Skoči na vsebino
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

povezave (klik):

Priporočene objave

Objavljeno

No, tokrat se strinjam z zapisanim.....

Citiraj

· 
KORONA:
PROSIM, DOVOLJ JE BILO ZAPIRANJA IN KARANTEN.
LAHKO PROSIM POSKRBIMO ZA RIZIČNE SKUPINE, NAM PA PUSTITE PRAVICO DO NORMALNEGA ŽIVLJENJA?
Na začetku naj jasno povem, da politično ali kakorkoli drugače nisem opredeljen in resnično nimam namena kogarkoli napadati. Nikomur ne želim slabega. Popolnoma vseeno mi je, kdo je levo, kdo je desno. Moja mnenja temeljijo na podatkih iz statistik NIJZ, mnenju tujih, mednarodno priznanih strokovnjakov, predvsem pa so posledica pogovorov s strokovnjaki iz Slovenije, ki so pristali na pogovor z mano. Na štiri oči. Ker na žalost živimo v času velikih pritiskov, ko se morajo strokovnjaki bati svoje mnenje povedati na glas. Z njimi sem se sestal, ker sem želel dobiti objektivne in verodostojne odgovore ter pojasnila. Brez raznih pritiskov. Želel sem dobiti odgovore na vprašanja, za katera sem pričakoval, da jih bodo v vsem tem času zastavili mediji oz. novinarji, pa tega nisem dočakal.
Ena od teh oseb (namerno govorim brez izpostavljanja spola ter lokacije) je recimo zdravnik na intenzivni terapiji, kjer skrbi za paciente s hudimi zapleti. Denimo pri gripi ali zdaj pri novem, aktualnem virusu, ki nam kroji življenje. Ta oseba vas recimo priključi tudi na ventilator, če je potrebno. Ena izmed oseb, s katerimi sem se sestal, pa je tudi epidemiolog. Precej dobro pozna statistiko, potek bolezni, številke ter konkretno primerjavo med prehladom, gripo ter korono.
Ne pričakujem, da se z mano strinjate. To, da imamo različna mnenja, bi moralo biti nekaj povsem normalnega. Tudi zdravniki se vsi ne strinjajo. Eni verjamejo tako rečeno v apokalipso korone, drugi absolutno ne. A če mi želite nasprotovati, prosim le z argumenti, fakti, številkami. Jaz sem si svojo sliko torej ustvaril prav na podlagi slednjega.
Prosim, da se vzdržite komentarjev s političnim priokusom. Kako nam uspe vključiti ta večni boj med levo in desno v vsako sleherno temo, mi je tako ali tako uganka. Če boste to vseeno storili, se na to pisanje ne bom niti odzival.
Prav tako naj povem, da mi je veliko ljudi svetovalo, da naj javno ne izražam svojega mnenja glede virusa in stanja, povezanega z njim. Češ, da lahko to kdo dojame kot napad in se mi bodo zato maščevali v obliki poročanja določenih medijev, ki mi bo precej škodovalo. Izmišljene zgodbe ter napadi. Prav tako lahko pričakujem, da bodo na moja vrata potrkale določene institucije ter razni organi.
Osebno pa temu preprosto ne želim verjeti. Zato, ker nikomur ne želim žalega in zato, ker je povedati svoje mnenje ena naših osnovnih pravic. Ne želim živeti v svetu, kjer bi se svoboda govora kakorkoli kaznovala. Dokler seveda to ni žaljivo ali zlonamerno. Če bi izgubili svobodo govora, bi postali sužnji. In verjamem, da se tega vsi zavedamo. Tudi tisti, ki odločajo. Dvomim, da je kdorkoli tako filmsko angažiran ustaviti svobodo govora. Verjamem, da je beseda, ki je dobronamerna, doprinos k lepši in boljši prihodnosti za nas vse.
GENERALNA UGOTOVITEV
Po vsem, kar sem slišal, izvedel, prebral in spoznal, je moje mnenje sledeče:
Ta virus lahko človeka resno ogrozi, če ga tako rečeno ulovi v določenem trenutku neke težave z imunskim sistemom, ali pa če doleti eno od visoko rizičnih skupin. Torej zelo stare ljudi, ali resno bolne. Sicer pa gre za virus, ki pri veliki večini povzroči prehlad, ali stanje podobno blagi gripi. Pri mnogih niti tega ne. To govorijo tudi številke. ČE STE POVPREČNO ZDRAV ČLOVEK, VAS TA VIRUS NE OGROŽA NIČ BOLJ KOT PODOBNI VIRUSI, KI JIH POZNAMO ŽE OD NEKDAJ.
Če imate voljo, vam pa v nadaljevanju z veseljem razložim, zakaj tako mislim in na podlagi česa sem si zgradil svoje mnenje. Torej skupaj s strokovnjaki ter na podlagi konkretnih podatkov.
ŠTEVILKE IN STRAH
Stanje, ki ga imamo od marca me dobesedno duši. Kot marsikoga. Ukrepe, ki smo jih imeli ter trenutne napovedi, ali pa bolje rečeno negotovost, v kateri se nas pušča, je težko razumeti. Naj gre za začetek šolskega leta, napovedi karanten oziroma za odvzem svobode, ali pa kako bo izgledalo naše življenje nasploh v prihajajočih mesecih. Ogromno stvari nima nobene logike. Ne rabim jih naštevat, ker dovolj bodejo v oči. Odgovornost nas vseh pa je, da povemo na glas, ko vidimo, da gremo v napačno smer. In moje mnenje je, da to ni prava smer.
Zato bi postavil preprosto ter najbolj očitno vprašanje vsem:
KAJ JE TAKO GROZNEGA, TAKO ZELO DRUGAČE GROZEČEGA NA TEM VIRUSU, DA JE TAKO BOLJ NEVAREN KOT VSE, KAR SMO POZNALI DO ZDAJ?
Med iskanjem odgovora sem zasledil mnenja veliko mednarodno priznanih strokovnjakov, ki so jasno povedali, da celotna stvar nima nikakršnega smisla. Recimo;
Dr. med. Wolfgang Wodarg (epidemiolog, pulmolog)
Prof. Dr. Sucharit Bhakdi, (mikrobiolog, strokovnjak na področju epidemiologije nalezljivih bolezni)
Prof. Dr. Beda M Stadler, (imunolog, nekdanji direktor inštituta za imunologijo na univerzi v Bernu)
ali pa Prof. Püschel (vodja sodne medicine v Hamburgu), ki je opravil kar nekaj obdukcij tako imenovanih žrtev korone in dokazal, da dejansko niso žrtve korone.
Nato sem se lotil številk. Ampak številk v Sloveniji. Ker v Italiji in tako naprej imam kar velike pomisleke glede zaupanja. Slovenija pa je tako majhna, da se precej težje igramo razne igre številk. Kljub temu, da imamo metodologijo štetja mrtvih tudi mi popolnoma spremenjeno napram preteklosti. Naj opozorim na besede specializantke javnega zdravja z NJIZ, Eve Leban, ki je za DELO, pred časom novega virusa, dejala – citiram:
»PODATKOV GLEDE SMRTI ZARADI ZAPLETOV Z GRIPO (POSLABŠANJE KRONIČNE BOLEZNI, SEKUNDARNE PLJUČNICE IN PODOBNO) NI NA VOLJO, SAJ SE KOT OSNOVNI VZROK SMRTI OZNAČI OSNOVNA BOLEZEN, NE AKUTNA BOLEZEN (GRIPA).«
Zakaj je torej pri koroni zdaj drugače? Mi in cel svet štejemo »žrtve korone«, kljub temu, da dobro vemo, kakšna je struktura teh umrlih pri nas. Naj vam predstavim številke:
Pri nas je do vključno 15.8.2020 umrlo 124 ljudi, ki se jih šteje v to statistiko.
70 od teh je bilo starih več kot 85 let!
34 jih je bilo starih med 75 in 84 let!
15 ljudi je bilo starih med 65 in 74 let!
3 osebe so bile stare med 55 in 64 let.
2 osebi med 45 in 54 let.
Seveda so vse osebe pod 75 let imele resne pridružene bolezni že pred tem, kakor tudi starejši. Se torej zavedamo, o čem govorimo? Koliko novinarjev je pogledalo to statistiko? Iz teh podatkov bi res bilo težko ustvarjati paniko. Naj pa tukaj poudarim; vsako življenje spoštujem. Nikomur ne želim predčasnega konca, a na neki točki se naše življenje pač konča. Po 85+ letih to ni nenavadna zadeva. In na takšni točki človeka ogroža 1.000 in 1 različna okužba, ne samo ta »nov« virus.
Edini podatek, iz katerega se zato ustvarja paniko, je število okužb. In ob tem se res vprašam, KAKO SE NEVARNOST VIRUSA MERI PO ŠTEVILU OKUŽB?
V tem trenutku imamo v Sloveniji na intenzivni negi 3 osebe. Še enkrat, 3 osebe so v tem trenutku na intenzivni negi v vsej Sloveniji! Skupno pa imamo po statistiki trenutno hospitaliziranih (na zaradi tega virusa, ampak z njim!) 17 oseb. 17! V vsej Sloveniji!
POMEMBNO:
Te številke so v zadnjih tednih več ali manj enake. Torej se z novimi okužbami ne večajo!
Število okužb samo po sebi dejansko ne more biti merilo za resnost grožnje, ki jo nek virus predstavlja.
Še en pomemben podatek, ki ga mediji in odgovorni ne podajajo, je, da DOBRIH 80% OKUŽENIH TA VIRUS PREBOLI KOT RAHEL PREHLAD, ENODNEVNI GLAVOBOL ALI PA CELO SPLOH NE VEDO, DA GA IMAJO, dokler jim tega recimo ne pove test.
Torej tako rečeno »z levo roko« ga odpravi velika, res velika večina.
Večamo pa število testov, da povečamo število okuženih na papirju. In s temi številkami okuženih nato dobesedno strašimo ljudi ter z njimi celo utemeljujemo nove ukrepe, ki občutno vplivajo na našo svobodo, na mnoge druge pravice ter tudi na ekonomijo, od katere pa smo odvisni.
Jaz na to gledam tako; okužb je lahko kolikor želite, lahko tudi milijon, a če povečanemu številu okužb posledično ne sledi vsaj dvig na intenzivni negi, če že ne umrlih izključno zaradi tega virusa, je podatek o okuženih namenjen samo širjenju strahu. Razumeti morate, da se s tem ne moremo sprijazniti. Ker gre za naša živiljenja. Ta so prizadeta. A ne zaradi virusa, temveč zaradi vsega, kar se gradi okoli njega. Naj gre za to, da ljudje dejansko umirajo, ker je zdravstvo, ki ga financiramo, zdaj na voljo skorajda samo za ta virus, naj gre za to, ker se nas zapira kot živali, naj gre za to, da moramo nositi maske ali pa za finančno stanje mnogih gospodinjstev. Skratka teža posledic vseh ukrepov krepko prekaša dejansko nevarnost ter posledice samega virusa.
In če ste zdaj dejali, kaj pa preostlih 20%?! Oni tega virusa sicer ne bodo odbili skoraj brez težav kot velika večina, a za skoraj vse v teh 20-ih odstotkih ta virus seveda ne pomeni nič drugega kot podoben potek bolezni kot gripa. Veliki, res veliki večini med temi ne bo potrebno oditi v bolnišnico. Torej imajo bolj povišano telesno temperaturo, ali pa jih bolijo sklepi, ali pa kašljajo in težko dihajo oziroma se počutijo slabo. Ampak... a je to kaj novega? Vi še nikoli niste bili tako bolni? Recimo, da ste morali v postelji odležati dan, dva ali celo nekaj dni? No, danes je to praktično prepovedano. O tem govorimo!
Seveda so tudi primeri, ko pride do hujših zapletov; pljučnic, celo dihalne odpovedi in tako naprej. Ampak veste kaj? Podobno redki so ti primeri pri koroni, kot so vedno bili tudi pri ostalih boleznih pred pojavom korone. To mi je zatrdila tako oseba/zdravnik, ki dela na intenzivni negi, kot tudi oseba, ki je epidemiolog v neposrednem dogajanju trenutnega stanja.
Pri ljudeh z resnim predhodnim zdravstvenim stanjem pa so seveda tovrstni zapleti verjetni neprimerno bolj. In tudi to ni nič novega. Tudi to je zmeraj bilo in zmeraj bo! Le večina medijev nam to zdaj predstavlja kot konec sveta. Prej nam mediji pač niso kazali slik najbolj shiranih, večinoma starih ljudi, s cevkami v nosu ter skrušenih na koncu svoje življenjske poti, ko so poročali o gripi. In tudi ni bilo slik osebja v grozljivih zaščitnih oblekah, z na pol vesoljskimi maskami, rokavicami ter pokrivali, ki jemljejo brise tako, kot da že sama okužba s tem virusom pomeni gotovo smrt. Pa dobro vemo, da ne! To prikazovanje bi bilo smešno, če ne bi v pravo paniko spravljalo mnogo ljudi, ki jih je zdaj strah živeti.
In tako pridem do števila okužb v primerjavi z gripo. To je kar precej pomembno, če že tako dramatično prikazujemo te številke okužb!
Najprej; v pravilnost rezultatov testov po vsem svetu se že dolgo dvomi. Tudi mnogi strokovnjaki. Mail Online je celo pred dvema dnevoma objavil, da so v Veliki Britaniji »po tihem« umaknili 1,3 mio testov, ker naj bi jih šteli dvakrat. 1,3 milijona! A je poročal o tem kakšen naš medij? Morda delam komu krivico, ker nisem gledal. Pa o resničnosti tega podatka ne bom sodil, ker gre za tujino. Težko pa je razumnemu človeku sprejeti, da voditeljica televizijske informativne oddaje, s katero se seveda poznava, maha po zraku z listi v roki in podaja tako imenovano »izredno novico«, ki jo je pravkar prejela na teh listih; 3 NOVE OKUŽBE V UKC! Pod njene besede je bila položena dramatična glasba in to številko je podajala tako, kot bi govorila o 3-ih mrtvih ljudeh, ki so bili iztrgani iz življenja. Ampak v resnici je govorila o treh ljudeh, ki sploh niso vedeli, da imajo ta virus, dokler jim tako ni pokazal test. Ampak to seveda ne zveni niti malo dramatično. To ne prikuje gledalca na ekran. Ker sem delal nekoč v takšnih redakcijah vem, kako izgleda želja po čim bolj dramatičnem učinku, ki bi gledalca prikoval na ekran.
Ampak, ali ta voditeljica ve, da VSAKO LETO SAMO V SLOVENIJI ZA GRIPO ZBOLI 5-10% PREBIVALCEV? TO POMENI MED 100.000 IN 200.000 LJUDI! Še enkrat? 200.000 ljudi samo v Sloveniji! Vsako leto! Na povprečno leto, mimogrede. Letos pa jih je bilo verjetno precej več, ker jaz, za razliko od večine medijev, nisem pozabil na letošnji januar in februar, ko je v šolah in vrtcih manjkalo več kot pol otrok! Kje je bila drama takrat? Pa takrat otroci niso bili doma, ker bi jim test pokazal, da imajo virus. Dejansko so bili bolni! Jaz vem. Naša dva sta oba 3 dni preležala v postelji z visoko vročino in kašljem. Ni ju bilo lahko gledati. Ker bolezen pač nikoli ni prijetna. Ni bila pred korono in tudi v prihodnosti ne bo. Zdaj si pa predstavljajte, da sta takšna zaradi korone. Ona dva sta naslovnica vseh medijev v tem trenutku. Ampak februarja nista bila. Ker takrat je še bilo normalno, življenjsko zboleti. Takrat si še lahko zbolel, ne da bi te to stigmatiziralo. Potek bolezni je bil tak kot ga ima manjšina pri Koroni. So takrat odredili karanteno, nas pozaprli po domovih, preprovedali prehajanje med občinami? Niso! Zakaj ne? Ker ni potrebe. Ravnateljica Klinike za infekcijske bolezni na Hrvaškem, Alemka Markotić, odkrito priznava, da bodo jeseni po sami klinični sliki težko ločili med gripo in okužbo s korono. Torej, če je potek bolezni enak, samo povzročitelj drug, kje je drama?
MEDIJI
Mediji, vsaj večina (na srečo ne vsi), vam sporočam sledeče: razočaran sem. Razočaran, kako nekritično ter brez raziskovalnega novinarskega pristopa širite paniko. Brez enega omembe vrednega soočenja za in proti. S svojim načinom pri ljudeh povzročate prave psihoze. Dejansko se mi zdi, da je včasih politika celo pod pritiskom in sprejme kakšne odločitve zaradi vas in vašega načina poročanja. Zamerim vam, ker ste dobesedno ugrabili besedo OKUŽEN. Komunicirate jo tako, kot da je OKUŽEN ENAKO MRTEV. To se mi zdi nedopustno. Ker velika, zelo velika večina ta virus odpravi z levo roko.
In to je to, kar res na srce polagam vsem odgovornim; prikazovanje apokalipse v nečem, kar se je izkazalo, da ne odstopa od tega, kar že poznamo, ni prav. Ni odgovorno, če že toliko govorimo o odgovornosti v tem času. Tukaj ne gre za ebolo v novi obliki, ki se prenaša po zraku namesto z dotikom. Pa bi človek mislil, da gre za to, ko gleda vse te ljudi v »skafandrih«.
Ljudje; danes, jutri, naslednji teden ... imejte v mislih; 200.000 okuženih vsako leto z virusom, ki povzroča gripo. Samo v Sloveniji! 200.000! To je bila zmeraj naša realnost. Mi pa delamo dramo iz 3-ih, 10-ih ali pa 30-ih okuženih. In še enkrat; to so vse uradni podatki z NJIZ. Dostopni seveda tudi novinarjem, mimogrede.
ZAKLJUČEK
Zakaj torej potrebujemo novo realnost?
Življenje brez bližine sočloveka, brez objemov, brez stiskov rok, brez druženja, brez spoznavanja novih ljudi, brez brezskrbnih najstniških zbliževanj s simpatijami, brez glasbe, brez športa, brez nasmehov (ki jih zdaj zakrivajo maske)... to ni življenje. Zavračam to novo, temačno realnost. Ne morem in ne želim se sprijazniti z njo. Ne zase, še manj za svoje otroke. Ker za njo preprosto ni razloga!
Zato odločevalci, govorci in mediji... prosim vas. Premislite. Ne zatekajte se k zapiranju ali ga podpirajte. Polagam vam na srce;
- Dovolj je bilo karanten, groženj in žuganj kot da smo majhni otroci
- Dovolj je bilo odvzemanja pravic ter svobode
- Spustite naše otroke v šole in v vrtce normalno ter jim ne povzročajte psihoz oziroma nočnih mor z maskami, s prepovedovanjem stikov s prijatelji ali objemov z njimi; socializacija je nekaj najbolj pomembnega v času odraščanja
- Ne prenašajte na otroke nerazumnih, nečloveških ter neživljenjskih zahtev
Povedano drugače; ne vzemite nam življenja, otrokom pa ne otroštva. Z vsem tem naštetim se kot starš enostavno ne bi nikoli sprijaznil. Zaradi nečesa, kar nas ne ogroža nič bolj kot veliko drugih stvari, ki jih poznamo že od nekdaj, zagotovo ne.
Če pa bi dejansko prišel smrtonosni virus, ki bi resno ogrožal recimo vsaj 5% povprečnega prebivalstva, torej ne zgolj najbolj ranljivih skupin, pa verjemite, da starši sami ne bi spustili otrok iz naših domov.
Namesto tega predlagam, da naredimo vse, da zaščitimo ranljive skupine. Predvsem domove za ostarele. Brezpogojno se strinjam, da k babici v dom pridem na obisk v popolni zaščitni obleki, če boste tako rekli. Ker tam to ima smisel. Pa tudi maske lahko nosijo ljudje, ki to želijo. Ki se bodo tako počutili bolj varne. Nimam nič proti temu. Sicer pa ne pričakujte, da bomo vsi zaradi tega virusa, ki nas življenjsko ne ogroža, prenehali živeti.
Ker ne bomo.
Hvala. In res vse dobro vsem.

Objavljeno

....Borut Pahor sindrom....

....manjka še samo, da se vsi objamemo in zapojemo "Kumbaya my lord, kumbaya"....

Objavljeno

Objemalci dreves in rastlinja so na varni strani :huh: 

Objavljeno

Marko Potrč je vse napisal. In kdor ima vsaj malo zdrave pameti bo to razumel. Ostalim pa ni pomoči, saj so dobili "Fukjenitis", to je virus ki ga je dobro opisal Tadej Toš.

Objavljeno (popravljeno)

Itak je prepozn Hrvate na rdeči seznam .. zabav za mlade bo konec, ker se šola začenja in zdaj ko so na vrsti penzionisti, so dobili pa šupak :P

kar se tiče pa corona panike in teorij zarote ... mislim, da je potrebno verjeti mednarodnim zdravstvenim organizacijam ... pa tudi domačim strokovnjakom ... če ne, si sami ravnajte polomljene roke in noge, preglejte notranje organe in debelo črevo in še kaj drugega ;) 

res ne morem verjet, da bi pogoltna Amerika zaustavila svoje gospodarstvo za nič, čeprav ogromno Američanov še vedno verjamejo, da je zemlja ploščata in da ni bilo pristanka na luni, prav tako je pa Elvis še vedno živ ;) 

tudi jaz lahko napišem.. kdor ima vsaj malo zdrave pameti, naj upošteva minimalne pogoje za preprečevanje širjenja, dokler se ne izumi zdravilo ali cepivo.

Popravljeno . Popravil maus
Objavljeno
pred 13 minutami, tomash pravi:

Marko Potrč je vse napisal. In kdor ima vsaj malo zdrave pameti bo to razumel. Ostalim pa ni pomoči, saj so dobili "Fukjenitis", to je virus ki ga je dobro opisal Tadej Toš.

Marko Potrč svojo jokajočo misel utemeljuje zgolj na statistiki. Ker je malo okužb in malo hospitaliziranih, je to pač pi. dim.

Mi je žal, da so mu počitnice na Hrvaške padle v vodo :) 

Jaz mislim, da je kar velik problem če nakajenec iz Zrć prinese zadevo domov in okuži starejše in bolj dovzetne na ta virus.

Potrčevo pisanje je pisanje ubermenscha, saj se njemu, ki je zdrav, ne bo zgodilo nič, za tiste 85+ pa je itak vseeno.

pred 5 minutami, maus pravi:

Itak je prepozn Hrvate na rdeči seznam .. zabav za mlade bo konec, ker se šola začenja in zdaj ko so na vrsti penzionisti, so dobili pa šupak :P

kar se tiče pa corona panike in teorij zarote ... mislim, da je potrebno verjeti mednarodnim zdravstvenim organizacijam ... pa tudi domačim strokovnjakom ... če ne, si sami ravnajte polomljene roke in noge, preglejte notranje organe in debelo črevo in še kaj drugega ;) 

res ne morem verjet, da bi pogoltna Amerika zaustavila svoje gospodarstvo za nič, čeprav ogromno Američanov še vedno verjamejo, da je zemlja ploščata in da ni bilo pristanka na luni, prav tako je pa Elvis še vedno živ ;) 

tudi jaz lahko napišem.. kdor ima vsaj malo zdrave pameti, naj upošteva minimalne pogoje za preprečevanje širjenja, dokler se ne izumi zdravilo ali cepivo.

01.10. začnejo "mladi", tako da bi še cel mesec lahko noreli po Zrćah & co

Objavljeno

Potrčko bi lahko vso to svojo litanijo preprosto združil v dve besedi..."Švedski model"....

....kako je uspešen, pa tudi vemo....

• Všeč mi je 3
Objavljeno

NDH pa že nori :)

Citiraj

Po njegovih besedah je za Avstrijce problem »uvoz okuženih« med mladimi, ki so se okužili v nočnih klubih na hrvaški obali. »Spomnil bi vas, da smo na začetku epidemije tudi mi imeli velik uvoz z avstrijskih smučišč, in hkrati morate vedeti, da se leto hitro obrne in bo smučarska sezona kmalu tu. Takrat bodo oni klicali ljudi, naj pridejo na smučanje, mi pa bomo razglasili ukrepe. Nič ni nemogoče, vse se lahko spremeni. Intenzivno sodelujemo, izmenjujemo podatke. Menimo, da razmere na Hrvaškem niso slabe in da smo varna država,« je povedal Cepak.

https://www.slovenskenovice.si/novice/svet/hrvaska-zaradi-poziva-zagrozila-s-povracilnimi-ukrepi-340920

Objavljeno

Ta članek sem nalepil zgoraj.....klasična Hrvaška zgodba. Zdaj ko vsi odhajajo iz "zaražene njihove" užaljeno že grozijo. 
In verjemite....Hrvati bi na našem mestu že davno zaprli meje. Zima bo pokazala njihov pravi ksiht.

Objavljeno
pred 12 minutami, BIF pravi:

Ta članek sem nalepil zgoraj.....klasična Hrvaška zgodba. Zdaj ko vsi odhajajo iz "zaražene njihove" užaljeno že grozijo. 
In verjemite....Hrvati bi na našem mestu že davno zaprli meje. Zima bo pokazala njihov pravi ksiht.

Problem bo, ko njih ne bodo nikamor spustili .. z lahkoto so Srbe in Črnogorce dali na rdeči seznam .. itak so jih prvi dali Italjani, pa potem Avstrijci in Nemci. Nemci so jih opozarjali že skor 1 mesec, da naj zaprejo nočne klube, vendar se Hrvati niso dali in jih celo obtožili laganja, češ, da se tam sploh nihče ne zbira in da so nočni lokali brez obiskovalcev.

Zjebali so še to, da se septembra ne bom mogel zapeljati po jadranki, da bodo Grobnik spraznili in se ne bodo mogli vozit, upokojencem so zjebali ogrevanje kosti na jesenskih  počitnicah in posezonskih cenah ... in še in še ... zaradi pohlepa nekaj nočnih klubov, katerih niso mogli zaprti .. res jih ne razumem :dry: 

• Všeč mi je 3
Objavljeno
10 hours ago, Alla said:

No, tokrat se strinjam z zapisanim.....

Zame je samo velik egoist !

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Podobno egoistično razmišljanje lahko uporabimo tudi na drugih področjih.

Mi ki smo kupili nove velike, močne in varne avtomobile, z vso možno elektronsko varnostno opremo, za ketere smo odšteli 100k+ € in plačali na desetine kilo evrov davščin bi lahko po avtocesti vozili 250+, na navadni cesti 200+ in 100+ v naseljih, saj imamo mega varna vozila, ne pa da nas omejujejo kot da imamo še jugota   :?

Objavljeno

Ni panike, samo potem bodimo pri vseh virusnih obolenjih tako uvidevni do rizičnih skupin.

Objavljeno (popravljeno)

Žal mi je za vsakega , ki umre.... Vendar...

Ta ultra paranoična reagiranja na corono so mi smešna... Lani je bilo v sloveniji okoli 5000 mrtvih zaradi gripe in zapletov ob tem. Nobene panike ni bilo čutiti...

A je kdo zasledil podatek, koliko je letos mrtvih zaradi gripe? Ne?..... Malo logičnega razmišljanja. Če bi vam povedali, da je za gripo letos umrlo 1000, ali 2000 ljudi, bi po mojem ljudje znoreli, saj smo bili zaradi 108 mrtvih in KAO pandemije zaprti doma 9 TEDNOV....

Res smo ovce.... Beeeee, beee...:hmm:

Popravljeno . Popravil C eagle
  • Všeč mi je 2
Objavljeno
22 minutes ago, C eagle said:

Lani je bilo v sloveniji okoli 5000 mrtvih zaradi gripe in zapletov ob tem. Nobene panike ni bilo čutiti...

ti to govoriš za EU ali Slovenijo, ker uradno do 01.04.2019 jih je bilo 160 umrlih zaradi gripe v Sloveniji.

Vse ostalo tvoje pisanje pa je itak brez osnove, pa če še tako globoko razmišljaš.

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred eno uro, maus pravi:

.... res jih ne razumem :dry: 

Saj ni tako težko. Po najnovejših ekonomskih podatkih 69% hrvatov nima sredstev, da preživi 2 meseca. Ekonomija države je v kurcu in temelji na prihodkih od turizma.....Slaba ekonomija, ni denarja, nezadovoljstvo med ljudmi, slaba vlada, štrajki, zadolževanje, kolaps sistema....edina logična poteza....reševanje ekonomije za vsako ceno....pač od prvega dne lažeš in rešuješ lastno rit...ko jebe zdravje....nam denar, vam obolenja....Corona ekonomski model...

• Všeč mi je 2
Objavljeno (popravljeno)
18 minutes ago, ftp said:

ti to govoriš za EU ali Slovenijo, ker uradno do 01.04.2019 jih je bilo 160 umrlih zaradi gripe v Sloveniji.

Vse ostalo tvoje pisanje pa je itak brez osnove, pa če še tako globoko razmišljaš.

Ja . Oprosti, my bad. Pa vseeno v sloveniji samo do 1. aprila 160 mrtvih....No comment...

Zaradi gripe vsako sezono po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) umre od 290 tisoč do kar 650 tisoč ljudi, od tri do pet milijonov ljudi pa ima hudo obliko bolezni.

A se kdo sekira za te podatke?

Nekje sem zasledil podatek, da je v Pekingu v enem dnevu za corono umrlo 27 ljudi.... STRAŠNO. Ja za svojce in prijatelje prav gotovo... Sem pa skoraj 99,99999% prepričan, da je tisti dan na cestah v Pekingu umrlo za posledicami prometnih nesreč več ljudi.... IN ja, Peking ima več kot 21 MILJONOV prebivalcev.....

Strah.... To je tisto kar nam hočejo vcepit.... Panika.... Takrat ovčke ubogajo vse....

Čas bo pokazal pravo sliko.....

Ostani zdrav! Ma na motorju te Covid19 ne bo ulovu...:friend1:

Popravljeno . Popravil C eagle
  • Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 7 minutami, BIF pravi:

Saj ni tako težko. 

Jaz tebe razumem in vse to .. ne razumem jih, da so začeli lagati in zavajati še ostale ne samo Balkance, kar počenjajo že 30 let ;) ...

osebno komaj čakam, da vstopijo v Schengensko in v € območje ;)

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Najbolj nas bo bolelo to, da ste se spravili na mladino.

Objavljeno

en zapis moje prijateljice na FB ...

Razmišljam o egoizmu mladih, ki jim je samo do lastne zabave, ne glede na situacijo. Tisti, ki smo vse leto delali, tudi zato, da so imeli polne zelodce, riti pod streho, da so lahko hodili v šolo..., tisti smo zaradi njih ob zaslužen dopust. Nismo vsi tako neodgovorni, pazimo na razdalje, se drzimo vseh priporocil in zdaj smo VSI PRISILJENI KONČATI SVOJ DOPUST NA HRVAŠKEM, TUDI TAM, KJER NI OKUŽB!!!!!!!!!!
RES HVALA VSEM, KI ŽURIRATE IN UPAM, DA VAS MORDA KDAJ SREČA PAMET!!!
Najprej bi vas poslala skrbeti za vse bolne, ki ste jih z neodgovornim obnašanjem okužili, oddelajte njihovo delo, ki ga zaradi bolezni ne morejo in so zaradi vas v najboljšem primeru samo v bolniški brez posledic in komplikacij. Pojdite in razložite svoje neumno obnašanje družini umrlih za posledicami okužbe. In JAZ BI VSEM POSLALA RAČUN ZA 1000 EVROV, pa žurirajte še naprej.

pa še strinjam se ;) 

Objavljeno

Hm, koliko okužb pa so prinesli mladi iz Hrvaške v Slovenijo? A ni bilo več vnosov iz nekih družinskih in verskih dogodkov?

• Všeč mi je 3
Objavljeno
3 minutes ago, Darko3g said:

Hm, koliko okužb pa so prinesli mladi iz Hrvaške v Slovenijo? A ni bilo več vnosov iz nekih družinskih in verskih dogodkov?

Saj je dovolj ena....

Tako kot z eno vžigalico lahko zažgeš cel gozd !  ( pa je razlika med gozdom in vžigalico )

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 5 minutami, Darko3g pravi:

Koliko ?

Družinski in verski so ostali na hrvaškem ;)

Jaz zaupam našim zdravstvenim delavcem ... nimam drugih :P 

Objavljeno
21 minutes ago, C eagle said:

A se kdo sekira za te podatke?

seveda se. Država pa tudi posamezna podjetja subvencionirajo cepljenje.

Ni vse stvar panike, tako kot ni za prikazovabnje "jajc". Samo malo po pameti, brez egoizma.

• Všeč mi je 2
Objavljeno
Pravkar, ftp pravi:

Saj je dovolj ena....

Tako kot z eno vžigalico lahko zažgeš cel gozd !  ( pa je razlika med gozdom in vžigalico )

Pa ni. So pisali, da se okužba širi dokaj počasi (celo manj kot 1)

--------

Ne vem, vem pa, da so hodili na neka srečanja v Djakovo, pa Bajram na jugu Balkana, pa neke poroke, pa zdravniške kongrese, sedaj so na vrsti Zrče - nisem pa prebral podatka, koliko je okuženih od tam.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!