Skoči na vsebino

KTM servisi/prodaja/poprodajna podpora/splošno

Priporočene objave

Objavljeno

Če bo ktm sploh obstal...no, verjetno bo, pod kakim novim lastnikom. Definitivno pa se jim te prakse, ki jih sedaj počnejo ne morejo obrestovati na dolgi rok.

V krizi so dal premal popusta na razprodajo zalog, do dilerjev se obnašajo mačehovsko, zaradi krize marsikaj zamuja, kvaliteta zato trpi itd..

na koncu najbolj žalostno: slabo kaže da bom letos prišel do 390advR :(

Objavljeno

Zanimivo, ko sem jaz to pisal si me vedno degradiral kako je vse tip top in da imam samo jaz probleme...

Objavljeno

ah dej no dej, zdej si pa že mal obseden z mano. Jaz sem vedno zapisal moje iskušnje in reševanje reklamacij. Vse kar sem prijavil tako pri Selesu, kot prej pri Jamniku sta uspešno rešila. Kar se tiče komplikacij Dolanca sem tudi zapisal. Tako da predlagam, da se manj z mano ubadaš, ker te to samo nervoznega dela :P

Tudi nikoli nisem trdil, da je ktm nadznamka, da mi prinesejo kavo in zastonj kardan :P

So pa zabavni motorji. Pa dokaj trpežni. Majo zlo dobro elektroniko, predvsem kar se varnosti tiče, ter pomoči vozniku.

Objavljeno

S prostori za servis KTM-ov ni tako preprosto, ker imajo zahteve za izgled, opremljenost... Nekoč davno sem govoril z Dolancem in na nek način ga moraš razumeti. Tržišče je enostavno premajhno, posledično mu dajo prenizke marže in vsi hočemo popust, reklamacije gredo iz njegovega dela zaslužka (razen tistih, ki jih "priznajo" kot sistemske) in posledično imamo kar imamo (ni mi niti najmanj všeč) . Zastopnik Ktm za Slovenijo bi moral biti precej entuziastičen in del nekega velikega sistema, da bi bilo to kot nekakšen hobi, ker finančno ne more preživeti samo s tem.

lp

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 29 minutami, franc pravi:

S prostori za servis KTM-ov ni tako preprosto, ker imajo zahteve za izgled, opremljenost... Nekoč davno sem govoril z Dolancem in na nek način ga moraš razumeti. Tržišče je enostavno premajhno, posledično mu dajo prenizke marže in vsi hočemo popust, reklamacije gredo iz njegovega dela zaslužka (razen tistih, ki jih "priznajo" kot sistemske) in posledično imamo kar imamo (ni mi niti najmanj všeč) . Zastopnik Ktm za Slovenijo bi moral biti precej entuziastičen in del nekega velikega sistema, da bi bilo to kot nekakšen hobi, ker finančno ne more preživeti samo s tem.

lp

Dolanc je lažnjivec in tudi sistemske napake smo morali pravno urgirat ali zagrozit, da so jih odpravili pod garancijo...diski, platišča itd

Veliko pa jih sploh niso hoteli, ker se nam potem več ni dalo ukvarjat z njimi...napake kot prešibak zaganjač, alarmna naprava in še in še...

Groza in ni čudno, da je Ktm kjer je!

Veliko sem tega napisal v temi 1190Adv, sem eden redkih, ki ne kuje svojega konja v zvezde, če si ga lastim...

Kot naprimer uber alles čreda...

Objavljeno
31 minutes ago, franc said:

lp

A niv SLO pogosto tako da stvar nikakor ne spelje, dokler je ne prime nekdo ki zna? Ducati, Harley, Triumph so meli kup neuspešnih na pol speljanih poskusov. Zdaj so vse tri firme pod varnimi strhami. Blagovna znamka KTM bo preživela, sem skoraj 100% da bo tud pr nas dobila tudi solidnega skrbnika. 

• Všeč mi je 1
Objavljeno

Dokler je organizirano tako kot je, ne bo uspeha.

Zaslužek so servisi in prodaja delov, da pa imaš potem še nekoga malo po vrhu, ki ti pobira smetano, je verjetno malo problem. Na koncu ni nihče zadovoljen.

lp

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 16 minutami, franc pravi:

Dokler je organizirano tako kot je, ne bo uspeha.

Zaslužek so servisi in prodaja delov, da pa imaš potem še nekoga malo po vrhu, ki ti pobira smetano, je verjetno malo problem. Na koncu ni nihče zadovoljen.

lp

Žal delim podobno mnenje. Problem se začne pri organizaciji (že tu se upočasni ker imaš 2 diviziji), oholosti lastnika, počasnosti reševanja problema, slabi kontroli. Četudi se bo domači diler trudil preko svojih meja, teh problemov ne more rešiti.

• Všeč mi je 1
Objavljeno

Kar se tiče reklamacij, so postale le te danes mantra kupcev, praktično pri vseh prevoznih sredstvih pa še kje.....ko si človek podrobno prebere droben tisk garancijskih pogojev dobiš oslovska ušesa, kup enih omejitev, na račun lastnika.....cene surovin , delovne sile in energija.... se dvigajo, nekdo mora tudi vojne plačat, lastnki pa želijo vse večji dobiček, nekdo mora potegnit ta kratko 🤔....pre-hiter razvoj, nedovolj stestirano, šparanje na vsem,.... in imamo kar imamo, praktično pri vseh.

• Všeč mi je 8
Objavljeno
pred 11 urami, DAMI34 pravi:

na koncu najbolj žalostno: slabo kaže da bom letos prišel do 390advR :(

Ja bemti, boš pa Kitajca al pa Indijca kupil.

• Haha 1
Objavljeno
pred 13 urami, MiNa pravi:

Ja bemti, boš pa Kitajca al pa Indijca kupil.

sej Indijca sm hotu, z Avstrijskimi nalepkami :P

• Haha 1
Objavljeno

... a me lahko nekdo dopolni katere KTM serviserje sploh imamo v SLO. 

Iz glave bi rekel:

Motoekskluziv Simon Nerat s.p. - Maribor

Moto servis Mihael Jamnik s.p. - Ljubljana oz. Škofljica

Axle d.o.o. - Koper

Še kdo? Še kakšen garažni mojster ki obvlada? V okolici Celja mogoče kašen skriti talent?

Objavljeno

Axle ni nikoli imel servisa za KTM, edino, če se je sedaj kaj spremenilo. 

Lp, Samo

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 15 minutami, SiM pravi:

Iz glave bi rekel:

Axle d.o.o. - Koper

Še kdo? Še kakšen garažni mojster ki obvlada? V okolici Celja mogoče kašen skriti talent?

Axle ni nikol nič imel, kar se servisa tiče. Tudi prodaje nima več. Trenutno je bil samo Seles pooblaščen. Jaz mojega vozim k Moto Tomiju. Ampak je v okolici Wajdušne. Verjetno še kdo zna, torej Motoxgeneration iz Vica, ki ima Husqvarno. KTM sem videl še pri par drugih serviserjih, ma običajno je to menjava olja in filtrov.

Objavljeno

Lani sem se pogovarjal z modelom nekje iz Krasa - mi je govoril, da svojega SuperDuka1290 vozi na servis v Italijo - Pradamano (Udine)

https://maps.app.goo.gl/XbEBMkX7qNfQUXwt6

Navdušeno mi je razlagal, da je s storitvami zelo zadovoljen, da so cca 30% ugodnejši in bolj strokovni kot pri nas, ker je pri njih pač mnogo več motorjev in imajo več prakse...

PS: Informacije so nepreverjene -  če je on meni lagal jaz lažem naprej.

• Všeč mi je 1
Objavljeno (popravljeno)
8 hours ago, SiM said:

Iz glave bi rekel:

Axle d.o.o. - Koper

Simon iz MB že nekaj let več nima KTM servisa. Motorjet na Ptujski je OK (ni pa uradni).

Za štajerski/vzhodni konec je alternativa Zagreb - Viktor.

Popravljeno . Popravil Tex
Objavljeno

Viktor je ok?

Na hr forumu ni ravno popularen,je pa res da ima hr mislim da 7 pooblaščenih servisov..

Objavljeno
pred 5 urami, Tex pravi:

Simon iz MB že nekaj let več nima KTM servisa. Motorjet na Ptujski je OK (ni pa uradni).

Za štajerski/vzhodni konec je alternativa Zagreb - Viktor.

Simon je dober mehanik, ga je pa težko dobit, na telefon in potem termin...Jamnik enako, le malo lažje ga je dobit na telefon, termin pa podobno težko...

Objavljeno

Imel GS na servisu v Avtovalu, sem videl tam delati mladega fanta, ki je bil prej pri Selesu. Sestavljal je nove motorje.

Kar se servisov ori Selesu tiče, so mi bili čisto v redu. Sedem let sem servisiral pri njih. 

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Baje so stranke zlo zadovoljne s servisom tule:

490170733_122196861320104040_5270932628507486563_n.jpg.9ae126491a7f1aa662620e6a4a37f062.jpg

nisem pa zihr al je "pooblaščena" :P

• Hvala 1
  • Haha 3
Objavljeno
pred 2 urami, motolover pravi:

Ti nič ne pomaga, če hočeš uveljavljati garancijo.

To je res, ampak nimamo vsi motorje v garanciji.

Objavljeno
14 minutes ago, Frenk 67 said:

To je res, ampak nimamo vsi motorje v garanciji.

Nimam nobenega v garanciji, ampak vseeno je pomembno imeti uraden servis. Že zaradi dobave delov, če drugega ne. Menjava olja in svečk v bistvu ni nek servis, to lahko narediš tudi sam.

Objavljeno
Ob 10. 4. 2025 ob 16:57, Tex pravi:

.... Motorjet na Ptujski je OK ......

Yeah, right, pol se pa skoraj ubiješ, ker ležaja ne znajo prav zamenjati 🤨

• Zmeden 1

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!