DAMI34 Objavljeno Junij 15, 2023 Opozori Objavljeno Junij 15, 2023 ker zna biti tema zanimiva se je premaknilo poste sem:
Popularna objava mladench Objavljeno Junij 20, 2023 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 20, 2023 TET Montenegro je res nekaj posebnega. Prečudovita narava z norimi razgledi. Štartala sva od juga na meji z ALB, cilj pa daljni Kupres v BiH kjer sva lani končala. Optimistično MNE tet je za*eban. Veliko skal, kamenja, globokega šodra in blata. Res pa, da nama tudi vreme ni bilo najbolj naklonjeno s popoldanskimi plohami. Pregrizla sva vse a sva se parkrat znašla izven cone udobja. Neroden padec in globoka zareza v nogi z robom tablice, počena ekspanzijska posoda, dve salti v levo in desno 😄 itd.. Ko ti gre skoraj vse narobe odzgoraj pa še nekdo "ščije" po tebi. Dobra volja te potegne dalje in ko si rečeš, da naju na vrhu čakajo device, tudi 2,5h za 800m ni veliko Lani sem Hrvaški TET prevozil z Mitas MC24 in na štartu letošnjega teta je bila e07+ neverjetno razodetje 😄 no po končani prvi sekciji (oziroma tretja sekcija teta, ki je po mnenju večine najtežja v mne) mi je dalo mislit, kako hudičevo pomembna izbira gum glede na to kam se odpravljaš. e07+ je prešvoh za MNE. Vsaj za nas amaterje s kilažo sem definitivno preteral 😬 trdi kufri pa nikoli več! @dog66 pa v sodelovanju z Michael Bay pripravlja akcijski film FrenkH, HyperJack, UrošG in 22 others 17 5 3
Popularna objava mladench Objavljeno Junij 21, 2023 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 21, 2023 Joker, RobiRoberto, 3nity in 11 others 5 8 1
UrošG Objavljeno Junij 21, 2023 Opozori Objavljeno Junij 21, 2023 Ob 20. 6. 2023 ob 8:19, mladench pravi: TET Montenegro je res nekaj posebnega. Prečudovita narava z norimi razgledi. Štartala sva od juga na meji z ALB, cilj pa daljni Kupres v BiH kjer sva lani končala. Optimistično MNE tet je za*eban. Veliko skal, kamenja, globokega šodra in blata. Res pa, da nama tudi vreme ni bilo najbolj naklonjeno s popoldanskimi plohami. Pregrizla sva vse a sva se parkrat znašla izven cone udobja. Neroden padec in globoka zareza v nogi z robom tablice, počena ekspanzijska posoda, dve salti v levo in desno 😄 itd.. Ko ti gre skoraj vse narobe odzgoraj pa še nekdo "ščije" po tebi. Dobra volja te potegne dalje in ko si rečeš, da naju na vrhu čakajo device, tudi 2,5h za 800m ni veliko Lani sem Hrvaški TET prevozil z Mitas MC24 in na štartu letošnjega teta je bila e07+ neverjetno razodetje 😄 no po končani prvi sekciji (oziroma tretja sekcija teta, ki je po mnenju večine najtežja v mne) mi je dalo mislit, kako hudičevo pomembna izbira gum glede na to kam se odpravljaš. e07+ je prešvoh za MNE. Vsaj za nas amaterje s kilažo sem definitivno preteral 😬 trdi kufri pa nikoli več! @dog66 pa v sodelovanju z Michael Bay pripravlja akcijski film Hvala za ta zapis. Še posebno za del o gumah. Ker imam na omari pripravljeno ravno mitas E7+ s cca. 40% profila za septemberski tet po bih in mne. Očitno bo mogla počakat na italijanskega, za mne bom pa mogu novo kupit. Mogoče kar mitas E9? Hvala tudi za fotke. So se mi kar sline pocedile. 🤪 Kugelschreiber in mladench 2
DAMI34 Objavljeno Junij 21, 2023 Opozori Objavljeno Junij 21, 2023 Ob 21. 6. 2023 ob 13:22, UrošG pravi: Hvala za ta zapis. Še posebno za del o gumah. Ker imam na omari pripravljeno ravno mitas E7+ s cca. 40% profila za septemberski tet po bih in mne. Očitno bo mogla počakat na italijanskega, za mne bom pa mogu novo kupit. Mogoče kar mitas E9? Hvala tudi za fotke. So se mi kar sline pocedile. 🤪 precej je odvisno tudi od situacije, kar se gum tiče. @Lobaje odfukal MNE in Albanijo na E07+. Ne vem če glih v kompletu vse. Precej pa ja. Pa še mojih mal s teta..SLO Vipavska dolina in kras: BIH MNE CRO stari del teta mladench, Luka66, RobiRoberto in 6 others 8 1
DAMI34 Objavljeno Junij 21, 2023 Opozori Objavljeno Junij 21, 2023 je pa res kar pravi @mladenchčudeža od E07+ ne pričakovat, je qurtz vredna v blatu (al pa beri rabi hudo dobrega šoferja) dakarca je groza na mokrem in spolzkem in trpežna po ostrem kamenju. ampak...ko jo kuriš po prekurjeni jadranki na asfaltu je pa big smajl pač moraš vedet kaj rabiš. Na ledu je cvekarca najboljša...majkemi...ma z njo ne bi prav rad nažigal jadranke Absolutno pa pohvale obema (mladcema) za voljo, energijo in požrtvovalnost pri prehodu težav in problemov na poti. Na nas pa je, da se zavedamo omejitev,motorja, gum in lastne starosti ter volje, ki jo imamo, po premagovanju problemov na poti. Lahko ko kura zarijem v pol metra blata in tri dni odkopavam motor. (al pa ga utopim..preverjeno na lastni koži).al pa vem da bom zaril in že pokličem nekoga s trakotorjem ,al pa ko nastopi problem, no tik preden nastopi izberem obvoz. Ni fensi ni zanimivo, je pa zihr in sem živ. ps. in ne nisem expert za TET, neki malega sem prevozil (veliko odsekov na balkan področju pa, vsaj talepših)), vem kje so moje omejitve, vem kako je če si sam in po dveh do treh padcih ter pobiranjih izberem "safe mode" Z veseljem pa pogledam podvige ostalih, tudi skoraj nemogoče..ki si jih osebno ne bi dovolil. MiNa in mladench 2
Satao Objavljeno Junij 21, 2023 Opozori Objavljeno Junij 21, 2023 @Loba....hehehe, pa sem res enga norca v retrovizorju opazu.....👌 DAMI34, Joker, mladench in 6 others 9
Popularna objava Satao Objavljeno Junij 21, 2023 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 21, 2023 TET Albanija… https://youtu.be/wMoXbyGesEg IMG_3540.mov IMG_3478.mov Joker, RobiRoberto, pik1 in 10 others 11 2
Popularna objava mladench Objavljeno Junij 22, 2023 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 22, 2023 (popravljeno) 18 hours ago, UrošG said: Hvala za ta zapis. Še posebno za del o gumah. Ker imam na omari pripravljeno ravno mitas E7+ s cca. 40% profila za septemberski tet po bih in mne. Očitno bo mogla počakat na italijanskega, za mne bom pa mogu novo kupit. Mogoče kar mitas E9? Hvala tudi za fotke. So se mi kar sline pocedile. 🤪 E09, Anekee Wild, Motoz... Jaz sem zadnji trenutek nataknil novo zadnjo. Pa še dobro da sem. @Loba je vrhunski pilot in ja, je odvozil z e07+ samo letos je ta hard part zelo načet. Voda in sneg sta naredila svoje. Nasplošno so tudi ostali deli dobro razmočeni, blatni in uničeni. V črni gori je veliko turizma s štirikolesniki, buggy avtomobilčki in čehi z velikimi jeepi, ki še dodatno frderbajo traso. Če imaš FB, prebrskaj stran "Trans Euro Trail (TET)" in v iskalnik vpiši Montenegro. Še sposojena fotka... Popravljeno Junij 22, 2023. Popravil mladench UrošG, MiNa, GregorM in 9 others 8 3 1
UrošG Objavljeno Junij 22, 2023 Opozori Objavljeno Junij 22, 2023 Teli zajemi zaslona so pa res zlo zgovorni. Sem pa gledal na google maps 3D teren, in se mi zdi da so vzponi proti BIH zahtevnejši - daljši in bolj strmi. Je mogoče v smeri proti Albaniji kaj bolj ugodno?
mladench Objavljeno Junij 22, 2023 Opozori Objavljeno Junij 22, 2023 Mi2 sva šla od juga proti severu. In celo pot sva se spraševala, kako bi bilo obratno. Če ti razdelim na tri sekcije od severa proti jugu, sva oba mnenja da je tretja sekcija še najtežja. Tuzi -Uvač... asfaltirani del ok, potem pa se pri Selištu, po skalah naglo dvigne (parts hill od sendvičev, bidonov, oblačil, sprejev za ketne... ma vsega kar na motorju ni pršraufan.).. od Korit se dvigneš na "Velika Ćafa" (cca. 1900nm, nori razgledi). Kljub mojemu nerodnemu padcu, se da. Štart spusta iz Velike Čafe je pa zaj*. Globok šodr k te po strmini odnaša po svoje potem pa nič posebnega do Rikovačkega jezera. Dvig iz Rikovačkega jezera na Katun Ljakovica je pa zahteven, ker je nastalo veliko globokih kanalov in midva sva imela še tako "srečo" z vremenom, da je po potokih dol teklo in si mimgrede zdrsnil not. Pri Srpski rupi imaš potem prečkanje reke (se en del voziš po reki) in blatni vzpon. Tam z bagri nekaj prekopavajo pa malo zoprno. Do Uvača naprej, nič posebnega. V drugi sekciji je ta rocky part, v prvi pa ena ali dve blatni sekciji čez gozd. Dobre gume, čokoladke, voda ter pozitivaaaaa pa gassssa Loba, MiNa, DAMI34 in 4 others 6 1
FrenkH Objavljeno Junij 22, 2023 Opozori Objavljeno Junij 22, 2023 Ob 21. 6. 2023 ob 13:22, UrošG pravi: Hvala za ta zapis. Še posebno za del o gumah. Ker imam na omari pripravljeno ravno mitas E7+ s cca. 40% profila za septemberski tet po bih in mne. Očitno bo mogla počakat na italijanskega, za mne bom pa mogu novo kupit. Mogoče kar mitas E9? Hvala tudi za fotke. So se mi kar sline pocedile. 🤪 E09 ne bo ok za MNE skalovje, na sliki spodaj obrabljenost kolegove nove gume po 700km TET-a (BiH in po začetku MNE)... MNE ma dokaj ostro skalovje, sicer nisem geolog ampak se zdi ko nek skrilovec po določenih predelih... DAMI34, Loba, UrošG in 2 others 2 3
UrošG Objavljeno Junij 22, 2023 Opozori Objavljeno Junij 22, 2023 pred 13 minutami, FrenkH pravi: E09 ne bo ok za MNE skalovje, na sliki spodaj obrabljenost kolegove nove gume po 700km TET-a (BiH in po začetku MNE)... MNE ma dokaj ostro skalovje, sicer nisem geolog ampak se zdi ko nek skrilovec po določenih predelih... Ok. Hvala za namig. Potem se bom odlocil med anakee wild in motoz rallz. Zlo verjetno za motoz.
Popularna objava FrenkH Objavljeno Junij 22, 2023 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 22, 2023 (popravljeno) Povzetek zadnje TET ture po Bolgariji, Makedoniji in Srbiji (9.6. do 19.6.): Do negotina oba motorja na prikolici, od tam štart v Bolgarijo na TET od Bregovega do Dospata (cca 700km, uporabljal sem starejši GPX s tremi sekcijami), nato ob meji z Grčijo v Makedonijo do Strumice in od tam po vzhodnem delu TET-a do Kumanovega (cca 600km). V Srbiji sva se na TET traso priključila pri Leskovcu in nato po vzhodnem delu nazaj do Negotina... Glede na vreme tiste dni naju je razen prvega in zadnjega dneva pralo sistematično vse ostale dni s kratkimi krajevnimi presledki, temperature večinoma med 10 in 20 stopinj... Skupni imenovalec potovanja je bilo torej blato, zmeren mraz, poplave in dežna obleka... Bolgarija je imela najbolj neugodne pogoje v blatu zaradi splošne neurejenosti gozdnih cest in podrtih dreves ki so oteževala prehod na določenih delih terena, po večini trase je bil že asvalt dovolj avanturističen, težko verjeti da je država del EU... BG water crossing.mp4 V makedoniji sva predvsem dobro in poceni jedla, prijazni ljudje, njihovo blato - mešanica mijuke, gline in pa goste zemlje je bilo lažje obvladljivo, večinoma tudi lepe asvaltne ceste za dinamično kruzanje... Srbski del TET-a je zaznamovalo blato podobne sestave kot v MAK, čez večino gozdnih poti so zaradi obilja dežja tekli potočki, luže pa ko na vojaškem vadbišču Poček.... Zaradi deževja se nama je dvakrat zgodil obvoz ker je voda na TET trasi odnesla pot... Motorje, prtljago, škornje in dežnjake sva čistila s štrajfiksom v obcestnih pralnicah tudi po dvakrat na dan, v nasprotnem primeru bi nama verjetno v večini prenočišč odrekli gostoljubje ko bi naju zagledali... Skupno sva prevozila 2100km, na celotni TET trasi (razen na asvaltu) pričakovano nisva srečala niti enega somišljenika, nemalokrat se je pojavil obup ob vsem blatu, zagozdenih motorjih, neprevoznem terenu, vseeno se upoštevalo načelo da predaje ni, so le začasne prepreke Skladno z vremenom sva prenočišča izbirala glede na sušilne kapacitete (pralnica, grelec itd), večinoma časa je z nekaj iznajdljivosti zadostoval fen v kopalnici hotela oz apartmaja, sistem Riemann-ove sušilnice (po vzoru iz posnetka "lost in Albania) 20230613_075433.mp4 Lokalna kulinarika na koncu dneva je vedno odtehtala premočene škornje, rokavice in ostalo opremo, pri postankih so se nama nemalokrat pridružili vaški kužovci (značilni za vse tri države), glede na izobilje hrane sva jim vedno imela kaj ponuditi FYI - "najslabši" roštilj sva presenetljivo dobila v Leskovcu, povsod drugod po srbiji prva liga, Bolgarija srednja žalost od hrane, makedonija večinoma brez kajmaka a je njegovo pomanjkanje odtehtala sočna zelenjava Popravljeno Junij 22, 2023. Popravil FrenkH RobiRoberto, UrošG, Quest in 11 others 13 1
FrenkH Objavljeno Junij 22, 2023 Opozori Objavljeno Junij 22, 2023 pred 3 urami, UrošG pravi: Ok. Hvala za namig. Potem se bom odlocil med anakee wild in motoz rallz. Zlo verjetno za motoz. Za primerjavo - motoz Rallz na sliki spodaj posneta istočasno kot prejšnja E09 na skupni vožnji ter "istem motorju", s tem da sem predtem prevozil z njo še celoten SLO in CRO TET in pa nemalo asvalta ter lokalnih gozdnih poti... gas se je seveda ožemalo kot se za pomarančo spodobi... Joker, aders, mladench in 6 others 8 1
Popularna objava Loba Objavljeno Junij 30, 2023 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 30, 2023 (popravljeno) Tet Bosna. V višjih predelih ponekod še vedno blatno, ampak vse prevozno, tudi vse More Challenging opcije prevozne, ampak vedno bolj razrite. Vozil sem solo na Conti TKC na cca 40 procentov od nove s tlakom 1,5 do 1,6 na zelo blatnih delih spustil na 1,2 pa spet nazaj na 1,5 zaradi strahu pred poskodbami in predrtja. Tokrat prvic na Tetu brez kemping opreme in sw mi je zdelo da furam 100 kilski moped 😜 Popravljeno Junij 30, 2023. Popravil Loba RobiRoberto, IF7, HyperJack in 15 others 13 3 2
Popularna objava Snečer Objavljeno Julij 1, 2023 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 1, 2023 Vitorog ja, tam je res lepo. Zivnorc, aders, Quest in 10 others 12 1
Satao Objavljeno Julij 3, 2023 Opozori Objavljeno Julij 3, 2023 @Loba zajebu linijo….😆😉😆…hecam te… Quest in Loba 2
Loba Objavljeno Julij 3, 2023 Opozori Objavljeno Julij 3, 2023 3 hours ago, Satao said: @Loba zajebu linijo….😆😉😆…hecam te… tu je bilo kar razrito in strmo, čeprav se na fotki ne vidi, dalje pa veliki kamni in. nekaj skal, ampak tam se nisem ustavljal za fotkanje... Quest, Satao, MiNa in 1 other 4
Satao Objavljeno Julij 3, 2023 Opozori Objavljeno Julij 3, 2023 (popravljeno) @Loba v hrib bi blo bolj zanimivo….sam boga prva felga…..🤷🏼♂️si sel na Plocno-Blidinje??? Si odvozil cel TET??? Popravljeno Julij 3, 2023. Popravil Satao
Loba Objavljeno Julij 3, 2023 Opozori Objavljeno Julij 3, 2023 Ja, cel TET sem prevozil na Blidinje tudi. navigiral sem preko Garmin Tread na Garmin XT2 ki dela u nulo za Off road navigacijo. Nad Jahorino je bilo še vedno razmočeno in blatno, na More Chalenging odsekih nisem srečal nobenega Tetovca, pri Ramskem v dolini pa jih je bilo polno. FrenkH, MiNa, Satao in 2 others 5
Loba Objavljeno Julij 3, 2023 Opozori Objavljeno Julij 3, 2023 (popravljeno) pa se utrinek iz Vitoroga na 1907 metrov, je kar pihalo IMG_3444.mov Popravljeno Julij 3, 2023. Popravil Loba Satao, mladench, Quest in 2 others 4 1
DAMI34 Objavljeno Julij 4, 2023 Opozori Objavljeno Julij 4, 2023 na tubo plis. Ne morem 124 kodekov ajpla naložit na pc, aj hejt pou odgriznjene jabuke ps. za primorca..je kr pihalo, pomeni: lih da dhne :D RobiRoberto, BRANE, Loba in 1 other 1 1 2
Snečer Objavljeno Julij 4, 2023 Opozori Objavljeno Julij 4, 2023 pred 8 urami, DAMI34 pravi: na tubo plis. Ne morem 124 kodekov ajpla naložit na pc, aj hejt pou odgriznjene jabuke ps. za primorca..je kr pihalo, pomeni: lih da dhne :D vlc... DAMI34 in MiNa 2
UrošG Objavljeno Julij 6, 2023 Opozori Objavljeno Julij 6, 2023 Ob 3. 7. 2023 ob 16:39, Loba pravi: tu je bilo kar razrito in strmo, čeprav se na fotki ne vidi, dalje pa veliki kamni in. nekaj skal, ampak tam se nisem ustavljal za fotkanje... Kakšen track pa je tole? Pri mojem vnosu gpx trase mi nariše samo eno črto. Tiste tam kjer piše "e challenging alternative3" ni prikazane. Je treba mogoče kakšen poseben prikazovalnik gpx trackov uporabit? Jz sem dal v google maps, da si vnaprej malo pogledam traso. Tam tega ni:
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se