Skoči na vsebino

Ustavimo rekreativne bicikliste

I30

Priporočene objave

Joooj, kr kaznoval jo bi...... :P

beaumont-du-ventoux-d97401.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

šešku :blush: ... z ninđa orodjem :jezik:

:krneki:

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

šešku :blush: ... z ninđa orodjem :jezik:

:krneki:

ja, kr je tipičen primer rekreativnega biciklista. Namerno ovira promet, pol se pa čudiš da gre kdo v maline :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ja, kr je tipičen primer rekreativnega biciklista. Namerno ovira promet, pol se pa čudiš da gre kdo v maline :D

Še prehitet je ne moreš. Pa kvarno vpliva na zdravje. Megli pogled in viša pritisk.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

37. člen

(vožnja z vozilom po cesti)

(1) Voznik mora voziti po cesti ali delu ceste, ki je namenjen prometu tiste vrste vozil, ki ji pripada njegovo vozilo.

...

(4) Z globo 40 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ne potrebuje vozniškega dovoljenja, ki ravna v nasprotju z določbami tega člena.

...

kaj je pa ugodneje-50km/h s kolesom čez naselje po cesti al 50 km/h po kolesarski? :smoke:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Objavljeno (popravljeno)

kaj je pa ugodneje-50km/h s kolesom čez naselje po cesti al 50 km/h po kolesarski? :smoke:

Nimaš kaj s kolesom dirkat 50km/h v naselju!  :bum:  :fight2:  :l_01: 

Voziti moraš prometnim razmeram primerno, kar v naselju rekreativno presrano drkanje s tako hitrostjo vsekakor ni!

NI brez veze ekvivalent kolesom, torej kolo s pomožnim motorjem, omejen na 25km/h!

Kdor vozi s kolesom s tako hitrostjo po naselju le potrjuje upravičenost te teme!!!

Popravljeno . Popravil I30
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nimaš kaj s kolesom dirkat 50km/h v naselju!  :bum:  :fight2:  :l_01: 

Voziti moraš prometnim razmeram primerno, kar v naselju rekreativno presrano drkanje s tako hitrostjo vsekakor ni!

NI brez veze ekvivalent kolesom, torej kolo s pomožnim motorjem, omejen na 25km/h!

Kdor vozi s kolesom s tako hitrostjo po naselju le potrjuje upravičenost te teme!!!

hm.....kaj je bolj mimo-80km/h z rakitne dol s kolesom al 200+ z motorjem...............mal se umirte, ker lahko vsak k ga neki zmot odpre novo temo-povsod imaš une k se normalno obnašajo v prometu kot une za katere ne veljajo predpisi-kolesarji, pešci, motoristi, traktoristi, branjevke, psi, mački-

ps-Kdor vozi s kolesom s tako hitrostjo po naselju le potrjuje upravičenost te teme!!!......odgovor na tvoj post-če se z motorjem ali avtom pelješ 50 km/h v naselju kjer je omejitev 50 si uvideven, če pa s kolesom si pa upravičenec te teme, zanimivo.

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No, da ne bo zgledal, da se preseravam tlele, k mi dol maha: sem motorist z preko 300.000km, sem kolesar z okoli 200.000km, sem pešec z....tle kilometrine nisem štel. Če bi za vsako stvar ko me zmoti na poti iz službe bi lahko 5 tem odprl, in na vsaki bom našel xx število ljudi ki mi bodo potrli svoj prav. In-kaj potem-na cesti boš pa še vedno bedake najdu in se še naprej jezil. Ja-stanje na cestah je samo odraz države in vzgoje.

Včasih sem se s kolesom do službe vozil-se ne vozim več, se raje z motorjem ali skuterjem, se bolj varno počutim-pešči na kolesarski, izsiljevanje prednosti avtomobilistov....

Motoristi-....lepo število km z motorjem imam za sabo, in tudi stisnem ga rad na foglih....in z mojo babico "hondico" se malokdo lahko za mano pelje-a glej ga hudiča-v naselju kjer se jaz striktno po omejitvah vozim, vsi katerim sem zbil samozavest na ovinkih padejo mimo mene 150km/h-čeprav na tabli omejitev 50, čeprav na tabli otroci na cesti,....

Ne zagovarjam nikogar-sem kolesar in mi gre marsikateri kolesar na organe, sem motorist in marsikateremu motoristu pod čelado zavpijem-ker kreten-takle mamo-teh posameznikov ne boš izšolal-in prav je da so kazni za take

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

hm.....kaj je bolj mimo-80km/h z rakitne dol s kolesom al 200+ z motorjem..............

A 40.000km/h od Apolla ne boš dal v primerjavo?  :hmm:  :xx:

...........

ps-Kdor vozi s kolesom s tako hitrostjo po naselju le potrjuje upravičenost te teme!!!......odgovor na tvoj post-če se z motorjem ali avtom pelješ 50 km/h v naselju kjer je omejitev 50 si uvideven, če pa s kolesom si pa upravičenec te teme, zanimivo.

In kaj ti pri tem ni jasno? Mogoče zakaj ta hitrost in udeležba ni dovoljena tudi konjskim vpregam?

Si na biciklu enak in isto sposoben kot v avtu in motorju? 

Se bom moral še po nekaj takih izjavah vprašati, kaj imaš serijsko vgrajeno in očitno prekurjeno? tam pod čelado seveda!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No, da ne bo zgledal, da se preseravam tlele, k mi dol maha: sem motorist z preko 300.000km, sem kolesar z okoli 200.000km, sem pešec z....tle kilometrine nisem štel. 

Včasih sem se s kolesom do službe vozil-

Motoristi-....lepo število km z motorjem imam za sabo, in tudi stisnem ga rad na foglih....in z mojo babico "hondico" se malokdo lahko za mano pelje-a glej ga hudiča-v 

Jap, razumemo. Si ta najboljši.

na selu.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

-teh posameznikov ne boš izšolal-in prav je da so kazni za take

Ja, to je že dolgo znano, da so kazni edina pot vzgoje.

če verjameš.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jap, razumemo. Si ta najboljši.

na selu.

Bolje prvi na selu kot zadnji v mestu  :lol1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bolje prvi na selu kot zadnji v mestu  :lol1:

bolje izpast glup, nego iz aviona :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

bolje nečastna pobeda, nego častan poraz

Bolje sa mopedom, nego sa biciklo (u jebačinu)

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A 40.000km/h od Apolla ne boš dal v primerjavo?  :hmm:  :xx:

In kaj ti pri tem ni jasno? Mogoče zakaj ta hitrost in udeležba ni dovoljena tudi konjskim vpregam?

Si na biciklu enak in isto sposoben kot v avtu in motorju? 

Se bom moral še po nekaj takih izjavah vprašati, kaj imaš serijsko vgrajeno in očitno prekurjeno? tam pod čelado seveda!

Meni je moja serijska oprema pod čelado čist ok. Če sem na biciklu enako in isto sposoben kot v avtu in motorju-ja :kva2: In če že primerjam zavorno pot kolesa al pa enga tomosovga avtomatica, katerega zavorni pojemek iz 50 je enak pospešku do 50 je bolj varno na kolesu kot na mopedu. Kar se pa tiče manevriranja-je tudi lažje manevrirat z biciklom od 7kg kot z motorjem z 200kg :kva2:

Nč-grem nazaj na selo :004

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Objavljeno (popravljeno)

Meni je moja serijska oprema pod čelado čist ok. Če sem na biciklu enako in isto sposoben kot v avtu in motorju-ja :kva2: In če že primerjam zavorno pot kolesa al pa enga tomosovga avtomatica, katerega zavorni pojemek iz 50 je enak pospešku do 50 je bolj varno na kolesu kot na mopedu. Kar se pa tiče manevriranja-je tudi lažje manevrirat z biciklom od 7kg kot z motorjem z 200kg :kva2:

Nč-grem nazaj na selo :004

Viš, temu pa jaz rečem izmikanje, prilagajanje situaciji ali pa direkt prirejanje odgovora za lastne potrebe. Zelo priročno za izogib neprijetnim vprašanjem. 

Kje hudiča si ti našu avtomatika za primerjat zavorno pot. :kva1:​  Daj raje Solex-a, je še bolj zagulen. :OK:

In če se ti zdi primerljiv bicikel z motorjem in avtom pri 80km/h, ti kar probavaj. Sem že nekaj takih videl :SS

razmazanih po asfaltu....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Viš, temu pa jaz rečem izmikanje, prilagajanje situaciji ali pa direkt prirejanje odgovora za lastne potrebe. Zelo priročno za izogib neprijetnim vprašanjem. 

Kje hudiča si ti našu avtomatika za primerjat zavorno pot. :kva1:​  Daj raje Solex-a, je še bolj zagulen. :OK:

In če se ti zdi primerljiv bicikel z motorjem in avtom pri 80km/h, ti kar probavaj. Sem že nekaj takih videl :SS

primerjam tisto s čimer sem domač-tomosa mam solexa pa ne ;-)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Objavljeno (popravljeno)

Tomosa imam tudi jaz še vedno. Rmenga.  In ves čas sem imel kakšnega. Pri nas se je do nedavna z njimi stoppije delalo, da ne bo kakšnega preveč pametovanja o njihovih zavorah! Whellije seveda tudi. :kva1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Z Vršiča ali kakega drugega prelaza dol te strese vsak rekreativen tekmovalec.  

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No to bi pa rad vidu  :grim

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nč bat, nekajkrat sprobano na Franji. Proti Idriji ali iz Kladja dol Ni treba Vršiča.

"Najlepše" je bilo potem tega modela gledat razbitga ob cesti in vahtat dokler niso reševalci prišli.

Govorimo o posledicah hitrosti in ne o zmožnosti doseganja njih.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mene pa zanima, če je kolesarska, jest se pa s kolesom poleg po cest pelem po omejitvi? A se pelem po zakonu al sem še vedno kršitelj? :kva2:

nisi napisal po kateri omejitvi - al za kolesarsko stezo po kateri bi moral obvezno voziti če obstaja poleg ceste ali - no saj ostalo ti je pa jasno kajne ?? če ti slučajno ni jasno ti priporočam branje predpisov ..

to toja ma kito od kdaj????

hm.....kaj je bolj mimo-80km/h z rakitne dol s kolesom al 200+ z motorjem...............mal se umirte, ker lahko vsak k ga neki zmot odpre novo temo-povsod imaš une k se normalno obnašajo v prometu kot une za katere ne veljajo predpisi-kolesarji, pešci, motoristi, traktoristi, branjevke, psi, mački-

za taka vprašanja je samo en odgovor - http://www.motosvet.com/tabla/topic/39541-zase-se-brigi/

še obrazložitev - moj boni je t100 kar pomeni končno hitrost v kopenskih miljah in te zato lepo prooooosiiiim ne posplošuj .. ja ? 

če se pelješ s kolesom po voznem pasu zraven katerega je kolesarska steza si en navadn asshole ... pa še mal sm reku ...

in ne nisi upravičen do te teme ...

No, da ne bo zgledal, da se preseravam tlele, k mi dol maha: sem motorist z preko 300.000km, sem kolesar z okoli 200.000km, sem pešec z....tle kilometrine nisem štel. Če bi za vsako stvar ko me zmoti na poti iz službe bi lahko 5 tem odprl, in na vsaki bom našel xx število ljudi ki mi bodo potrli svoj prav. In-kaj potem-na cesti boš pa še vedno bedake najdu in se še naprej jezil. Ja-stanje na cestah je samo odraz države in vzgoje.

Včasih sem se s kolesom do službe vozil-se ne vozim več, se raje z motorjem ali skuterjem, se bolj varno počutim-pešči na kolesarski, izsiljevanje prednosti avtomobilistov....

Motoristi-....lepo število km z motorjem imam za sabo, in tudi stisnem ga rad na foglih....in z mojo babico "hondico" se malokdo lahko za mano pelje-a glej ga hudiča-v naselju kjer se jaz striktno po omejitvah vozim, vsi katerim sem zbil samozavest na ovinkih padejo mimo mene 150km/h-čeprav na tabli omejitev 50, čeprav na tabli otroci na cesti,....

Ne zagovarjam nikogar-sem kolesar in mi gre marsikateri kolesar na organe, sem motorist in marsikateremu motoristu pod čelado zavpijem-ker kreten-takle mamo-teh posameznikov ne boš izšolal-in prav je da so kazni za take

kaj cvikaš teme odpirat ker bi te potrli odgovori ? ja sočustvijem s tabo no ...

si se kdaj vprašal zakaj - predvsem - avtomobilisti in ostali udeleženci v prometu izsiljujejo kolesarje , ki se pravilno vozijo po kolesarski stezi ? 

ti bom jaz povedal - ker si navajeni od večine bičiklistov da jih na kolesarski stezi sploh ne pričakujejo in pogledajo v desno ogledalo in če takih - assholes-ov - ni na cesti pač predvidevajo da je pot na desno prosta..

če napišeš tomos  pomeni : t12 , t14 .sl15 , slc15 , apn4 , apn4s  ,tls14 ... avtomatiki so imeli takrat

isti status kot danes skuterji če jih označiš za motor... 

pa še to samo zato ker pazim na njega ker se na polno sili pred serpentino po levi mimo ... 

no ko sem bil s Tomosom ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No to bi pa rad vidu  :grim

Stari vidu bi ga samo v rit ene tri ovinke,pa na konc v dolini. :grim

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!