Skoči na vsebino

Bosna

dašenka

Priporočene objave

Letos končno pade potovanje v Bosno. Imel pa sem v planu naslednjo ruto: Maribor- Zagreb-Ivanič grad-Novska-Okučani-Bosanska Gradiška-Banja Luka (prenočevanje). Drugi dan Banja Luka-Jajce-Donji Vakuf-čez Vlašič v Travnik-Vitez-Busovača-Zenica-Visoko-Sarajevo (prenočevanje). Tretji dan Sarajevo-Konjic (Jablaniško jezero)-Mostar-Široki Brijeg-Tomislavgrad-Livno (prenočevnaje). Četrti dan Livno-Bos.Grahovo-Bihač- Kladuša-Maribor.

Za Sarajevo simpatično prenočišče 3 minute z Baš čaršije -peš seveda. Motorji na zaklenjenem dvorišču in simpatična gazdarica cca 20 € po glavi.

Gazdarica lahko tudi skuha, pripravi pa odlično tufahijo. Se tiste iz dobrih oštarij skrijejo 100 x pred njeno

Še moja Bosna 2006

Popravljeno . Popravil bmwslo
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Za Sarajevo simpatično prenočišče 3 minute z Baš čaršije -peš seveda. Motorji na zaklenjenem dvorišču in simpatična gazdarica cca 20 € po glavi.

Gazdarica lahko tudi skuha, pripravi pa odlično tufahijo. Se tiste iz dobrih oštarij skrijejo 100 x pred njeno

Še moja Bosna 2006

Vem, vem......sem že brskal predhodno po tej temi in našel malo tvojih slikic od te gospe.....Vsekakor zacajhnano..... :worship: Upam, da ni prezasedena konec junija....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Še moja Bosna 2006

Amra res pripravi odlično tufahijo, kot tudi kaj ostalega bosansko kulinaričnega, je pa res, da v kakšni pravi slaščičarni najdeš tudi boljšo tufahijo od Amrine :grim ...

Vem, vem......sem že brskal predhodno po tej temi in našel malo tvojih slikic od te gospe.....Vsekakor zacajhnano..... :worship: Upam, da ni prezasedena konec junija....

Če te bo namesto v apartma dala v sobo (beri svojo spalnico ali pa v sobo od sina), se zdilaj za 15 € po osebi ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Amra res pripravi odlično tufahijo, kot tudi kaj ostalega bosansko kulinaričnega, je pa res, da v kakšni pravi slaščičarni najdeš tudi boljšo tufahijo od Amrine :grim ...

Če te bo namesto v apartma dala v sobo (beri svojo spalnico ali pa v sobo od sina), se zdilaj za 15 € po osebi ...

Če mi bodo kolegi iz Bosne pustili, vsekakor upoštevanja vreden napotek.... :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Je bil že kdo pri/v Željava aerodrom, da bi lahko kkšno sliko prpopal, pa mal spesnil, kako je dejansko stanje :blush: .

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če mi bodo kolegi iz Bosne pustili, vsekakor upoštevanja vreden napotek.... :whistle:

Pri Amri sem nočila tri leta zapored, vedno drugje in po drugačnih cenah:

- prvič nas je dala v stanovanje njene mame, ki je prav tako blizu Baščaršije za 10 € po glavi, s tem, da smo skoraj dobili zraven še mamo, pa smo se potem dogovorili, da nekako na dopustu nismo računali, da bi ga preživljali z "mamo";

- drugič nas je naselila v svojo spalnico, prav tako za 10 € po osebi, s souporabo njihove kopalnice;

- tretjič smo le uspeli dobiti apartma za 40 € za celoten apartma, noter smo bile tri.

- četrtič so šli moji znanci in jim je računala 20 € po osebi za apartma, noter so bili štirje, od tega en otrok.

... skratka, najprej se je treba dogovoriti kam te bo dala, potem pa še za ceno ... brez mame seveda :rolleyes:

Popravljeno . Popravil Vale
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hm, glede na to, da po novem za v Bosno ni potrebno več potnega lista, me zanima ali so vseeno kakšne težave pri prehodu meje z osebno izkaznico (teoretiziranje - boljše če maš PL... me ne zanima, samo konkretne izkušnje)?

Popravljeno . Popravil ton
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Letos končno pade potovanje v Bosno. Imel pa sem v planu naslednjo ruto: Maribor- Zagreb-Ivanič grad-Novska-Okučani-Bosanska Gradiška-Banja Luka (prenočevanje). Drugi dan Banja Luka-Jajce-Donji Vakuf-čez Vlašič v Travnik-Vitez-Busovača-Zenica-Visoko-Sarajevo (prenočevanje). Tretji dan Sarajevo-Konjic (Jablaniško jezero)-Mostar-Široki Brijeg-Tomislavgrad-Livno (prenočevnaje). Četrti dan Livno-Bos.Grahovo-Bihač- Kladuša-Maribor.

In kdaj boš dol??? Mi imamo v načrtu vračanje proti Sloveniji preko Sarajeva zadnji vikend v juniju. Bomo pa verjetno v Sarajevu prespal 2x zaradi objektivnih razlogov ( beri :beer2: ).

Popravljeno . Popravil MARJA
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Je bil že kdo pri/v Željava aerodrom, da bi lahko kkšno sliko prpopal, pa mal spesnil, kako je dejansko stanje :blush: .

Malo nazaj prelistaj, pa na motori.hr maš temo o Željavi s vsemi živimi slikami.....

Evo, takole je pa o Željavi pisal in slikal Tetec - forumaš.

Odlične slike, mislim da je bolje opisano in oslikano kot na hrvaškem forumu

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Malo nazaj prelistaj, pa na motori.hr maš temo o Željavi s vsemi živimi slikami.....

THX

:OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

In kdaj boš dol??? Mi imamo v načrtu vračanje proti Sloveniji preko Sarajeva zadnji vikend v juniju. Bomo pa verjetno v Sarajevu prespal 2x zaradi objektivnih razlogov ( beri :beer2: ).

V Sarajevu bom bodisi drugi dan ali tretji dan (to pomeni 26.6. ali 27.6.2007 z-odvisno kako bom začel krog po Bosni). mIrno se pa lahko zgodi da si bom vzel 2 dni, ker se zna zgodit, da bom malo "zmatran" ..... :whistle: :whistle: :naughty:

Popravljeno . Popravil xr800
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hm, glede na to, da po novem za v Bosno ni potrebno več potnega lista, me zanima ali so vseeno kakšne težave pri prehodu meje z osebno izkaznico (teoretiziranje - boljše če maš PL... me ne zanima, samo konkretne izkušnje)?

Glede na to, da sporazum med Slovenijo in Bosno velja že kar nekaj mesecev (isto velja tudi za vse ostale članice Schengenskega ražima) po mojem ne bi smelo več biti nikakršnih problemov s prehajanjem meje z osebno izkaznico..............Konkretnih izkušenj nimam......Bom pa 100 % šel z osebno ker PL nimam......

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sicer izkušenj z neugodnim tečajem na bencinskih pumpah nimam, pa sem kar reden gost tam doli. Najboljše pa je plačevat s kartico, bankomat ali kreditno in je problem rešen.

hehe jez sm lani v rezervar nalil za 23.5€ v Sloveniji pa nikoli več kot 18.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Evo, takole je pa o Željavi pisal in slikal Tetec - forumaš.

Odlične slike, mislim da je bolje opisano in oslikano kot na hrvaškem forumu

Ta potopis je napisan v nulo (z veseljem sem ga že pred časom prebral).....se pa kljub temu splača pogledat tudi na motori.hr-če ne zaradi česa drugega, pa zaradi morebitnih težav s policijo, saj se Željava nahaja na sami meji med CRO in BiH (meja poteka po samem letališču, okolica je pa minirana-torej akat pač ne v kak grmiček :naughty: )......Pa tudi dosti koristnih linkov (seveda za tiste, ki jih to zanima) se najde med posti......

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

To maš pa nekam kratke ture...Sej niso ceste tko slabe :unsure: Al greš to bol tak...jako turistički?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

To maš pa nekam kratke ture...Sej niso ceste tko slabe :unsure: Al greš to bol tak...jako turistički?

A tebi spet samica diši?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Od prijatelja do prijatelja, če te že ravno zanima..... :rolleyes: :whistle: :evilgrin: Pa vendar se na koncu nabere lepih 1350 km...zame dovolj......

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V Sarajevu bom bodisi drugi dan ali tretji dan (to pomeni 26.6. ali 27.6.2007 z-odvisno kako bom začel krog po Bosni). mIrno se pa lahko zgodi da si bom vzel 2 dni, ker se zna zgodit, da bom malo "zmatran" ..... :whistle: :whistle: :naughty:

Pol se pa še srečamo :worship:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pa na pivo obvezno v bar Route 66. Po glavni dvopasovnici iz centra proti Ilidži na levi strani. Tm se zmerej kakšna dobra druščina najde z obilico nasvetov o Bosni.

Lp T

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Glede na to, da sporazum med Slovenijo in Bosno velja že kar nekaj mesecev (isto velja tudi za vse ostale članice Schengenskega ražima) po mojem ne bi smelo več biti nikakršnih problemov s prehajanjem meje z osebno izkaznico..............Konkretnih izkušenj nimam......Bom pa 100 % šel z osebno ker PL nimam......

Upam samo, da se ne bo našel kakšen policaj, ki bo imel slab dan. Sicer pred leti nas bosanski policaji niso imeli kaj dosti zamar (Hrvatje so nam kovčke odpirali :angry:), razen enega, ki nas je z radarjem meril pa smo bili žal prehitri zanj .). Sicer pa grem po Jadranki do Dubrovnika, nazaj pa čez Mostar, Jajce in potem proti Bihaču, Karlovac, Metlika... Štart 28.4.2008 čez Jelšane...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pol se pa še srečamo :worship:

A misliš da se bomo srečal u Bosni :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

midva z missi pa planirava tm konc julija, začetek avgusta pot čez Bosno...jebi ga prej nimam dopusta :rolleyes:

pot pa približno tko nekak kot je XR800 napisal, samo da bova iz Mostarja šla naprej proti Dubrovniku in potem po Jadranski nazaj v SLO :) pa čist tko lagano turističko, bova ca. 14 dni imela časa B)

vmes mi je v oči padu tud motozbor od MC Vukovi-Livno prvi vikend v avgustu, tko, da bom probal neki skombinirat in še tja it :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sem prav razumel: pivnice v Sarajevski pivovarni!!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sem prav razumel: pivnice v Sarajevski pivovarni!!!!

Tudi sam imam planiran za vsak slučaj še en dan za Sarajevo..... :whistle: :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!