Kugelschreiber Objavljeno Avgust 28 Objavljeno Avgust 28 1 hour ago, skalar36 said: Najhuje mi je pa, k sm slišu BigRockMoto, da je šu updejtat qwikija, pa so mu zaračunal 270 $. Ne trgovec. Tovarna racuna trgovcu, on pa naprej. Noro. Tud moj CF moto se spreminja v KTMa. Motoplay bo naslednje leto placljiv. Cca 40 eur, če ga bom hotu uporabljat...to kar sem imel sedajle 1.5 leta zastonj. Fak off. Še malo pa bo treba pred vsakim vžigom dat 5 eur, da se bomo lahko vozili... Nazaj na japonca.... Strom 800RE je res fajn za pelat. Je pa golo i boso kar se bombončkov, cukrčkov in geđetov tiče. Ima stevc. Pa ABS. Pa QS. Ful dober QS. 1 1
DAMI34 Objavljeno Avgust 28 Objavljeno Avgust 28 pred 13 urami, skalar36 pravi: Komentiram motor. Ne komentiram tvoje odločitve @DAMI34 Bolj ko gledam razne opise o tem KTMu bojl se ne znebim občutka, da je eno skrupucalo. Kove z KTM agregatom naredi 30 kg lažji motor, KTM (redy to race) pa naredi, kar smo pričakovali da bo naredu kitajc. Narobe svet. KTM je šu u maloro. motiš se, sploh ni skrpucalo, čist solidna zadeva, z nekaj napakami, ki jih odpravljajo prepozno. Tudi sama sestava/dizajn motorja je dobro premišljena. Nenazadnje temu pritrjujejo lastniki, ki ga že imajo in vozijo in izvirajo ali se veliko ukvarjajo z "offroad" vožnjo, se pravi majo tudi razne EXC itd.. Zanimivo, da v FB grupi še niti eden ni zapisal, da se slabo pelje, vse drugo prej, ampak pelje se pa dobro, kljub"manjku" moči spodaj. Meni sicer spopdaj nič ne manjka. Ne moreš pa mlinčka od 400ccm voziti v idle speedu. pred 13 urami, motom pravi: No zdaj pa še jest... Motiš se....obstaja...CRF300 Kupil sem rabljenega s 300km in pri 1000km se je bilo treba odločit, peljat na 1.servis ali ne. In nisem. Zavrgel garancijo in sam zamenjal olje. Zakaj? Ceneje in bolje. Pooblaščenec po mojih izkušnjah ne pozna 10W-30 in mi je brez veze plačevat za nekvalitetno storitev da obdržim garancijo. Pri Africi sem po 1.menjavi olja sam spet menjal, ker se je slabše šaltal. Po menjavi pa spet ok. Torej obstaja trouble free motor, le sam ga moraš servisirat. tudi 300 sem gledal. Pa se nisem odločil ker ne ustreza mojim parametrom. Tudi meril sem prvega v Slo. Nek tip blizu Postojne doma ga je imel. Ime sem pozabil. Žal ma zame preveč hoda vzmetenja, previsok, vseeno premal konjev, ostalo mi je pa kr ok. Kar pa se servisa pri ktm tiče: v dveh letih ga bom če bo potrebno pošiljal v LJ in odpravljal napake, dokler bodo. Torej me tisti servis z menjavo olja ne bo tok drago prišel. Dokler bo garancija, potem pa imam svojega mehanika, oz olje menjujem sam, ker ga bolj pogosto od predvidenega intervala.
DAMI34 Objavljeno Avgust 28 Objavljeno Avgust 28 pa še nekaj, 790adv (40kkm) sem prodal za skor 5 čukov, dodal neki malga (ne nisem plačal 8, sem dobil konkreten popust) in mam nov motor, oziroma motor za to kar mislim z njim počet. Furanje ukul bajte
DAMI34 Objavljeno Avgust 28 Objavljeno Avgust 28 tole mi je zapisal kolega, ki ga je dobil tudi v prvi rundi: Zajla za sklopko je narobe montirana, morem popravit ob priliki Pa Fuelx gor dat Nekaj sem se po terenu vozil, vlake, tehnično malo bolj zahtevni makedami Pa gre zelo dobro, nobene težave zaradi teže, mašina se pa itak vrti ko nora če lih hočeš. Sem ga navijal v en klanec 2. skoz v blokadi, ko da bi FE-ja pelal
motom Objavljeno Avgust 28 Objavljeno Avgust 28 @DAMI34 nisem nič šimfal KTM in je sigurno dober motor. Ima pač svoje minuse, kot vsak. Ti si sklenil kompromis glede zanesljivosti in nizke teže, meni pa je to na 1.mestu. Za 6 jurjev sem dobil motor, ki odpelje TET z odliko. Moči za TET dovolj, spodaj vleče, vzmetenje meni ni nikoli zabilo, višina sedeža ok, oddaljenost od tal ok, ozek dovolj, teža obvladljiva, servisni interval visok, doseg +350km, bonus... še izredno tih. Res sem zamenjal feder zadaj, ampak bolj za ziher zaradi prtljage. Sploh nisem vzel najtršega, samo 25kg več. KTM je pa pač KTM, ready to race...
skalar36 Objavljeno Avgust 28 Objavljeno Avgust 28 Ob 28. 8. 2025 ob 9:07, Kugelschreiber pravi: Strom 800RE je res fajn za pelat. Je pa golo i boso kar se bombončkov, cukrčkov in geđetov tiče. Ima stevc. Pa ABS. Pa QS. Ful dober QS. Naslednji motor bo najverjetneje imel 3 cilindre. Mogoče celo 4. Ob 28. 8. 2025 ob 9:13, DAMI34 pravi: motiš se, sploh ni skrpucalo, čist solidna zadeva, z nekaj napakami, ki jih odpravljajo prepozno. Tudi sama sestava/dizajn motorja je dobro premišljena. Nenazadnje temu pritrjujejo lastniki, ki ga že imajo in vozijo in izvirajo ali se veliko ukvarjajo z "offroad" vožnjo, se pravi majo tudi razne EXC itd.. Zanimivo, da v FB grupi še niti eden ni zapisal, da se slabo pelje, vse drugo prej, ampak pelje se pa dobro, kljub"manjku" moči spodaj. Meni sicer spopdaj nič ne manjka. Ne moreš pa mlinčka od 400ccm voziti v idle speedu. Big Rock Moto ga je "kr dobro pošinfal". Vzmetenje slabo-mu ga je uspelo zabit do konca večkrat, tačka stalno izkljaplja motor, izdelavo si pa ti povedal kako je. Proti konkurenci cenovno dražji, pa slabši. Če pogledan kaj je rekel za CF , ki je cca 2K cenejši, je bil precej bolj navdušen. Pri CFu niti sam nisem nikoli zabil vzmetenja, ugasnil mi je pa redko, samo v nekih res extremnih pogojih. In pelje se vrhunsko (kateri nov motor se pa sploh še pelje slabo!?) Kove stane približno isto, s tem da je precej lažji. Na papirju boljši. ČE gledam skozi denar in svoje oči je zame slab nakup. Zato sem se odločil za Suzukija. Dovolj lahek, extremno zanesljiv-večen. Pa neverjetno pohvalijo dodajanje plina. To kar me extremno moti pri kitajcih. FBja pa nimam. FB in strokovnjaki na FB pa sploh ne bom komentiral. Da se razumeva, teb je všeč in si zadovoljen, to je bistvo. Jaz pa komentiram motor, karetega sem videl samo preko ekrana. In primerjam z konkurenco. 1 4
DAMI34 Objavljeno Avgust 28 Objavljeno Avgust 28 @motomJa, saj tudi jaz nisem šimfal honde, sem povedal da je bila v izboru in zakaj se nisem odločil. Ker pa sem tip, ki se prilagaja motorju in ne čakam, kdaj se bo motor meni, bi verjetno užival z vsakim, ki je bil v ožjem izboru. CRF300, Kove450rally, ktm 390advR
DAMI34 Objavljeno Avgust 28 Objavljeno Avgust 28 pred 9 minutami, skalar36 pravi: Big Rock Moto ga je "kr dobro pošinfal". Vzmetenje slabo-mu ga je uspelo zabit do konca večkrat, tačka stalno izkljaplja motor, izdelavo si pa ti povedal kako je. Proti konkurenci cenovno dražji, pa slabši. Če pogledan kaj je rekel za CF , ki je cca 2K cenejši, je bil precej bolj navdušen. Pri CFu niti sam nisem nikoli zabil vzmetenja, ugasnil mi je pa redko, samo v nekih res extremnih pogojih. In pelje se vrhunsko (kateri nov motor se pa sploh še pelje slabo!?) Kove stane približno isto, s tem da je precej lažji. Na papirju boljši. ČE gledam skozi denar in svoje oči je zame slab nakup. Zato sem se odločil za Suzukija. Dovolj lahek, extremno zanesljiv-večen. Pa neverjetno pohvalijo dodajanje plina. To kar me extremno moti pri kitajcih. FBja pa nimam. FB in strokovnjaki na FB pa sploh ne bom komentiral. Da se razumeva, teb je všeč in si zadovoljen, to je bistvo. Jaz pa komentiram motor, karetega sem videl samo preko ekrana. In primerjam z konkurenco. na tubi ni samo Bigrock, celo jaz sem nekaj videoposnetkov dal na MS, Marco Lob recimo. Ne, ni slabo vzmetenje, daleč od tega. Sicer pa tako bom povedal, oceno delam skozi moje oči, mojo vožnjo in informacije, ki mi jih posredujejo drugi lastniki. Potrebno pa je vedeti par zadev, ki jih je tudi BRock zapisal, tisti, ki smo prvi dobili motorje žal fašemo tudi prve probleme je rekel. Na mojem je že nova tačka in vzmet, nikakršnega crkovanja ni med vožnjo. Softwere je 1,13, BR je imel 1.09. Je kar velika razlika. Na FB v grupi 390advR (mednarodna skupina) so samo lastniki ali bodoči lastniki. Debatira se isto in enako kot tule na MSju. Predvsem pa se pridobiva informacije o "problemih", rešitvah, upgrejdih, opremi. 1
DAMI34 Objavljeno Avgust 29 Objavljeno Avgust 29 Za razne osebne debate in večino zadev, ki niso v povezavi s temo je čisto primerno uporabljati PM. Al pa pokličite na radio v oddajo: kje pa vas čevelj žuli 2
DAMI34 Objavljeno Avgust 29 Objavljeno Avgust 29 Zgolj za info: reklamacijo so odpravili. Ležaji v prednjem kolesu so menjani in ni to edini primer. Ugotovitve so poslali tudi fabriki.
Snečer Objavljeno Avgust 29 Objavljeno Avgust 29 pred eno uro, DAMI34 pravi: Zgolj za info: reklamacijo so odpravili. Ležaji v prednjem kolesu so menjani in ni to edini primer. Ugotovitve so poslali tudi fabriki. pa kako je to možno na novem motorju? 1
DAMI34 Objavljeno Avgust 29 Objavljeno Avgust 29 pred 5 urami, Snečer pravi: pa kako je to možno na novem motorju? Narobe sem zapisal. Dali so samo podložke..šimlne.Lezaji so ok.Ne znam drugega izraza za distančne podloške. Ampak verjetno bo vpoklic za vse preventivno. V glavnem Lj AJD bogato nascan, nič zmatran, Še v Rain modu komot prehitevam..je pa res da gre vse po polžje. 2 1
MiNa Objavljeno Avgust 29 Objavljeno Avgust 29 Hm, se prav je motor sestavljen "pet do dveh". Je un tipo, k bi moral podložke vgradit že šel domov... Kolk kej stane tale moped v Indiji? Uf požrtna €uropa...
DAMI34 Objavljeno Avgust 29 Objavljeno Avgust 29 pred 20 minutami, pik1 pravi: . ... jest sem se odločil šokiran sm pred 11 minutami, MiNa pravi: Hm, se prav je motor sestavljen "pet do dveh". Je un tipo, k bi moral podložke vgradit že šel domov... Kolk kej stane tale moped v Indiji? Uf požrtna €uropa... advR ali advX? Ker advRja nimajo...je potrebno mal še preverit detajle (lite feltne napram špicam, drugačno vzmetenje, gadgeti itd..). Naslednje pa: zahvalmo se carinikom. Oni po vzoru trumpete colajo z 10, 15, 20% itd.. 1
Kugelschreiber Objavljeno Avgust 29 Objavljeno Avgust 29 54 minutes ago, MiNa said: Hm, se prav je motor sestavljen "pet do dveh". Je un tipo, k bi moral podložke vgradit že šel domov... Kolk kej stane tale moped v Indiji? Uf požrtna €uropa... Tole morda ni cisto postena primerjava. Spomladi je frend na Canton Fair sejmu v Guangzhouju spulil veleprodajne cenike ene kitajske moto fabrike, ki se ponuja in prodaja tud pri nas. Cena je cca 50% slovenske MPC. meni se to ni zdelo blazno poceni. Ce to drzi, je davscin nekih 25%, nic vec. Kitajci evropejcem enostavno prodajajo drazje kot na svojih trgih. hotel je vzet 4-5 kosov, ko so ugotovili da Slovenija ze ima prodajalca, se niso vec hoteli pogovarjat. 2
smasher Objavljeno Avgust 30 Objavljeno Avgust 30 pred 14 urami, Kugelschreiber pravi: Tole morda ni cisto postena primerjava. Spomladi je frend na Canton Fair sejmu v Guangzhouju spulil veleprodajne cenike ene kitajske moto fabrike, ki se ponuja in prodaja tud pri nas. Cena je cca 50% slovenske MPC. meni se to ni zdelo blazno poceni. Ce to drzi, je davscin nekih 25%, nic vec. Kitajci evropejcem enostavno prodajajo drazje kot na svojih trgih. hotel je vzet 4-5 kosov, ko so ugotovili da Slovenija ze ima prodajalca, se niso vec hoteli pogovarjat. Kolega je imel podobno izkušnjo z drugo industrijsko opremo,ko je želel naročit iz alibabe, pri njih so bli kosi okoli 400eur + pošiljanje v slo pa 900eur + ddv. Pa mu kitajci niso hoteli poslat, ker je že dobavitelj v Slo. Pa ena razlika je tudi, vsaj pri elektroniki je tako, da na kitajskem ni garancije. Kupiš pol se pa znajdi, v EU pa morajo dat garancijo.
Kugelschreiber Objavljeno Avgust 30 Objavljeno Avgust 30 33 minutes ago, smasher said: ker je že dobavitelj v Slo Kolk je blo pa pr nas? Imajo nek odnos, ni kej rect. Ko sem surfal za printerjem, jim posljem povprasevanje, pa me cez par dni poklice slovenc, da so mu kitajci sporocili da se zanimam za ta pa ta tiskalnik. Pa to ni bil nek velik denar, 4k€. Verjetno bi blo bols ce bi ga lahko kupil pri kitajcih direkt, ker slo podpora je taka, da sem v resnici kupil 0,3m3 namizno utež. Kakorkoli. Gledam fb in @DAMI34, spravlas me v smeh. Hvala za to. Pa komentarji tudi. Raketa. Žvau. KOJNU JE ZADOST! 🤣 za se uscat. Ko sem se 2017 vozu s pegico in reku de ni raketa, ampak solo se da cist ok pelat, je blo to sprejeto ko de sm retard. Kako se lahk peles ce mas en bat pa nit 100 kojnu?? Pegi je mela 200 kil in 49 kojn. In ni slo nikamor, popolnoma neuporabno in sploh skoda de je na cesti. Skratka, sramota. Tole ma 170 kil in 45 kojn. RAKETA. ŽVAU. TRŽE! LOMI! Ja. Lomi in drobi se že iz škatle… 1 5
DAMI34 Objavljeno Avgust 30 Objavljeno Avgust 30 pred 2 urami, Kugelschreiber pravi: Kolk je blo pa pr nas? Imajo nek odnos, ni kej rect. Ko sem surfal za printerjem, jim posljem povprasevanje, pa me cez par dni poklice slovenc, da so mu kitajci sporocili da se zanimam za ta pa ta tiskalnik. Pa to ni bil nek velik denar, 4k€. Verjetno bi blo bols ce bi ga lahko kupil pri kitajcih direkt, ker slo podpora je taka, da sem v resnici kupil 0,3m3 namizno utež. Kakorkoli. Gledam fb in @DAMI34, spravlas me v smeh. Hvala za to. Pa komentarji tudi. Raketa. Žvau. KOJNU JE ZADOST! 🤣 za se uscat. Ko sem se 2017 vozu s pegico in reku de ni raketa, ampak solo se da cist ok pelat, je blo to sprejeto ko de sm retard. Kako se lahk peles ce mas en bat pa nit 100 kojnu?? Pegi je mela 200 kil in 49 kojn. In ni slo nikamor, popolnoma neuporabno in sploh skoda de je na cesti. Skratka, sramota. Tole ma 170 kil in 45 kojn. RAKETA. ŽVAU. TRŽE! LOMI! Ja. Lomi in drobi se že iz škatle… 3
DAMI34 Objavljeno Avgust 30 Objavljeno Avgust 30 še vedno sem mnenja, da je za cesto vsaj 120 konjičev...za šoder...najbrž 25-50...za vse ostalo, v dežju in nalivih..no dejte probat, prehitevat, skakat čez pločnike itd... Konjički so, moped moraš vrtet, skus u iber in leti, bolje kot moj kombi..to je poanta, bi ga mel za dva? As ti mona, bi ga mel za kolenčanje jasdranke, no dej se mal zresnit. Vedno je potrebno vzeti v obzir, kaj voziš in zakaj, ter, kaj mu je prioriteta. Ker sem vajen vožnje tovornih vozil, so mi vsaka jajca s 50 konjiči "raketa". Zakaj, ker znam vozit, računat in predvidevat. Da ne govorim o včeraj, ko je bila max hitros 35km/h celega prometa in en kup vode, ja raketa. Z novimi in ozkimi gumami 50/50 nima problema z akvaplaningom, konjenice ni dovolj, da bi ob šraufanju gasa drselo, če pa že je Rain mode superfajn za 400ccm in en cilinder, leti ko sneta sekira. Seveda nima za burek napram, 2,3,4 cilindre in 800ccm in več. Ne more imet. Dejstvo. Dejva se tko zmenit: ju3 vletim v Postojno, spijeva kavico, pa ti dam kluče in šraufaj tisti gasek od 390ke do onemoglosti. Potem pa zapiši opažanja.BDW vse kar si linkal sem objavil tudi na MSju 1
Kugelschreiber Objavljeno Avgust 30 Objavljeno Avgust 30 52 minutes ago, DAMI34 said: še vedno sem mnenja, da je za cesto vsaj 120 konjičev...za šoder...najbrž 25-50...za vse ostalo, v dežju in nalivih..no dejte probat, prehitevat, skakat čez pločnike itd... Konjički so, moped moraš vrtet, skus u iber in leti, bolje kot moj kombi..to je poanta, bi ga mel za dva? As ti mona, bi ga mel za kolenčanje jasdranke, no dej se mal zresnit. Vedno je potrebno vzeti v obzir, kaj voziš in zakaj, ter, kaj mu je prioriteta. Ker sem vajen vožnje tovornih vozil, so mi vsaka jajca s 50 konjiči "raketa". Zakaj, ker znam vozit, računat in predvidevat. Da ne govorim o včeraj, ko je bila max hitros 35km/h celega prometa in en kup vode, ja raketa. Z novimi in ozkimi gumami 50/50 nima problema z akvaplaningom, konjenice ni dovolj, da bi ob šraufanju gasa drselo, če pa že je Rain mode superfajn za 400ccm in en cilinder, leti ko sneta sekira. Seveda nima za burek napram, 2,3,4 cilindre in 800ccm in več. Ne more imet. Dejstvo. Dejva se tko zmenit: ju3 vletim v Postojno, spijeva kavico, pa ti dam kluče in šraufaj tisti gasek od 390ke do onemoglosti. Potem pa zapiši opažanja.BDW vse kar si linkal sem objavil tudi na MSju Danes se mi zdi izjemen dan za vozit makadame. Bom pa doma, kr poklic ce bos mel visk casa.
DAMI34 Objavljeno Avgust 30 Objavljeno Avgust 30 pred 2 minutami, Kugelschreiber pravi: Danes se mi zdi izjemen dan za vozit makadame. Bom pa doma, kr poklic ce bos mel visk casa. nč makedam, po asfaltu, drgnit ride 1
smasher Objavljeno Avgust 30 Objavljeno Avgust 30 pred 2 urami, Kugelschreiber pravi: Danes se mi zdi izjemen dan za vozit makadame. Bom pa doma, kr poklic ce bos mel visk casa. včeraj si mel opcijo cesta, makadam, blato, voda..vse na par kilometrih asfalta - na obali. (pa še pralo je vmes da si lahko bil konc dneva čist) 1
DAMI34 Objavljeno Avgust 31 Objavljeno Avgust 31 Ob 30. 8. 2025 ob 14:56, Kugelschreiber pravi: Danes se mi zdi izjemen dan za vozit makadame. Bom pa doma, kr poklic ce bos mel visk casa. sem klicu, tebe nema pa tok sm bil vesel, da bova osličku uhe navijala Kakorkol, 390advR sem prvič mal bolj resno zapeljal, beri več kot 100km mešan cikel. Ja, teren gre res fajn, pri izjavi vzemite v obzir, da tule res primerjam z mojo bivšo kravo 790 in sedanjo kravo Nordenom. Saj ne da bi tale 2 bila slaba, kje pa. samo 390 je lažji, precej lažji, požira neravnine, da ne vem zanje , pač je manj teže, temu primerno lažje drsi z zadnjim blokiranim kolesom (boljša kontrola), manjka mi sicer drsenja iz ovinka, ko odpreš plin, ki sem ga prej z manj obrati naredil na kravah, tule, moram prej znižat brzino in ulovit obrate, potem mal šele poslajda. Ma sicer novo gumo, ki bolje prime, pa še ta je ožja. Ampak ja, še 2x sem stestiral nadrkane šodre po vipavski dolini in okrog Postojne, vozim povprečno hitreje, ker moped to omogoča. Prevsem je bolj okreten, na ostrih zavojih, luknjah ter podobno. Trenutno, še nisem vzmetenja strimal, razen zadaj en klik prednapetost in povrat en klik zadušil. Naj se mal uleže najprej. Samega naklona krmila ne bom spreminjal, niti pedala za zavoro, kjer sem takoj obrnil naležni del tačke in ga približal. Ma 3 razdalje in pa 180 stopinj lahko obrneš del na katerega pritiskaš. Menjalna ročica je prave višine s prve, s tem da sem gumice iz tačk takoj odstranil. Zna biti, da bo poleti za vizirjem vroče, ker ni ravno tak mali, mogoče bo potrebno kaj nižjega nabavit. Šus plata bo verjetno obvezna in sicer mal širša, da vsaj mal zavaruje menjalnik in zavoro, ter del agregata. Na cevno zaščito verjetno ne bom šel. Asfaltni transfer: čisto ok, je res da sem vajen pručk, v glavnem meni ne predstavlja problema. 110 lahko šibam, leti itak 160max, redko sem ga zavrtel na 7k obratov, 10 je max, ker je še v fazi vpeljevanja. Mam pripombo na krivuljo odzivnosti plina v STREET modu, ker moram res obračat ročico, namreč v OFFROADU je odzivnost mnogo boljša in hitrejša. Za Kuglo...po domače, leti ko sneta sekira, sam ušesa mu moraš dobro navijat . Ovinki, odprti, zaprti, serpentine igrača. Prvič ker poznam gume in sem jih navajen, drugič ker ga z lahkoto butnem dol, pa gor. Poraba, trenutno sem na 3,8 Bi ga mel za edini motor, ja ne, seveda ne, bom pa tut kako jadranko z njim odpilil, verjetno v kombinaciji s kakim šodrom. 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se