Skoči na vsebino
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

povezave (klik):

Priporočene objave

Objavljeno

Zdj čakam sam še fotke vojaških kamionov, ki odvažajo mrliče....ob vsej tej drami (spet) :P

Objavljeno
pred eno uro, franc pravi:

Ma ko sem ga jaz videl, je imel nekake "cargo hlače" . Mislim, da se je trudil biti podoben specialcem (policajem) , ki so bili takrat v črnem. Bil pa ja tako "napihnjen" in pomemben da se ti :SS

lp

model je nevaren že s časopisom :)

Objavljeno (popravljeno)
pred 4 minutami, Snečer pravi:

model je nevaren že s časopisom :)

ko je pokalo in ko je mig poknu zvočni zid preko Ljubljane, so bili vsi v bunkerju ... mi "kanon" futr, smo bili pa na barikadah ... takrat sem bil pri RTV-ju na kontrolni točki, pa se je marsikaj slišalo, kako so se tresli po zakloniščih ...

p.s.

take barikade smo imeli, da niti bacil ali virus ni mogu mim :P

Popravljeno . Popravil maus
  • Hvala 1
  • Haha 2
Objavljeno
pred 42 minutami, maus pravi:

ko je pokalo in ko je mig poknu zvočni zid preko Ljubljane, so bili vsi v bunkerju ... mi "kanon" futr, smo bili pa na barikadah ... takrat sem bil pri RTV-ju na kontrolni točki, pa se je marsikaj slišalo, kako so se tresli po zakloniščih ...

p.s.

take barikade smo imeli, da niti bacil ali virus ni mogu mim :P

dobro, da je lahko sploh vzletel in potem pristal, da ni strmoglavil

mig 21?

verjetno si z leti pomešal dogodke...

Screenshot_20200629-164850.png

Objavljeno
pred 9 minutami, Snečer pravi:

dobro, da je lahko sploh vzletel in potem pristal, da ni strmoglavil

mig 21?

verjetno si z leti pomešal dogodke...

nisem nič pomešal, ker sem za z lastnimi očmi "uoćio", ker je nad nami letu ... nad RTV - jem in so se bali, da bo raketiral propagando od Jelkota :P

bilo je 2.7.1991

.. tole sem našel:

Mig prebil zvočni zid nad Ljubljano
Na današnji dan se je Milan Kučan skupaj s slovenskim vodstvom srečal v Beljaku s tedanjim zunanjim ministrom Nemčije Hans-Dietrichom Genscherjem. Pestro je bilo tudi dogajanje v Ljubljani, ob 14.01 se je namreč v Ljubljani oglasil zračni alarm, minuto pozneje pa je mig prebil zvočni zid nad Ljubljano. Letalo je streljalo tudi na Ljubljanski grad. Sledilo je raketiranje mosta v Brežicah, s posledicami pa so jo odnesle tudi vasi Žejna, Čatež, Mrzla vas in novi most čez Savo.

Štiri letala so krožila nad Slovensko Bistrico, skupino letal je bilo opaziti nad Celjem. Mig nad Dravogradom je nekaj odvrgel in nadaljeval pot proti Ljubljani, kjer so letala letela v nizkem letu. V Radgoni so potekali boji, v katerih so bile uničene hiše in del gradu, na Hrušici se je razvnelo streljanje, spopadi pa so potekali tudi v Ormožu in Ajševici. Na ta dan ob 20.20 je pri Fernetičih letalo prebilo zvočni zid.

vir: https://nova24tv.si/slovenija/politika/na-danasnji-dan-leta-1991-sovrazna-jla-raketirala-oddajnike-krvavcu-nanosu-bocu-krvavcu-kumu-v-domzalah-in-na-pohorju-v-ljubljani-mig-prebil-zvocni-zid/

• Všeč mi je 2
Objavljeno

propaganda bi rekel, kaj so zadeli na gradu?... 

pa nobena šipa počila kot v 1992? :)

jelko je mojster

mogoče si kaj drugega videl

Objavljeno
pred 42 minutami, Snečer pravi:

propaganda bi rekel, kaj so zadeli na gradu?... 

pa nobena šipa počila kot v 1992? :)

jelko je mojster

mogoče si kaj drugega videl

so pokale šipe ja ... lej .. ne smem vsega povedat, kdo vse se je fsral v hlače in potem po koncu ponosno paradiral

na gradu so bili protiavijonski topovi ....

jelko je mojster, dokrer ne gre zares, tako kot marsikateri drugi, ki se imajo za osvoboditelje Slovenije

Objavljeno

Na nedeljo 30,6,1991 dopoldne je čez moj kraj  iz smeri Koroške v smeri  Ljubljane  lepo pločasi in nizko preletel Mig 29 in počasi pospeševal     se je med starejšimo občani kar čutila napetost

po drugi strani pa enotnost ,ki je sedaj nepredstaljiva

Objavljeno
pred 20 minutami, Mavti pravi:

Na nedeljo 30,6,1991 dopoldne je čez moj kraj  iz smeri Koroške v smeri  Ljubljane  lepo pločasi in nizko preletel Mig 29 in počasi pospeševal     se je med starejšimo občani kar čutila napetost

po drugi strani pa enotnost ,ki je sedaj nepredstaljiva

Citiraj

Letala MiG 29 so prišla v uporabo Jugoslovanskega vojnega letalstva proti koncu osemdesetih let prejšnjega stoletja. Prvi dve letali sta prišli v Jugoslavijo leta 1987. To sta bila dva dvoseda tipa MiG-29UB, ki sta pripadala 204. lovski eskadriliji nastanjeni na letališču v Batajnici. Naslednje leto pa se jima je pridružilo še 14 enosedih letal tipa MiG-29B. Nakup teh letal je bila zadnja izmed modernizacij Jugoslovanskega vojnega letalstva, če izvzamemo nakup dveh bojnih helikopterjev Mil Mi-24. Med trajanjem jugoslovanskih vojn letala MiG-29 niso bila koriščena v spopadih. Prvi pravi spopad so ta letala doživela med napadom Natovih letal leta 1999. Večina letal je bila med spopadi uničena. Spopade je preživelo 5 letal MiG-29, ki so sedaj v lasti Vojnega letalstva Srbije.

Malo "smo" se pokazali, da leti... :)

Ok, gremo še na korono dalje.

Citiraj

Hrvaška tik pred izpadom z zelenega seznama

Zadnji ukrep zadeva dogajanje na Hrvaškem. "Počakali bomo na današnje uradne številke, ki prihajajo iz Hrvaške, ampak če trendi držijo, potem bo jutri Hrvaška presegla kumulativno vrednost zadnjih 14 dni in bo imela že več kot 10 okuženih na 100 tisoč prebivalcev," je povedal Kacin in dodal, da država, ki preseže to mejo, ne more biti na zelenem seznamu varnih držav. "Če bodo številke to pokazale, potem bo Slovenija jutri Republiko Hrvaško prisiljena umakniti z zelenega seznama t. i. varnih držav," je opozoril Kacin. "Treba je upoštevati, da so zadeve resne in da ne strašimo kar tako, ampak želimo zajeziti oziroma zmanjšati možnosti širjenje covida-19 v Slovenijo," je še dejal vladni govorec.

"To ne pomeni, da vam bom odsvetoval pot na Hrvaško. Vsak državljan ima zagotovljene ustavne pravice, sam se mora odločiti, kam in kako bo potoval. Ampak opozorilo je že samo po sebi dovolj močno – če gre kdo v države, ki niso na zelenem seznamu, je treba biti še posebej pazljiv pri druženju," je povedal vladni govorec in opozoril, da je največja težava predvsem mlajša generacija. "Tukaj smo najmanj učinkoviti. Vse okužbe so zdaj praviloma potrjene med bistveno mlajšimi. In ker ta generacija noče priznati, da je zbolela, skriva svoje simptome in težave, lahko mimogrede okuži druge," je opozoril Kacin.

"Glede na število primerov v zadnjih 14 dneh Hrvaška že izpolnjuje kriterije za t. i. rumeni seznam, kar je 10 novih primerov na 100.000 prebivalcev," je v današnji izjavi za javnost dejala tudi infektologinja Bojana Beović. Po njenih besedah je treba zdaj premisliti, kaj to pomeni za Slovenijo. "Vlada ima vedno možnost, da podpiše kakšne izjeme ali naredi na meji pravila igre smiselna," je dodala. Za Slovenijo bi bilo idealno, če bi Hrvati sami uredili razmere in zmanjšali število novih primerov, meni infektologinja. Podobno kot je na današnji novinarski konferenci dejal vladni govorec Jelko Kacin, je tudi Beovićeva poudarila, da bi morali na Hrvaškem omejiti združevanje večjih skupin ljudi, zlasti denimo v nočnih klubih, kjer so ljudje v zaprtih prostorih tesno skupaj.

Citiraj

Če je država uvrščena na rumeni seznam, lahko državljan Slovenije in tujec s stalnim ali začasnim prebivališčem v Sloveniji, če prihaja iz držav članic EU oziroma schengenskega območja, v Slovenijo vstopi brez karantene.

Za druge osebe je ob vstopu obvezna 14-dnevna karantena, razen če sodijo med izjeme.

Do konca poletne sezone, bomo predelali vso barvno lestvico

Objavljeno

spet medicinci.. glavna sila naše armije.. niso piloti so pa verjetno leteli na hrvaško..

Objavljeno (popravljeno)

Medicinski perpetuum mobile....panoga, ki poganja sama sebe....

Popravljeno . Popravil BIF
Objavljeno
pred 3 minutami, BIF pravi:

Marca smo imeli smučarje...zdaj pa vikend prikoličarje....

...sledi sprenevedanje in citiranje vejic....zdrava pamet je že davno odšla....

smučanje, tenis... 

skupni imenovalec=zdr delavci

res tako neodgovorni... 

pred 4 minutami, thumper pravi:

spet medicinci.. glavna sila naše armije.. niso piloti so pa verjetno leteli na hrvaško..

ja, po maske so leteli, a jih še ni nazaj

Screenshot_20200629-194309.png

Objavljeno

Okižili so se pri Hrvatih...okužili neugotovljeno število slovencev...ti bodo zdaj doma v izolaciji...delovno neaktivni...mi (davkoplačevalci) pa bomo plačali vse stroške...profitirali pa...ja jasno...Hrvati...

Kdor zna...zna...

Objavljeno
pred 6 minutami, BIF pravi:

Okižili so se pri Hrvatih...okužili neugotovljeno število slovencev...ti bodo zdaj doma v izolaciji...delovno neaktivni...mi (davkoplačevalci) pa bomo plačali vse stroške...profitirali pa...ja jasno...Hrvati...

Kdor zna...zna...

https://www.jutarnji.hr/scena/domace-zvijezde/klubovi-na-zrcu-otvaraju-vrata-imaju-detaljno-razraden-plan-pridrzavanja-mjera-15005177

Citiraj

Klubovi na Zrću otvaraju vrata: Imaju detaljno razrađen plan pridržavanja mjera

tam je pa Korona še najmanjši problem :) kolateralna škoda...

Objavljeno

...bele črtice dodobra bojda "skurijo" nosno sluznico...in tudi viruse...tako da...za one na Zrčah ni strahu....

• Všeč mi je 1
  • Haha 2
Objavljeno
pred 2 urami, Snečer pravi:

Malo "smo" se pokazali, da leti... :)

Ok, gremo še na korono dalje.

Do konca poletne sezone, bomo predelali vso barvno lestvico

kar vem je že rumena

pred 45 minutami, BIF pravi:

Marca smo imeli smučarje...zdaj pa vikend prikoličarje....

...sledi sprenevedanje in citiranje vejic....zdrava pamet je že davno odšla....

to bo, prikolice :P

Sej pravim, čakam še fotke, kako kamioni odvažajo mrtve :D

Objavljeno
pred 41 minutami, Snečer pravi:

smučanje, tenis... 

skupni imenovalec=zdr delavci

res tako neodgovorni... 

ja, po maske so leteli, a jih še ni nazaj

Screenshot_20200629-194309.png

zdravstveno osebje že zaradi same narave dela tvega tudi 10x ali 100x več kot normalen državljan, ko mu ni potrebno glave tlačiti zraven bolnika, kakršnegakoli.

Objavljeno
pred 16 minutami, DAMI34 pravi:

zdravstveno osebje že zaradi same narave dela tvega tudi 10x ali 100x več kot normalen državljan, ko mu ni potrebno glave tlačiti zraven bolnika, kakršnegakoli.

Dejansko so pri nas zdr. delavci okužili bolnike in ne obratno :) 

Objavljeno

Kot nam je še uspelo izvedeti gre za zdravnike, ki delujejo tako na urgenci kot na drugih delih UKC Maribor.
Po naših neuradnih podatkih naj bi preverjali ali so se okužili na poroki enega izmed zaposlenih v zdravstvu.

hm, samo tipi so se okužili :) ja, svet je res zaplezan :)

• Haha 2
Objavljeno
pred 4 minutami, Snečer pravi:

hm, samo tipi so se okužili :) ja, svet je res zaplezan :)

zaenkrat še niso našli nobene okužene kače..

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!