krucymucy Objavljeno Avgust 31 Objavljeno Avgust 31 On 8/30/2025 at 2:56 PM, Kugelschreiber said: Danes se mi zdi izjemen dan za vozit makadame. Bom pa doma, kr poklic ce bos mel visk casa. Ker se ti nisi javil, je pa meni ponujal za en krog. Nisem sel, ker sem se bal da mi bo suzukija vzel. 3
franc Objavljeno Avgust 31 Objavljeno Avgust 31 @DAMI34 skoz govoriš kako ima ožje gume. Dejansko pa so ožje koliko? 140/80 vs 150/70? To dejansko ni nobene razlike, al je kakšna druga dimenzija?
DAMI34 Objavljeno Avgust 31 Objavljeno Avgust 31 Pravkar, franc pravi: @DAMI34 skoz govoriš kako ima ožje gume. Dejansko pa so ožje koliko? 140/80 vs 150/70? To dejansko ni nobene razlike, al je kakšna druga dimenzija? ja dimenzije si prav napisal, ampak razlika je kr, jaz jo prekleto občutim. Če pogledaš huso v rit in 390ko, je širina pri 390, vsaj 2,5cm manjša. Če hočeš ju lahko tudi slikam enega zraven drugega, se dobro vidi.
franc Objavljeno Avgust 31 Objavljeno Avgust 31 To je čisti placebo. Profil in globina, "ajd ajd", ostalo na šodru nima veze. Rabiš precej bolj resen teren, da bi čutil razliko. Čisto verjamem, da se motor obnaša drugače, samo širina gume nima kaj dosti veze (pri tako malenkostni razliki).
Ragezor Objavljeno Avgust 31 Objavljeno Avgust 31 daj slikaj, ker to me pa res zanima kako je 140 guma 2,5cm ozja od 150 gume 1
wilier Objavljeno Avgust 31 Objavljeno Avgust 31 Se pardoniram.....sam na Motosvetu ostaja sm ena tema....Damy....pa KTM....pol dooolgo nič.......Pol se pa spet ponovi......Boring 1 1
DAMI34 Objavljeno September 1 Objavljeno September 1 pred 9 urami, franc pravi: To je čisti placebo. Profil in globina, "ajd ajd", ostalo na šodru nima veze. Rabiš precej bolj resen teren, da bi čutil razliko. Čisto verjamem, da se motor obnaša drugače, samo širina gume nima kaj dosti veze (pri tako malenkostni razliki). prou pred 9 urami, Ragezor pravi: daj slikaj, ker to me pa res zanima kako je 140 guma 2,5cm ozja od 150 gume Sam zate. Pa da ne boš sitnaril format je JPG 4
DAMI34 Objavljeno September 1 Objavljeno September 1 pred 8 urami, wilier pravi: Se pardoniram.....sam na Motosvetu ostaja sm ena tema....Damy....pa KTM....pol dooolgo nič.......Pol se pa spet ponovi......Boring ne vem zakaj te moti, če pišem o 390 advR, ker je nov, ker pišem moja opažanja. Veš ni bistvo mojega kracanja podat informacije vseznalcem, ampak mogoče enemu, ki si bo moped lastil, ali ga kaj okrog tega zanima. Zakaj ti/ostali nič ne zapišejo, zakaj nočete objavit slik s potovanj, to ni moj problem, vsak ima pravico. Tako da ja, v bistvu je res booring, zaradi lenuhov. aja, se pardoniram.
franc Objavljeno September 1 Objavljeno September 1 Daj vzemi meter in pomeri. Tudi za tvoje "zdravje" . Sem namontiral 130 (namesto 140) pa sem imel občutek (vizualni) , da imam za colo manjši kolo (prav noben drug ni tega opazil, vključno z zelo zagnanim preglednikom na tehničnih, ki je našel vse drugo) . Meter pa je pokazal neko drugo (dejansko) sliko (10 mm ožja guma in par mm nižji motor) . V glavnem jaz kakšne razlike nisem čutil, števec je pa na prednje kolo...
Kugelschreiber Objavljeno September 1 Objavljeno September 1 15 hours ago, krucymucy said: Ker se ti nisi javil, je pa meni ponujal za en krog. Nisem sel, ker sem se bal da mi bo suzukija vzel. Ja, sori, obema, predvsem @DAMI34 za ignoranco. Ampak me je premamil rostilj v gozdu, kjer je signal nikakav in je telefon v avtu. Ker nismo sli na naso brunarco, prej nisem sheral koordinat, bi bil pa lep makadam za pregont. se mi zdi da v nasih koncih letosnjih vikendov za piknike pocas zmanjkuje. 1
DAMI34 Objavljeno September 1 Objavljeno September 1 pred 1 uro, franc pravi: Daj vzemi meter in pomeri. Tudi za tvoje "zdravje" . Sem namontiral 130 (namesto 140) pa sem imel občutek (vizualni) , da imam za colo manjši kolo (prav noben drug ni tega opazil, vključno z zelo zagnanim preglednikom na tehničnih, ki je našel vse drugo) . Meter pa je pokazal neko drugo (dejansko) sliko (10 mm ožja guma in par mm nižji motor) . V glavnem jaz kakšne razlike nisem čutil, števec je pa na prednje kolo... a ti veš, da ista mitaska enduro trail+ je na ktm790 širša(tlorisno) kot na yamahi T7? Vpraš @pik1, On to vedno opazi Ampak bom, sam zate. Razlika je kr konkretna. pred eno uro, Kugelschreiber pravi: Ja, sori, obema, predvsem @DAMI34 za ignoranco. Ampak me je premamil rostilj v gozdu, kjer je signal nikakav in je telefon v avtu. Ker nismo sli na naso brunarco, prej nisem sheral koordinat, bi bil pa lep makadam za pregont. se mi zdi da v nasih koncih letosnjih vikendov za piknike pocas zmanjkuje. no sj sem vedu, ko je hrana pa pir, za prjatle ni cajta ps. ne okol govort, sam odločitev je bila absolutno pravilna, čeprav si danes mal mačkast 1
DAMI34 Objavljeno September 1 Objavljeno September 1 Evo, slikano. Jaz vem da dimenzijsko se gre za 1cm. Po ploščatosti in obodu (lok prereza, pa je razlika med 80% višine...torej ni enako 70%) je pa razlika. Ko je pa pnevmatika montirana, vse imajo 2,0 je ćisto druga zgodba. Namreč že 790 ADV napram 901 Nordenu se je na uč videlo. Še bolj napram T7. Zakaj..ne me vprašat. Pa še nekaj..dimenzija pnevmatike je določena in merodajna, ko je pnevmatika prosta. Ni na obroču. Ma sem se pomatral. norden 901 ktm 390advR Za več me pa gladko boli đoka...kaj si mislite 🤣 razlika je. Se vidi na prvi fotki. simpl ku keks. In ja, ob tej meritvi lahko zlahka 0,5cm falim, čeprav sem pazil, da gredo obe letvici čimbolj pravilno. 1
Kugelschreiber Objavljeno September 1 Objavljeno September 1 Kako siroke pa so feltne? Ce je obroc ozji cetrt cole, se guma precej usloci. 1
DAMI34 Objavljeno September 1 Objavljeno September 1 najbrž bo kaj na tem sam meril, pa iskal specifikacij pa ne bom. gugl ve, chatGPT si pa lahko izmisli 1
Kugelschreiber Objavljeno September 1 Objavljeno September 1 1 hour ago, DAMI34 said: najbrž bo kaj na tem sam meril, pa iskal specifikacij pa ne bom. gugl ve, chatGPT si pa lahko izmisli Na obroc pride udarjeno. Kot mere na gumi?!?
DAMI34 Objavljeno September 1 Objavljeno September 1 pred 1 uro, Kugelschreiber pravi: Na obroc pride udarjeno. Kot mere na gumi?!? že za mere na gumi rabim učale Drugače pa ima ktm tule: https://www.ktm.com/en-si/service/manuals.html up.priročnik, čisto spodaj so pa specifikacije
smasher Objavljeno September 1 Objavljeno September 1 (popravljeno) uff to so čist preširoke gume, jaz mam Fiata 2,6 tone (prazen) pa ma spreda ene 13cm široke gume, ti rečem.. to morš bit pogumen na mokri cesti v oldtajmerju z bobnastimi zavorami na ozkih gumah v ovink. Tak adrenalin, da bi na motorju lahko šel vsj 2x hitreje al pa več pa te nebi bilo tako strah ps: sej vem da mal smetim.. ma kaj čem zadnje dni se samo okol tega KTMja vrti forum Popravljeno September 1. Popravil smasher 2
franc Objavljeno September 1 Objavljeno September 1 Menda je vsem jasno, da širina gume nima nobene veze z oprijemom. Važna je sestava gume. Širše gume delajo zaradi obrabe (mehkejša guma se hitreje obrablja in to kompenzirajo s širino).
DAMI34 Objavljeno September 2 Objavljeno September 2 Sej vem, da pogrešate moje objave 🤣 V glavnem, torbice niso šle direkt na moped. Sem bil primoran nabaviti cevne distančnike...ja..made in India. V enem tednu so prišli in to brez carine. Svašta.. Na sredino pa komot ruknem se 10 l torbico. In to je to..gate, ščetka, dron in en kup orodja. Jebiga indijanski KTM 😛 1 1
Joker Objavljeno September 2 Objavljeno September 2 Ko jih boš še napolnil, boš tako širok, da te bojo še hardcore GS-arji sprejeli v svojo družbo... 3
DAMI34 Objavljeno September 2 Objavljeno September 2 pred 20 minutami, Joker pravi: Ko jih boš še napolnil, boš tako širok, da te bojo še hardcore GS-arji sprejeli v svojo družbo... ne, ne, niti SH23 od shada na husi niso širši. Kot da jih ni, vozim Drgač bi pa rad "pravo"družbo, sam pijem premal pira in premal poveličujem, kok sm ga žgal
DAMI34 Objavljeno September 2 Objavljeno September 2 Marco Iob je 390 odpeljal še v extremni test. Kdor ne razume taljanščine lahko vklopi ingliš podnapise, pa celo slušni čvek omogoča tuba v drugih jezikih. @skalar36za razliko od bigroka, ga pelje na hard in precej pove o vzmetenju (torej kaj mora to početi in zakaj in kako se odraža na vožnji), ki sploh ni slabo Predvsem pa nič ne joče
skalar36 Objavljeno September 2 Objavljeno September 2 Ej jest sm vesel zate, da si vesel. Veseli me tudi da objavljaš. Ti in še nekaj posameznikov kar objavlaj čim več, mi je všeč. Drugače bi bil MS že mrtev. Edini "medij" ki ga uporabljam, je MS. Škoda bi bilo da gre še ta v maloro. Tko da čist hvala za vse objave, tebi in ostalim. Priznam pa da ne bom pogledal videov, ki jih limaš. Big rock moto spremljam od samega začetka njegovehga kanala, in se mi zdi karkoli reče, da ima težo. Velika večina ostalih youtuberjev pa samo reklamo dela. Big rock moto, kupi motor, ga ne dobi v uporabo, da bi ga hvalil. Zato dam veliko na njegovo mnenje. Še enkrat, važno da si ti zadovoljen. Največ problemov z GSi imamo ravno tisti, ki ga nimamo. Isto velja za tvoj motor 3 2
DAMI34 Objavljeno September 3 Objavljeno September 3 Jaz spremljam velik kanalov, predvsem potovanja. Od Poskitta do Reimanna. Vozijo vseživo, vsepovsod. Kar se posameznega motorja tiče, pa nikol samo enega. Ocene pogledam od več lastnikov, od ocen turistov kot sem jaz, do profičev v vožnji, na koncu pa tudi sam videoposnetek pokaže, kak se zadeva obnaša v praksi. Ian je sicer fajn, sam malce preveč komplicira pri vsakem motorju. Bi rekel, gre preveč v detajle. Pa en kup dnara zapravi za upgrejde. ps. jaz bi bil tudi vesel, če bi še kdo karkol objavil. Bodisi novo nalepko na mopedu, al pa furo okol bajte.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se