DAMI34 Objavljeno Oktober 25, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 25, 2016 pred 15 urami, Matej207 pravi: 180kg Sam Dl ti dam za peljat boš videl da tega problema "navadni" smrtniki ne občutimo Točno tako, sam sm jo vozil (povprečen voznik), pa nisem imel nekih wobl wobl problemov, verjamem pa da so, mogoče bolj izraženi kot pri drugih modelih. Predvidevam pa, da se jih s pravilnim ali izboljšanim vzmetenjem da odpraviti oziroma vsaj omiliti. Matej207 in Kmet2 2
siks Objavljeno Oktober 25, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 25, 2016 ...po vsem tem prepucavanju pro et contra, bi dodal samo še to, da bi raje v štartu plačal malo več in dobil motor brez (potencialno) težav z woblanjem ali kakimi drugimi težavami...verjamem pa, da so lastniki, ki so povsem zadovoljni z njim...woblanje je po moje kombinacija več dejavnikov, eden izmed njih je tudi zasnova (višina, pokončna drža, mehkejše vzmetenje,...), kar sklepam iz tega, da so podobno zasnovani motorji tudi že woblali...(verys, strom,..tudi moj smt je že :-) . Kmet2, DAMI34 in cikadina 3
Popularna objava Andrejcer Objavljeno Oktober 25, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 25, 2016 (popravljeno) Jaz in moja draga imava skupno pod 140kg, jaz imam pri 182cm višine 76kg, ona pri 176cm višine 62kg. Zraven moto opreme ostane še rezerva za kovček s prtljago. Po Sloveniji sem Tracerja s sopotnico, s kovčkom, prtljago in tank torbo, po precej zahtevnih cestnih odsekih prevozil brez težav, vožnja mi je predstavljala uživancijo. Nobenih težav nisem imel, saj sem se vozil v okviru mojih fizičnih sposobnosti in zmožnosti, hitrost je pa bila nekje 10-30% nad omejitvami (včasih več), da ne bo kdo govoril, da sem vozil po jajcih. Za solo vožnjo, ko občasno "pičimo", vsi vemo kakšne težave ima Tracer. Le-te se pa z nekaj posegi in nastavitvami dajo odpraviti, brez menjavanja bilo česa. Vsak pasameznik se pa pri nakupu motornega kolesa mora odločiti za takšno motorno kolo, ki bo ustrezalo njegovim lastnostim, uporabi in zahtevam, misleč, a se bo vozil sam ali s sopotnikom, z dosti ali malo prtljage, v službo ali do drugega kontinenta, se bo vozil omirjeno ali divjal, samo "on road" ali tudi "off road", itn. Tracer je daleč od popolnega motorja. Kolikor je meni znano NI popolnega motorja, vsi imajo neke hibe ali kakšne pomanjkljivosti. Če bi me kdo vprašal, a bi imel BMW GS1200 ali Triumph Tiger Explorerja, bi mu takoj rekel JA. So pa zame ti motorji izven € dosega in realno gledano presegajo moje zahteve, ki sem jih v tej temi že enkrat ali celo dvakrat opisal. Skratka če ljudje pričakujete od drugih, da so naj objektivni, morate biti v prvi vrsti tudi sami objektivni. Tracer je za marsikoga lahko super motor, čisto povprečen motor ali za marsikoga slab motor in to je dejstvo, ki si ga eni ljudje pač ne znate deliti. Popravljeno Oktober 25, 2016. Popravil Andrejcer Kor13, Joker, J.a.m.e.s in 11 others 14
Andrejcer Objavljeno Oktober 25, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 25, 2016 Opažam tudi, da se prispevke bere zelo površno ali se jih pa po svoje interpretira. S takega branja in pisanja, pa potem iz vsake teme nastane mešana solata prerekanja s prelivom podjebavanja. Za mene je trenutno Tracer št. 1 izbira, a to še ne pomeni, da ne bom priznal njegovih napak ali pogledal za katerim drugim ali boljšim. Samo človek sem. NumLock, bugy2004, GoBobi in 3 others 6
Popularna objava Tex Objavljeno Oktober 25, 2016 Popularna objava Opozori Objavljeno Oktober 25, 2016 24 minutes ago, skalar36 said: Ko ga prevzamem, kamot prideš v Loko, pa ga sam sprobaš...jest ne vrjamem, da bom mev cajt. Dobiš povhn kestl, prpeleš polhn kestl. Če razbiješ kupiš oziroma zamenjaš. Ti samo report podaj, ko bo .. morda bom tacas jaz ze tudi upgrade nardil - do konca tedna je akcija .. se pa pol oglasim in castim en vrcek polnega .. 19 minutes ago, Andrejcer said: Opažam tudi, da se prispevke bere zelo površno ali se jih pa po svoje interpretira. S takega branja in pisanja, pa potem iz vsake teme nastane mešana solata prerekanja s prelivom podjebavanja. Za mene je trenutno Tracer št. 1 izbira, a to še ne pomeni, da ne bom priznal njegovih napak ali pogledal za katerim drugim ali boljšim. Samo človek sem. Nisem mislil direkt na tebe, ampak nasploh na bluznje v tej temi .. ce malo previras po celotni temi je marsikaj tezko prebaviti .. v temi se je ze veckrat povedalo, da je gs boljsi .. zakaj bi bil boljsi? Drugacen je, to je res .. da pa je boljsi? Meni ni .. na motorju so mi pomembne tudi kere druge stvari, kot recimo kw ali analize .. tracer da ni vozen z dvema + prtljaga .. dl650 zdaj recimo sploh dvomi, ali je to ok moped .. midva z mojo imava 150kg (vecina mojih ) .. +oprema +3 kufri .. skupaj sva naredila cez 14k km letos .. nobenih tezav .. tu pa da ne vem kako slabo lezi po ovinkih pa ne vem kaj .. drzi, da se ne more primerjat z SS segmentom .. enim ni point, da cimprej pridemo iz tocke A v tocko B .. pred nakupom sem prebral to celo temo in mi je slabo postalo .. se dobro, da se po svoji pameti odlocam in zaenkrat uspesno filtriram plevel po forumih (saj ni samo na tem forumu tako) .. ce kdo razmislja o nakupu tracerja mu toplo odsvetujem branje te teme .. niti jaz ga ne kujem v zvezde, sploh ne .. sem par strani nazaj napisal, kaj me moti po teh 14k prevozenih in da bi koga trebalo po buči zaradi dolocenih odlocitev/odobrenj pri izdelavi .. V glavnem, to je moje mnenje .. vi (eni, saj se boste nasli), pa se le trgajte, ce vam je .. NumLock, GoBobi, siks in 8 others 11
blindek Objavljeno Oktober 26, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 26, 2016 Ker ste že tečni bom dal svojih 5c na to temo Na nemškem MT forumu prebiram že nekaj časa glede teh "problemov". Tam so imeli eno "servisno akcijo" kjer so prišli inženirji iz japonske in spraševali stranke kaj jih moti na tracerju. Seveda standard odgovori, veterna zaščita, woblanje in nosilnost. Ker je nosilnost tudi pri avtomobilih v Nemčiji zelo pomembna (v SLO noben niti ne ve koliko lahko pelje!), so inženirji začudeno pogledali zakaj jih te to moti. Več izjav inženirjev je bila, da je motor nastavljen za 80kg voznika z nekaj prtljage, da pa bi lahko vzmetenje brez težav preneslo večjo nosilnost, le to tudi vpisali, ampak se jim ni zdelo pomembno za svetovni trg, češ da tako nihče na to gleda in večina ljudi se vozi samih z nekaj prtljage. Pa da imajo za večje podvige Super Tenere, ki je tudi v enakem segmentu kot 1190(1090),GS ipd. In ravno to vam večina lastniki tudi trobijo, da je motor za solo vožnjo, moškega normalne postave z nekaj prtljage, ustrezen. Če želite več, dodajte cca. 5000€ in dobite Super Tenere z 3 kovčki in vso ostalo šaro! Tracer je Sport Tourer in ne Adventure motor. Njemu je prej konkurent kaka Honda Crossrunner, BMW F800GT, mogoče Versys in med temi je še vedno TOP glede na ceno Kmet2, ti si pa več kot povprečen človek, zato pa si si tudi kupil tebi primeren motor, kar si sicer tudi že večkrat napisal. Žal je tako, tisti ki imate sami z ženo že 180kg+ pač rabite primeren motor. Vzamimo R1200GS LC, ki ima skupno dovoljeno težo 450kg. Sam motor ima z polnim tankom 238kg, torej ostale 212kg dodatne teže. Dodaš kake malenkosti, pa si na 200kg dovoljene dodatne teže. Torej nakoncu sploh ni takooo veliko več ostalo... skalar36, GoBobi, Danilo D in 5 others 8
Kmet2 Objavljeno Oktober 26, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 26, 2016 Blindek in ostali Snecerji ter lastniki ......ker sem z Tracerom prevozil cca1kkm sem pač podal mnenje ki ni bilo negativno ampak pozitivno ! Rekel sem samo da to ni motor za 2 in prtljago pa so se vžgal od lastnikov do Snecer profilov ..... Motor je povsem soliden za ta denar in solo vožnjo .....bo šlo zdaj ? Pogovarjali smo se tudi , če nadgradiš vzmetenje in ostale stvari si kaj hitro na 13k€ kjer bi za ta denar rajši vzel 1050, AT itd bo šlo tud to v podstrešje ? Uživajte v vožnji ,sam dam , pa ni važno kaj je od motorja ,sam da mi ni treba hodit Srečno vsem lastnikom Tracera in čim več km .... Over&aut skalar36, GoBobi, Cartman in 1 other 4
DAMI34 Objavljeno Oktober 26, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 26, 2016 torej inžinirji so izgovor za slabo (švoh) ali neprimerno vzmetenje zavili v vato. Podobno vzmetenje ma kar kup motorjev, ki žal ne zmore opravljati svojega dela za 2 osebi in kovčke. Zaradi tega ni tracer slab, je pa kr muka in trplenje, ker agregat zmore, konstrukcija pa ne. Če pa vožnjo prilagodiš, pa ne vidim prav nobenega problema. Vem sam to, da je recimo SX komot zmogel (stane pa 13k€), ena yamaha XJ6 se je pa matrala v dvoje (cena 5.5 k€) siks, GoBobi, cikadina in 2 others 5
Matej207 Objavljeno Oktober 29, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 29, 2016 Upgrade kappa nosilci ter 33 kovčki... Perajt za 2017 Andrejcer, Pepper, skalar36 in 5 others 8
vandrovec Objavljeno Oktober 29, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 29, 2016 pred eno uro, Matej207 pravi: Upgrade kappa nosilci ter 33 kovčki S takimi kovčki mi je TDM woblala, verjetno bo tudi ta. Predpisana hitrost za take kovčke je 120 ali 130? ...to ni panike, nad 170 pa ne gre več.
Matej207 Objavljeno Oktober 29, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 29, 2016 120 je vpisan top speed.. newem zakaj bi se sekiral za 180 če se nesmem peljat toliko :)... že Topxase ima vpisanih 130... Na fz6 ni bilo problemov z temi "škatlami" vandrovec 1
thumper Objavljeno Oktober 29, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 29, 2016 pred 2 urami, Matej207 pravi: 120 je vpisan top speed.. newem zakaj bi se sekiral za 180 če se nesmem peljat toliko :)... že Topxase ima vpisanih 130... Na fz6 ni bilo problemov z temi "škatlami" a to resno al se hecajo ?
Matej207 Objavljeno Oktober 29, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 29, 2016 Resno... v kovčku je nalepka top speed 120km/h pa max load 10kg... Zadnji kovček pa 130.... (49l)
thumper Objavljeno Oktober 29, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 29, 2016 a potem če maš oba stranska pa zanjega lahko pelješ 123.333 ? Tex in GoBobi 2
Tex Objavljeno Oktober 29, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 29, 2016 1 hour ago, thumper said: a potem če maš oba stranska pa zanjega lahko pelješ 123.333 ? A-a, sešteva se .. torej 370 ( ali? 5 pirov je za mano, don't judge me ) .. 5 hours ago, vandrovec said: S takimi kovčki mi je TDM woblala, verjetno bo tudi ta. Wobla baje v vsakem primeru .. ko jebe ce bo z kovci bolj .. maxxa in thumper 2
Buzdovan Objavljeno Oktober 29, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 29, 2016 pred 7 urami, vandrovec pravi: S takimi kovčki mi je TDM woblala, verjetno bo tudi ta. Predpisana hitrost za take kovčke je 120 ali 130? ...to ni panike, nad 170 pa ne gre več. S TDMko ( kovček givi maxia), tastaro Fazerco (moto detail) in zdajšnjo Fazerco (kappa) sem šel preko 200, pa ni bilo niti sledi o kakršnihkoli motnjah v vožnji.
Fazer03 Objavljeno Oktober 29, 2016 Opozori Objavljeno Oktober 29, 2016 Ja sam to so bili motorji stare šole, te novotarije so pa sedaj čisto nekaj drugega .... imajo kup elektronskih pomagal, ampak vse znanje jim pa zjebe en navaden moto kufer ... (sam merketing jih je in nič drugega - Dark Side pa kaj še .... so že čisto podobni energijskim napitkom - sama reklama ) . cikadina, Kmet2, NumLock in 1 other 4
Matej207 Objavljeno November 3, 2016 Opozori Objavljeno November 3, 2016 Skalar36@ kak so wilbersi? Poročaj, ne se samo vozit
skalar36 Objavljeno November 3, 2016 Opozori Objavljeno November 3, 2016 Haha. Motor je še kar na "reklamaciji". Ne vem kdaj bo.
Danilo D Objavljeno November 3, 2016 Opozori Objavljeno November 3, 2016 (popravljeno) Ob 29. 10. 2016 at 16:31, vandrovec pravi: S takimi kovčki mi je TDM woblala, verjetno bo tudi ta. Moja TDM-ka z istimi stranskimi kovčki + givi maxia 55 3 tech pr 180km/h nič ve wobla Popravljeno November 3, 2016. Popravil Danilo D Matej207 1
Lipstick Objavljeno November 5, 2016 Opozori Objavljeno November 5, 2016 Ob 3. 11. 2016 at 17:36, skalar36 pravi: Haha. Motor je še kar na "reklamaciji". Ne vem kdaj bo. a je tolele "problem": Cartman in Pepper 2
skalar36 Objavljeno November 5, 2016 Opozori Objavljeno November 5, 2016 (popravljeno) 1 hour ago, Lipstick said: a je tolele "problem": Ne. Sem iskal za nazaj, svoj post v katerem sem zapisal, da imata Yamaha in KTM istega dobavitelja platišč. Pa vidim, da je bil nekdo "priden" in ga je izbrisal. Monter Wilbersev ima pa dopust, tako, da motor stoji pri njemu. V motoreviji swm tudi zasledil, da ima Yamaha mt 09\TRA. Vpoklic zaradi "možnosti blokiranja menjalnika" + "narobe sestavljen ABS". Po vpisani moji IŠV moj ni na seznamu za vpoklic. Čeprav bi lahko rekel, da z menjalnikom ni čist vse OK. Bova več o tem z serviserjem... Popravljeno November 5, 2016. Popravil skalar36
vandrovec Objavljeno November 6, 2016 Opozori Objavljeno November 6, 2016 Ob 3. 11. 2016 at 17:46, Danilo D pravi: Moja TDM-ka z istimi stranskimi kovčki + givi maxia 55 3 tech pr 180km/h nič ve wobla Moram popravit, verjetno sem imel drugačne kovčke na TDM Samo z zadnjim kovčkom, tudi Givi Maxia, sem šel 210 brez problema (po števcu), z tema stranskima je pa pričelo zanašat okrog 170, enostavno sem moral nekoliko zmanjšat in ravno, ko se mi je mudilo po hitri cesti do Pule. Drugače TDM leti po avtocesti bolje od GSa... Buzdovan 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se