Skoči na vsebino

Vse na temo Piaggio MP3

RobMayth

Priporočene objave

Pozdravljeni,

zanima me glede servisa ali je v Ljubljani poleg PVG še kakšen drug servis. Imam namreč servis na 8 tisoč pa imajo termin šele po 10.10.

Hvala ,

Tadej

Pozdravljen,

v LJ je še en piaggio servis in sicer Živec S.P. katerega pa ne priporočam. Ali imaš skuter še v garanciji? Če ne lahko sam zamenajš olje in filter.

Priporočam pa servais v KR Vomberger, hitro kvalitetno in strokovno.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Obema hvala za nasvet. Sem že bil v Kranj in servis že opravljen in to brez čakanja, točno ob uri kot dogovorjeno, obadva fanta ki deleta v sevisu sta super tako da ga pripočam.

PVG je že pozabljen.....

Tadej

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...

pozdravljeni

rabim nasvet glede zamenjave/nakupa jermena. Kje se splača kupit jermen in katero znamko priporočate, original ali kaj drugega.

Hvala za odgovor.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jest sem jermen vzel na netu na ebayu kevlar, cena z dostavo je bla cca 70 €, valčke sem vzel pri skuterist.si cena cca 45€ in zamenju na  na piaggio servisu v LJ, cena cca 45 €.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vsi kvaliteti jermeni imajo kevlar niti.To da nekateri proizvajalci to oglašujejo(povdarjajo) je le marketinška poteza.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 3 tedne pozneje...

Res, da je stara tema, sam včasih se kaj išče, pa se tudi najde:

Trikolesa, so vozna z B kategorijo.

Imetniki vozniškega dovoljenja za vožnjo vozil kategorije B smejo voziti v Republiki Sloveniji tudi trikolesa.

Pol se pogleda samo definicijo trikolesa:

»motorno trikolo« je motorno vozilo s tremi kolesi, nameščenimi simetrično na vzdolžno os vozila, pri katerem delovna prostornina motorja z notranjim zgorevanjem presega 50 ccm ali pri katerem konstrukcijsko določena hitrost presega 45 km/h;

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Lep pozdrav!

Sem novopečeni lastnik Piaggio MP3 400ccm LT. Razlog za nakup je bil predvsem da je možna vožnja z B izpitom, saj nimam še izpita za A neomejeno, vendar je zadnjič prišlo do problema, kajti ustavil me je policist in mi skoraj napisal 500€ kazni zaradi vožnje brez izpita. Seveda sem mu jaz povedal vse v zvezi z motorjem ampak je on kar trdil svoje naprej in mi pokazal nekakšno knjižico z zakoni, češ da je potrebno imeti v vsakem primeru B izpit.

Je pa LT model zaradi tega opremljen z nožno zavoro in 5cm širši, zaradi česa spada v razred dvoslednih vozil, torej v razred štirikolesnikov. Seveda je še nekaj malenkosti, ampak pustimo sedaj to.

Kakšno je vaše mnenje, čigava krivda je to? Ali je kje v zakonu izrecno napisano, da dvosledna vozila, ne glede na število koles so vozna z B kategorijo ali kaj podobnega?

Lep pozdrav, pa prosim brez kreganja, kot je to navada na vseh forumih :D

P.S: Sem hotel poklicati direktno na AM, vendar nimajo na spletni strani nobene kontaktne številke, da bi jih povprašal o tem, saj so oni naredili obširen test tega motorja.

To je veljavna zakonodaja za tisti čas, torej za leto 2009.

Pomen izrazov

23. člen

(1) Posamezni izrazi, uporabljeni v tem zakonu, imajo naslednji pomen:

...

34. trikolo je motorno vozilo s tremi kolesi, nameščenimi simetrično na vzdolžno os vozila, pri katerem delovna prostornina motorja z notranjim izgorevanjem presega 50 ccm oziroma pri katerem konstrukcijsko določena hitrost presega 45 km/h;

...

...

(20) Imetniki vozniškega dovoljenja za vožnjo vozil kategorije B smejo voziti v Republiki Sloveniji tudi trikolesa.

...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kolkr jest vem morjo met uni k so vozni z B kategorijo tudi nožno zavoro..

To je zahteva za homologacijo, da je potem motorno kolo opredeljeno kot trikolo. Torej se na koncu gleda podatek v prometnem dovoljenju. 

...

2.2.4 Vsako motorno trikolo mora biti opremljeno z: 2.2.4.1 delovno zavorno napravo z nožno napravo za upravljanje zavor, ki deluje na vsa kolesa, in s pomožno (zasilno) zavorno napravo, ki je lahko tudi parkirna zavora, in

...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sam Yamahin trokolesnik ma tut tri kolesa in nima nozne zavore. A pol ni trokolesnik ker je preozek spredaj? No..tale nasa zakonodaja je vsekakor ena cvetka..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sam Yamahin trokolesnik ma tut tri kolesa in nima nozne zavore. A pol ni trokolesnik ker je preozek spredaj? No..tale nasa zakonodaja je vsekakor ena cvetka..

Preveri v homologaciji in v prometnem dovoljenju. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 3 mesecev pozneje...
On 4. 8. 2010 at 10:16 PM, hoyla said:

Pozdravljeni,

na forumu sem nov in imam namen kupiti "Piaggio MP3 250 LT" in me zanima,če ima kdo izkušnje s tem skuterjem, glede na to, da se ga lako vozi z izpitom "B" kategorije. Odločil sem se zato, ker, kot prvo se mi ne da iti delat izpit kategorije "A", kot drugo sem ga pa že nekaj časa nazaj opazil na slovenski obali in mi je bil takoj všeč.

LP

hoyla

Pripeta datoteka

PIAGGIO MP3 LT.bmp

Popravljeno . Popravil ksx
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 5 tedne pozneje...
  • 2 tedne pozneje...
  • 2 tedne pozneje...
Ob 4. 8. 2010 at 22:16, hoyla pravi:

Pozdravljeni,

na forumu sem nov in imam namen kupiti "Piaggio MP3 250 LT" in me zanima,če ima kdo izkušnje s tem skuterjem, glede na to, da se ga lako vozi z izpitom "B" kategorije. Odločil sem se zato, ker, kot prvo se mi ne da iti delat izpit kategorije "A", kot drugo sem ga pa že nekaj časa nazaj opazil na slovenski obali in mi je bil takoj všeč.

LP

hoyla

Pripeta datoteka

PIAGGIO MP3 LT.bmp

Oj, a se ga še lahko vozi z izpitom B kategorije?

vedeževanje | kamnoseštvo | majica | registrski račun

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ob 24. 3. 2016 at 16:35, mihael61 pravi:

ŠE!!!!!

A,se morda že kej pripravlja da bo treba imet A kategorijo.

Prvič slišim, da bi se kaj pripravljalo. Ne vem zakaj bi se....

Razen če mi misli EU kaj spreminjat

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 1 mesec pozneje...

Pozdravljeni 

Sem nova na forumu in imam dve vprašanji. 

1. Ali lahko ta trikolesnik vozimo na Hrvaškem z B kategorijo?

2. Kupim vinjeto za avto...Ali za motor?

Hvala vsem.  Lp, Sanja

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!