sergini Objavljeno Maj 14, 2019 Opozori Objavljeno Maj 14, 2019 @BIF ja res se lahko hitro spotakne kdo pod določene besede, če jih samo želi prebrat v takšnem tonu. V eni temi je nekdo omenjal živali kako bi jih dal na žar, pa samo čakam, da se najde kakšna vegetarijanka z zadahom po kozi, da se vžge.... BIF 1
maus Objavljeno Maj 14, 2019 Opozori Objavljeno Maj 14, 2019 Strogo ločiti med migranti in begunci .. to trobim že nekaj let .. a me bo kdo poslušu al nau porkamadona vidmar j, Bg in thumper 2 1
Quest Objavljeno Maj 14, 2019 Opozori Objavljeno Maj 14, 2019 pred 2 minutami, maus pravi: Strogo ločiti med migranti in begunci Nov termin prebežniki? Nmal si odzat ustav.?
maus Objavljeno Maj 14, 2019 Opozori Objavljeno Maj 14, 2019 pred 1 minuto, Quest pravi: Nov termin prebežniki? Nmal si odzat ustav.? prebežnik je lahko od žene zbejžu ... begunec je od nekdaj tisti, ki beži iz vojnih območij in je običajno brez dokumentov migranti so pa predvsem ekonomski migranti, ki hočejo boljše pogoje življenja in ima s sabo dokumente thumper 1
IZTOK Objavljeno Maj 14, 2019 Opozori Objavljeno Maj 14, 2019 pred 5 urami, Alla pravi: Strokovne raziskave že ves čas potrjujejo, da priseljevanje nikakor ne povečuje obsega kriminalnih dejanj, še več, delež posameznih nezakonitosti se v obdobjih oz. okoljih z večjim številom priseljencev celo zmanjšuje. Malo googlaj kako je v Svedskem Malmo in podobnih krajih. Pa prosim navedi vir teh strokovnih raziskav, da si bomo se mi lahko osvetlili nas zgresen pogled. Rezultat je za marsikoga presenečenje, tisti najbolj zagrizeni ksenofobi pa mu itak ne verjamejo in bodo iskali zaroto v vsem, kar nasprotuje njihovemu pomilovanja vrednemu pogledu na svet in soljudi. Za razmišljujočega človeka, ki se zna vživeti v položaj drugih ljudi, pa je rezultat pričakovan. Ljudje, ki se zatečejo v tuje okolje bodisi zato, ker bežijo pred nasiljem ali pred nevzdržnimi razmerami za življenje ali pa zgolj iščejo priložnost za boljše življenje, se poskušajo prilagoditi, zaživeti znova. Če jih okolje sprejme, so hvaležni in poskušajo to na nek način družbi, ki jih je sprejela, tudi vrniti. In to na nacin, da skusajo v svojo novo okolje vstopiti na ilegalen nacin. Prav zares se jim lahko povsem zaupa in bodo v bodoce zagotovo vzorni prebivalci. Okolje te bo vedno sprejelo, ce ti sprejmes okolje, ce si se voljan prilagoditi. Z ilegalnim vstopom ravno ne kazejo resen namen po prilagajanju na novo okolje. To je v naravi človeka in le malo je primerov, kjer to ne drži. Seveda prihajajo tudi ljudje z drugačnimi nameni in z drugačnim miselnim okvirom, a še vsaka raziskava je doslej zelo jasno pokazala, da je delež kriminalnih dejanj, ki jih zagrešijo priseljenci, manjši od deleža kriminalnih dejanj, ki jih zagrešijo domačini. Bolj problematična tako za ene kot za druge pa so kriminalna dejanja, ki jih domačini zagrešijo nad priseljenci. Kajti porast teh kaže na povečanje nasilja v družbi, ki se bo, če ga družba ne bo ustavila, prej ali slej obrnilo proti članom družbe. Zadel si v polno. Slovenci smo znani po nasilju nad tujci. Če bi šli še korak dlje bi hitro ugotovili, da največ družbene škode povzročajo kriminalna dejanja najbolj vplivnih slojev prebivalstva in ne tista, ki jih zagrešijo najrevnejši niti priseljenci. Če vzamemo samo Slovenijo za primer, nobena druga skupina ni povzročila toliko škode nam vsem, kot tistih dobrih 100 privatizatorjev in še morda kakšnih tisoč njihovih pomagačev. Imas prav, a kaksno ima to vezo z naso financno zmoznostjo sprejemanja tujcev? Jaz bi rad dozivel, da se docakam pokojnino, ne pa da bom za 40 let dela prejemal miloscino, ker bo kasa peazna. Rad bi imel boljsi zdravstveni sistem, ne pa taksnega, ki bo se bolj ubobozan. Eni zivite v oblakih in sanjate o idealnem svetu. Ga ni, ker ce gre meni bolje je to vedno na racun drugega. Temu se rece napredek uspesne druzbe. Smo ze imeli sistem, kjer so bili vsaj na papirju vsi enaki, pa nas je pripeljal na rob prepada in celo v vojno. Dodali bi se to, da si tujci lahko pridobijo dovoljenje za delo in bivanje in jim ni potrebno riniti v drzavo skozi gozdove. Več nezakonitih priseljencev prinaša - manjšo stopnjo kriminala! Jaz pa varneje vozim ce spijem liter zganice. Scarabeo 500, DAMI34, CINDAPP in 3 others 6
skalar36 Objavljeno Maj 14, 2019 Opozori Objavljeno Maj 14, 2019 (popravljeno) pred 6 urami, Alla pravi: 1. Strokovne raziskave že ves čas potrjujejo. 2. Ljudje, ki se zatečejo v tuje okolje bodisi zato, ker bežijo pred nasiljem ali pred nevzdržnimi razmerami za življenje ali pa zgolj iščejo priložnost za boljše življenje, se poskušajo prilagoditi, zaživeti znova. Če jih okolje sprejme, so hvaležni in poskušajo to na nek način družbi, ki jih je sprejela, tudi vrniti. 3. Če bi šli še korak dlje bi hitro ugotovili, da največ družbene škode povzročajo kriminalna dejanja najbolj vplivnih slojev prebivalstva in ne tista, ki jih zagrešijo najrevnejši niti priseljenci. Če vzamemo samo Slovenijo za primer, nobena druga skupina ni povzročila toliko škode nam vsem, kot tistih dobrih 100 privatizatorjev in še morda kakšnih tisoč njihovih pomagačev. Več nezakonitih priseljencev prinaša - manjšo stopnjo kriminala! 1. Ko slišim "strokovna raziskava" me kar srat prime. Nihče ne gre več na teren. Vsi svoje raziskave delajo preko naslonjača in interneta. Strokovne raziskave so tud pokazale da imajo Iračani kemično orožje. Ko je bila škoda narejena (prvotni cilj) pa je pač prišla "resnica na dan". Raziskave danes dela denar, tako kot plačaš, tako dobiš. 2. To je res. En od takih primerov je poljanska dolina. Sem so hodili ljudje iz okoliških držav( veliko Italianov) graditi Rupnikovo linijo. S tem povezano se je močno spodbudila genska raznolikost, ter obrtništvo, tihotapstvo itd...Precej ljudi je potem tukaj ostalo. In močno doprineslo naši poljanski dolini. Še danes ena gospodarsko in rodno najmočnejša pokrajina v SLO. A je treba ločit, med ljudmi, ki sem prihajajo in hočejo doprinesti k razvoju in se vključit v skupnosti. Ali pa ljudje, ki pridejo samo zato, ker so slišali, da je tukaj "blaginja". Nočejo se pa naučiti jezika, se asimilirati. Še manj pa spoštujejo zakone, še celo kršijo jih. 3. PS: Ljudem iz vojnih območji je treba pomagat. Vojna je kur****. Jest sm jo samo po TV vidu, pa mi je grozna. Beguncem je treba pomagat. Pa tudi migrantom, ki si želijo boljše življenje. In si želijo delat in se asimilirart. Denarja in dobrin v evropi je dost za vse. Ampak v zameno, naj spoštujejo našo kulturo, naše običaje in naše zakone. Sicer je pa moje mnenje, da je ta civilizacija\družbena ureditev že šla čez točko brez povratka. Ali bomo vsi sodobni sužnji, ali pa bo krvava revolucija. To se pa veže na točko 3. Popravljeno Maj 14, 2019. Popravil skalar36 Tedybear, Kmet2 in BIF 2 1
Kremenčkovi Objavljeno Maj 14, 2019 Opozori Objavljeno Maj 14, 2019 Dajte že enkrat prepričat vlado, da je treba nardit kamnite zidove !!! Bom najugodnejši. Dokler jih gre takšna količina naprej, se ne sekirajo. sesir 1
thumper Objavljeno Maj 15, 2019 Opozori Objavljeno Maj 15, 2019 pred 17 urami, Quest pravi: Nov termin prebežniki? Nmal si odzat ustav.? tistim , ki pobegnejo iz državne institucije za izvrševanje kazenskih sankcij se reče ubežniki. pred 13 urami, Kremenčkovi pravi: Dajte že enkrat prepričat vlado, da je treba nardit kamnite zidove !!! Bom najugodnejši. Dokler jih gre takšna količina naprej, se ne sekirajo. če bi 91-ga poslišali zmagota bi imeli marsikatero težavo manj na meji.. za reševanje zataknjenih v okenčku za pošto ne zaposli cele trume javnih uslužbencev .. sesir 1
Quest Objavljeno Maj 15, 2019 Opozori Objavljeno Maj 15, 2019 Po vseh medijih sprememba poimenovanja. Kot pojasnjujejo strokovnjaki za terminologijo pri ZRC SAZU: "Izraz prebežnik, ki sicer ni pravni termin, bi bil potemtakem ustrezno krovno poimenovanje za migrante, ki iz različnih vzrokov (ekonomski, politični, verski itd.) zapustijo svojo državo, zlasti če v drugo državo vstopijo ilegalno." Hop, Cefizelj pa te imamo. Termin prebežnik torej ni nobeno olepševanje, ampak neformalno poimenovanje za migrante. Vidite, v katerem grmu tiči zajec? Oni jim samo drugače rečejo, da vse druge, posebno tiste, ki živijo ob južni meji, denimo v Beli krajini, potem lahko zmerjajo, da so ksenofobi, fašisti, rasisti in da širijo sovraštvo. Simpl.
Popularna objava Kmet2 Objavljeno Maj 15, 2019 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 15, 2019 Kdaj bojo bebavi spregledali? Razumem, da si želiš po dolgi poti moker in prezebel nekje prespat in vlomiš v kočo, čebelnjak ali vikendico. Ne morem pa razumet, da preden greš vse razbiješ in se poserješ na posteljo ter poščiješ inventar. To vse pove o mentaliteti prihajajočih novih delavcev, ki se hočejo takoj in brezpogojno vključit v naš sistem, običaje in se želijo učiti našega jezika. Ob priložnosti vabim sodelujoča dva ljubitelja ilegalnih migrantov na izlet po mojih rodnih krajih. Tam bosta lahko videla kako ti ekologi skrbijo za gozd. Kako se potrudijo urejat notranjost lovskih koč in ne boste vrjeli , vse to brezplačno. Država se jim zahvali za vse to delo z nastanitvijo in toplimi eko obroki. Tako skrbi država tudi za naše upokojence in invalide. Vesel sem , da živim v obljubljeni Švici. Mi je pa zanimivo tudi branje bebavih, ki vsako drugače mislečo osebo označijo eden z jajci za fašiste, ena, ki pa misli, da ima jajca pa za latentne Hitlerje. Vse to njihovo bebavo pisanje pač ni sovražni govor, ampak vrhunsko književno izražanje , kot ga premorejo tudi dobromisleči ljubljeni ilegalni migranti. Pa da se ne ustavimo že tukaj, povejmo nekaj o medijih. Vsak medij, ki je v lasti kapitala in krimi-mafijskega slo politikantskega aparata prikriva dejansko stanje, to je zdaj jasno vsem, še tistim najbolj bebavim. No kakšna dva se najdeta, ki jim še vedno ni, a povsod so izjeme. Tudi pri ilegalnih migrantih se najdeta kakšna dva izobražena in voljna asimilacije. Zanimiva diskriminacija ali bolje za levi pol je beseda "enakopravnost " pred zakonom. Ko ilegalni migrant prestopi mejo na nezakonit način, dobi topel obrok, nastanitev in žepnino, jaz in ostali polnopravni državljani kazen in zapor. Pa še bi lako naštevali prednosti teh ilegalnih migracij a se ustavimo, da ne bo slišati, kot sovražni govor. Me pa zanima odgovor bebavih, kar je celo kompliment proti njihovemu komplimentu "fašisti in Hitlerji" zakaj, nekdo , ki prihaja iz države brez vojne in si želi boljšega življenja in si želi delat in se asimilirat vstopa v našo državo na nezakonit način? Zakaj ne pride z dokumenti na mejo in kot vsak, ki nima česa skrivat prestopi mejo......le zakaj, bebavi vrjetno vejo. Še enkrat za vse, bebave. Podpiram in sem za pomoč ljudem iz vojnih območij a kljub temu omejitve v smislu, nauči se jezika, delaj in ne vsiljuj svoje vere na katerikoli način, drugače pojdi od koder si prišel. No nekaj napisanih besed je seveda moje osebno stališče, stališče politično neopredeljenega osebka po ZKP. Lep dan vam želim? Prejšnji teden je bil incident v nastanitvenih prostorih ilegalnih migrantov , ilegalnih, da se razumemo. Napadli so naše varnostnike in to ta isti miroljubni in željni asimilacije in dela , da so morali poklicat okrepitve. Živim lučaj stran zato mi bebavi ne nabijajte o medijih, ki prikrivajo dejansko stanje. Bil sem poleg, sprehajal psičko. A veste, prišli so tudi iz hrama demokracije in vse kar jih je zanimalo o tej problematiki je bilo kdo je poklical Nova24....... Vsak si naj misli svoje, jaz si! Lep primer politične bebavosti je, da je naš zunanji minister Cmerar, ki je že večkrat dokazal svojo nesposobnost okrepil nadzor na meji z Italijo in tako pripomogel, da k nam lahko pritečejo tokovi ilegalnih migrantov na južni meji odteči pa ne morejo. Bravo za to potezo, bebavost je premil , veliko premil izraz za takšno sprevrženo dejanje. Čakam dan, kaj se bojo ti bebavi izmislili in kako opravičili svoje današnje početje, ki ga osebno tretiram kot nacionalno izdajo ljudstva, ki živi v SLo. Marcel-F, WIPER, IZTOK in 11 others 11 3
sergini Objavljeno Maj 15, 2019 Opozori Objavljeno Maj 15, 2019 @Kmet2 mogoče nismo dovolj izobraženi, ali pa bi mogli bit kulturniki (po možnost samozaposleni v kulturi), da bi to stanje, odločitve in razmišljanje razumeli. Sam pa se sprašujem to. Večkrat se je videlo, da imajo ti reveži hitech aparate in kar lep sveženj eurov. Zakaj si ne kupijo letalske karte in poletijo tja kamor želijo? Večkrat "ujamem" kakšno zelo ugodno letalsko karto, ceneje kot me pride naročnina za telefon (18,5eur) in letiš lahko v London, Amsterdam, Valencio, Koln... Ta teden bom spet pomagal nekomu, pa se ne morem odločit. Ali bom nakazal lopovskim "dobrodelnim" organizacijam, ali bom daroval za obnovo cerkve, ali bom pomagal bližnjim kolegom res pomoči potrebnim, ali pa bom zakrpal del bančne luknje? Sarkazm off. Kmet2 1
Snečer Objavljeno Maj 15, 2019 Opozori Objavljeno Maj 15, 2019 Največja finta pa je, da so itak "vsi" proti migrantom, muslićem, ciganom ipd., nihče jih noče za sosede oziroma se sedaj fine delajo v javnosti, kako so sočutni ipd. da je treba pomagat. Pomagat je bilo treba v Siriji, kjer je nastal problem z rjuharji in glavorezci, torej pri samem izvoru težave. @Kmet2 tudi domači muslići so packi. Tu gledam, v sosednji hiši, neki najemniki, vsak dan na ulici neke ogorke najdem, hm, koji k... tu baca, če pa noben.... pa vidim muslića skoz okno kak frcne čik... mu lepo pometeš te zadeve in pred vhod, a ne razume... avto parkira na zelenici, ki je sedaj več ni, blatna kopel...da mu avto toči olje po celi ulici pa ga tudi b...k... kak si zadaj obriše, me niti več ne zanima... ------------------------- jaz bi vsakemu zagovorniku migrantov dal enga za domov za 14 dni... WIPER, IZTOK, Tex in 5 others 6 2
sesir Objavljeno Maj 15, 2019 Opozori Objavljeno Maj 15, 2019 pred 7 minutami, Snečer pravi: @Kmet2 tudi domači muslići so packi. Tu gledam, v sosednji hiši, neki najemniki, vsak dan na ulici neke ogorke najdem, hm, koji k... tu baca, če pa noben.... pa vidim muslića skoz okno kak frcne čik... mu lepo pometeš te zadeve in pred vhod, a ne razume... avto parkira na zelenici, ki je sedaj več ni, blatna kopel...da mu avto toči olje po celi ulici pa ga tudi b...k... kak si zadaj obriše, me niti več ne zanima... ------------------------- jaz bi vsakemu zagovorniku migrantov dal enga za domov za 14 dni... Pa ne vsi...je rekel znanec in jim dal sosednjo hiso od sebe v najem... Nekje po treh tednih gledanja in opozarjanja naj se to ne pocne in da parking z dva avta zelenica pa lepo urejena in ni namenjena parkingu....se je odlocil,da naslednje najemnine ne bo vzel in naj gredo... Vsaka sola kao nekaj stane a to zame ni sola,ce ti jih vec pove kaki so in potem si tako umsko omejen,da zelis to okusit se na lastni kozi...
skalar36 Objavljeno Maj 15, 2019 Opozori Objavljeno Maj 15, 2019 pred 9 minutami, Snečer pravi: tudi domači muslići so packi. Tu gledam, v sosednji hiši, neki najemniki, vsak dan na ulici neke ogorke najdem, hm, koji k... tu baca, če pa noben.... pa vidim muslića skoz okno kak frcne čik... To je pa kr problem, ki ni omejen samo na "musliče". Zadnjič sem se pa komaj zadržal, da nisem vzvratnega stranskega ogledala odbil z nogo, tipu, ki mi je vrgel čik med vožnjo. Prri men doma, ga mi vrže na tla, pa samo zahodi. Pa so čistokrvni. Pobiram dnevno. Snečer 1
Snečer Objavljeno Maj 15, 2019 Opozori Objavljeno Maj 15, 2019 me je lani na lj letališču presenetila tale slika, ko je kompletna ekipa čakala avion za telaviv dokaj podobna zadeva je to, iz istih krajev kot migrantje...samo da imajo več cvenka jaz v glavnem tudi takih zadev ne bi spuščal k nam, sploh zaradi verskih kapric, na avionu ne sede poleg ženske ipd. https://www.rtvslo.si/svet/svicarski-hotel-razburil-z-napotki-za-judovske-goste/430192 primer na našo mejo pa tanke, čeprav odslužene t84, pa vojsko in poslat jasno sporočilo, kot je to storil Orban, da tu niso zaželjeni Kmet2 in sesir 1 1
Snečer Objavljeno Maj 15, 2019 Opozori Objavljeno Maj 15, 2019 če gremo letos na GG, se kar pripravimo sploh doli ob jezeru je noro https://www.rtvslo.si/tureavanture/navade-po-svetu/arabci-odkrivajo-avstrijsko-alpsko-idilo/403014 Citiraj Pred dvema letoma je tako veliko prahu v medijih dvignila brošura s predpisi za vedenje, ki jo je izdal tamkajšnji turistični urad. V njej so med drugim arabskim turistom polagali na srce, naj prenehajo barantati glede cen, kuhati v svojih sobah in metati smeti po tleh. A tisti prah se je že polegel. "Gre za proces vzajemnega učenja," je povedal Andreas Lederer, lastnik hotela, v katerem je več kot polovico poletnih gostov arabskih turistov. multi kulti na levi je zagotovo par Xebec in sesir 1 1
DAMI34 Objavljeno Maj 15, 2019 Opozori Objavljeno Maj 15, 2019 pred 11 minutami, Snečer pravi: če gremo letos na GG, se kar pripravimo sploh doli ob jezeru je noro https://www.rtvslo.si/tureavanture/navade-po-svetu/arabci-odkrivajo-avstrijsko-alpsko-idilo/403014 multi kulti na levi je zagotovo par Predlagam obisk Zellamsee...so cele četrti v "ninđa" barvah. Sem mislil, da sem mesto falil. Ampak smeti pa ni bilo po ulicah. Urejeno. Xebec 1
Xebec Objavljeno Maj 15, 2019 Opozori Objavljeno Maj 15, 2019 pred 13 minutami, Snečer pravi: če gremo letos na GG, se kar pripravimo sploh doli ob jezeru je noro https://www.rtvslo.si/tureavanture/navade-po-svetu/arabci-odkrivajo-avstrijsko-alpsko-idilo/403014 multi kulti na levi je zagotovo par je nevarno? velik poka?
Snečer Objavljeno Maj 15, 2019 Opozori Objavljeno Maj 15, 2019 pred 9 minutami, Xebec pravi: je nevarno? velik poka? eno ruto odkrij pa bo veselo Kmet2, sesir in Xebec 3
Tedybear Objavljeno Maj 15, 2019 Opozori Objavljeno Maj 15, 2019 (popravljeno) pred 40 minutami, DAMI34 pravi: Predlagam obisk Zellamsee...so cele četrti v "ninđa" barvah. Sem mislil, da sem mesto falil. Ampak smeti pa ni bilo po ulicah. Urejeno. Je blo hebeno lansko leto tam okoli, ti rečem... najprej so najele pravi arabski taksi Pol so se postavle v zasedo Da bi mi na koncu povsod sledile. Poglej moj izraz...prestrašen, zaskrbljen, postaran.... Popravljeno Maj 15, 2019. Popravil Tedybear skalar36, vidmar j, DAMI34 in 1 other 1 3
DAMI34 Objavljeno Maj 15, 2019 Opozori Objavljeno Maj 15, 2019 pred 6 minutami, Tedybear pravi: Je blo hebeno lansko leto tam okoli, ti rečem... najprej so najele pravi arabski taksi Pol so se postavle v zasedo Da bi mi na koncu povsod sledile. Poglej moj izraz...prestrašen, zaskrbljen, postaran.... Najbrž so dobile dovolilnico za izhod, 1x letno jim pa pripada sesir, Tedybear in VS800 2 1
Tedybear Objavljeno Maj 15, 2019 Opozori Objavljeno Maj 15, 2019 pred 17 minutami, DAMI34 pravi: Najbrž so dobile dovolilnico za izhod, 1x letno jim pa pripada Po moje so bile "spešl forsis", tako kot tiste osebne varnostnice od Gadafija. DAMI34 1
sesir Objavljeno Maj 15, 2019 Opozori Objavljeno Maj 15, 2019 pred 2 minutami, Tedybear pravi: Po moje so bile "spešl forsis", tako kot tiste osebne varnostnice od Gadafija. Boljs ko une z bombami...
Kmet2 Objavljeno Maj 16, 2019 Opozori Objavljeno Maj 16, 2019 http://www.hbz-vijesti.com/alarmantna-situacija-medu-pristiglim-migrantima-puno-ovisnika-i-zarazenih/ Se en populistični medij....eh , problemov sploh ni . Marcel-F, J.a.m.e.s, sesir in 1 other 4
J.a.m.e.s Objavljeno Maj 16, 2019 Opozori Objavljeno Maj 16, 2019 Zadnje čase me res vid daje, bo treba k okulistu.... Prej... Potem... Snečer 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se