Loba Objavljeno Julij 6, 2023 Opozori Objavljeno Julij 6, 2023 3 hours ago, UrošG said: Kakšen track pa je tole? Pri mojem vnosu gpx trase mi nariše samo eno črto. Tiste tam kjer piše "e challenging alternative3" ni prikazane. Je treba mogoče kakšen poseben prikazovalnik gpx trackov uporabit? Jz sem dal v google maps, da si vnaprej malo pogledam traso. Tam tega ni: Gpx-e uvozim v Garmin Tread App, ki uporablja topografske mape. Garmin Tread app se avtomatsko sinhronizira z mojim Garminom XT2, sledi pretvorim v Potovanje in si tako shranim vse Tet-e in ostale načrtovane poti. Dela pa ta novi Garmin XT2 na offroad stezah brez napak - u nulo. motom, UrošG, IF7 in 1 other 4
UrošG Objavljeno Julij 13, 2023 Opozori Objavljeno Julij 13, 2023 Ob 6. 7. 2023 ob 13:08, Loba pravi: Gpx-e uvozim v Garmin Tread App, ki uporablja topografske mape. Garmin Tread app se avtomatsko sinhronizira z mojim Garminom XT2, sledi pretvorim v Potovanje in si tako shranim vse Tet-e in ostale načrtovane poti. Dela pa ta novi Garmin XT2 na offroad stezah brez napak - u nulo. Garmin Tread app sem naložil na telefon, pa zgleda ne ponudi opcije nalaganj gpx.ov če nimaš povezane naprave. Torej, še vedno nisem zihr, od kje tista dodatna črta.
Loba Objavljeno Julij 13, 2023 Opozori Objavljeno Julij 13, 2023 2 hours ago, UrošG said: Garmin Tread app sem naložil na telefon, pa zgleda ne ponudi opcije nalaganj gpx.ov če nimaš povezane naprave. Torej, še vedno nisem zihr, od kje tista dodatna črta. Garmin Tread je kompatibilen z novo Garmin napravo model XT2. Čisto enostavno sem dol potegnil ruto iz TET strani, jo uvozil v Garmin Tread in pretvoril v potovanja. Razdelilo mi jih je po sekcijah, jaz sem jih poimenoval in jih shranil v Garmin XT2 pod svojo zbirko, ki sem jo imenoval TET BIH. Prevozil sem celotni TET točno po gpx ruti v celoti vključno z "more Chalenging" deli in dejansko so ti deli bolj zahtevni od ostalega. Res dodelana BIH ruta in hvala ustvarjalcu te rute. Če sem slučajno zašel iz TET offroad rute me je navigacija takoj napotila na TET ruto. Dela resnično brez problema v nulo ta kombinacija. Treba samo pravilno pretvoriti sledi v potovanja v Garminu. Je pa Garmin XT2 delan čisto po vojaško, moj stari XT je preživel hardcore enduro padce in ni utrpel nobene škode. Te starodobne naprave so še vedno zakon za Enduro navigacijo. Ni problema največje sonce, vročina, mraz, navigiranje z rokavico, res po vojaško narejena naprava za vse razmere. Tako da zgleda kljub temu, da so na trgu cenejše tablice, telefoni z boljšim softwerom je ta konvencinalna naprava sploh za offroad res še vedno zakon. Evo, sem ti naredil screeenshote iz Garmin Treada BIH TET-a, točno tako mi jih kaže na XT2; Quest, UrošG, MiNa in 3 others 5 1
UrošG Objavljeno Julij 13, 2023 Opozori Objavljeno Julij 13, 2023 pred eno uro, Loba pravi: Garmin Tread je kompatibilen z novo Garmin napravo model XT2. Čisto enostavno sem dol potegnil ruto iz TET strani, jo uvozil v Garmin Tread in pretvoril v potovanja. Razdelilo mi jih je po sekcijah, jaz sem jih poimenoval in jih shranil v Garmin XT2 pod svojo zbirko, ki sem jo imenoval TET BIH. Prevozil sem celotni TET točno po gpx ruti v celoti vključno z "more Chalenging" deli in dejansko so ti deli bolj zahtevni od ostalega. Res dodelana BIH ruta in hvala ustvarjalcu te rute. Če sem slučajno zašel iz TET offroad rute me je navigacija takoj napotila na TET ruto. Dela resnično brez problema v nulo ta kombinacija. Treba samo pravilno pretvoriti sledi v potovanja v Garminu. Je pa Garmin XT2 delan čisto po vojaško, moj stari XT je preživel hardcore enduro padce in ni utrpel nobene škode. Te starodobne naprave so še vedno zakon za Enduro navigacijo. Ni problema največje sonce, vročina, mraz, navigiranje z rokavico, res po vojaško narejena naprava za vse razmere. Tako da zgleda kljub temu, da so na trgu cenejše tablice, telefoni z boljšim softwerom je ta konvencinalna naprava sploh za offroad res še vedno zakon. Evo, sem ti naredil screeenshote iz Garmin Treada BIH TET-a, točno tako mi jih kaže na XT2; Pismo, tole me čist bega. Mi je zdej uspel naložit .gpx v aplikacijo na telefonu. Ampak mi še vedno ne kaže teh zahtevnih odsekov. Nimam pa dodane nobene naprave, ker je nimam. Ali imaš ti kaksen drug .gpx? Sem naredil zajem zaslona.
Loba Objavljeno Julij 13, 2023 Opozori Objavljeno Julij 13, 2023 (popravljeno) 24 minutes ago, UrošG said: Pismo, tole me čist bega. Mi je zdej uspel naložit .gpx v aplikacijo na telefonu. Ampak mi še vedno ne kaže teh zahtevnih odsekov. Nimam pa dodane nobene naprave, ker je nimam. Ali imaš ti kaksen drug .gpx? Sem naredil zajem zaslona. Evo, imaš pripet fajl, sekcija 6; TET_BiH-06_20230417.gpx Popravljeno Julij 13, 2023. Popravil Loba MiNa in UrošG 1 1
UrošG Objavljeno Julij 13, 2023 Opozori Objavljeno Julij 13, 2023 Hvala. Ampak ne potrebujem pozameznega odseka. Rad bi vedel, zakaj mi pri vnosu bih gpx-a, ki ga potegnem z uradne spletne strani, ne vrne enakega rezultata, kot tebi. To mi ni jasno. Pa ravno zato sem uporabil to Tread aplikacijo. Ker, ko naprimer vnesem slovenskega, mi pokaže vse točke in tudi dve možni varianti.
Joker Objavljeno Julij 13, 2023 Opozori Objavljeno Julij 13, 2023 Sem že mislil, da imam enak problem. Potem pa sem ugotovil, da imam star track. Aktualni je povsem enak, kot na screenshotih od @Loba. UrošG in GregorM 1 1
UrošG Objavljeno Julij 14, 2023 Opozori Objavljeno Julij 14, 2023 Moj boh. 😱 To je bla težava. Imel sem star trek. Joker, hvala.
nejc74 Objavljeno Julij 14, 2023 Opozori Objavljeno Julij 14, 2023 na TET strani opozarjajo da uporabljajte BREZ IZJEME samo "up to date" track-e. Informacijska zasnova TET-a je taka, da iz njihovega app, ki je povezan s serverjem klikneš track in ga preneseš v navigacijo. Razlog je, ker ažurno spreminjajo tracke glede na pritožbe lokalcev in ukrepe oblasti. Lansko poletje so spreminjali poti glede na požarno ogroženost pokrajin. Francija, Italija in Španija zapirajo cele pokrajine, če se voziš po njih v času zapore seveda fašeš kazen. Zdaj za Balkan mogoče to ni tok važno, ampak po Evropi se cela območja zapirajo ravno zaradi neodgovornih uporabnikov. Imejte TET app na telefonu, klik, klik pa prereneš vsak večer traso za naslednji dan. UrošG, Joker, MiNa in 1 other 3 1
Popularna objava Satao Objavljeno Julij 29, 2023 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 29, 2023 TET Makedonija....potem pa še skok na hard sekcije TET Serbia in TET BiH...aja pa mal TET Kosovo...2800 km... IMG_4199.mp4 IMG_4315.MOV hribuc, HyperJack, RobiRoberto in 18 others 17 4
pik1 Objavljeno Julij 29, 2023 Opozori Objavljeno Julij 29, 2023 pred 1 uro, Satao pravi: TET Makedonija....potem pa še skok na hard sekcije TET Serbia in TET BiH...aja pa mal TET Kosovo...2800 km... IMG_4199.mp4 IMG_4315.MOV . ... lepe slikce ... čeprav ... zmaga pa tista z ovčkam ps. ... aja, pa če bi se dal počas stopit že mogoče u vrsto za nakup tegale mopedka, bi se jest kar javil motom in Satao 1 1
Popularna objava motom Objavljeno Avgust 16, 2023 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 16, 2023 Minil prvi dan TET CRO. V celem dnevu sva srečala 7 motoristov. Super je, ker se ne samo pozdravimo, ampak tudi kakšno rečemo... kot včasih pred 30 leti, ko smo se vsi poznali. Zmagal je čeh v kratkih hlačah in majici na GS adventure pik1, RobiRoberto, IF7 in 11 others 13 1
Popularna objava motom Objavljeno Avgust 18, 2023 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 18, 2023 Včeraj sva srečno dokončala TET CRO, drugi del je bil vsaj za naju tehnično zelo zahteven, najbolj t.i. From Hell to Heaven. Slike samo iz nebes, bo pa video iz pekla, če bo kdo zainteresiran. ktm4life, IF7, RobiRoberto in 9 others 11 1
Popularna objava motom Objavljeno Avgust 18, 2023 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 18, 2023 Prvi dan TET BIH, čista poezija. Najprej na Šatorsko jezero, nato pa skok izven TET do Livniških divjih konjev. Štirikolesniki delajo štalo in kmalu bo 20m2km območje zaprto za prost dostop. Mavti, Joker, Akito in 13 others 14 2
Popularna objava motom Objavljeno Avgust 20, 2023 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 20, 2023 (popravljeno) Zjutraj start iz Rame do Blidinje jezero in naprej na goro Pločno, 2228m. Pri sestopu sem slučajno prepoznal največjo piramido na svetu. Nadaljevala sva do Mostarja kjer so kurili na 38C. K sreči sva se hitro dvignila nad Mostar in je padla na osvežujočih 28C. Na koncu pristaneva v Nevesinjah v luksuznem apartmaju za 25€. Popravljeno Avgust 20, 2023. Popravil motom HyperJack, Joker, ktm4life in 15 others 17 1
Popularna objava motom Objavljeno Avgust 21, 2023 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 21, 2023 Danes sva vozila po cesti na zemljevidu označeni z rumeno, dejansko pa makadam. Začelo se je na "evropskem tibetu", nato čez Kalinovik do pod Zelengore, kjer sta Orlovačko in Jugovo jezero. Ne moreš da verjameš, ampak na koncu sva se pa kopala v akumulacijskem jezu, Klinje jezero. Satao, DAN, IF7 in 17 others 16 3 1
Satao Objavljeno Avgust 22, 2023 Opozori Objavljeno Avgust 22, 2023 On 8/18/2023 at 6:51 PM, motom said: Včeraj sva srečno dokončala TET CRO, drugi del je bil vsaj za naju tehnično zelo zahteven, najbolj t.i. From Hell to Heaven. Slike samo iz nebes, bo pa video iz pekla, če bo kdo zainteresiran. kje je ta del…Od pekla do raja..😃???…Imas v mislih Gracac-Knin?
motom Objavljeno Avgust 22, 2023 Opozori Objavljeno Avgust 22, 2023 @satao , ja je na tem odseku. Pekel se začne takoj po železniškem prehodu, maš vse, huda strmina, serpentine, štenge, šoder... pa kar dolg odsek, da ne oddahneš. UrošG 1
Popularna objava motom Objavljeno Avgust 22, 2023 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 22, 2023 (popravljeno) TET vodi na Durmitor med obema mejama, zato sva se po drugi mejni kontroli vrnila nazaj. Danes sva srečala le 2 avstrijca s CRF300. Sem jih vprašal kje vozita doma in seveda jasen odgovor...nikjer, jih imava le za TET. Jutri obrneva nazaj proti domu in za letos je TETa dovolj. Popravljeno Avgust 22, 2023. Popravil motom RobiRoberto, Quest, MiNa in 13 others 15 1
Popularna objava motom Objavljeno Avgust 23, 2023 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 23, 2023 Spodobi se, da sta za najin konec TETa na sliki tudi obe Africi. Mučenje sta prenesli brez ene same težavice. Treba je tudi povedat, da sva spustila odsek čez smučišče Kupres, spust do Ramskega jezera in eno bližnjico čez Rajkoviče. Srečo sva imela, da ni bilo dežja. Zakompliciralo bi se že pri gozdnih cestah, kjer delajo gozdarji, kaj šele pri kamnitih in travnatih poteh. Treba je priznat, da Africa ni najbolj primeren motor za TET. Na vsej poti sva srečala bolj malo tetovcev, cca 15 in vsi so imeli lahke terence. Čeh z GSA je odpeljal le lažji gozdni del hrvaške. Med izjeme pa lahko štejem Roka s KTM890, ki je bil razred zase. DAMI34, RobiRoberto, UrošG in 15 others 17 1
Popularna objava motom Objavljeno Avgust 29, 2023 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 29, 2023 Kot zanimivost...na TET CRO sva srečala Irko, živečo v Španiji RobiRoberto, MiNa, pik1 in 7 others 8 2
motom Objavljeno Avgust 29, 2023 Opozori Objavljeno Avgust 29, 2023 Za naju najtežji del na hrvaškem... https://youtu.be/UIvPni3J7jk?si=9iLO3pI-7pSYMqz7 raza, RobiRoberto, UrošG in 6 others 4 4 1
UrošG Objavljeno Avgust 30, 2023 Opozori Objavljeno Avgust 30, 2023 pred 13 urami, motom pravi: Za naju najtežji del na hrvaškem... https://youtu.be/UIvPni3J7jk?si=9iLO3pI-7pSYMqz7 Hvala za deljenje. Ravno ta del sem lani zgrešil, ker sem mal pred tem zavil s poti tet in sem krenil bolj proti Bih. Sem šel po brezpotjih. Pa mi je zdej mal žal. Tako da bom vrjetno čez 14 dni, ko grem na tet bih in mne v transfer vključil še ta del. motom 1
Satao Objavljeno Avgust 30, 2023 Opozori Objavljeno Avgust 30, 2023 16 hours ago, motom said: Za naju najtežji del na hrvaškem... https://youtu.be/UIvPni3J7jk?si=9iLO3pI-7pSYMqz7 WTF…ko sem jst odpelov tu dionicu…ni blo tak razrito….to je sedaj pa too much za moje skillse….🥶 DAMI34, motom in GregorM 3
motom Objavljeno Avgust 30, 2023 Opozori Objavljeno Avgust 30, 2023 pred 2 urami, UrošG pravi: Hvala za deljenje. Ravno ta del sem lani zgrešil, ker sem mal pred tem zavil s poti tet in sem krenil bolj proti Bih. Sem šel po brezpotjih. Pa mi je zdej mal žal. Tako da bom vrjetno čez 14 dni, ko grem na tet bih in mne v transfer vključil še ta del. Ko prideš nazaj dol je do Knina ob železnici vsaj 20km šodrastega makadama, ki ga svetujem izpustiti. Saj ne, da ga je pretežko odpeljat, ampak je full dolgočasen in ga ni in ni konca. Spust iz planine je strm in gre po zelo dolgih, gladkih kamnitih ploščah, ki visijo navzven. Če so mokre ne priporočam spusta. DAMI34, UrošG in pik1 2 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se