lucif3rka Objavljeno September 1, 2016 Opozori Objavljeno September 1, 2016 Preden dokončno zasmetimo ostale teme... Dejmo tukaj podebatirat kakšna je za koga prava čokolada, mogoče kdo še kak navdih dobi Pa tudi nekateri smo pred kratkim praznovali, pa da bo komu lažje darilo izbrat Ena meni ljubših je Lindtova 70% s čilijem in višnjo, taka posebna kombinacija: Tole je bilo pa najbolj odštekano čoko darilo, kar sem jih kdaj prejela: Kaj pa vzburi vaše brbončice? Kor13, Ninč., Bmflar in 1 other 4
Andrejcer Objavljeno September 1, 2016 Opozori Objavljeno September 1, 2016 Mikado (riž) in Milka s celimi lešniki sta zame zmagoviti kombinaciji.
DAMI34 Objavljeno September 1, 2016 Opozori Objavljeno September 1, 2016 Prava čokolada vsebuje kakavovo maslo in ne rastlinskih maščob kot jih 50% izdelkov na tržišču zaradi nižje cene. Delež skupne kakavove mase pa ne povečuje kvalitete le te, bolj označuje okus (grekost) Zanimivo pa je kako se okus čokolade loči po tem od kje izvira kakavovec, oziroma osnovna surovina, ki jo je največ okrog ekvatorja, bodisi Slonokoščena obala, Brazilija itd Zadnjih 10-20 let pa se izredno povečuje uporaba čokoladnih nadomestkov, kot prej opisanih z uporabo rastlinskih maščob , kakava in sladkorja, kar daje končnim izdelkom okus po maščobi, ne pa po čokoladi. Katera čokolada men najbolj sede: kaj pa vem, nisem pristaš pretirano grenkih, pa tut ne preveč sladkih, najraj pa mam tisto, ki se lepo raztopi v ustih, sploh če je bila predhodno polita po sladoljedu izibajker, Bmflar in lucif3rka 3
.... Objavljeno September 1, 2016 Opozori Objavljeno September 1, 2016 Kot sladkorni bolnik lahko rečem samo tole - tiste čokolade, ki jih prodajajo kot dietne, samo stran od njih. Najraje imam temne čokolade (od Lindt, Gorenjka je presladka) pred boleznijo si jih niti probat nisem želel, zdaj pa vidim, da so nekaj najboljšega. Drugače pa najboljše, da se čokolada naredi doma. Človek marsikaj zna sam, pa se ne spravi naredit, lažje je kupit. Akito in lucif3rka 2
Bmflar Objavljeno September 1, 2016 Opozori Objavljeno September 1, 2016 (popravljeno) pred eno uro, lucif3rka pravi: Tole je bilo pa najbolj odštekano čoko darilo, kar sem jih kdaj prejela: Kaj pa vzburi vaše brbončice? Tole .... ... pa šokolatni ježek od Pečjaka Popravljeno September 1, 2016. Popravil HD-Dyna lucif3rka in .... 2
izibajker Objavljeno September 1, 2016 Opozori Objavljeno September 1, 2016 pred 1 uro, lucif3rka pravi: ... Dejmo tukaj podebatirat kakšna je za koga prava čokolada, mogoče kdo še kak navdih dobi ................Tole je bilo pa najbolj odštekano čoko darilo, kar sem jih kdaj prejela Tale druga fotka je prava kost za glodanje.... lucif3rka 1
lucif3rka Objavljeno September 1, 2016 Avtor Opozori Objavljeno September 1, 2016 47 minutes ago, DAMI34 said: Prava čokolada vsebuje kakavovo maslo in ne rastlinskih maščob kot jih 50% izdelkov na tržišču zaradi nižje cene. Delež skupne kakavove mase pa ne povečuje kvalitete le te, bolj označuje okus (grekost) Zanimivo pa je kako se okus čokolade loči po tem od kje izvira kakavovec, oziroma osnovna surovina, ki jo je največ okrog ekvatorja, bodisi Slonokoščena obala, Brazilija itd Zadnjih 10-20 let pa se izredno povečuje uporaba čokoladnih nadomestkov, kot prej opisanih z uporabo rastlinskih maščob , kakava in sladkorja, kar daje končnim izdelkom okus po maščobi, ne pa po čokoladi. Katera čokolada men najbolj sede: kaj pa vem, nisem pristaš pretirano grenkih, pa tut ne preveč sladkih, najraj pa mam tisto, ki se lepo raztopi v ustih, sploh če je bila predhodno polita po sladoljedu Ampak, tako kot pri ostalih zadevah, višja cena ne pomeni nujno tudi višje kvalitete. Maš kak predlog specifične znamke, ki je kvalitetna? Ali pa, slovenske čokoladnice vs. splošne tuje tržne znamke? 3 minutes ago, izibajker said: Tale druga fotka je prava kost za glodanje.... Ne ne, tole se pa kar počasi liže, najraje v primerni družbi, še kak navdih dobiš... Ninč. in Bmflar 2
Gost Objavljeno September 1, 2016 Opozori Objavljeno September 1, 2016 9 minutes ago, izibajker said: Tale druga fotka je prava kost za glodanje.... Za hec je v redu, za inspiracijo jo ne rabim, kot čokolada mi je bila pa tako zanič da sem vrgel stran.
lucif3rka Objavljeno September 1, 2016 Avtor Opozori Objavljeno September 1, 2016 2 minutes ago, twom said: Za hec je v redu, za inspiracijo jo ne rabim, kot čokolada mi je bila pa tako zanič da sem vrgel stran. Ne bi vedla, je še vedno na polici, za okras bolj kot ne Bmflar 1
Hornet Objavljeno September 1, 2016 Opozori Objavljeno September 1, 2016 (popravljeno) Poskusil (verjetno) vse Lindtove, tiste z raznimi pekočimi dodatki so verjetno samo za "luciferke". Ti pa z veseljem eno al dve dostavim, da vidm izraz na obrazu, ko jo brbončice zaznajo . Men je bla všeč tale: Popravljeno September 1, 2016. Popravil Hornet .... in lucif3rka 2
lucif3rka Objavljeno September 1, 2016 Avtor Opozori Objavljeno September 1, 2016 8 minutes ago, Hornet said: Poskusil (verjetno) vse Lindtove, tiste z raznimi pekočimi dodatki so verjetno samo za "luciferke". Ti pa z veseljem eno al dve dostavim, da vidm izraz na obrazu, ko jo brbončice zaznajo . Take "čudne" kombinacije so mi ponavadi najljubše, eno z rdečim poprom sem enkrat jedla, mislim da iz Rustike, pa z zdrobljenimi kakavovimi zrni je bla tudi fajn.. Uuu, pa čokolada s solnim cvetom Priznam, da z lavando nisem pa še nobene poskusila, si poskušam predstavljat okus pa mi nekak ne potegne, kaj pa vem Bmflar in maus 2
Bmflar Objavljeno September 1, 2016 Opozori Objavljeno September 1, 2016 pred 30 minutami, lucif3rka pravi: Ne bi vedla, je še vedno na polici, za okras bolj kot ne Prej bi reku, da je nek "podsetnik" .... izibajker in Ninč. 2
.... Objavljeno September 1, 2016 Opozori Objavljeno September 1, 2016 Sicer ni taprava tema, ampak ajde k je govora o brbončicah. V Kopru, tam pr tržnici je ena slaščičarna, ki ima odličen sladoled z okusom kumarice. Meni osebno top okus. Upam, da je kakšen, ki ve katera slaščičarna je to, ker jaz se ne spomnim imena, vem pa kje se nahaja, a kaj ko grem v Koper 1-2x letno. Je pa takrat obisk te slaščičarne nujen.
Bmflar Objavljeno September 1, 2016 Opozori Objavljeno September 1, 2016 pred 3 minutami, Arzen pravi: Sicer ni taprava tema, ampak ajde k je govora o brbončicah. V Kopru, tam pr tržnici je ena slaščičarna, ki ima odličen sladoled z okusom kumarice. Meni osebno top okus. Upam, da je kakšen, ki ve katera slaščičarna je to, ker jaz se ne spomnim imena, vem pa kje se nahaja, a kaj ko grem v Koper 1-2x letno. Je pa takrat obisk te slaščičarne nujen. Bonboniera bonbonček ? .... 1
DAMI34 Objavljeno September 1, 2016 Opozori Objavljeno September 1, 2016 pred 57 minutami, lucif3rka pravi: Ampak, tako kot pri ostalih zadevah, višja cena ne pomeni nujno tudi višje kvalitete. Maš kak predlog specifične znamke, ki je kvalitetna? Ali pa, slovenske čokoladnice vs. splošne tuje tržne znamke? Tako kot povsod, je tudi pri čokoladi prisotna globalizacija. Eno glavnih vhodnih pristanišč je Amsterdam, tja prihaja surovina, potem je pa nekaj večjih proizvajalcev, ki se ubadajo s predelavo in izdelavo osnovne surovine (različni tipi primarnih čokolad) ter izdelovalci finalnih proizvodov. Nekateri proizvajalci kupujejo kakavovec in ga nato obdelajo, drugi (Gorenjka) pa že kakavovo maso. Men so mogoče najbolj všeč manjše čokoladnice, recimo Olimje in podobni, ki se bolj bavijo z izdelavo pralinejev in polnjene čokolade. Vem, da vsi kupujejo kvalitetno surovino, oziroma enako kot drugi, saj je primarnih izdelovalcev čokolade v EU bolj malo. Tako da neke specifične znamke ti prav ne bi znal povedati, pa tdi bolj sem seznanjen s proizvajalci na veliko (Nestle, Barry calebaut, Shokinag..) Najbolj mi je pa v spominu ostala tovarna čokolade (takrat Nestlejeva sedaj je lastnik Calebaut) v Intri (italija, lago Maggire), sredi alp zraven jezera, starinsko mestece, pa čist celo diši po kakavu in čokoladi...mmmmnjam Tam sem preživel 4 dni, ogledali smo si proizvodnjo, v njihovih laboratorijih pa pacali sladoled in semifredde. In na koncu najbolj pomembno, vse tudi degustirali. Ninč., lucif3rka in izibajker 3
.... Objavljeno September 1, 2016 Opozori Objavljeno September 1, 2016 pred 7 minutami, HD-Dyna pravi: Bonboniera bonbonček ? Ja, v tej stavbi so. Samo kolikor vidim na njihovi spletni strani so notri v sami stavbi. No, na sliki je ta slaščičarna, kjer sem to probal tam, kjer je črka Ž v tržnici. Če je pa to ta slaščičarna in imajo takole povezano notranji del z zunanjim, se pa opravičujem. Ne bom več o tem, da ne bo kaj narobe, navsezadnje je tema o čokoladi. http://www.bonboncek.com/images/stories/karta2.jpg
Zivnorc Objavljeno September 1, 2016 Opozori Objavljeno September 1, 2016 Pojma nimate. Čokolado se pravilno je ogreto na 36,6 0C, na tanko namazano....+ malo smetane in jagodo ...pa v bistvu se jo ne je... ampak liže.. I30, ...., lucif3rka in 1 other 4
Hornet Objavljeno September 1, 2016 Opozori Objavljeno September 1, 2016 (popravljeno) Vse je odvisno od podlage... čokolada je v tem primeru samo izgovor... Popravljeno September 1, 2016. Popravil Hornet lucif3rka in Zivnorc 2
Zivnorc Objavljeno September 1, 2016 Opozori Objavljeno September 1, 2016 pred 5 minutami, Hornet pravi: Vse je odvisno od podlage... čokolada je v tem primeru samo izgovor... ...jp. Bmflar in maus 2
lucif3rka Objavljeno September 1, 2016 Avtor Opozori Objavljeno September 1, 2016 7 minutes ago, Zivnorc said: To pa res ni fajn, da se tako razsipava s čist dobro čokolado... Poglej kako se je umazala no Bmflar, Ninč. in Zivnorc 3
Bmflar Objavljeno September 1, 2016 Opozori Objavljeno September 1, 2016 Meni osebno zelo všeč čokoladni proizvodi Čokoladnega ateljeja Dobnik ... Njomnjomnjomnjom.... DAMI34 1
KARMEN1 Objavljeno September 1, 2016 Opozori Objavljeno September 1, 2016 (popravljeno) Čokoladne tortice, sladoled, čokolatini, temna s pomarančo, z mento, Nutella na žlico............ Vse........ Upam, da se ne boste tudi zaradi čokolade tukaj vsi skregali Popravljeno September 1, 2016. Popravil KARMEN1 Bmflar 1
Yoghurt Objavljeno September 1, 2016 Opozori Objavljeno September 1, 2016 S CIMETOM ! (pa z ingverjem tudi) lucif3rka in Bmflar 2
.... Objavljeno September 1, 2016 Opozori Objavljeno September 1, 2016 Tut milkina z jogurtom je bila božanska.
vandrovec Objavljeno September 1, 2016 Opozori Objavljeno September 1, 2016 čokolada je čokolada, seks je pa seks...kaj je sedaj prioriteta? Ninč. 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se