Gaunar Jokl Objavljeno Maj 5, 2015 Deli Objavljeno Maj 5, 2015 Zdravo! Trajekt je iz Trsta, stoji še v Anconi, izstop je možen v Igoumenitsi ali Patrasu, je isti trajekt družbe Minoan Lines. Karte sem kupil neposredno preko njihove spletne strani, čeprav so cene kart enake tudi na strani aferry.com. Razlog za direkten nakup je bil ta, da na aferry lahko kupiš samo za 1 vozilo in določeno število potnikov, na minoan-ovi spletni strani pa lahko kupiš hkrati karte za do 4 motorje in več potnikov. Čas potovanja je predvidoma 25ur, v Igoumenitso prispeš okrog 7h zjutraj po lokalnem času, mi smo se izkrcali okrog pol9h. V Anconi je bil postanek kakšno uro daljši od predvidenega. LP Hvala za info. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava domina Objavljeno Maj 5, 2015 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 5, 2015 Bilo je kratko, a sladko. ciciban, Fantocci, a79 in 10 others 13 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bajkr88 Objavljeno Maj 5, 2015 Deli Objavljeno Maj 5, 2015 (popravljeno) Gasperx tis terminator.... ce bi se js tkole razbiu bi pomoje oblezu glih tm sam das ok! Popravljeno Maj 5, 2015. Popravil Rogerg Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Zivnorc Objavljeno Maj 5, 2015 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 5, 2015 Današnji vtisi.. ... taki.... splošni.... DXR16, Fantocci, Efendi in 9 others 12 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava SLVR Objavljeno Maj 5, 2015 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 5, 2015 (popravljeno) Prva fura z "novim" motorjem, popoldne uredim še registracijo, fiksiram tablico, par stvari pošraufam, podmažem in se odpravim na večerno testno vožnjo Levi ovinek, CAK, desni ovinek CAK, nasmeh do ušes! Pridem na pol poti, obrnem in veselo švigam proti domu. Nato pa se začne klavarija! Najprej ga je zamorilo, brez predhodnega cukanja ... sem pomislil "šit, ziher je kej od štroma šlo", ustavim na stran, še malo pokolca in ugasne. Verglam, pokašlja, umre. Še malo verglam in nič od tega. "Tristo kosmatih medvedov in krvave dile, krucefiks nahamolt." Ko mi je minila žuta minuta zopet dam kontakt in poslušam bencinsko pumpo, ki je dobila čuden prizvok. Odprem kestel, pomigam motor in tišina. Prislonim uho na pokrovček, slišal sem samo šumenje poletja v školjki. Dvignem telefon, v 10 min je na pomoč pribrzel tast s kantico Euro 95. Digitalni indikator na armaturi je kazal še 50% bencina, dejstvo, da sem obstal ob cesti pa je 100% potrdilo, da je tank prazen. :surrender: Bo treba začet brat navodila ... Očitno se indikator za tankanje ponastavi tudi če dotočiš samo kakšen liter, kot je očitno storil prodajalec. Kljub temu kratko a sladko! Popravljeno Maj 5, 2015. Popravil SLVR builder, Kmet2, aders in 20 others 23 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
tonystx Objavljeno Maj 5, 2015 Deli Objavljeno Maj 5, 2015 1500 pa mal drobiža po otoku ,ostalo pot do tja in nazaj . Kolk časa pa si se vozu po otoku ? Še dobro da nimamo tahografov montiranih in počitkov predpisanih na špediciji bi s tvojmi kilometri obogatel Ninč. in pajkica 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
skalaprava Objavljeno Maj 5, 2015 Deli Objavljeno Maj 5, 2015 Prva fura z "novim" motorjem, popoldne uredim še registracijo, fiksiram tablico, par stvari pošraufam, podmažem in se odpravim na večerno testno vožnjo Levi ovinek, CAK, desni ovinek CAK, nasmeh do ušes! Pridem na pol poti, obrnem in veselo švigam proti domu. Nato pa se začne klavarija! Najprej ga je zamorilo, brez predhodnega cukanja ... sem pomislil "šit, ziher je kej od štroma šlo", ustavim na stran, še malo pokolca in ugasne. Verglam, pokašlja, umre. Še malo verglam in nič od tega. "Tristo kosmatih medvedov in krvave dile, krucefiks nahamolt." Ko mi je minila žuta minuta zopet dam kontakt in poslušam bencinsko pumpo, ki je dobila čuden prizvok. Odprem kestel, pomigam motor in tišina. Prislonim uho na pokrovček, slišal sem samo šumenje poletja v školjki. Dvignem telefon, v 10 min je na pomoč pribrzel tast s kantico Euro 95. Digitalni indikator na armaturi je kazal še 50% bencina, dejstvo, da sem obstal ob cesti pa je 100% potrdilo, da je tank prazen. :surrender: Bo treba začet brat navodila ... Očitno se indikator za tankanje ponastavi tudi če dotočiš samo kakšen liter, kot je očitno storil prodajalec. 15050008.jpg Kljub temu kratko a sladko! Vidim da je v Novi lipi mrknil :grim Drugače pa meni zelo všečen in lep mopi, tale Tiger - čestitam za nakup Se vidimo kaj na Belokranjskih cestah SLVR 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Danilo D Objavljeno Maj 5, 2015 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 5, 2015 Odkar sem si danes napisal dovolilnico za predčaseh izhod domov ter petkov dopust, je kar naenkrat vse ratalo tako ...... :grim. Vglavnem ob 13:30 sem odkorakal domov, zajaham picikl ter gasa do Veleja po mator, tk da ob 14:30 sem že zakurblu mator . Pičim ga tja kjer me že kar nekaj časa ni bilo, odloču sem s eza Graško Goro, in nato po vasicah do centra SG, od koder po glavni cesti do Dravograda kjer sem mel en pit stop ... so se gume tok grele, da jih blo treba hladit he he . Potem pa grem naprej na Radlje ob Dravi ter čez Radelpass do Stausee Soboth. Se mi ej zahotelo ozkih vaških cest, zato sem tik pod vrhom Golice zavil desno v gošo, na tisto cesto po kateri je bil pred časom urejen obvoz. Nato pa seveda Lavamund, od tam pa do Pliberka, kjer je blo treba tankat, Sicer je ostalo v tanku še 1,06 litra benza, ampak mislim da neb blo dost do Železne Kaple :grrr. Od tam ga smuknem do vrha Jezerskega potem pa nazaj dol ter čez Pavilnkota :grim. Ker je bila kasa za Logarsko že zaprta, jo seveda ucvrem še do koče pod slapom Rinka . Nazaj gredoč domov, pa je bla že taka lakota, da s eje blo treba ustavt v piceriji Četara v Okinini pri Ljubnem ob Savinji . Čudovituh in predvsem uživaških 259,4km . notranc, KilleRBee, Keiko in 23 others 26 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Kmet2 Objavljeno Maj 6, 2015 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 6, 2015 Zdržal sem kakšen dan brez motorja,nakar me pokliče Nearrein,gremo,žabo ni težko naterat v vodo Prevzameva dva nova bmfa in gasa proti Škofljici kjer se nam pridruži Gsfx750. Oba popeljem po mojih rodnih krajih Letimo čez Grčarice v nekdaj strogo zaprto območje(Gotenica),tu na sliki je bila stacionirana ena izmed mnogih mrtvih straž. Za mlajše ki ne poznate tega izraza je to pomenilo streljanje brez opozorila,spodaj na hiški je bil takrat napis,če kdo preživi streljanje bo ustreljen še enkrat :lol: Naprej čez Borovec po Medvedjih ridah.... Čez Osilnico na malobmejni prehod,kjer ni več potrebno plačevat prestopa in ni več potrebno pisat dovolilnice. Pot nas je vodila čez Čabar na Jelenje ,Gerovo kjer so nekoč potekali prvi gorski reyliji. Asvalt je še vedno primeren ,toda samo za GS-a,Gsfx750 je tako trpel po tistih luknjah da sva ga izgubila..... Jezerce na poti proti morju Do tu je po cesti pela 234 in včasih 5 prestava,taman za utekavanje in tega se je do priključitve na NP Risnjak vleklo kar 200km od tega sva 40km iskala Gsfx750 ^_^ vmes pa sva izgubila en drugega še testna voznika. Vsi trije se snidemo v Novih Vinodolskih -_- Res ne maram rudeče barve,a zmerom nabašem prav na to,pa ni važno al je to lizika,semafor al pa motor :angry: V Senju kratek postanek in poletne temperature :surrender: Mim radarjev na Jadranki smo dobro manevrirali,nč niso zaslužili :grrr V Paklenici pa še standarden obisk ruševin in poziranje Kod Dinka nam šefe osobno filira ribu Tu se z Gsfx750 razidemo saj imava z Nearreinom povsem druge plane pri vračanju v našo kuro. V Karlobag prideva ob 18h se spogledava.....a greva....pa sva šla proti Velebitu nacionalnemu parku ........... No tu se je pa spet začelo cirka 50km makedama in utekavanje v pravem pomenu besede 123 in 4 ki pa je bila že prestiž če sem prišel do nje Par utrinkov iz makademiranja Snega pa tu gor še ni za pozabit :grrr Odpirajo se tudi krasni razgledi..... Ko smo se spuščali proti Jablanacu pa ujamem čaroben moment Za tem pa spet mal hitrejše ceste domov,ujela nas je tema,a se vseno odločiva da ne greva na AC (utekavanje) ampak zavijeva za Delnice,čez Petrino v Kočevje na Petrol z zadnjimi kapljicami goriva spijeva vodo ,ura je že 22.15h ob cesti pa vse mogoče živali,videli zajce,srno in veverice je blo treba tempo prilagodit. Domov se vrnema ob 23h ,žena me že išče po UKC :blink: Prevozila sva 710 km ,res lepih ,za videt,da ni bila standardna Jadranka saj je za utekavanje enostavno prehitra cesta ,jz grem počivat Lp deyo, bajkr88, BIZIXXX in 42 others 45 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Nearrain Objavljeno Maj 6, 2015 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 6, 2015 Zdržal sem kakšen dan brez motorja,nakar me pokliče Nearrein,gremo,žabo ni težko naterat v vodo Prevozila sva 710 km ,res lepih ,za videt,da ni bila standardna Jadranka saj je za utekavanje enostavno prehitra cesta ,jz grem počivat Lp K si tok lepo opisal vcerajsnjo odisejado si bom drznil dodat par fotk . . . a uhka? Najprej smo mogl po Kmetove vile . . . JBG demenca ni sala kola je blo . . . PS: Pojma nimam zakaj vsakic k vid kakrsnokoli luknjo misli, da je na vrsti za rektalni pregled . . . pik1, MiNa, n_majk in 17 others 20 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kmet2 Objavljeno Maj 6, 2015 Deli Objavljeno Maj 6, 2015 Te rajcam aaa Nearrain 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
I30 Objavljeno Maj 6, 2015 Deli Objavljeno Maj 6, 2015 Nearrain, de se nis ti čisttko pomotoma s petelinom okol furou, k ma rožo na glau? Kmet2 in Nearrain 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Nearrain Objavljeno Maj 6, 2015 Deli Objavljeno Maj 6, 2015 Te rajcam aaa Cist fertik sm . . . Kmet2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava pik1 Objavljeno Maj 6, 2015 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 6, 2015 Zdržal sem kakšen dan brez motorja,nakar me pokliče Nearrein,gremo,žabo ni težko naterat v vodo Prevzameva dva nova bmfa in gasa proti Škofljici kjer se nam pridruži Gsfx750. Oba popeljem po mojih rodnih krajih Letimo čez Grčarice v nekdaj strogo zaprto območje(Gotenica),tu na sliki je bila stacionirana ena izmed mnogih mrtvih straž.... .... sej ne morm verjet .... ... ne vem kaj sta imela sicer vidva v glavi, kakšno ruto bosta imela ... ... no jest sem šel uglavnem popoldne samo na Krim ... pa na Rakitno ... ... pol sem se pa spet zgubu ... ... in sem se odpeljal čez Cerknico, Babno polje, Čabar, Osilnico, Kočevje ... ... no, pol je bla pa že devet ura ... sem pa tud domov najdu ... :krneki: ps. pa še to ... .. s tem avstrijskim svedrom sem pa res zadovoljen ... KilleRBee, Kmet2, maus in 7 others 10 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Maj 6, 2015 Deli Objavljeno Maj 6, 2015 Kolk časa pa si se vozu po otoku ? Še dobro da nimamo tahografov montiranih in počitkov predpisanih na špediciji bi s tvojmi kilometri obogatel 5 polnih dni. 1.700km Zivnorc, maus, Kmet2 in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kmet2 Objavljeno Maj 6, 2015 Deli Objavljeno Maj 6, 2015 In ker si z mičkenim zadovoljen boš tud velikega dobil pik1, builder in DAMI34 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pik1 Objavljeno Maj 6, 2015 Deli Objavljeno Maj 6, 2015 In ker si z mičkenim zadovoljen boš tud velikega dobil .... mi že raste ... builder, Kmet2 in DAMI34 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gradbenik Objavljeno Maj 6, 2015 Deli Objavljeno Maj 6, 2015 (popravljeno) Čez Osilnico na malobmejni prehod,kjer ni več potrebno plačevat prestopa in ni več potrebno pisat dovolilnice.... Ali lahko prosim, da to malo pojasnis, je to samo za ta obmejni ali velja na vseh? Ker na strani od policije pise sledece: Prestop državne meje na mejnih prehodih za obmejni promet je dovoljen za državljane, ki uživajo pravico Evropske unije do prostega gibanja. Kar pa mi se vedno ne poda konkretnega odgovora. Popravljeno Maj 6, 2015. Popravil gradbenik Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Scarabeo 500 Objavljeno Maj 6, 2015 Deli Objavljeno Maj 6, 2015 Prehod na prehodu Osilnica je z osebno za vse enako. Recimo manjši prehod Plavutina - Krasinec, enako z osebno za vse. Preverjeno med prvomajskimi. Scarabeo Kmet2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava stromar-aly Objavljeno Maj 6, 2015 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 6, 2015 Današnji potep. Za razmigavanje ^_^ In ohlajanje. Ljubljana 29°C, na 1400 m pa 16°C. Zjutrej najprej po novo tablico (zdej sem kao car na vasi haha ), na šiht zaslužit za bencin, potem pa na Črnivec, Logarska, Pavlič, Jezersko in domov. Super popoldanski trip. Nekje ob Savinji A se še kdo spomne teh ta starih tabel? Ena še živi! Je preveč stran od prometa, da bi investirali v nov logotip Logarska je res lepa. Se je splačalo pridet spet pogledat po 15-ih letih Ob 18h je bila koča za vstopnino zaprta. Cesta je pa res taka, da se je najlepše stoje peljat Postanek na Pavličevem sedlu. Sem čakal, če se slučajno kdo pojavi... nič. Cel hrib sem imel zase. Jeeee Samo veter v vrhovih smrek je bil z mano. In potešitev žeje pri naravnem napajalniku. Kilometrov ni dosti, ovinkov pa ohoholala... builder, Kmet2, RobiRoberto in 15 others 18 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava stenc55 Objavljeno Maj 6, 2015 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 6, 2015 (popravljeno) Vtisi z današnje vožnje so rahlo čudni. Peljem se domu s šihta, nobenemu nič nočem, zase se brigam, skozi naselje 40, ker je pač tabla 40, evo ti žoge na cesto pa mulc koj za njo. Ker sem peljal 40 ni blo čist nobene panike, koj mi je pa usekal vprašanje z CPP: "kaj storite, če na cestišče nenadoma prileti žoga?" Peljem lepo naprej, čez en nadvoz za kombijem, počas lezem ven, da vidim če se bo dalo mimo, ker nimam rad da ne vidim mimo (čez, skozi) avto pred mano, vem da je spredaj še eno križišče, kjer pride stranska cesta z leve, si rečem, počak da bo križišče mim, prej ne trapaj, križišče mimo, spet zlezem ven da bom šel lagano mimo kombija, en model goveda mrtav ladan polkrožno obrača pred kombijem s telefonom na ušesu, ker je zgleda falil tisti odcep (mimogrede sredi travnika, edini 2km naprej in nazaj.. .). Oba s kombijem sva mu trobila, ampak očitno na LJ tablice to nima vpliva. 10 km naprej klasika. Kamijon pride z stranske ceste z desne, pogleda proti meni, pogleda na drugo stran ... in spelje.... Ker sem se spet držal omejitev, bilo je ravno pred tablo za konec naselja, sem brez težav ustavil. Ko je možakar že skoraj odvil mimo mene, je verjetno šele registriral, da sem tam, ker takih oči kot jih je imel ko me je videl po moje ne nosi ves čas. Prvo, ne splača se zmeraj divjat, drugo, kaj za vraga je bla za ena luna danes? Popravljeno Maj 6, 2015. Popravil stenc55 Akito, Schultz, Janezs in 8 others 11 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava ludiluka Objavljeno Maj 6, 2015 Popularna objava Deli Objavljeno Maj 6, 2015 Vtisi z današnje vožnje so rahlo čudni. Peljem se domu s šihta, nobenemu nič nočem, zase se brigam, skozi naselje 40, ker je pač tabla 40, evo ti žoge na cesto pa mulc koj za njo. Ker sem peljal 40 ni blo čist nobene panike, koj mi je pa usekal vprašanje z CPP: "kaj storite, če na cestišče nenadoma prileti žoga?" Peljem lepo naprej, čez en nadvoz za kombijem, počas lezem ven, da vidim če se bo dalo mimo, ker nimam rad da ne vidim mimo (čez, skozi) avto pred mano, vem da je spredaj še eno križišče, kjer pride stranska cesta z leve, si rečem, počak da bo križišče mim, prej ne trapaj, križišče mimo, spet zlezem ven da bom šel lagano mimo kombija, en model goveda mrtav ladan polkrožno obrača pred kombijem s telefonom na ušesu, ker je zgleda falil tisti odcep (mimogrede sredi travnika, edini 2km naprej in nazaj.. .). Oba s kombijem sva mu trobila, ampak očitno na LJ tablice to nima vpliva. 10 km naprej klasika. Kamijon pride z stranske ceste z desne, pogleda proti meni, pogleda na drugo stran ... in spelje.... Ker sem se spet držal omejitev, bilo je ravno pred tablo za konec naselja, sem brez težav ustavil. Ko je možakar že skoraj odvil mimo mene, je verjetno šele registriral, da sem tam, ker takih oči kot jih je imel ko me je videl po moje ne nosi ves čas. Prvo, ne splača se zmeraj divjat, drugo, kaj za vraga je bla za ena luna danes? Pojma nimam tudi jaz sem imel čuden dan prvo smo s frendi brcali košarko in nam je ušla žoga na cesto zlaufam za njo in me skor norc z motorjem zbije Pol grem na firmo in falim odcep pa še baba mi je po telefonu težila. Najdem primerno mesto da bom polkrožno obrnu in pol prgonista kombi in motor (zgleda da sta dirkala) No uglavnem pridem na firmo se zlezem v kamion čakam da bom speljal na glavno cesto in v tistem trenutku prgoni en motorist 300km/h mimo mene. Sreča da sm se lahko ustavu stromar-aly, motozajebant, TOMCAT in 16 others 19 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kmet2 Objavljeno Maj 7, 2015 Deli Objavljeno Maj 7, 2015 Najbolje da ob takih lunah oba ostaneta doma,še najbolj varno za vse druge dondule, Fantocci, DAMI34 in 4 others 7 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maus Objavljeno Maj 7, 2015 Deli Objavljeno Maj 7, 2015 stenc55 išče žiuga al mrtuga ludiluko .... :krneki: Dr_Jakob, Kmet2 in DAMI34 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Scarlett Objavljeno Maj 7, 2015 Deli Objavljeno Maj 7, 2015 Kilometrov ni dosti, ovinkov pa ohoholala... jezersko3.PNG A to je blo s Črnivca na Podvolovljek? Kakšna je cesta tam? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se