. En top secret pogled v boksersko hladilno torbo Skupaj: 1876 km Popravljeno Maj 5, 2013. Popravil BelaStrela pik1, Schultz, SLVR in 20 others 23
Popularna objava PURPLE Objavljeno Maj 5, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 5, 2013 Za prvomajske praznike smo se odločili obiskat Prago z vmesnim postankom v Krumlovu. Pot nas je vodila na Linz in potem do Prage. Vreme nam je služilo, bilo je ravno pravšnje, da nam ni bilo vroče. Do Linza smo šli nekako pol AC in pol glavne ceste, od tukaj naprej pa je prevladovala glavna ceste. Cesta od Krumlova naprej je bila zelo monotona - skoraj ravna brez ovinkov. Malo pred Prago pa na AC in potem v center do hostla. Pri izbiri hostla smo imeli srečo, da smo lahko motorje parkirali odzunaj na nekakšni tlakovani ploščadi. Motorje smo povezali z ketno skozi prednja kolesa, da smo lažje spali .) Drugi dan je sledil obhod po mestu in ogled turističnih znamenitosti. Čas je hitro minil, čeprav smo si mesto ogledovali cel dan - je kaj za videt, odvisno seveda kaj koga zanima. Ko sme se iz obrobja približali notransjosti so na na tleh presenetile tračnice in tramvaji Na srečo smo se jih hitro odkrižali, tako da ni bilo težav. Presenetila me je gostinska ponudba znotraj ulic, kjer se ni gibala glavna masa turistov in so bolj posedali domačini. Pir je bil med 30 in 40 Kronami nekje med 1,3 do 1,7 evra. Ob odhodu sem se odločil za povratek na Brno in Dunaj. Odhod ni bil ravno spodbuden saj je zjutraj deževalo. Kaj hočeš v takem primeru, če moreš it je treba it. Vse do Dunaja naju je s kolegom pošteno pralo - ampak je imela vožnja v dežju poseben čar, prav užival sem. Na Dunaju je posijalo sonce, tako da je bil drugi del poti proti domu prav vroč. Trije dnevi so minili kot šus, bilo je kratko ampak sladko. skalaprava, JONI 46, SLVR in 18 others 21
Popularna objava jakATV Objavljeno Maj 5, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 5, 2013 (popravljeno) Potep po Cresu Popravljeno Maj 5, 2013. Popravil jakATV RobiRoberto, Mia, Kmetica2 in 9 others 12
Popularna objava Kmet2 Objavljeno Maj 6, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 6, 2013 En utrinček iz Balkana..... corser, bosstjan8, Mia in 27 others 30
Kmet2 Objavljeno Maj 6, 2013 Opozori Objavljeno Maj 6, 2013 A si šel pogledat Zrče če že lavfajo? Tud te slikce še objavim....
igorkr Objavljeno Maj 6, 2013 Opozori Objavljeno Maj 6, 2013 En utrinček iz Balkana..... :notworthy: Kmet2 1
Popularna objava vencel Objavljeno Maj 6, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 6, 2013 Mal Toskane in Cinqe terre Firence Siena San Gimignano Volterra Pisa Cinqe terre Maranello BMWRIDER, trebor, igorkr in 17 others 20
cb1300 Objavljeno Maj 6, 2013 Opozori Objavljeno Maj 6, 2013 Mal Toskane in Cinqe terre oj.....a smo bli mi sosedje v campu pr firencah.....pa se pol srečal še v S.Gimignano? Motor pa tura je že prava :-)
Popularna objava cedevita Objavljeno Maj 6, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 6, 2013 Ma! Za tisti praznik djla in cjw tjtd okrwh njgha, sm jst djlu po 12 ur na dan. Tudi nu malo za vas drughih. Prevedel v slo jezik ne bom, da boste morda le prišli v naše kraje in v živo slišali enega izmed primorskih narečji v živo. Smo zadnja dva tedna urejali okolico v našem MK. Najprej je bila na vrsti vgradnja podzemnih komunikacji, torej elektrike, odvodnjavanje meteornih vod, vgradili smo tudi optični kabel za brezžično telefonijo. Kdor je vsega lepega vajen, ve, da je potrebno loviti višino, oziroma padec. Ko se je vse čez teden lepo utrdilo, smo ta konec tedna nadaljevali s "pitoniranjem" plošče. Najprej vzdrževalna dela, hvala izumitelju hidravljike za veliko pomoč, mreža, livel in začeli smo z ulivanjem plošče. Proti koncu je izgledalo prbl. tako. Tista rastlina na levi strani slike, med madoni, se imenuje TRTA, če kdo ne ve. Po končanem delu se je med čakanjem na briške dobrote prilegel počitek. Tri junce je mogla podpirat. Še minutko in miza je bila polna dobrot, predočim vam pa jih le del, še med pripravo. In to, drage naše in dragi naši, le za vas, da boste lahko žgali gume, torej se podpisali, ob vašem obisku. Prazniki niso le za hojladri. Lepe pozdrave iz sončnih ... MihaGS, Kmetica2, Kmet2 in 13 others 16
Popularna objava BMWRIDER Objavljeno Maj 6, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 6, 2013 EVOOO!!! Smo speljali in odpeljali ter noro spet uživali (kdaj pa ne!! ) '' Kam za praznike??'' so me spraševali, a odgovora in plana nisem imela še čisto nobenega,ker za to izpeljat se mi je moralo sprostiti ogromno ČE-jev. Vabil pa je bilo toliko,da mi je kar na jok šlo,ko sem vse kenslat morala. V sredo zvečer uspem odpraviti vse zavore,ki so mi do sedaj štart zavirale.Brzinsko prečekiram vreme,splaniram pot,natovoriva oba motorja in na četrtek zjutraj v popolni dežni opremi pičiva proti Makarski z namenom,da še isti dan naskočiva najvišji vrh NP BIOKOVO (sv.Jure 1700mnv)..Cesto do Senja ne bom opisovala,ker ste jo vsi že več kot odlično. Poleg vseh teh del naju je še rahlo pralo in do Senja sva bila tik pred živčnim zlomom..Pa izjavi moj;'' Če ima,da je cesta in vreme tako do Makarske,se raj ubrnem in grem na ride šopat dokler ne naštepam relacijo do Makarske!!! # / 3 X* <..'' je bemtil moj..Pa ga na kavo povabim,v tisto lepo slaščičarno v Senju,ki ima parkirišča narejena sam za motoriste,da se mal skalmira...Par,ki se je vračal iz kontra smeri naju je potolažil,da naju proti jugu čakajo samo še užitki,lepo vreme in prazna cesta..Simplmen in benelliboy sta tolk poskočila,da sem komaj kavo utegnila spit in pravočasno za njima speljat..OOOJAA!!! Do Šibenika sva imela cesto samo zase in sva se počutil kot Tina Maze,ko svojo progo šopa..Kruzanje je blo nepopisno..V Šibeniku se ustaviva na pumpi,kjer srečava dva simpatična Finca,ki sta bemtila nad peklensko vročino (bilo je le 23 meni zelo prijetnih stopinj) ter brzinsko lizala sladoledni lučki,da vsaj notranjost ohladita..Meni je kar na smeh šlo,ko sem ju pogledala vsa ušmekana pubeca v lepih oblačilih Skandinavskega proizvajalca,ki sta mi nekajkrat poudarila,da je na Finskem sedaj prijetnih 5 stopinj in da se čimprej čez Poljsko vračata nazaj. Za lepo pot,ki sta mi jo na hitr opisala sta si vzela zavidljivi cel mesec časa. Odločimo se,da do Splita peljemo skupaj.. Okrog 17 prispeva v Makarsko z namenom,da si najprej APP najameva..Na prvem semaforju se mi ob bok pripopa možak na sesalcu ter vpraša :'' Tražite APP?? Možete kod mene za jeftinu cenu!! Ajde dijevojko samnom APP imam v centru!!!'' Na hitro mu pokimam, v glavi mi pa roji en kup dvomov..''Ne ti meni poceni,če si v centru!! Pa centrov ne prenesem,ker je nonstop đumbus!! Tale me bo nategnil že v štartu!!!'' Pa se je izkazalo popolnoma konta,hudiča!! :) Tale njegov ''center'' se je nahajal na obrobju in zelo blizu vhoda v NP Biokovo..APP je bil prostoren,čist in resnično po ugodni ceni..Takoj sva ga najela,dal nama je še nekaj napotkov za vzpon in z eno skrbjo manj sva olajšana žgala proti sv. Juriju..Benelliboy nebi bil Benelli,če nebi spet ene ušpičil in spregledal vhod ter jo ucvrl naprej po svoje..No,dokaj kmalu je opazil,da mu ne sledim več ter se skesano vrnil v pravo smer.. Park se je proti večeru umirjal in veverice si srečal skoraj na vsakem drevesu..Borovce je dnevna toplota tako segrela,da si jih vohal že na kilometre daleč.Vonj,ki me pomirja in me čisto blaženo naredi,da zapadem v poplno umirjenost in svoj svet..Oćitno pa je bilo,da je ta vonj na mojega deloval poplnoma kontra..Ko je zagledal te kljuke od ovinkov je čisto ponorel in mi zbezljal ter mi še na hitro uspel skozi čelado zatulit :'' SE VIDIVAA NA VRHUUUU!!!'' No prav,pa pejd...Sama pa sem se prepustila lepim razgledom in z vsakim ovinkom tudi nižjim temperaturam... Cesta je idealna za bicikliste in motoriste,Podobna je cesti na Mangartsko sedlo z malo več peska in za spoznanje boljšimi oz urejenimi bankinami..Ne priporočam pa jo avtodomom in večjim oz širšim avtomobilom,ker odstavnih prostorov ali kakršnihkoli placov za umik skorajda ni. V špici sezone bi znalo to bit dokaj neprijeten zamašek..Iz Makarske do samega vrha je sakramensko lepih in ubitačno strmih 15 km in iz 25 prijetnih stopinj sva se ta večer spustila na frdamanih 10..Ampak je pasalo... Moj me je že enmal zmrznjeno čakal in si medtem glihal hrbet Vsekakor priporočam obisk,sploh pa v peklenski vročini,ki sredi poletja ob morju seka,je tale točka idealna za si temperaturo stabilizirat..In ,ker naju je noč že pošteno preganjala,sva jo kaj kmalu usekala v dolino..Pa še to: vsi tisti,ki imate strah pred strmimi ovinki,vam garantiram,da se boste po končanem vzponu in spustu te poti počutili kot Jaka Seleš ali pa Miran Stanovnik na motokros pisti..Ker prvih nekaj ovinkov sem bila sakramensko telečja,pa čeprav mi ne delajo težav,je v začetku šlo kot po jajcih..Pa sem poslušala noge,ki so kar same silile in se iztegovale v notranjost ovinka,ter mi pomagale naklon uravnavat..OUUJEEEE!!To je to!! Na cilj prišla zadovoljna z izpeljano zadevo in čudovitimi vtisi...Ta dan sva za seboj pustila slabih 600km!! Utrujena in v trdi temi prispeva v najino sobo,ko mi zasvira sms od Vesne.: '' da se nam jutr čimprej narišeta v Vrsarju. Čakamo vaju!! Pik odpira čevapđinico!!'' Imela sva sicer plan obiskat še nekaj jezer ampak,ko moj zasliši '' čevap'' skensla vse in zine:'' žena,klinc pa jezera,zadosti si me namatrala,pustiva jih za drugič,ker men se čevapi jedo!!'' ''Na,pa se slikej'',si mislim in mu ugodim,ker vem,da naju čaka noro dobra družba in še več smeha.. Iz Makarske naslednje jutro štartava ob 7 po isti poti.Pred Zadrom zavijeva za Benkovac. Pohvaliti moram cesto,ki še diši po novem,je široka in sakramensko lepa..Tudi samo mesto se lepo renovira in še to:: SEMAFORI IZGINJAJO IN VEDNO VEČ JE KROŽIŠČ!!! In vožnja je užitkarsko tekoča..Iz Benkovca do Obrovca pa sva doživela čisto nasprotje in katastrofo..Zadeve stagnirajo in se ne premaknejo že lep čas..Upajmo na boljše.. Nekje med Zadrom in Senjem Naj bo vsem za srečo!! V Vrsar prispeva ob 17,ter počakava na Norce,da naju iskat pridejo..Tako pa je zgledal naš vozni park Pik je baje za tisti večer oropal vse markete Vrsarja in okoliša,da nas je nafotral.Pohvalim naj njegove roštiljadarske sposobnosti Kmeta nikakor nismo mogli dohajat..So dobrote zginjale v njegov želodec,kot bencin v Benellija!!! :P Tubo majoneze v fabriki mašine ne napolnijo tako hitro,kot jo Kmet lahko hitro sprazni.. Smeha in neumnosti ta večer res ni mankalo.Zna bit,da je cel kamp prisluškoval in ,da bodo Pika in Majo postrani gledali še dve sezoni za naprej,ker smo marsikoga prikrajšali za spanec,zrajcali z mamljivimi vonji izpod Pikovega roštilja in vsemi ostalimi dobrotami iz steklenic..Ne morem pomagat! Smo pač naredili pošten pozdrav sezoni in nebi mela nič proti če ponovimo zadevo ob zaključku sezone.. Verbalno smo tekmovali ,kdo ima boljšega,močnejšega,živahnejšega,poskočnejšega,kdo ima quick shifter....itd Nekje ob polnoči je bilo ženskemu delu družbe dovolj teh quikičev,mišič in še česa,pa smo se vsi poslovili..Dovolj erotike za začetek sezone.Pik je od vsega hudega dobil kar rdeče oči!! Pohvaliti pa ga moram na vsem trudu,da je napolnil naše želodce..Pikec,fantastičen si!! Še pridemo!! :P V soboto po sončenju se poslovimo in en del zmešancev se nas je odpravilo proti domu.Mislim,da smo s to potezo naredili veselje celemu kampu!! Za slovo je Kmet KTM-a z vsemi decibeli kar jih premore in vso prtljago,ki jo je imel, po zadnji nažgal čez celo promenado!!! Obvezen postanek še pri Vikiju,kjer srečamo še Igorja,Mijo in moža..In seveda še slovo na ridah Zmešanci!! Bilo je kratko,ampak sladko!! Meni se še sedaj smeji!! Piku,še enkrat hvala,ker nas je prenašal!! V dveh dobrih dneh sva z Simplmenom zvozila dobrih 1200 lepih km..IN SAKRAMENSKO UŽIVALA!!!! :) Edina stvar,ki me je v slabo voljo spravila,je bil žalosten pogled na moje dokaj nove kramparce..Spoznanje,da jih asfalt liže tako hitro,kot sta sladoledne lučke lizala Finca v Šibeniku,mi tokrat ni privabil poplnoma nobenega nasmeška!!! skalaprava, HyperJack, pik1 in 23 others 26
vencel Objavljeno Maj 7, 2013 Opozori Objavljeno Maj 7, 2013 oj.....a smo bli mi sosedje v campu pr firencah.....pa se pol srečal še v S.Gimignano? Motor pa tura je že prava :-) Skor sigurno cb1300 1
Popularna objava cb1300 Objavljeno Maj 7, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 7, 2013 (popravljeno) Malce prvomajske toskane.....vencel.....prva slikca....camp......bo pravo al? :-))))) Popravljeno Maj 7, 2013. Popravil cb1300 markII, Keiko, Kmetica2 in 15 others 18
vencel Objavljeno Maj 7, 2013 Opozori Objavljeno Maj 7, 2013 Malce prvomajske toskane.....vencel.....prva slikca....camp......bo pravo al? :-))))) Ja smo bli sosedje
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se