Skoči na vsebino
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

povezave (klik):

Priporočene objave

Objavljeno
pred 29 minutami, Spasku pravi:

887.jpg

asimtomatik

pred 28 minutami, thumper pravi:

Ma jaz bi si to naložil na foun za med šihtom da bi se me stranke ogibale in mi ne dihale za ovratnik z masko pod nosom

dol potegni, na vrh sem pripel link (na vrhu strani, zadnja postavka ostani zdrav), pa poiskusi, če si okužen se anonimno prijaviš, kak pa deluje nisem gledal

Objavljeno
pred 15 minutami, DAMI34 pravi:

trditev da namerno ogrožam druge je iz trte izvita, ampak imaš to pravico tako misliti, ker so ti tako povedali.

Če nekaj nekdo ne zna strokovno in podprto z raziskavami ovreči, ja potem se res lahko uporabi besede, kot ovce, nabildan fitneser in podobno.

Ampak ne rabim biti "specializant" (bdw specializat je tisti, ki šele specializira določeno področje) da vem, da socialna distanca zelo dobro deluje.

Ne rabim biti ne imunolog ne po tv, da vem, da se uvaja splošne ukrepe na hojladri, namesto da bi se namenilo več denarja in več sile prav tam, kejer najbolj škripa in to so prav žarišča okužb.

Pa jih naštejva:

1. baje so to žurke, ampak samo po 10 uri v gostilni :P prej niso. Vidiš kretenizem ukrepa?

2. pa čisto resno, od marca dalje DS, kjer vse škripa in vse šepa in smo še vedno na isti točki

3. bolnišnice, kjer se lovijo kot so se prej in prekladajo bolnike, ker ne vedo kam z njimi

V glavnem pa in to z gotovostjo trdim, največja žarišča so prostori, s klimatskimi napravami, kjer se ljudje po več ur zadržujejo skupaj, al je to diskoteka, al je to soba, jedilnica v kakem domu. Tu so problemi, če že "žurk", kjer se ljudje objemajo in poljubljajo ne znamo ustaviti, bi se pa vsaj na drugih dveh točkah lahko kaj storilo.

Ampak ne, ukrep je strokoven, torej otroci od 7 razreda dalje morajo met maske (hvala korona, ker se spoznaš na ure in celo na razrede), ter tam kjer bo na prostem več ljudi.

Jp, zgleda da si fino delijo provizije pri teh maskah.

In da ne boš jokal kako vse ogrožam, jo nosim zakaj, ker je tako pač predpisano, načeloma pa se raje držim malce stran, tisti meter pa pol ni problem in tudi razkuževanje rok, po vsakem srečanju s stranko se poslužujem. Imam tako službo da sem dnevno v kontaktu z vsaj 15-30 ljudmi in to po celi Sloveniji, ter nekaj Italije (tut vPivki ja).

Aja, če te že zanima, kdo nosi prav maske v menzah, hotelih, restavracijah, pekarnah in slaščičarna? Ma tam od oka, mogoče 1%, večina je brez, ali pa jo imajo pod brado. Verjetno lahko vse te prištejem med asimtomatike.

Drgač, mi boš kmal podal kako raziskavo kužnosti asimptomatika? Da vem kako se moram na ridah obnašat, če sedem zraven srčnega kirirga Mausa :D

Ne razumeš, ker nočeš.

Ti bom razložil v tebi razumljivi terminologiji.  
Če stojim pri rdeči luči semaforja v praznem križišču je čisto vseeno, če se to meni zdi kretenizem. To je tako zato, da ne ogrožam drugih udeležencev v prometu. In če bi k nespoštovanju tega pozival nekdo, ki se mu to pač zdi nesmisel, ali bi menil, da prometni strokovnjaki nimajo prav, ker po njegovem mnenju ni narejeno dovolj študij na to temo, se bi našlo vsaj 20% kretenov, ki bi to še dodatno interpretiralo po svoje in bi pač vozili skozi rdečo luč, kar pa je za ostale udeležence v prometu nevarno in splošno nesprejemljivo.

Pravila in ukrepi so namenjeno temu, da se zaščiti večinska populacija. In če komu smrdijo je to njegov problem. In če jih ne upošteva ga je potrebno sankcionirat.

Objavljeno
pred 15 minutami, BIF pravi:

Ne razumeš, ker nočeš.

Ti bom razložil v tebi razumljivi terminologiji.  
Če stojim pri rdeči luči semaforja v praznem križišču je čisto vseeno, če se to meni zdi kretenizem. To je tako zato, da ne ogrožam drugih udeležencev v prometu. In če bi k nespoštovanju tega pozival nekdo, ki se mu to pač zdi nesmisel, ali bi menil, da prometni strokovnjaki nimajo prav, ker po njegovem mnenju ni narejeno dovolj študij na to temo, se bi našlo vsaj 20% kretenov, ki bi to še dodatno interpretiralo po svoje in bi pač vozili skozi rdečo luč, kar pa je za ostale udeležence v prometu nevarno in splošno nesprejemljivo.

Pravila in ukrepi so namenjeno temu, da se zaščiti večinska populacija. In če komu smrdijo je to njegov problem. In če jih ne upošteva ga je potrebno sankcionirat.

bom jaz tebi razložil, ker ti nočeš razumeti:

moja dela v zdravstvu, prav tako njeni kolegi in kolegice. Poznam njihova mnenja okrog cele situacije in so zelo podobna mojemu, dejansko celo preverjam pravilnost mojega razmišljanja.

Ampak kaj pa gastroenterologi sploh vedo, saj cel dan delajo samo 10cm stran od pacienta.

Tule maš odgovor:

https://m.planet-lepote.com/dr-uros-dobnikar-covid-19-javni-poziv-zdravnikom-in-zdravniski-zbornici-slovenije/?fbclid=IwAR2c5YgzlCCevptB2mI3Ws09APA33VMvTrVZZc-eCrcnobpxSMrNtcNi1G0

samo 3 točke na hitro

Dr. Uroš Dobnikar: COVID 19: Javni poziv zdravnikom in Zdravniški zbornici Slovenije

1. Je test, s katerim ugotavljamo okužbe s SARS- CoV- 2, verodostojen?

Vsa ideja epidemije sloni na RT-PCR testu, ki skuša iz brisa nosu ali žrela potrditi prisotnost delcev RNA virusa. Če so v vzorcu prisotni nukleotidi, ki so v podobnem zaporedju kot pri SARS-CoV- 2, bo test pozitiven. Problem je, da to zaporedje nukleotidov predstavlja le en promil genoma SARS-CoV- 2 in da se lahko to zaporedje nukleotidov nahaja tudi v človeških celicah, bakterijah in drugih virusih. Torej s tem testom ne iščemo in potrjujemo prisotnosti virusa SARS-CoV- 2! Potrjujemo samo prisotnost majhnega delca, fragmenta virusa. S tem testom ne moremo zanesljivo dokazati, da je nekdo okužen s SARS-CoV- 2!

Specifičnost in senzitivnost testa je zelo slaba. Zakaj potem uporabljamo ta test in na njegovi osnovi označimo ljudi za okužene in jih s tem zapremo v karanteno? Brez klinične slike? Ali je to evidence – based? Je to znanstvena metoda? Samo na osnovi PCR testa postaviti klinično diagnozo? Smo v Sloveniji naredili študijo, ki bi zanesljivo potrdila verodostojnost RT-PCR testa za diagnosticiranje covid bolezni? Smo izolirali SARS- CoV-2 virus pri pozitivnih pacientih? Kaj nikogar ne preseneča dejstvo, da je večina okuženih/pozitivnih asimptomatskih? Imamo opravka s pandemijo pozitivnih testov?

2. Zakaj je večina okuženih brez znakov bolezni?

Iz podatkov številnih statističnih raziskav je sedaj jasno, da do 80 % okuženih bolezen preboli asimptomatsko, brez znakov bolezni. Uradna stroka trdi, da si lahko okužen in da hkrati nimaš simptomov. Je to znanstveno sprejemljivo? Je to dokazano z verodostojnimi študijami?

3. Ali lahko človek, pri katerem je bil test na covid pozitiven in je popolnoma zdrav, prenaša virus na druge?

Ali imamo znanstvene dokaze o tem, da zdravi ljudje prenašajo kužne bolezni? Imamo znanstveni dokaz o tem, da je zdrava oseba prenesla SARS-CoV- 2 virus na drugega človeka? Kolikšna je verjetnost, da ima oseba s pozitivnim testom sploh virus v sebi (glej 1. točko)?

ps. čakam odgovor imunologov specializantov..tvoj me ne bo zadovoljil

kar pa se tiče sankcij, dragi moj ti bi mel več policije kot pa folka. Raje ne moreš nadzirat, tut s palco ne. Lahko jo pa učiš, vzgajaš, ampak ne na način kot se sedaj gredo Kacin in ostala banda.

Veš, če povsod postaviš rdeč semafor nisi rešil pretočnosti prometa. Zihr se pa nihče ne bo zabil

• Hvala 2
  • Ni mi všeč 1
Objavljeno

Darko Siuka: »Že čez tri ali štiri tedne bo zgodba, povezana z epidemijo, bistveno drugačna – takrat bodo tudi ti, ki zdaj dvomijo, začeli verjeti!«

https://www.zdravstveniportal.si/zdravstvo/sistem/615/epidemija-rdeci-seznam?fbclid=IwAR2aYZc7tJG48jc43h4ZSXuMgrR1CQn3RULIPJcpH4tVvoqn7xb3WdNg99I

P.S.
Glede na to, da me je danes na pregledu v bolnišnici pregledal zdravnik, ki mu je bila maska zadnja španska vas, je zgornji članek sila zanimiv ?!? Čas bi že bil, da se zdravniki zmenijo med sabo in se potem tako tudi obnašajo.

Objavljeno

Trenutno v Avstraliji a prav kmalu v vasi blizu vas...

Objavljeno
1 hour ago, DAMI34 said:

moja dela v zdravstvu, prav tako njeni kolegi in kolegice. Poznam njihova mnenja okrog cele situacije in so zelo podobna mojemu, dejansko celo preverjam pravilnost mojega razmišljanja.

Ok.

Si omenil da tvoja dela v privat zdravstvu.

Pa zakaj potem omejujejo preglede, če je vse to "nič"  ????

Objavljeno
pred eno uro, DAMI34 pravi:

bom jaz tebi razložil, ker ti nočeš razumeti:

Ampak kaj pa gastroenterologi sploh vedo, saj cel dan delajo samo 10cm stran od pacienta.

Tule maš odgovor:

https://m.planet-lepote.com/dr-uros-dobnikar-covid-19-javni-poziv-zdravnikom-in-zdravniski-zbornici-slovenije/?fbclid=IwAR2c5YgzlCCevptB2mI3Ws09APA33VMvTrVZZc-eCrcnobpxSMrNtcNi1G0

samo 3 točke na hitro

Dr. Uroš Dobnikar: COVID 19: Javni poziv zdravnikom in Zdravniški zbornici Slovenije

1. Je test, s katerim ugotavljamo okužbe s SARS- CoV- 2, verodostojen?

Vsa ideja epidemije sloni na RT-PCR testu, ki skuša iz brisa nosu ali žrela potrditi prisotnost delcev RNA virusa. Če so v vzorcu prisotni nukleotidi, ki so v podobnem zaporedju kot pri SARS-CoV- 2, bo test pozitiven. Problem je, da to zaporedje nukleotidov predstavlja le en promil genoma SARS-CoV- 2 in da se lahko to zaporedje nukleotidov nahaja tudi v človeških celicah, bakterijah in drugih virusih. Torej s tem testom ne iščemo in potrjujemo prisotnosti virusa SARS-CoV- 2! Potrjujemo samo prisotnost majhnega delca, fragmenta virusa. S tem testom ne moremo zanesljivo dokazati, da je nekdo okužen s SARS-CoV- 2!

Specifičnost in senzitivnost testa je zelo slaba. Zakaj potem uporabljamo ta test in na njegovi osnovi označimo ljudi za okužene in jih s tem zapremo v karanteno? Brez klinične slike? Ali je to evidence – based? Je to znanstvena metoda? Samo na osnovi PCR testa postaviti klinično diagnozo? Smo v Sloveniji naredili študijo, ki bi zanesljivo potrdila verodostojnost RT-PCR testa za diagnosticiranje covid bolezni? Smo izolirali SARS- CoV-2 virus pri pozitivnih pacientih? Kaj nikogar ne preseneča dejstvo, da je večina okuženih/pozitivnih asimptomatskih? Imamo opravka s pandemijo pozitivnih testov?

2. Zakaj je večina okuženih brez znakov bolezni?

Iz podatkov številnih statističnih raziskav je sedaj jasno, da do 80 % okuženih bolezen preboli asimptomatsko, brez znakov bolezni. Uradna stroka trdi, da si lahko okužen in da hkrati nimaš simptomov. Je to znanstveno sprejemljivo? Je to dokazano z verodostojnimi študijami?

3. Ali lahko človek, pri katerem je bil test na covid pozitiven in je popolnoma zdrav, prenaša virus na druge?

Ali imamo znanstvene dokaze o tem, da zdravi ljudje prenašajo kužne bolezni? Imamo znanstveni dokaz o tem, da je zdrava oseba prenesla SARS-CoV- 2 virus na drugega človeka? Kolikšna je verjetnost, da ima oseba s pozitivnim testom sploh virus v sebi (glej 1. točko)?

ps. čakam odgovor imunologov specializantov..tvoj me ne bo zadovoljil

kar pa se tiče sankcij, dragi moj ti bi mel več policije kot pa folka. Raje ne moreš nadzirat, tut s palco ne. Lahko jo pa učiš, vzgajaš, ampak ne na način kot se sedaj gredo Kacin in ostala banda.

Veš, če povsod postaviš rdeč semafor nisi rešil pretočnosti prometa. Zihr se pa nihče ne bo zabil

....med tem ko ti fanatično čakaš odgovore namišljenih epidemiologov, kvazi plačanih študij, in verjameš tistim, ki NE delajo z obolelimi za Covid-om, ti bom skrajšal muke , ki jih imaš z menoj.

Po starem, a še kako resničnem pregovoru _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ (sam vstavi, če poznaš preverjene pregovore) popusti.

Moje življenje je dovolj polno in bogato, da mi ni treba prepevat gluhim v pričakovanju, da bodo ujeli takt.

P.s. 
Ne vem zakaj tako kričeče povečuješ svoje zapise. Že davno so odkrili očala, če imaš težave.  
Ali pa gre za poudarjanje podarjene avtoritete?

Objavljeno

Pa po drugi strani, v čem pa je tak problem.

- higiena

- maska je ok, že v zdravih časih se kihalo in kašljalo nemarno, pa hraklanje itd., Šangaj jo nosijo že leta zaradi umazanije npr...

- malo se asocializirat, a je res treba letet na vsako pasjo prireditev itd.,

- kakšno knjigo v roke, pa se malo sprehodit, navsezadnje pa se še vedno da kam malo asocialno zapeljat

To je še vse daleč od zapora.

Verjamem, da trpijo kafetarji, einkauferji itd., maš splet :) kavo si pa sam skuhaj.

Obnašat se torej primerno, odgovorno, neodgovorne packe pa kaznovat.

Sicer bodo dejavnosti, ki so že sedaj v težavah, še bolj v težavah...

• Všeč mi je 2
Objavljeno

HM, obvezno nošenje mask na prostem. Kolesarjenje, tek, vožnja z motorjem (si na prostem ali nisi?). Kako bodo zgledale nogometne tekme - še dobro, da imajo številke na hrbtu :) .

Mi imamo v soboto regato na Dravi. Ne vem kakšna so natančna navodila ampak se bojim, da so bolj zmedena. V Beljaku smo vsi nosili maske, razen veslači v čolnu. Takoj, ko so pristali na pontonu so morali natakniti maske. Bom videl, kaj so naumili naši.

Objavljeno
pred 35 minutami, Darko3g pravi:

HM, obvezno nošenje mask na prostem. Kolesarjenje, tek, vožnja z motorjem (si na prostem ali nisi?). Kako bodo zgledale nogometne tekme - še dobro, da imajo številke na hrbtu :) .

Mi imamo v soboto regato na Dravi. Ne vem kakšna so natančna navodila ampak se bojim, da so bolj zmedena. V Beljaku smo vsi nosili maske, razen veslači v čolnu. Takoj, ko so pristali na pontonu so morali natakniti maske. Bom videl, kaj so naumili naši.

vsem izmerit temperaturo in vsak naj ima do 48 ur star izvid...

če že mora nujno bit veslanje po reki...v teh razmerah

problem bo,če pride kakšno okuženo zijalo pa se nakiha :)

Objavljeno

Hmm zanimiva tema tale korona in zanimivo kake psihološke posledice bo korona pustila...

Objavljeno
pred 6 urami, Codeine pravi:

Namesto maske lahko nosijo vizirje. Se vidi lepo cel obraz. Najlažje je javkat in mjavkat.

Objavljeno
pred 6 urami, Codeine pravi:

če bi jim obljubili dodatek za masko, bi jih z veseljem nosili

Objavljeno

Torej, ni problem, da verjamem raznim "vplivnikom" , ker jim ne. Problem je, da ne verjamem uradnim, ker so eni navadni ritolizniki in niso na položaju zato, ker so sposobni in poznajo "tematiko" ampak, ker so pravim zlezli v rit. Beovička je "kandidat" SDS, Krek je eno zavaljeno prase (in to je predstavnik/vodja nacionalnega inštituta za javno zdravje), ki je naredil vse, da se je dokopal do položaja (ukvarjal pa se je (po mojem mnenju zelo slabo) z odvisniki) , o Kacinu pa je tako ali tako škoda besed. O dejanskih strokovnjakih ne duha ne sluha (v najboljšem primeru privlečejo kakšne "vajence" ) .

In potem se čudimo, da je kot je.

lp

Objavljeno

a zdej loh s čeladam hodmo v bencinsko črpalko, to je bolš kt maska in vizir skup,  včas so nas čudn gledal zdej smo pa ?  ?

Objavljeno
pred 16 urami, ftp pravi:

Ok.

Si omenil da tvoja dela v privat zdravstvu.

Pa zakaj potem omejujejo preglede, če je vse to "nič"  ????

država jim je omejila delo, za 2 meseca, kot večini ostalega zdravstva, potem pa skafandri in nujne napotnice, čakalne vrste so se podaljšale..privat ja ampak 100% koncesija nič samoplačnikov.

Zakaj: ker edino korona je bolezen, ostalo lahko vse stoji in počaka.

In glede na dramo, ki jo spet počnejo, najmanj Bergamo se nam bo čez 14 dni zgodil :P

In nikjer nisem zapisal, da ni nič, se je pa potrebno vprašati ali je smiselno zjebati del gospodarstva in zdravstvo, to tudi ni nič a ne,

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 16 urami, BIF pravi:

....med tem ko ti fanatično čakaš odgovore namišljenih epidemiologov, kvazi plačanih študij, in verjameš tistim, ki NE delajo z obolelimi za Covid-om, ti bom skrajšal muke , ki jih imaš z menoj.

Po starem, a še kako resničnem pregovoru _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ (sam vstavi, če poznaš preverjene pregovore) popusti.

Moje življenje je dovolj polno in bogato, da mi ni treba prepevat gluhim v pričakovanju, da bodo ujeli takt.

P.s. 
Ne vem zakaj tako kričeče povečuješ svoje zapise. Že davno so odkrili očala, če imaš težave.  
Ali pa gre za poudarjanje podarjene avtoritete?

boldam, da izpostavim, ker večinoma folk ki je ziritiran in že tako v strahu, težje bere, saj veš, črke plešejo pred očmi, če te je strah, da se asimptomatsko okužiš že prek neta :P

pred 12 urami, MARE 65 pravi:

Hmm zanimiva tema tale korona in zanimivo kake psihološke posledice bo korona pustila...

jih že pušča, kar lep čas

Prav danes izvedel. Trojane baje 120 zaposlenih, če bo šlo to stanje dalje jih bo 60 preveč. Polovica na cesto..aja to ni problem tistih, ki službic ne bojo izgubili, al pa tistih, ki majo državne službice, saj bodo delal od doma.

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 16 minutami, bajkr88 pravi:

a zdej loh s čeladam hodmo v bencinsko črpalko, to je bolš kt maska in vizir skup,  včas so nas čudn gledal zdej smo pa ?  ?

samo integralka vela, flip up ne, strogo ne!!!

:P

Objavljeno

so prašal dohtrja če se kej boji korone.. je djau , nč, js vsak dan en tablet vzamem :D

5ce9e00e3d4f3f2af773_62460788.jpg

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!