Scarlett Objavljeno Oktober 5, 2014 Deli Objavljeno Oktober 5, 2014 Druga polovica septembra (najbrž še del oktobra zraven)... jadranska magistrala. Se mi zdi, da so bili vsi lokali na relaciji Novi Vinodolski, Senj, Karlobag, Paklenica, v 95% obiskani samo s strani motoristov. Ja, sam je vprasal za po Sloveniji Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
perry Objavljeno Oktober 5, 2014 Deli Objavljeno Oktober 5, 2014 no, saj Jadranka me pa tudi zanima, sem prav prejšnji vikend bil tam (odlično!!!), ampak nisem vedel, kje se je pametno ustavljati. Je pa res, da raje čimveč vozim... je pa fajn mal počvekat z drugimi motoristi Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
L3v Objavljeno Oktober 5, 2014 Deli Objavljeno Oktober 5, 2014 Ali sem tebe srečal nekje med ilirsko bistrico in knežakom, nekaj časa sem vozil za tabo pred postojno pa te prehitel. (Zelen kawasaki z750) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
perry Objavljeno Oktober 5, 2014 Deli Objavljeno Oktober 5, 2014 (popravljeno) iprejsnji teden mogoce... se res ne spomnim, mogoce... Popravljeno Oktober 5, 2014. Popravil perry Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
VrUUUUUmmmm Objavljeno Maj 10, 2015 Deli Objavljeno Maj 10, 2015 https://www.facebook.com/363983870470688/photos/a.363983973804011.1073741826.363983870470688/381000738769001/?type=1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava BIF Objavljeno Januar 14, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno Januar 14, 2017 Pozdravljeni. Naj najprej povem, da sem s pomočjo iskalnika iskal povezave na to temo...pa nekaj konkretnega nisem našel, zato odpiram novo temo. V kolikor je drugače, prosim admin-e, da jo prestavijo v ustrezno rubriko. Torej....kot večina vas, tudi sam videvam vse pogosteje oznake "Bikers Wellcome"...na kafičih, gostilnah, motelih in kaj vem kje že vse. Zanima me kaj konkretno bi to naj pomenilo in ali obstaja v zvezi z to oznako kakšno pisano ali nepisano pravilo. Še v času ko sem vozil štirikolesnik, sva nekoč z kolegom sedela v lokalu s tem napisom in ko sva dobila račun, sem ga pogledal in videl 10% popust. Natakarico sem vprašal kaj ta popust pomeni in mi je razložila, da smo motoristi (videla je samo čelado....morda pa tudi ne loči med dvokolesnikom in štirikolesnikom) in, da smo na t.i."Biker point-u" in zato deležni 10% popusta na vso pijačo. Ok...seveda se mi fučka za tistih 10%, pa kljub vsemu se mi je zdela gesta lepa. Res pa je tudi, da nikoli kasneje tega popusta ni bilo več na računu....spraševal pa tudi nisem. Torej...ker se mi zdi, da je to zadnje čase nek super trend z temi oznakami "bikers wellcome" me zanima kako je s tem....ali pa gre pač za klasično slovensko nategunstvo...če ima sosed bom imel še jaz tako tablo. In pa kakšne so s tem vaše izkušnje v tujini? 3nity, ciciban, bobi1001 in 13 others 16 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
nemo Objavljeno Januar 14, 2017 Deli Objavljeno Januar 14, 2017 Začel si zanimivo temo. Bravo. To vprašanje, namreč, kaj vsebinsko pomeni "bikers welcome", sem imel nekje v podzavesti, nisem pa se potrudil, da bi začel raziskovati/preizkušati. Pričakujem, da bomo v tej temi napisali/zvedeli o teh "points" pluse/minuse/priporočila/graje in na ta način kolegom motoristom podali koristne informacije. mac, 3nity in SMX17 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Januar 14, 2017 Deli Objavljeno Januar 14, 2017 Jaz če vidim Bikers Welcome, peljem naprej ker mi nekaj pravi, da je tam vse v "usnju", prostaško obnašanje ipd. Če pa vidim Bikers friendly napis pa je zgodba druga, ponavadi to pomeni, da ima objekt namestitev z varovanjem, ogrado, garažo, sušenje, kakšne podatke o motorističnih izletih v okolici ipd. Vendar pa navedeno lahko pomeni tudi višjo ceno. SMX17, maxiscooter in Rdeči 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
solorider Objavljeno Januar 14, 2017 Deli Objavljeno Januar 14, 2017 Tudi linki bi bili dobrodosli! Efendi in bobi1001 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Snečer Objavljeno Januar 14, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno Januar 14, 2017 pred 5 minutami, solorider pravi: Tudi linki bi bili dobrodosli! Golica, lokal ob ruti, jedel 1x tam težko skreneš, tudi slovensko kdaj slišiš od osebja http://www.route69.at/veranstaltungen Efendi, ciciban, izibajker in 7 others 10 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kaldu Objavljeno Januar 14, 2017 Deli Objavljeno Januar 14, 2017 Lansko jesen, z motoristom, ki ni več na MS sva se zaustavila na pici tu: http://www.gostilnafurman.si/ Pa je tabla Bikers welcome in celo napisano imajo - 10 % za motoriste; Pa sva izgledala res kot prava mortorista, celo imela sva motorje. Verjetno bi moral natakarju to omeniti. Pica je odlična, pivo domače tudi špica, postrežba hitra; le na popust so pozabili. Gazda ima pri vhodu pa tudi popolnoma obnovljenega Tomos Colibri-ja Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
izibajker Objavljeno Januar 14, 2017 Deli Objavljeno Januar 14, 2017 Ob 14. 1. 2017 ob 12:13, Kaldu pravi: ...Pa je tabla Bikers welcome in celo napisano imajo - 10 % za motoriste; Pa sva izgledala res kot prava mortorista, celo imela sva motorje. Verjetno bi moral natakarju to omeniti. Pica je odlična, pivo domače tudi špica, postrežba hitra; le na popust so pozabili. Gazda ima pri vhodu pa tudi popolnoma obnovljenega Tomos Colibri-ja Zna bit, da so ravno takrat imeli na praksi natakarja iz Francije... Ob prvi priliki, ko zagledam kje kakšno tako tablo, grem preverit. Pa če bo ravno čas kosila ali večerje, toliko bolje... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kiri Objavljeno Januar 14, 2017 Deli Objavljeno Januar 14, 2017 Moja prva misel je, da nekdo hoče s tem pač pritegnit motoriste, brez nekega pravega benefita za motoriste. Pač ... dobrodošli ste, kot vsak drugi gost, ki pride k nam pustit denar. Verjamem pa, da so kakšne pozitivne izjeme, ki dajo kakšen popust ali kaj podbnega bobi1001, Fazer03, notranc in 6 others 9 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava BIF Objavljeno Januar 14, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno Januar 14, 2017 Zanimive izkušnje...za začetek...morda ima kdo še kakšne pozitivne. Kot rečeno imam občutek, da je ta "Bikers Wellcome", "Bikers point" in podobni slogani vsaj pri nas novodobna "turistična" muha. Moti me to, da to izpade kot da smo neka marginalizirana skupina ljudi, ki jim je dovoljeno, da za mizo sedijo z ostalimi "normalnimi" ljudmi. Ali pa recimo kot znan "biker" lokal v Slovenski Bistrici, kjer sem bil 2x in obakrat sem imel občutek, da gre za čredno modno pisto, kjer uporabniki prihajajo s tem namenom, da občudujejo svoje motorje in da so občudovani. Sicer pa je navadna beznica, kjer piješ kvečjemu precenjeno kavo na neudobnih stolih...pač "Bikers wellcome". Zanimiva je ta interpretacija teh "wellcome bikers" pri nas očitno. Nekako bi pričakoval, da bi bili motoristi, ki so tako silno wellcome, da so zato celo izobesili tablo, pač deležni neke pozornosti v znak naklonjenosti tej dejavnosti...npr...ob kavi brezplačen rogljiček, ali popust na pijačo...ali pa recimo v prenočišču kak wellcome drink....skratka nek znak da lastnik ali osebje pač simpatizira z motoristi. Pa ne gre za to, da bi človek zdaj želel neki special tretma, samo zato ker imaš pač motor....ampak če se že qurčiš s tisto tablo zunaj, daj to izkaži še na otipljiv način. Poleg tega kadarkoli, kamorkoli sem prišel bodisi z štirikolesnikom ali motorjem, pa teh napisov ni bilo nisem imel nikoli občutka, da bi me gledali postrani....nasprotno. Pa sem prišel že premočen, usran od blata itd. Tako da kot kaže, je to v Sloveniji (morda tudi v tujini) pač neka finta, ki očitno ni nikjer "zapisana" v nekem nepisanem gostilniškem kodeksu...pač tabla za nekoga, ki bo morda na ta račun zapeljal na tvoj parkirni prostor in ti pustil nekaj cvenka. Tam kjer jaz delam, sicer zaradi specifične dejavnosti ne moremo obesiti table "Bikers wellcome"...ampak ker oba z šefom voziva motorje so stranke, ki pridejo do nas na motorju deležne 10% popusta...pa včasih to niso majhni zneski. No, vsekakor bom, če že nič drugega, iz preproste provokacije od sedaj naprej na teh t.i. "Bikers point-ih in Bikers wellcome" točkah intevijujal osebje, zakaj je njihov lokal poseben da nosi ta naziv. Morda (kar pa dvomim) bo nekomu nekoč nekaj potegnilo....pa ne mislim kelnarce pod mizo.... bobi1001, skalar36, Rey in 16 others 19 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava DAMI34 Objavljeno Januar 14, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno Januar 14, 2017 Najboljši lokal "bikers Welcome" je v Karlobagu Vedno pade na mizo voda z limono, nekaj keksov, včasih pa tut kos štrudla, pice...gratis seveda. Sva pa lani jedla z mojo v piceriji Na placu v Vipavi, pa so imeli teden za bajkerje, nam je avtomatsko upoštevala popust, ko je videla motor. Pa nimajo table bikers welcome. Frenk 67, nemo, notranc in 14 others 17 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava ciciban Objavljeno Januar 14, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno Januar 14, 2017 Grčija Solun. Prilutava v mesto ob 18.00 in iščeva prenočišče. Ustavim pred hotelčkom, grem vprašat koliko in mi je bilo 150 orlov preveč za eno noč. Čez cesto Bikers Cafe. Ajde greva na kavo, da narediva plan kako naprej. Pride lastnik, malo podebatiramo in že nama reče, naj odloživa stvari znotraj gostilne na zato namenjene police. Vpraša kje bova, pa mu povem da še nevem. No problem. Come with me. In naju pelje ven v drugo ulico čez zadnja vrata, kjer je bil še en hotel in reče receptorju special price for my friends. Receptor naju pelje do sobe, kjer vidim napis 120/per night. On reče, da je za naju cena 50. Se razkamotiva in se greva nazaj zahvalit lastniku gostilne, pobrat najine stvari, ter prestavit motor. Lastnik je reku, da naj motor in stvari pustiva pri miru, da je zunaj pred gostilno celo noč varnostnik in da naj raje uživava. Zvečer greva tja še na en pir. Gostilna v treh nadstropjih nabito polna. Zunaj ene 50 motorjev v zgornjem nadstropju špila bend. Zaradi dobrega vzdušja ostaneva. zjutraj nama še na zemljevidu pokaže katere ceste se splača prevozit in nama priporoča še ogled sredinskega prsta na Halkidiki. Uglavnem vse pohvale lastniku, da se mu je luštal ukvarjat z nama! Quest, ALEŠ M, Frenk 67 in 30 others 33 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava BIF Objavljeno Januar 14, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno Januar 14, 2017 No nekaj v tem stilu si predstavljam pod "Bikers wellcome". Kot sem že napisal...ne pričakujem, da bo nekdo na hrbet padel od hvaležnosti, ker sem se z motorjem ustavil pri njem. Ampak neka gesta...četudi v smislu nasveta, sugestije je zame dovolj velik razlog da opravičuje napis "Bikers wellcome". Da pa visi...ker pač visi...že zakaj kot je to izgleda pri nas, pa se mi zdi kislo. Frenk 67, Efendi, Bmflar in 13 others 16 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava ciciban Objavljeno Januar 14, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno Januar 14, 2017 Točno to. Ne gre se toliko za popuste. Bolj zato, da se počutim v gostilni dobrodošlega pa če tisti napis bikers welcome visi na steni ali pa tudi ne. izibajker, GO_Tomi, bobi1001 in 12 others 15 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sohen Objavljeno Januar 14, 2017 Deli Objavljeno Januar 14, 2017 Ne da bi hvalil domacega gostinca,vendar tukaj med sezono skoraj ni mogoce,da ne srecas vsaj enega motorista.Med vikendi,pa se jih ustavi tudi vec kot 100 dnevno. https://www.google.si/maps/uv?hl=sl&pb=!1s0x4764ee45c4bfc261:0xc04f1ab240a7665a!2m19!2m2!1i80!2i80!3m1!2i20!16m13!1b1!2m2!1m1!1e1!2m2!1m1!1e3!2m2!1m1!1e5!2m2!1m1!1e4!3m1!7e115!4shttps://picasaweb.google.com/lh/sredir?uname%3D101491594871438096445%26id%3D6113536545891562866%26target%3DPHOTO!5sbig+star+kočevje+-+Iskanje+Google&imagekey=!1e3!2s-RSIvfqVPbbM/VNelGPs8NXI/AAAAAAAAAAw/KOGnbeEEQPEHjtAyZUX2TX6UBV1f79OVgCJkC&sa=X&ved=0ahUKEwjBqcGE6sHRAhXIKsAKHRFUBb4QoioIXzAK ciciban, DAMI34, bobi1001 in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Scarabeo 500 Objavljeno Januar 14, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno Januar 14, 2017 Zame je to čisto tržno naravnan gostinski lokal. Pred desetletji so gostinci imeli predsodke glede motoristov. Bilo jih je malo in ves denar so ponavadi zapravili za nakup motorja. Danes je pa drugače - segment ljudi, ki se je enormno povečal in tudi dobri potrošniki smo, kar so gostinci hitro ugotovili. Welcome money. NumLock, bobi1001, Ninč. in 12 others 15 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava nemo Objavljeno Januar 14, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno Januar 14, 2017 To ni reklama, ampak priporočilo. V Budvi je bajkerski lokal "Kod Krsta". http://www.beerbikeclub.com/eng Gazda je motorist s pedigrejem dveh generacij. Nekega posebnega popusta za motoriste ne daje, je pa donator družinam na robu preživetja. V lokalu je vse v stilu motorizma, celo leto, torej vsak dan, je živa glasba, country in rock duo, nevsiljivo. Strežejo "pivniško" hrano, če se pa komu zahoče, je na drugi strani najboljša ribja restavracija daleč naokoli Jadran (spet "kod Krsta") Priporočam. Prilagam nekaj fotk iz novembra 2013. Efendi, bobi1001, Ninč. in 14 others 17 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kiri Objavljeno Januar 14, 2017 Deli Objavljeno Januar 14, 2017 No, če smo že pri priporočilih... definitivno ne moremo mimo Zorana, ki ima gostilno v Sv. Naumu pri Ohridskem jezeru. Tip je car. Imam občutek, da smo mu Slovenci še posebej omiljeni. Mene je častil klobaso poleg tafče grafče in pečeno papriko. Pa še drugi pir je šenkal. Ima tudi sobe gor nad gostilno, ampak sem že imel šotor postavljen v kempu. ciciban in notranc 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DRVOWP Objavljeno Januar 14, 2017 Deli Objavljeno Januar 14, 2017 3 hours ago, DAMI34 said: Najboljši lokal "bikers Welcome" je v Karlobagu Vedno pade na mizo voda z limono, nekaj keksov, včasih pa tut kos štrudla, pice...gratis seveda. Sva pa lani jedla z mojo v piceriji Na placu v Vipavi, pa so imeli teden za bajkerje, nam je avtomatsko upoštevala popust, ko je videla motor. Pa nimajo table bikers welcome. To je postrežba vsakega motorista v Karlobagu. Ne glede na to kaj naročiš dobiš kos pizze in hladno vodo z limono. notranc, DAMI34, ALEŠ M in 6 others 9 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
izibajker Objavljeno Januar 14, 2017 Deli Objavljeno Januar 14, 2017 Skoraj neverjetno je, kako v celotni Sloveniji niti eden gostilničar ne zavzame te estetike in izkoristi veliko tržno nišo, ki se tu ponuja. Interier take gostilne se da relativno poceni opremit v "retro" oz. "moto" stilu. Na bolšjaku redno videvam artikle, ki bi direkt pasali tja not na stene, strop... Pa da bi imeli še malo večje parkirišče in vsaj nekajkrat na leto organizirali kakšna tematska srečanja (veterani, vespe, stari avtomobili... whatever), podobno kot imajo avstrijci v tistem lokalu na route 69. Pa kot ima tudi tale možakar iz Budve, vsaj nekaj malega, pivniškega, za prigriznit... Tudi v Slo so neke trase, kjer se vali veliko število motorjev (proti morju, ob Soči, proti Logarski...), pa ni nič, kar bi te res pritegnilo, da bi se ustavil... Saj tisti HD lokal v Lj, v Stegnah, ki so ga odprli par let nazaj, ima dobre predispozicije. Ampak dogaja se tam zelo malo. Razen dobrodelnega koncerta lani, za Emili, nisem zasledil kaj dosti. Še v club housih moto klubov se več dogaja... ciciban in notranc 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
blindek Objavljeno Januar 14, 2017 Deli Objavljeno Januar 14, 2017 Fantje, vedno je veliko govora o tem Karlobagu, da greste tja jest in pit. Kje je to? Po jadranki se ne vozim veliko, potujem bolj severno, ampak letos pa grem in je to očitno obvezna postojanka Haki 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se