Skoči na vsebino
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

povezave (klik):

Priporočene objave

Objavljeno (popravljeno)
pred 44 minutami, DAMI34 pravi:

Zanimivo a ne:

Srbija je kr naenkrat zelena.

Narod (ki po našem mnenju kao), ki ne more brez kafane, večernega druženja, težkih žurk,pipkanja hrane, izljubivanja itd...

Mogoče so pa nehali testirat :P

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/srbija-u-galopu-ka-piku-treceg-talasa-korona-brojke-sve-vise-lice-na-one-iz-jula-kada/sltzcj1 

po katerem našem mnenju? 

Popravljeno . Popravil motozajebant
Objavljeno
pred 5 minutami, motozajebant pravi:

https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/prehajanje-meja/

Zeleni seznam držav (velja od 12. oktobra 2020):

- tretje države:

1. Avstralija
  2. Nova Zelandija
  3. Srbija
  4. Urugvaj

Zemljevid Evrope z barvnimi oznakami držav glede na tveganje za okužbo z novim koronavirusom (velja od 12. oktobra 2020)

sem se potrudil, čimveč informacij prilepiti, da ne bo spet dvomov

• Haha 1
Objavljeno
pred 1 minuto, DAMI34 pravi:

https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/prehajanje-meja/

Zeleni seznam držav (velja od 12. oktobra 2020):

- tretje države:

1. Avstralija
  2. Nova Zelandija
  3. Srbija
  4. Urugvaj

Zemljevid Evrope z barvnimi oznakami držav glede na tveganje za okužbo z novim koronavirusom (velja od 12. oktobra 2020)

sem se potrudil, čimveč informacij prilepiti, da ne bo spet dvomov

Nevem zakaj si se toliko potrudil. Saj nisem oporekal tvojemu zapisu, da je Srbija na zelenem seznamu? 

Moj link je bil namenjen nečemu drugemu.... tistemu drugemu delu, da morda pa ne testirajo več.... 

Objavljeno
pred 1 minuto, motozajebant pravi:

Nevem zakaj si se toliko potrudil. Saj nisem oporekal tvojemu zapisu, da je Srbija na zelenem seznamu? 

Moj link je bil namenjen nečemu drugemu.... tistemu drugemu delu, da morda pa ne testirajo več.... 

bohpomagi :P

• Haha 1
Objavljeno
pred 4 minutami, DAMI34 pravi:

kot vedno :)

torej, testirajo še vedno... 

Objavljeno

NIJZ in strokovnost vnosa v razmaku enega dne :P

Če se zmotiš pri vnašanju podatkov se pač tabela popravi, kajne

? Dajte mi povedat zakaj se vam tako hudo mudi vnašati podatke, ki se od včeraj do danes npr. v občini Starše razlikujejo za 34 oseb, Sveta Trojica za 125 oseb, Sveti Andraž 87 oseb, Sveti Jurij 65 oseb, Sveti Tomaž za 114 oseb... Usoda marsikatere firme, delavca, s.p.-ja... je dobesedno v vaših statistikah in priporočilih VI pa vnašate podatke kot bi jih kakšen osnovnošolec, se pri tem malo zmotil, jih na hitro popravil in to je to ali kaj?

MZ, nč ne vprašat, ker ti ne bom odgovarjal

121319343_1009690206202278_7103271829655323695_o.thumb.jpg.6e59b296d3400c9d845319f721b7feda.jpg

121421939_1009690262868939_6994671425707886490_n.thumb.jpg.f668a9c2f3001e1a5148d42f3528be2d.jpg

121480455_10158814362313119_6968500628190492079_o.thumb.jpg.271bda6f126c5b23534dd0ea566905f2.jpg

Objavljeno

• Všeč mi je 1
Objavljeno

Srbi se ne bodo izgubili...očitno nočejo ustvarjat paniko.  Nekje sem prebral, da je tudi umrlo trikrat več ljudi, kot so javno prikazali. Verjetno so upoštevali, da vsi niso umrli le zaradi Corone.

Pri nas pa, če bo vlada tako dosledno upoštevala navodila nadrejenih iz Bruslja, bo kriva za uničenje slovenskega naroda. Zraven virusa jih bo še en kup storilo samomor, povečala se bo umrljivost zaradi drugih bolezni, srednji sloj bo obubožal, ker bo precej podjetji propadlo...kar bo ostalo bo šlo v tuje roke...

Več kot očitno je, da je ta virus načrtno ustvarjen...neka elita bi rada zagospodarila celemu svetu...nekateri narodi imajo več samoohranitvenega nagona oz., boljše voditelje :hmm:

Objavljeno
Pravkar, vandrovec pravi:

Srbi se ne bodo izgubili...očitno nočejo ustvarjat paniko.  Nekje sem prebral, da je tudi umrlo trikrat več ljudi, kot so javno prikazali. Verjetno so upoštevali, da vsi niso umrli le zaradi Corone.

Pri nas pa, če bo vlada tako dosledno upoštevala navodila nadrejenih iz Bruslja, bo kriva za uničenje slovenskega naroda. Zraven virusa jih bo še en kup storilo samomor, povečala se bo umrljivost zaradi drugih bolezni, srednji sloj bo obubožal, ker bo precej podjetji propadlo...kar bo ostalo bo šlo v tuje roke...

Več kot očitno je, da je ta virus načrtno ustvarjen...neka elita bi rada zagospodarila celemu svetu...nekateri narodi imajo več samoohranitvenega nagona oz., boljše voditelje :hmm:

niti ni bistvo če je načrtno ustvarjen, je pa načrtno in premišljeno izkoriščan za prevzem oblasti, ciljev obasti itd...in glup narod to podpira.

Objavljeno
pred 3 minutami, DAMI34 pravi:

niti ni bistvo če je načrtno ustvarjen, je pa načrtno in premišljeno izkoriščan za prevzem oblasti, ciljev obasti itd...in glup narod to podpira.

Dobro, če je če...ampak, če Šarec lani ne bi odstopil, ne bi imeli toliko problemov z vlado, imeli bi pa po moje zelo podobne ukrepe.

Objavljeno
pred 2 urami, DAMI34 pravi:

NIJZ in strokovnost vnosa v razmaku enega dne :P

Če se zmotiš pri vnašanju podatkov se pač tabela popravi, kajne

? Dajte mi povedat zakaj se vam tako hudo mudi vnašati podatke, ki se od včeraj do danes npr. v občini Starše razlikujejo za 34 oseb, Sveta Trojica za 125 oseb, Sveti Andraž 87 oseb, Sveti Jurij 65 oseb, Sveti Tomaž za 114 oseb... Usoda marsikatere firme, delavca, s.p.-ja... je dobesedno v vaših statistikah in priporočilih VI pa vnašate podatke kot bi jih kakšen osnovnošolec, se pri tem malo zmotil, jih na hitro popravil in to je to ali kaj?

MZ, nč ne vprašat, ker ti ne bom odgovarjal

121319343_1009690206202278_7103271829655323695_o.thumb.jpg.6e59b296d3400c9d845319f721b7feda.jpg

121421939_1009690262868939_6994671425707886490_n.thumb.jpg.f668a9c2f3001e1a5148d42f3528be2d.jpg

121480455_10158814362313119_6968500628190492079_o.thumb.jpg.271bda6f126c5b23534dd0ea566905f2.jpg

Saj tudi ko odgovoriš, narobe odgovoriš. Tak da ni panike, če ne želiš odgovarjati :)

pred 24 minutami, DAMI34 pravi:

Kaj predlagaš? Na ulico?

Objavljeno
pred 2 minutami, motozajebant pravi:

1. Saj tudi ko odgovoriš, narobe odgovoriš. Tak da ni panike, če ne želiš odgovarjati :)

2. Kaj predlagaš? Na ulico?

1. boš moral bolj natančno opredelit jokanje...pa sem te lepo prosil, ne no ne ...ma ti ne pomaga

2. se sploh upiraš, al slepo slediš (verjameš in zaupaš vsem vladnim floskukam)?

Objavljeno
pred 19 minutami, DAMI34 pravi:

1. boš moral bolj natančno opredelit jokanje...pa sem te lepo prosil, ne no ne ...ma ti ne pomaga

2. se sploh upiraš, al slepo slediš (verjameš in zaupaš vsem vladnim floskukam)?

1. Ali pa ti bolj natančno dojeti poanto posta :)

Morda mi res ne pomaga (ti še vedno lahko prosiš), a ti si pa lastno besedo požrl. Si rekel da ne boš odgovarjal. Prvo skoči pa potem reci hop :)

torej, glup narod to podpira. Tvoje besede. Kaj ti pomaga (ne leti nate osebno), če ne podpiraš in se "kao" upiraš, a za to nič ne narediš? V istem zosu kot tisti, ki podpira. 

Objavljeno
Pravkar, motozajebant pravi:

1. Ali pa ti bolj natančno dojeti poanto posta :)

Morda mi res ne pomaga (ti še vedno lahko prosiš), a ti si pa lastno besedo požrl. Si rekel da ne boš odgovarjal. Prvo skoči pa potem reci hop :)

torej, glup narod to podpira. Tvoje besede. Kaj ti pomaga (ne leti nate osebno), če ne podpiraš in se "kao" upiraš, a za to nič ne narediš? V istem zosu kot tisti, ki podpira. 

ker sem vljuden, ker toliko prosiš za odgovor.

za vse ostalo se pa posluži medijev, kolesarjenja  predvsem pa mej svoje jasno in glasno stališče...ko že vprašaš

Objavljeno
pred 37 minutami, motozajebant pravi:

Tak da ni panike, če ne želiš odgovarjati :)

pred 2 minutami, DAMI34 pravi:

ker sem vljuden, ker toliko prosiš za odgovor.

za vse ostalo se pa posluži medijev, kolesarjenja  predvsem pa mej svoje jasno in glasno stališče...ko že vprašaš

Nihče te ni prosil. Ne domišljaj si. 

Moje stališče? Ne zaupam politikom ze od nikoli, ne samo zdaj v corona situaciji. Delajo za svoj žep in ne mojega. Lahko greš s tokom ali proti toku. Druge ni. Če greš proti toku, treba neki narest. Ne pa sam viset na MS v corona temi.... 

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 1 uro, vandrovec pravi:

Dobro, če je če...ampak, če Šarec lani ne bi odstopil, ne bi imeli toliko problemov z vlado, imeli bi pa po moje zelo podobne ukrepe.

to lahko samo špekuliramo, na kratki rok je sedanja vlada delovala odločno in pravilno, a hkrati sedaj vidimo napake, od menjave enga kupa ljudi na ključnih mestih NIJzja in podobnih inštitucij, do utišanja drugače mislečih..

Ampak, če sedaj pogledam za nazaj, vse probleme s smrtnimi nesrečami v prometu rešiš s prepovedjo vožnje :P, nekako takole delujejo zapiranja v občine in podoben šit..

Objavljeno

Objavljeno na Facebooku

Dušan Jambrošič

Dr. Beovič strikes again!

Ponedeljkovo jutro. Sveže in mirno. Zaenkrat. Čaka me novih 13 ur šihta, s Počivalškovim nagobčnikom na obrazu, čakajo me nove "verbalne borbe" z ljudmi, ki bodo prišli k nam na vstopno točko drugega največjega ljubljanskega zdravstvenega doma in spraševali: "A vi še kej delate, ali ste že vse spet zaprli?" Ali pa:"Nesposobni ste, sam tolk, da veste." Sčasoma človek dobi trdo kožo in jeklene živce. V nasprotnem primeru bi ga pobralo. Pa ne od virusa.

A to ni poanta tega zapisa. Pijem turško kavo, kadim cigaret in dobesedno jočem od smeha, ob prebiranju izjav naše slavne infektologinje gospe Bojane Beopič. Pardon, zatipkal sem se. Beovič.

Spoštovana gospa dr. Bojana Beovič pravi, da smo v Sloveniji v boju proti virusu uporabili švedski model, ki pa se ni obnesel.

A švedski model, da smo uporabili? Sem jaz zadnjih sedem mesecev prespal ali živim v neki drugi Sloveniji, kot zgoraj omenjena gospa?

Ne, gospa Beopič. Pardon, Beovič. Mi se proti epidemiji nismo borili na švedski način. Pri njih narod zaupa svojim politikom. Mi svojim žal ne moremo. Pri njih "bitko" proti epidemiji vodi kredibilna stroka. Pri nas pa politično nastavljeni strokovni kadri. Pri njih nimajo uradnega govorca vlade, ki narod zastrašuje in ustvarja povsem nepotrebno ter neproduktivno paniko. Pri nas pač. Pri njih predsednik vlade na tviterju ne žali vseh, ki se ne strinjajo z njim. Pri nas pač. Pri njih je tako, da ko notranji minister ponudi svojo odstopno izjavo, tudi dejansko odstopi. Pri nas pač ne. Pri njih gospodarski minister ne kupuje nedelujočih ventilatorjev in po tv ne vpije, da je reševal življenja. Njihovemu obrambnemu ministru pa se ne more zgoditi, da bi tam nekje pri Göteborgu izgubil poln kamion zaščitnih mask, kot pri nas, kjer je bila Postojna kraj nesrečnega imena. Pri njih policisti ne popisujejo, ne vklepajo in ne pretepajo protestnikov sredi Stockholma, kot pri nas sredi Ljubljane.

Daleč je od nas Švedska. Pa tu nimam le geografske razdalje v mislih.

Gospa Beovič, kljub vsemu vam pa nekaj moram priznat. Všeč mi je ta vaš smisel za humor posebne sorte. Res. Vsa čast!

Objavljeno
3 hours ago, DAMI34 said:

Ampak, če sedaj pogledam za nazaj, vse probleme s smrtnimi nesrečami v prometu rešiš s prepovedjo vožnje :P, nekako takole delujejo zapiranja v občine in podoben šit..

Res.

Zato pa so prometne kontrole, ki preverjajo treznost, hitrost :OK:,..., ja tudi prvo pomoč :wallbash:

Za kontrolo pravilnega nošenja mask, druženja,... so zadolženi na zdravstvenem inšpektoratu, drugi nimajo pristojnosti. Če se pristojnosti kontrole in kaznovanja podeli policiji in vojski pa je že "vojni udar". Brez kontrole pa smo itak balkanci - južnjaki.

Samo ko pa iz avtobusa vržejo, dekle ki noče nosit maske, pa cel upor naroda.

Objavljeno
pred 18 urami, DAMI34 pravi:

Spet krivo vero širiš :blush:

JaJo pomagi, se po novem reče :naughty:

Objavljeno (popravljeno)
pred eno uro, Bmflar pravi:

Spet krivo vero širiš :blush:

JaJo pomagi, se po novem reče :naughty:

ŠE novejše:

V imenu očeta in sina,

pa Jelka Kacina ........

Popravljeno . Popravil Kaldu
Objavljeno

Tudi ta verjetno ne ve kaj govori... :)

Znanstvenik sa Stanforda: ‘Izračunali smo, globalna smrtnost od Covida je od 0,15 do 0,20 posto‘

John P.A. Ioannids, vodeći svjetski stručnjak za epidemiologiju i ljudsko zdravlje, kao i bidomedicinsku podatkovnu znanost, objavio je izuzetno važno istraživanje „Globalne perspektive COVID-19 epidemiologije za puni krug pandemije“.

https://www.jutarnji.hr/life/zdravlje/znanstvenik-sa-stanforda-izracunali-smo-globalna-smrtnost-od-covida-je-od-0-15-do-0-20-posto-15024762

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 14 urami, ftp pravi:

Res.

Zato pa so prometne kontrole, ki preverjajo treznost, hitrost :OK:,..., ja tudi prvo pomoč :wallbash:

Za kontrolo pravilnega nošenja mask, druženja,... so zadolženi na zdravstvenem inšpektoratu, drugi nimajo pristojnosti. Če se pristojnosti kontrole in kaznovanja podeli policiji in vojski pa je že "vojni udar". Brez kontrole pa smo itak balkanci - južnjaki.

Samo ko pa iz avtobusa vržejo, dekle ki noče nosit maske, pa cel upor naroda.

ti bom drugače povedal:

14 okuženih medicinskih sester in 3je zdravniki v CE bolnišnici, seveda se pojav smatra za pričakovan, saj delajo s Covid bolniki. Problem rešujejo s prerazporejanjem.

A se samo meni zdi, al jim varnostni protokoli šepajo? Prerazporejanje, brez izboljšanja varnosti bo povzročilo spet nove okužbe med delavci. Sicer je to baje dolg, znan in pereč problem od prej, vsaj tako se je izrazil nekdo iz te bolnice.

Bom, potem pa naj bo..

Razumevanje mojaga zapisa, ti pač ne gre.

Zapreš folk v hiše, bo isto, kot zapreš promet. Problem rešen, a ko boš odprl promet bo še vedno nekdo, ki ga bo sral, zato so preverjanja.

Usmerjenost in strokovnost ukrepov pri nas pa je na zelo trhlih nogah. Se strinjam, nič boljša od balkana, kateri je recimo Srbija že zelena, Hrvaška pa lisasta, ostali pa mal pomarančasti.

So mel pač to srečo, da so se prej okužili, ker ne moreš verjet, nekaj časa gre krivulja in panika navzgor, a potem spet navzdol. Še vedno je šla.

Metanje dekleta iz avtobusa je samo hinavski postopek, katerega na žurki OKja niso bili sposobni narediti. Pe verjamem, da bi kdo specialcem, ki bi udrli na žur kako siknil.

Objavljeno

uprimo se vsem sponam, ki nas ovirajo ... odvrzimo obleke ter se vozimo skozi rdečo in upajmo, da nau ker kreten vozu v zeleno ...

spomnim se časov, ko sem bos tekel po travniku in nisem na noben pasji drek stopu ter me ni nihče kaznoval, ker hodim po travi :huh: 

odkar nam iz vesolja žarčijo neke čudne vibracije, se pa to dogaja kot se ... 

maus se bo osvobodu spon, bodi kot maus 

Objavljeno
6 minutes ago, DAMI34 said:

14 okuženih medicinskih sester in 3je zdravniki v CE bolnišnici, seveda se pojav smatra za pričakovan, saj delajo s Covid bolniki. Problem rešujejo s prerazporejanjem.

A se samo meni zdi, al jim varnostni protokoli šepajo? Prerazporejanje, brez izboljšanja varnosti bo povzročilo spet nove okužbe med delavci. Sicer je to baje dolg, znan in pereč problem od prej, vsaj tako se je izrazil nekdo iz te bolnice.

Vprašanje ali so protokoli ali pa brezbrižnost zaposlenih. Spomnimo se, da se je začelo tako, da so zdravniki prinesli to k nam. Brezbrižnosti je tudi v zdravstvu precej.

8 minutes ago, DAMI34 said:

Razumevanje mojaga zapisa, ti pač ne gre.

Itak te skoraj noben ne razume. ?

• Haha 3

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!