DAMI34 Objavljeno pred 5 urami Objavljeno pred 5 urami pred 4 urami, Kugelschreiber pravi: Me pa vcasih zanima, kaj zaene terene so odpravlate raziskovat in kako hitro se tam potuje, ker zahteve za hardwear so zelo visoke. Meni se bere kot da vsi vozite dakar, s kamp opremo vred. Si ne predstavljam teh divjih avantur. Tok divje avanture so, da gre komot marsikje z 19 col, pa cestno gumo, pa 250kg...ampak...vedno je ta ampak, ko kje zašteka, kak klanec, blato, vodica, pa kar naenkrat točno veš kaj "več" in "manj " rabiš. Vsaj za moj dakar ukul bajte, vem da pride prav teža pod 200kg, da kak cm federčkov lažje požre luknje, da moč na teh relacijah ne igra bistvene vloge. Predvsem pa to, da starim mopedom se vrtijo kmji, da šodranje precej bolj uničuje moped itd. Potem se vprašaš, kaj je bolje: starga popravljat in zmetat kakega jurčka na vzdrževanje, al je bolj zanimivo vzeti nekaj novega, kar je bolj poceni in kar ustreza mojim parametrom. Zase vem zakaj se 390advR vzel. In trenutno vem da se nisem motil. Če bo zdravje in volja in še želja po vožnji ter evriči, ga bom čez par let spet menjal. Bogvekaj nouga bodo izzumili mogoče hibrid, elektrika, al pa na pomije. Pustmo se presenetiti. morala: če že babe ne morem menjati na 2 do 3 leta, lahko vsaj moped 2
Kugelschreiber Objavljeno pred 4 urami Objavljeno pred 4 urami 1 hour ago, DAMI34 said: Tok divje avanture so, da gre komot marsikje z 19 col, pa cestno gumo, pa 250kg...ampak...vedno je ta ampak, ko kje zašteka, kak klanec, blato, vodica, pa kar naenkrat točno veš kaj "več" in "manj " rabiš. Vsaj za moj dakar ukul bajte, vem da pride prav teža pod 200kg, da kak cm federčkov lažje požre luknje, da moč na teh relacijah ne igra bistvene vloge. Predvsem pa to, da starim mopedom se vrtijo kmji, da šodranje precej bolj uničuje moped itd. Potem se vprašaš, kaj je bolje: starga popravljat in zmetat kakega jurčka na vzdrževanje, al je bolj zanimivo vzeti nekaj novega, kar je bolj poceni in kar ustreza mojim parametrom. Zase vem zakaj se 390advR vzel. In trenutno vem da se nisem motil. Če bo zdravje in volja in še želja po vožnji ter evriči, ga bom čez par let spet menjal. Bogvekaj nouga bodo izzumili mogoče hibrid, elektrika, al pa na pomije. Pustmo se presenetiti. morala: če že babe ne morem menjati na 2 do 3 leta, lahko vsaj moped Seveda. Dejansko mi ni kapnilo. To so igrace! Igraca more bit tocno taka kot si jo otrok zeli, in otroci (obicajno) niso racionalna bitja. Nekako razumem. Bol kot da se res rabi, se hoce imet. OK. 1 1
franc Objavljeno pred 3 urami Objavljeno pred 3 urami A ni bilo že enkrat davno ugotovljeno in rečeno, da je edina razlika med otrokom in odraslim moškim v ceni njunih igrač? 2
Kawl Objavljeno pred 2 urami Objavljeno pred 2 urami sorry, samo tule daš jurčka zraven pa imaš kove 450 rally. Deli proti temu praktično zastonj.
DAMI34 Objavljeno pred 2 urami Objavljeno pred 2 urami pred 1 uro, Kugelschreiber pravi: Seveda. Dejansko mi ni kapnilo. To so igrace! Igraca more bit tocno taka kot si jo otrok zeli, in otroci (obicajno) niso racionalna bitja. Nekako razumem. Bol kot da se res rabi, se hoce imet. OK. kaj pa ti veš o otrocih? Prekleto sitna in preračunljiva bitja so. Res da mi gredo na živce, majo pa včasih svoj prav. In kaj mi lahko pri nakupu...zlajnano sem 1500x zapisal zakaj 790 menjujem za 390 advR očitaš...namreš smetimo temo 390....zlahka bom skapiral kaj te moti sam prosim, pojasni zakaj je 390 advR v mojem primeru zgrešen nakup. Sam to me zanima, zakaj bi moral poseči po čem drugem in zakaj NE ravno po tem kar sem. Vsekakor me zanima debata vezana na ktm 390 advR, oz v primeru koga drugega, ker je tema splošna o 390 vsaj malce primerjave. Do sedaj me ni še nihče v nič prepričal Tako da, splošen čvek je v temi "light offroad"...saj vemo kje, mar ne.
DAMI34 Objavljeno pred 2 urami Objavljeno pred 2 urami pred 18 minutami, Kawl pravi: sorry, samo tule daš jurčka zraven pa imaš kove 450 rally. Deli proti temu praktično zastonj. nope..pa ni štos v temu, pri meni je bilo nekaj drugih zadev v igri, z lahkoto pa priznam, da bi se tudi s kove450 rally zelo lepo zastopil. Bi pa moral nabaviti: zaščito ročk drug ECU drug airbox konjenica bi bila podobna neb mel RBW, hočem kvalitetno in dobro KTM elektroniko, ki jo poznam do obisti moram še naštevat? Relly bike je zame mogoče celo preveč (neb ga skoristil) in njegov hod vzmetenja ter premer vzmetenja tumač, interval servisa prekratek in tako je prevagal KTM 390 ADVR. Pa še Miranu sem reku, da iz inata Kove ne vzamem. (med name, zlahka bi na kove 450 rally užival, bi pač plunil malce več in pošlihtal moped po mojih željah, lih debil v tem svetu nisem) Nadalje, zame ni noben problem transfer na tej ropotulji od 390 do pakle in več, sem mislil že ta vikend, pa se je mojamoja odločila dab šla z mopedom. Sem vrgel vse plane v maline, upam da ni zadnjič, ma najbrž je. Tako bo 901 pela po poti. Lani maja sva bila zadnjič skupaj na moedu, potem je pa bolezen preprečila vse nadaljnje izlete. Matematično pa: jurček gor al dol. Zna pa veliko pomeniti pri prodaji, maš jurja preveč ne prodaš, maš jurja manj nastavljeno ceno in prodaš v 10ih minutah. Tak da, ne ni bil denar v igri. Dnarja itak nimam.
Kawl Objavljeno pred 2 urami Objavljeno pred 2 urami pred 12 minutami, DAMI34 pravi: nope..pa ni štos v temu, pri meni je bilo nekaj drugih zadev v igri, z lahkoto pa priznam, da bi se tudi s kove450 rally zelo lepo zastopil. Bi pa moral nabaviti: zaščito ročk drug ECU drug airbox konjenica bi bila podobna neb mel RBW, hočem kvalitetno in dobro KTM elektroniko, ki jo poznam do obisti moram še naštevat? Relly bike je zame mogoče celo preveč (neb ga skoristil) in njegov hod vzmetenja ter premer vzmetenja tumač, interval servisa prekratek in tako je prevagal KTM 390 ADVR. Pa še Miranu sem reku, da iz inata Kove ne vzamem. (med name, zlahka bi na kove 450 rally užival, bi pač plunil malce več in pošlihtal moped po mojih željah, lih debil v tem svetu nisem) Nadalje, zame ni noben problem transfer na tej ropotulji od 390 do pakle in več, sem mislil že ta vikend, pa se je mojamoja odločila dab šla z mopedom. Sem vrgel vse plane v maline, upam da ni zadnjič, ma najbrž je. Tako bo 901 pela po poti. Lani maja sva bila zadnjič skupaj na moedu, potem je pa bolezen preprečila vse nadaljnje izlete. Matematično pa: jurček gor al dol. Zna pa veliko pomeniti pri prodaji, maš jurja preveč ne prodaš, maš jurja manj nastavljeno ceno in prodaš v 10ih minutah. Tak da, ne ni bil denar v igri. Dnarja itak nimam. kolk te je pa prišel ktm ?
DAMI34 Objavljeno pred 2 urami Objavljeno pred 2 urami pred 3 minutami, Kawl pravi: kolk te je pa prišel ktm ? malu
Kawl Objavljeno pred 2 urami Objavljeno pred 2 urami (popravljeno) pred 3 minutami, DAMI34 pravi: malu aja to so že spet tiste fore trgovcev ko nobenmu ne smeš povedat pa vsak ma drugačno ceno. Take mam najrajš mislim izogibam se jih po dolgem in počez. Ne vem sicer verjetno imajo tudi pri Kove trgovcih določeni privilegije. Ampak kot mi je uspelo razbrati je cena taka kot je če želiš vzameš drugače greš drugam. In to mi je všeč. Isto kot Tesla na spletu. Cena je taka kot je če imaš evre jih daš drugače pa pač pozabiš in iščeš alternative. Popravljeno pred 2 urami. Popravil Kawl
DAMI34 Objavljeno pred 1 uro Objavljeno pred 1 uro pred 7 minutami, Kawl pravi: aja to so že spet tiste fore trgovcev ko nobenmu ne smeš povedat pa vsak ma drugačno ceno. Take mam najrajš mislim izogibam se jih po dolgem in počez. Ne vem sicer verjetno imajo tudi pri Kove trgovcih določeni privilegije. Ampak kot mi je uspelo razbrati je cena taka kot je če želiš vzameš drugače greš drugam. In to mi je všeč. Isto kot Tesla na spletu. Cena je taka kot je če imaš evre jih daš drugače pa pač pozabiš in iščeš alternative. no pri meni je odločalo, cena je uradno taka, ampak več kot sem si zamislil pa ne dam več, ti lahko na PM povem.
miran985 Objavljeno pred 1 uro Objavljeno pred 1 uro Velik faktor je cena ja. Je pač Indijec cenejši od Kitajca, takle mamo 😅. Drugače pa.. @DAMI34 450 rally IMA sedaj serijsko zaščite ročk 😉. Ecu-airbox 150eur. To je to od naštetih želja. Qs se da dogradit..... Ostala "elektronska jajca" pa pri takem motorju nimajo smisla. Glede popustov pa...Kove nima popustov za nobenega. Če jih Ktm ima, njihova stvar nič narobe 👍 Mi je pa zanimivo kako ktm fani naglasite vedno model z.....390advRrrr 😅.celo večkrat v parih stavkih. Nikoli ni samo 390ka, pa vsi vemo o čem se gre.
DAMI34 Objavljeno pred 1 uro Objavljeno pred 1 uro Ma kaki fan 390, jaz sem fan kove 450 rally, sem ti že povedal. tak da, vse kar si mi povedal sem že vzel v račun in če si v tej temi prebral, ne trdim, da je 450rally predrag...tudi s cenovno politiko Kove se strinjam. Cena je in konc. Sem tudi gladko povedal da preko 8 kek za 390advR v sedanji izvedbi je preveč, ker so ga ogulili zadev (sem spet zapisal že v tej temi) katere so obljubljali kot serijske. Ampak to ne pomeni da za denar, ki sem ga pljunil ne morem in ne znam uživat na 390advR. Zakaj...a se spet moram ponavljat? Fajn mašina je 390advR. Enostavna, poceni, zmogljiva in zabavna
vandrovec Objavljeno pred 52 minutami Objavljeno pred 52 minutami Če bi jaz izbiral med Kove 450 in Ktm 390 bi tudi slednjega izbral, ker je lepši. Ostale malenkosti ne igrajo vloge za ta namen, če je dirkanje in tekmovanje izvzeto. Pravzaprav bi sam crf 300 izbral, ampak spet brezveze, ker za doma bi bil boljši en okrog 100kg. 🙂 Ktm 390 se mi zdi povsem soliden motor, če bi imel še malo več navora - kubikov ob enakih karakteristikah pa sploh. 1
Kugelschreiber Objavljeno pred 48 minutami Objavljeno pred 48 minutami 1 hour ago, DAMI34 said: kaj pa ti veš o otrocih? Prekleto sitna in preračunljiva bitja so. Res da mi gredo na živce, majo pa včasih svoj prav. In kaj mi lahko pri nakupu...zlajnano sem 1500x zapisal zakaj 790 menjujem za 390 advR očitaš...namreš smetimo temo 390....zlahka bom skapiral kaj te moti sam prosim, pojasni zakaj je 390 advR v mojem primeru zgrešen nakup. Sam to me zanima, zakaj bi moral poseči po čem drugem in zakaj NE ravno po tem kar sem. Vsekakor me zanima debata vezana na ktm 390 advR, oz v primeru koga drugega, ker je tema splošna o 390 vsaj malce primerjave. Do sedaj me ni še nihče v nič prepričal Tako da, splošen čvek je v temi "light offroad"...saj vemo kje, mar ne. ma dec, sej se ne menim o tebi osebno. Niti o tvoji izbiri motorja, niti o razlogih menjave. Gledam/berem SPLOŠNO galamo okol te adventure/off roud mitologije, in mi prioritetna lestvica ni čist jasna. Zdaj mi je malček bol.
DAMI34 Objavljeno pred 34 minutami Objavljeno pred 34 minutami pred 21 minutami, vandrovec pravi: Če bi jaz izbiral med Kove 450 in Ktm 390 bi tudi slednjega izbral, ker je lepši. Ostale malenkosti ne igrajo vloge za ta namen, če je dirkanje in tekmovanje izvzeto. Pravzaprav bi sam crf 300 izbral, ampak spet brezveze, ker za doma bi bil boljši en okrog 100kg. 🙂 Ktm 390 se mi zdi povsem soliden motor, če bi imel še malo več navora - kubikov ob enakih karakteristikah pa sploh. crf je legitimna izbira za podobne zadeve. Spet so to male preference. Oba brata @motomsta na kove450 in crf300. In se skupaj vozita. Oba zadovoljna z izbiro motorja kar je bistvo vsega. pred 16 minutami, Kugelschreiber pravi: ma dec, sej se ne menim o tebi osebno. Niti o tvoji izbiri motorja, niti o razlogih menjave. Gledam/berem SPLOŠNO galamo okol te adventure/off roud mitologije, in mi prioritetna lestvica ni čist jasna. Zdaj mi je malček bol. pol si pa čist v napačni temi. Lajt advenčr, tet in podobno so teme za taka vprašanja.
kp-kp Objavljeno pred 1 minuto Objavljeno pred 1 minuto KTM 390 ADV je lep kot slika. V osnovi močnejši od Kove 450. Bistvena je pa tudi poprodajna usluga predvsem v garancijskem roku. Za KTM se piše, da se ne ali se ni upoštevalo lih vsega. Za Kove, po vsem nabijanju in kovanju v zvezde, sem skoraj prepričan, da bo za stvarne napake vedno kriv "jezdec", ker Kove je preveč superioren, da bi se pokvaril samo od sebe. In da te kot novopečenega kupca intenzivno prepričujejo v nasprotno....že zdaj mi dviga živec... 😁😁😁
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se