Skoči na vsebino

Migrantsko/teroristična kriza

I30

Priporočene objave

37 minutes ago, nejc74 said:

Ja, saj to značilno za šoviniste, ne razumete stanja, hkrati pa se derete kako se vam dogajajo krivice. Kako veš, da se ti dogaja krivica, če ne razumeš kaj je to pravica?

Dones jest ne morem plačati položnice na pošti,ne da bi pokazal osebno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sesir čaka tvoj odgovor,če boš znal odgovorit seveda.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Poglej,cel life plačujem za zdravstvo,davke,razno razne prispevke,obere me vsak klinac,ki ma pet minut cajta.Non stop samo dajem,ko rabim zdravnika,moram pa čakat najmanj pol leta,razen seveda,če pokažeš dinarčke,potem si pa že jutri na vrsti.Isto je z zobarjem.Lej pol leta čakanja je lahko žal že predolgo,ker pol ti rečejo ,ja je žal že prepozno.

Migrantek dobi vse danes, če ne pa jutri.Zobarja,topel dom,kirurga,terapevta ni da ni.Jest ki sem Slovenc me obravnavajo pa ko smet.Oprost,če se tebi zdi,da se ti ne dogaja krivica in da si obravnavan enako kot migranti al pa politiki,pol imaš vročino in to hudo.

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

šešir najprej samo kaže svojo nevednost, ker

- pri sebi potrebuješ le dokument, ne pa osebne izkaznice, bolj podrobno tu:

(1) Z globo od 50 do 200 eurov se kaznuje za prekršek posameznik, ki:
1. identifikacijskega dokumenta, na katerem so navedeni točni osebni podatki, na katerem fotografija izkazuje pravo podobo imetnika in ki ni poškodovan oziroma obrabljen, nima pri sebi ali ga noče dati na vpogled uradni osebi, ki je po zakonu za to pooblaščena (prvi odstavek 3. člena);

ne glede na to kaj trdita Šešir in nekoč prej Borutt (pri Kubancih) kazen, če si brez osebne izkaznice (ali osebnega dokumenta) ni obvezna, je pa možna.

Potem pa še manipulira:

"oni pa hodijo oz gratis vozijo po celem svetu brez dokumentov!?Pardon ne celem...po drzavah,kjer njim podobni vladajo ne upajo... "

To pomeni kaj? Da obstaja travel agency "refugees" ki organizira potovanja za ljudi iz ogroženih območij, oblasti pa mižijo, ker jih zabava da so njihovi volivci besni? Postopek legitimacije je čisto jasen, ni se treba lagat.

" Dones jest ne morem plačati položnice na pošti,ne da bi pokazal osebno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! "

a) to je stvar poslovnega odnosa med tabo in pošto, in posledica butaste implementacije evropskega boja proti pranju denarja.

b) tudi begunec ne more plačat položnice na pošti brez osebne izkaznice. Ali pa mogoče trdiš, da on pa lahko?

Preden nadaljujemo debato malo naštudirajte kaj sploh to je begunec, kašne so njegove pravice in kolikšne sploh so. Naj namignem, precej manjše kot pravice državljanov države, v kateri so. Dva klika na netu, pa si prebereš.

" Migrantek dobi vse danes, če ne pa jutri.Zobarja,topel dom,kirurga,terapevta ni da ni.Jest ki sem Slovenc me obravnavajo pa ko smet.Oprost,če se tebi zdi,da se ti ne dogaja krivica in da si obravnavan enako kot migranti al pa politiki,pol imaš vročino in to hudo."  Drugače kot z lažmi pa ne znaš podpreti svojega gneva?

Sicer dvomim, da bo uspelo, ampak naredii manjšo miselno vajo:

predstavljaj si, da se odločimo, da bomo branili našo evropsko državo pred zlobnimi prišleki s puškami in mitraljezi. Tako se nekega dne MarcelF odpravi z motorjem na Golico. Vozi se sredi prekrasnega dne, ko mu nekje za ovinkom pomiga avstrijski žandar in ga ustavi: " Dokumente bitte" MarcelF z nasmeškom razjaha, saj se v skupni trdnjavi počuti varnega in srečnega. Z roko seže v žep jakne, a glej ga zlomka, dokumentov ni. Živčno pobrska po tank torbici, a tam so le rezervne rokavice in telefon. Mrzel pot ga oblije, ko se spomni, da so ostali na domači kuhinjski mizi. Skrušeno dvigne pogled k avstrijskemu policistu, da bi mu razložil situacijo. A ta mirno potegne pištolo, bum, in ustreli MarcelaF v čelo. " verdammt Flüchtling" zamrma in dvigne telefon, da pokliče smetarski voz.

Popravljeno . Popravil nejc74
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

35 minutes ago, Marcel-F said:

Poglej,cel life plačujem za zdravstvo,davke,razno razne prispevke,obere me vsak klinac,ki ma pet minut cajta.Non stop samo dajem,ko rabim zdravnika,moram pa čakat najmanj pol leta,razen seveda,če pokažeš dinarčke,potem si pa že jutri na vrsti.Isto je z zobarjem.Lej pol leta čakanja je lahko žal že predolgo,ker pol ti rečejo ,ja je žal že prepozno.

Migrantek dobi vse danes, če ne pa jutri.Zobarja,topel dom,kirurga,terapevta ni da ni.Jest ki sem Slovenc me obravnavajo pa ko smet.Oprost,če se tebi zdi,da se ti ne dogaja krivica in da si obravnavan enako kot migranti al pa politiki,pol imaš vročino in to hudo.

Pravzaprav si napisal, da migranti sami zase niso problem. da pa je problem v nedelu vseh slovenskih sistemov. Ja končno. 

Dones jest ne morem plačati položnice na pošti,ne da bi pokazal osebno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tole drži, pa ne drži. Če je položnica original s kodo za čitalec, dokumenta ne rabiš. 

Popravljeno . Popravil Kugelschreiber
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

5 minutes ago, nejc74 said:

šešir najprej samo kaže svojo nevednost, ker

- pri sebi potrebuješ le dokument, ne pa osebne izkaznice, bolj podrobno tu:

(1) Z globo od 50 do 200 eurov se kaznuje za prekršek posameznik, ki:
1. identifikacijskega dokumenta, na katerem so navedeni točni osebni podatki, na katerem fotografija izkazuje pravo podobo imetnika in ki ni poškodovan oziroma obrabljen, nima pri sebi ali ga noče dati na vpogled uradni osebi, ki je po zakonu za to pooblaščena (prvi odstavek 3. člena);

ne glede na to kaj trdita Šešir in nekoč prej Borutt (pri Kubancih) kazen, če si brez osebne izkaznice (ali osebnega dokumenta) ni obvezna, je pa možna.

Potem pa še manipulira:

"oni pa hodijo oz gratis vozijo po celem svetu brez dokumentov!?Pardon ne celem...po drzavah,kjer njim podobni vladajo ne upajo... "

To pomeni kaj? Da obstaja travel agency "refugees" ki organizira potovanja za ljudi iz ogroženih območij, oblasti pa mižijo, ker jih zabava da so njihovi volivci besni? Postopek legitimacije je čisto jasen, ni se treba lagat.

" Dones jest ne morem plačati položnice na pošti,ne da bi pokazal osebno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! "

a) to je stvar poslovnega odnosa med tabo in pošto, in posledica butaste implementacije evropskega boja proti pranju denarja.

b) tudi begunec ne more plačat položnice na pošti brez osebne izkaznice. Ali pa mogoče trdiš, da on pa lahko?

Preden nadaljujemo debato malo naštudirajte kaj sploh to je begunec, kašne so njegove pravice in kolikšne sploh so. Naj namignem, precej manjše kot pravice državljanov države, v kateri so. Dva klika na netu, pa si prebereš.

" Migrantek dobi vse danes, če ne pa jutri.Zobarja,topel dom,kirurga,terapevta ni da ni.Jest ki sem Slovenc me obravnavajo pa ko smet.Oprost,če se tebi zdi,da se ti ne dogaja krivica in da si obravnavan enako kot migranti al pa politiki,pol imaš vročino in to hudo."  Drugače kot z lažmi pa ne znaš podpreti svojega gneva?

Sicer dvomim, da bo uspelo, ampak naredii manjšo miselno vajo:

predstavljaj si, da se odločimo, da bomo branili našo evropsko državo pred zlobnimi prišleki s puškami in mitraljezi. Tako se nekega dne MarcelF odpravi z motorjem na Golico. Vozi se sredi prekrasnega dne, ko mu nekje za ovinkom pomiga avstrijski žandar in ga ustavi: " Dokumente bitte" MarcelF z nasmeškom razjaha, saj se v skupni trdnjavi počuti varnega in srečnega. Z roko seže v žep jakne, a glej ga zlomka, dokumentov ni. Živčno pobrska po tank torbici, a tam so le rezervne rokavice in telefon. Mrzel pot ga oblije, ko se spomni, da so ostali na domači kuhinjski mizi. Skrušeno dvigne pogled k avstrijskemu policistu, da bi mu razložil situacijo. A ta mirno potegne pištolo, bum, in ustreli MarcelaF v čelo. " verdammt Flüchtling" zamrma in dvigne telefon, da pokliče smetarski voz.

Človk,ti si res na tabletih!!!! A ti veš kaj si sploh napisov??  

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 26 minutami, Marcel-F pravi:

Človk,ti si res na tabletih!!!! A ti veš kaj si sploh napisov??  

Da si bo jih vsaj 5 domov vzel in podpisal,da za vsa kazniva dejanja odgovarja on s vsem svojim premozenjem...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

17 minutes ago, sesir said:

Da si bo jih vsaj 5 domov vzel in podpisal,da za vsa kazniva dejanja odgovarja on s vsem svojim premozenjem...

Ne upa ,ker nema muda,glasn je pa zato,ker se ima za bolj pomembnega,višjega.Miselnost naše kolonije v parlamentu.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

19 hours ago, isarajli1 said:

Ne,ne,ne to pa ne verjamem,kar vprašte majstra nejca74,da je to nemogoče. VSI SMO ENAKI PRED ZAKONOM!!!!!!!!!!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 minutami, Marcel-F pravi:

Ne,ne,ne to pa ne verjamem,kar vprašte majstra nejca74,da je to nemogoče. VSI SMO ENAKI PRED ZAKONOM!!!!!!!!!!!!

Pred zakonom nismo in ne bomo nikoli enaki (samo na papirju) in ne bomo nikoli imeli enakih možnosti. Da smo pred zakonom enaki govorijo tisti, ki imajo dovolj denarja. Mislim, da sem dovolj povedal in ni potrebno dodatne razlage.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 5 minutami, Nearrain pravi:

43120758_152869748993610_3738102314804707328_n.jpg.73022180943eb7c1f1594f7bc4c85f62.jpg

A hočeš reči, da še kamot lahko sprejmemo 100 000 beguncev in se ne bo nič spremenilo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 minutami, Scarabeo 500 pravi:

A hočeš reči, da še kamot lahko sprejmemo 100 000 beguncev in se ne bo nič spremenilo.

Eh verjetno ti ko to govorijo mislijo,da smo jama brez dna

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

image.thumb.png.a4cfa8ccc52c5c5a70cc39c7aa4acf14.pngIn tole smo postavili, zakaj? Sram nas je lahko. Kot, da bi prišel v taborišče. In to zato, ker smo se ustrašili, kaj bodo v Bruslju rekli. Res grozno in sramotno, zato ker se zapečkarji bojijo pet beguncev, ki pa itak niso ostali pri nas. To je slikano danes. Nikjer žive duše, le fizična zapora naše duše in narave. Še enkrat, sram me je bilo ob pogledu na tole. In sploh se ne bom več vključeval v te brezvezne debate. Dovolj dolgo sem na svetu, da razumem, kaj je prav in kaj ne. Tole ni prav, je umetno, kazi naravo, omejuje živali in ljudi in je sramota.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

2 hours ago, Scarabeo 500 said:

Kamot

Dokler rulja podpira resevanje problema pri posledici in ne pri resevanju problema pri vzroku posledice jih lahko sprejmemo tudi  1 000 000. 

Popravljeno . Popravil Nearrain
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 40 minutami, Nearrain pravi:

Kamot

Dokler rulja podpira resevanje problema pri posledici in ne pri resevanju problema pri vzroku posledice jih lahko sprejmemo tudi  1 000 000. 

Misliš, da je svet sposoben reševati te probleme na izvoru? 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

16 minutes ago, Scarabeo 500 said:

Misliš, da je svet sposoben reševati te probleme na izvoru? 

Upam, da je se vedno . . .  ker ce ni, smo samo se lepo obleceni suznji, kateri nosijo soncna ocala z demokraticnimi namesto polariziranimi stekli.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 6 minutami, Nearrain pravi:

Upam, da je se vedno . . .  ker ce ni, smo samo se lepo obleceni suznji, kateri nosijo soncna ocala z demokraticnimi namesto polariziranimi stekli.

To je sicer moje mnenje, da nobena država ali svetovni policaj ni sposoben rešiti tega/teh problemov. Vojne so bile in bodo, folk je migriral in še bo. Sedaj je to mnogo lažje. Klik in veš kje imajo dobro socialno podporo. :hmm:Ko se bodo te precej znižale, bo tudi precej manj migracij.

Ali drugače povedano, migrirali bodo tisti, ki bodo resnično ogroženi.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Slovenci smo najhitreje starajoč narod v Evropi, torej verjetno tudi na svetu. Kdo bo delal, da bom jaz čez ene 15 let dobil penzijo? Nemčija sprejema begunce, ta uporabne bo obdržala, ostale pa poslala v ostale države EU. Mogoče bi tudi mi lahko obdržali kakšno pridno bjondo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 19 minutami, Igi Pop pravi:

Slovenci smo najhitreje starajoč narod v Evropi, torej verjetno tudi na svetu. Kdo bo delal, da bom jaz čez ene 15 let dobil penzijo? Nemčija sprejema begunce, ta uporabne bo obdržala, ostale pa poslala v ostale države EU. Mogoče bi tudi mi lahko obdržali kakšno pridno bjondo.

Bo potrebno malo dvigniti minimalno plačo in porihtati ostale plače, da bo folk lahko normalno živel. Urediti zaposlovanje mladih, s tem jim umogočiti, da bodo lahko vzeli kredit in si uredili življenje doma. Potem mladi ne bodo tako množično odhajali v tujino - ekonomski migranti.

Ravnokar sem prebral naslov. Dvig minimalnih plač pomeni nevarnost za  pokojninski sistem. Nekaj o nevarnosti je lepo povedal v enem postu zgoraj Nearrain. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ob 13. 10. 2018 ob 20:11, tomash pravi:

image.thumb.png.a4cfa8ccc52c5c5a70cc39c7aa4acf14.pngIn tole smo postavili, zakaj? Sram nas je lahko. Kot, da bi prišel v taborišče. In to zato, ker smo se ustrašili, kaj bodo v Bruslju rekli. Res grozno in sramotno, zato ker se zapečkarji bojijo pet beguncev, ki pa itak niso ostali pri nas. To je slikano danes. Nikjer žive duše, le fizična zapora naše duše in narave. Še enkrat, sram me je bilo ob pogledu na tole. In sploh se ne bom več vključeval v te brezvezne debate. Dovolj dolgo sem na svetu, da razumem, kaj je prav in kaj ne. Tole ni prav, je umetno, kazi naravo, omejuje živali in ljudi in je sramota.

si pač mlad in neveden .. saj ni tvoja krivda.. to bi morali že 91-ga postavit zid pa luknjo z loputo..tolk da bi lahko predajali diplomatsko pošto.. ker tega ni bilo takrat je sedaj cel zajeb..

Popravljeno . Popravil thumper
  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

17 hours ago, thumper said:

si pač mlad in neveden .. saj ni tvoja krivda.. to bi morali že 91-ga postavit zid pa luknjo z loputo..tolk da bi lahko predajali diplomatsko pošto.. ker tega ni bilo takrat je sedaj cel zajeb..

Ja, zagovornike nečloveškega ravnanja pa bi bilo potrebno postaviti pred zid, potem z lopato po glavi in na koncu v luknjo.*

On 10/13/2018 at 4:51 PM, Marcel-F said:

On 10/12/2018 at 9:28 PM, isarajli1 said:

Škoda ker ekstremisti niste sposobni prebrati več kot mastnega naslova in pordečenega teksta. V tekstu je lepo razložen postopek in zakaj je tako. Ampak ker sledite stari Gobelesovi metodi ni važna resnica, važno je kolikokrat ponovite laži. Zato se sklicujete eden na drugega, kot da so vaše blodnje kredibilen vir.

*ker vem, da se boš takoj pritožil, kot se nestrpneži vedno pritožite, ko se vam nastavi ogledalo ti bom kar odgovoril v naprej. Ne, z netolerantnimi ljudmi ni potrebno biti toleranten, ker potem se bo zopet ponovila boleča zgodovina iz prve polovice 20. stoletja. Tudi mi je jasno, da vas nestrpnežev znanje ne zanima ampak mogoče pa bo koga vsaj malo razsvetlilo: Paradox of tolerance

Ne pozabite, da samo ponavljate krog, ki si zavrti vsakič ko nova generacija pozabi na strahote prejšnje vojne. Nato umre znaten delež prebivalstva, večina se zave da so živeli v nočno mori, nestrpneže in par nedolžnih nesrečnežev se zmeče v fojbe in za par generacij je spet mir.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 4 urami, nejc74 pravi:

Ja, zagovornike nečloveškega ravnanja pa bi bilo potrebno postaviti pred zid, potem z lopato po glavi in na koncu v luknjo.*

Škoda ker ekstremisti niste sposobni prebrati več kot mastnega naslova in pordečenega teksta. V tekstu je lepo razložen postopek in zakaj je tako. Ampak ker sledite stari Gobelesovi metodi ni važna resnica, važno je kolikokrat ponovite laži. Zato se sklicujete eden na drugega, kot da so vaše blodnje kredibilen vir.

*ker vem, da se boš takoj pritožil, kot se nestrpneži vedno pritožite, ko se vam nastavi ogledalo ti bom kar odgovoril v naprej. Ne, z netolerantnimi ljudmi ni potrebno biti toleranten, ker potem se bo zopet ponovila boleča zgodovina iz prve polovice 20. stoletja. Tudi mi je jasno, da vas nestrpnežev znanje ne zanima ampak mogoče pa bo koga vsaj malo razsvetlilo: Paradox of tolerance

Ne pozabite, da samo ponavljate krog, ki si zavrti vsakič ko nova generacija pozabi na strahote prejšnje vojne. Nato umre znaten delež prebivalstva, večina se zave da so živeli v nočno mori, nestrpneže in par nedolžnih nesrečnežev se zmeče v fojbe in za par generacij je spet mir.

daj ti to posreduj še radikalnežem na bližnji vzhod pa da vidimo še njihov odziv.. enakost pred zakonom pa enakost pred mediji - saj forum je tudi oblika "medija".. ne moreš nekoga obtoževati in mu podtikati:

"Ampak ker sledite stari Gobelesovi metodi ni važna resnica, važno je kolikokrat ponovite laži. Zato se sklicujete eden na drugega, kot da so vaše blodnje kredibilen vir." 

brez da bi pridobil reakcijo ali mnenje druge strani..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ob 14. 10. 2018 ob 22:33, thumper pravi:

Kavbojke bi si sami šivali, kavo bi kupovali kje? Vozili bi se le z Renoji (oz. z IMV kombiji) in s Tomosi, elektronika bi bila Iskrina, mobitelov pač ne bi imeli, na morje bi hodili v Portorož, skratka izolirani kot Severna Koreja.

Ali pa sem slabo razumel tvoj stavek in si  mislil, da bi Slovenci lahko hodili ven pa not, drugi pa pač ne.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

a prebereš še kaj drugega kar napišem? bom še enkrat ..begunec in migrant sta dva zelo različna pojma. ko se bo še kdo obešl n moje besede naj še enkrat prebere ta stavek in pri sebi ponovi

"begunec in migrant sta dva zelo različna pojma" ...   hvala

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!