jvalant Objavljeno Avgust 28, 2020 Opozori Objavljeno Avgust 28, 2020 20 hours ago, Shillien said: po eni strani res, po drugi je pa tako kot je že nekdo zgoraj napisal, vedel je da nima zavor pa je silil tako dovgo da se je sesul in izsilil rdečo zastavo. Milsim, da bi taisti, ki je to rekel, tudi rekel da je Vinales en pusi, da se je ob prvi tezavi odlocil odstopiti... Ce dirkac rece da je zacutil tezave z zavorami to ne pomeni da ni zavor, ampak je obcutek slab, nekaj ne stima. Ce se potem lahko vozi enako hitro kot vodilni, ali pa pol sekunde pocasneje mogoce, je to verjetno neka malenkost ipd, in ne verjamem, da zato kar takoj lahko pricakuje popolno odpoved zavor. Na pamet mi pade izjava Espargaroja pred kakim letom, da ni imel popolnoma nic oprijema - no vseeno je bil samo 1.5s pocasnejsi. To ze meni ne zdi "popolnoma nic"
Shillien Objavljeno Avgust 28, 2020 Opozori Objavljeno Avgust 28, 2020 pred 5 urami, jvalant pravi: Milsim, da bi taisti, ki je to rekel, tudi rekel da je Vinales en pusi, da se je ob prvi tezavi odlocil odstopiti... Ce dirkac rece da je zacutil tezave z zavorami to ne pomeni da ni zavor, ampak je obcutek slab, nekaj ne stima. Ce se potem lahko vozi enako hitro kot vodilni, ali pa pol sekunde pocasneje mogoce, je to verjetno neka malenkost ipd, in ne verjamem, da zato kar takoj lahko pricakuje popolno odpoved zavor. Na pamet mi pade izjava Espargaroja pred kakim letom, da ni imel popolnoma nic oprijema - no vseeno je bil samo 1.5s pocasnejsi. To ze meni ne zdi "popolnoma nic" sej sploh nevem kdo je to napisal ker nisem šel nazaj gledat. In tudi razumem da dirkač nikoli ne odstopi oziroma hoče do konca, kar je tudi prav, dvomim pa da so mu zavore kar odpovedale iz ok na 0%, mogoče je pa seveda vse. Malo sem pa tud subjektiven saj sta mi vinales in rins močno antipatična dirkača.
Endlich Objavljeno Avgust 29, 2020 Opozori Objavljeno Avgust 29, 2020 pred 8 urami, Shillien pravi: sej sploh nevem kdo je to napisal ker nisem šel nazaj gledat. In tudi razumem da dirkač nikoli ne odstopi oziroma hoče do konca, kar je tudi prav, dvomim pa da so mu zavore kar odpovedale iz ok na 0%, mogoče je pa seveda vse. Malo sem pa tud subjektiven saj sta mi vinales in rins močno antipatična dirkača. Tudi jaz ju ne maram, Rinsa se manj, vendar probam biti objektiven. Se vedno trdim, da je to, kar je naredil Vijnales, vele mojstrovina. Vsaj za moj pogled. Ce bi imel toliko zavor, da bi lahko zvozil ovinek, sigurno ne bi sestopil. Konec koncev vsak, pri takem sestopu riskira poskodbo. Dejstvo je pa tudi to, da se je moral odlociti v tistem trenutku. DAMI34 in Shillien 2
Shillien Objavljeno Avgust 29, 2020 Opozori Objavljeno Avgust 29, 2020 pred 1 uro, Endlich pravi: Tudi jaz ju ne maram, Rinsa se manj, vendar probam biti objektiven. Se vedno trdim, da je to, kar je naredil Vijnales, vele mojstrovina. Vsaj za moj pogled. Ce bi imel toliko zavor, da bi lahko zvozil ovinek, sigurno ne bi sestopil. Konec koncev vsak, pri takem sestopu riskira poskodbo. Dejstvo je pa tudi to, da se je moral odlociti v tistem trenutku. z napisanim se 100% strinjam, "skočit" iz motorja pri 200kmh... svaka čast, tudi ne dvomim v to da če bi imel dovol zavor da zvozi ovinek bi raje zvozil, bol neverjetno mi je to da nebi že pred popolno odpovedjo opazil da so neki veliki problemi z zavorami, verjetno mo niso 1,2,3 ovinke prej delovale ok potem pa 0%. je pa kot sem že prej napisal sigurno mogoče, nobena tehnika ni 100%. Endlich 1
jvalant Objavljeno Avgust 29, 2020 Opozori Objavljeno Avgust 29, 2020 49 minutes ago, Shillien said: z napisanim se 100% strinjam, "skočit" iz motorja pri 200kmh... svaka čast, tudi ne dvomim v to da če bi imel dovol zavor da zvozi ovinek bi raje zvozil, bol neverjetno mi je to da nebi že pred popolno odpovedjo opazil da so neki veliki problemi z zavorami, verjetno mo niso 1,2,3 ovinke prej delovale ok potem pa 0%. je pa kot sem že prej napisal sigurno mogoče, nobena tehnika ni 100%. Saj se da poiskati na internetu: Vinales je uporabil zavore, katere je Brembo odsvetoval. Karbonske zavore pa imajo ploscice samo zataknjene v utore in ce pride do nenormalno velikih temperatur in obrabe se le te lahko stanjsajo prevec in odletijo ven. in to se je zgodilo Vinalesu. Vec o tem, tule: https://www.motorsportmagazine.com/articles/motorcycles/motogp/yamahas-red-bull-ring-braking-disaster-explained Endlich, KennyJR, kewo in 1 other 4
thumper Objavljeno Avgust 29, 2020 Opozori Objavljeno Avgust 29, 2020 pred 20 minutami, jvalant pravi: Saj se da poiskati na internetu: Vinales je uporabil zavore, katere je Brembo odsvetoval. Karbonske zavore pa imajo ploscice samo zataknjene v utore in ce pride do nenormalno velikih temperatur in obrabe se le te lahko stanjsajo prevec in odletijo ven. in to se je zgodilo Vinalesu. Vec o tem, tule: https://www.motorsportmagazine.com/articles/motorcycles/motogp/yamahas-red-bull-ring-braking-disaster-explained šit...brez ploščic je ostal
Darko3g Objavljeno September 8, 2020 Opozori Objavljeno September 8, 2020 Kaj nimajo motorji ločene sprednje in zadnje zavore. Sta mu odpovedali obe naenkrat?
jvalant Objavljeno September 8, 2020 Opozori Objavljeno September 8, 2020 1 hour ago, Darko3g said: Kaj nimajo motorji ločene sprednje in zadnje zavore. Sta mu odpovedali obe naenkrat? Imajo, ampak dirkaci zavirajo najkasneje kar je mozno in mocno kar je mozno. Samo z zadnjo zavoro ne bi veliko naredil. Saj gledas dirke in vidis da je zadnje kolo precej malo v stiku z asfaltom... Veliko vecino zaviranja opravijo prve zavore. Zelo malo bi se zaustavil samo z zadnjo zavoro.
KennyJR Objavljeno September 11, 2020 Opozori Objavljeno September 11, 2020 Martin pozitiven na Covid in bo moral izpustiti dirko v nedeljo... Verjetno tudi naslednjo. Tako je verjetno že izločen iz boja za naslov.
KennyJR Objavljeno September 12, 2020 Opozori Objavljeno September 12, 2020 (popravljeno) Po treh tednih spet dirkanje... Ni presenečenje, da je Yamaha tako hitra, ni presenečenje, da je Fabio spet prvi favorit za zmago, ni presenečenje, da je Vinales dobil pole, presenečenje je da so ostali tok zanč... Ktm še nekak caplja zraven, Pramac Ducatija se še neki trudita, ampak na dirki bo verjetno bolj slaba, ostalo pa polom. Honde na zadnjih mestih. Jutri me skrbi predvsem to, da bo Fabio prehiter za vse in bo ponovil Jerez. Vinales bi me res presenetil, če bi bil tudi na dirki tako hiter. Več pričakujem od Morbidelija, predvsem pa od Rossija. Če kdaj, potem lahko jutri še zadnjič nekaj naredi, ker če jutri ne bo, potem nebo nikol več. Navijal bom za Peca, ki mi sicer ni lih všeč, ampak bi mu pa privoščil en podium, po smoli, ki jo je imel v Jerezu in Brnu. Nekako me je prepričal, da se zna hitro peljat in mislim, da bi bil neglede na vse lahko konkurenčen jutri. Ne vem kaj pričakovat od Suzukija. Nista bila ravno prepričljiva, čeprav bi človek pričakoval, da bosta tukaj prva favorita, ampak jim je očitno v Avstriji proga precej bolj ležala. Lahko bi brez problema pobrali obe zmagi. V prvo Rins, če se nebi stenstal, v drugo je pa Mir imel že dobljeno dirko. Popravljeno September 12, 2020. Popravil KennyJR
Snečer Objavljeno September 13, 2020 Opozori Objavljeno September 13, 2020 kaj pa je Mir naredil Rossiju...
TakeALookAround Objavljeno September 13, 2020 Opozori Objavljeno September 13, 2020 Kva je Rossi mladicem naredil ? Se ne losajo 46ke,da se jebes ? thumper, Rossi, ligenjček in 1 other 4
dlicen Objavljeno September 13, 2020 Opozori Objavljeno September 13, 2020 (popravljeno) Danes je naneslo, da sem po res dolgem času motogp pogledal na Kanalu A. Joj, to je res pod nivojem. Bizarna ugibanja (o nekom, ki noče prehiteti tekmeca, ker bosta prihodnje leto v isti ekipi, da se mu ne bi zameril..!) , teoretiziranje o zadevah, ki so vendar precej znane (Vinjalesove bremze), na koncu ukvarjanje s četrtim Rossijem, namesto s prvo zmago Morbidellija (ki ima btw precej zanimivo življensko zgodbo)... pa do povsem tehničnih stvari kadra v studiu. Popravljeno September 13, 2020. Popravil dlicen
DAMI34 Objavljeno September 13, 2020 Opozori Objavljeno September 13, 2020 današnja dirka je dokaz, kako so si enaki vozniki in kako male nianse odločajo a bo prehitel al ne. Gladko bi se lahko mal drugače zasukalo vse skupaj.
Shillien Objavljeno September 13, 2020 Opozori Objavljeno September 13, 2020 pred 3 urami, dlicen pravi: Danes je naneslo, da sem po res dolgem času motogp pogledal na Kanalu A. Joj, to je res pod nivojem. Bizarna ugibanja (o nekom, ki noče prehiteti tekmeca, ker bosta prihodnje leto v isti ekipi, da se mu ne bi zameril..!) , teoretiziranje o zadevah, ki so vendar precej znane (Vinjalesove bremze), na koncu ukvarjanje s četrtim Rossijem, namesto s prvo zmago Morbidellija (ki ima btw precej zanimivo življensko zgodbo)... pa do povsem tehničnih stvari kadra v studiu. kje drugač gledaš? tud meni grejo tile komentatorji na kanal a močno na živce za motogp subscription pa ne dam 150€ na leto.
Luka66 Objavljeno September 13, 2020 Opozori Objavljeno September 13, 2020 (popravljeno) pred 6 urami, Snečer pravi: kaj pa je Mir naredil Rossiju... Na faxu je bruc šolal doktorja Popravljeno September 13, 2020. Popravil Luka66
Snečer Objavljeno September 13, 2020 Opozori Objavljeno September 13, 2020 pred eno uro, DAMI34 pravi: današnja dirka je dokaz, kako so si enaki vozniki in kako male nianse odločajo a bo prehitel al ne. Gladko bi se lahko mal drugače zasukalo vse skupaj. vinjalesa nisi zajel v tej misli?
Luka66 Objavljeno September 13, 2020 Opozori Objavljeno September 13, 2020 pred 5 minutami, Shillien pravi: kje drugač gledaš? tud meni grejo tile komentatorji na kanal a močno na živce za motogp subscription pa ne dam 150€ na leto. Res komentarji ........ in reklam skoraj več kot neposrednega prenosa......zabluzili so s tem načinom prenosa......še dobro, da so dirke zanimive izenačenost in do konca sezone bo X zmagovalcev Shillien 1
Luka66 Objavljeno September 13, 2020 Opozori Objavljeno September 13, 2020 Ni čudno, da je doktor v zadnjem krogu bil brez moči https://www.jutarnji.hr/scena/strane-zvijezde/o-mirovini-ce-razmisljati-kasnije-legendarni-rossi-na-odmoru-ne-skida-ruke-sa-zanosne-djevojke-15018448 Shillien in bajkr88 2
Shillien Objavljeno September 13, 2020 Opozori Objavljeno September 13, 2020 https://www.motogp.com/en/videos/2020/09/10/rossi-quartararo-left-baffled-by-lorenzo-s-testing-absence/342149 na to sploh pomislil nisem dokler nisem videl članka... in mislim da ma rossi popolnoma prav...
a79 Objavljeno September 13, 2020 Opozori Objavljeno September 13, 2020 Ja, in spet ga ostali vec omenjate, kot njegovi navijaci... Bravo 46.... Joker in Shillien 1 1
Shillien Objavljeno September 13, 2020 Opozori Objavljeno September 13, 2020 pred 5 minutami, a79 pravi: Ja, in spet ga ostali vec omenjate, kot njegovi navijaci... Bravo 46.... torej če nisem njegov navijač ga nesmem omenjati? "zanimivo" razmišlanje.
Sahbazz Objavljeno September 13, 2020 Opozori Objavljeno September 13, 2020 5 hours ago, Shillien said: kje drugač gledaš? tud meni grejo tile komentatorji na kanal a močno na živce za motogp subscription pa ne dam 150€ na leto. Jaz gledam na BTsports2. Google hitro najde kak dober stream. Zjutraj se usedem pred PC in sem do popoldneva dober. Prenašajo vse dirke, TONA informacij direktno iz boksov, vse v živo, pa nikjer nobene reklame. Balzam za oči/ušesa. LunaticFringe, Shillien in thumper 2 1
DAMI34 Objavljeno September 14, 2020 Opozori Objavljeno September 14, 2020 pred 11 urami, Snečer pravi: vinjalesa nisi zajel v tej misli? tudi dejansko, drgač ne bi polpozišna prislužil
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se