Skoči na vsebino
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

povezave (klik):

Priporočene objave

Objavljeno

Je kdo našel kje kakšne primerne zaščitne maske? Tiste od Kitajcev ne pridejo v poštev, vprašanje če bi bile do poletja tu. Naj bi bile primerne samo tiste z zaščito FFP3. Koliko gledam je pri nas vse razprodano. Ne bi bilo slabo imeti kak komad doma, toliko da se bolj mirno spi. :D 

Objavljeno
pred 19 minutami, J.a.m.e.s pravi:

Je kdo našel kje kakšne primerne zaščitne maske? Tiste od Kitajcev ne pridejo v poštev, vprašanje če bi bile do poletja tu. Naj bi bile primerne samo tiste z zaščito FFP3. Koliko gledam je pri nas vse razprodano. Ne bi bilo slabo imeti kak komad doma, toliko da se bolj mirno spi. :D 

daj nalogo deci

Objavljeno
pred 47 minutami, Tedybear pravi:

Ob tem kiksu (mesec nazaj smo vsi mal kiksal, ane) je bil nekoč direktor Microsofta za V. Evropo. Njegov brat Rok (zal pokojni) je bil podpredsednik Svetovne turisticne zveze.

Ni nek šalabajzer. Je pa res, da se nam Gorenjcem, ko v LJ vidimo tablo za Kranj, vedno mal " obrne". Ocitno se je njemu v domaci K. gori tudi.

tu slika, če kdo ne vidi

90015079_571687353692836_8330505553570693120_n.png.8524662264b26b6237d922976688ec79.png

tu se je hecal, no kasneje je v Italiji fasal pravo korono, sedaj pa ... 

Objavljeno

Kakšen standard je FFP3? morem it preverit kaj piše na tistih za fini prah če so dovolj dobre. 

Objavljeno
pred 1 uro, BIF pravi:

Še morda en namig, ki lahko koristi. V lekarnah se dobi pršilo Septabene za grlo......deluje tudi protivirusno. Ker se virus v prvotni fazi zadržuje v sluznicah nosu in žrela od tam pa nadaljuje v pluča....recimo 3-4x na dan si popršiš grlo...ne bomo s tem rešili korona problema...lahko pa vsaj recimo vplivamo na količino virusa na sluznici. Kakorkoli...če se komu zdi uporabno...škode nobene, koristi pa lahko. Jaz uporabljam.

Mam tablete.... sm že skor vse polizala..... zdej bo treba pa spet v lekarno. 

Objavljeno

Zanima me še nekaj. Če se je nekdo okužen vozil z avtomobilom, koliko časa mora preteči, da virusi pocrkajo (če ga ne razkužimo)?

Npr.: na volanu (plastika, usnje) na sedežih (blago, usnje), ročaji, kljuke. Je kakšen vpliv materiala ali je vseeno?

Objavljeno

Jaz že od mamutov dalje isto delam doma malo travarce v službi pa septolete ki nimamo nič fraj da bi se pozdravu do konca. Zdej baje delamo do četrtka pol bo mogoče mir tudi v tej firmi. 

Objavljeno
pred 10 urami, Darko3g pravi:

Zanima me še nekaj. Če se je nekdo okužen vozil z avtomobilom, koliko časa mora preteči, da virusi pocrkajo (če ga ne razkužimo)?

Npr.: na volanu (plastika, usnje) na sedežih (blago, usnje), ročaji, kljuke. Je kakšen vpliv materiala ali je vseeno?

Čau!  Jaz po novem razkužujem avtoEcocid S je moj prijatelj, zmiksala v plastenko za špricat :P Drugače pa načeloma nekako do 72 ur. Odvisno od površine, pogojev. Tako nekako.

Vsak predmet je lahko kužen. Zato pač ne-druženje, samo kar je nujno, kolikor je nujno in ne se dotikat oči, nosa, ust, brez da bi si pred tem umil roke. Če si kdaj prej enostavno vzel keks iz embalaže in jedel...je zdaj treba sesut kekse na čist krožnik/posodo, umit roke in potem zagrabiš keks...Karikiram ampak, higieno in previdnost je treba dat pač v najvišjo prestavo.

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 15 minutami, Nja pravi:

Čau!  Jaz po novem razkužujem avtoEcocid S je moj prijatelj, zmiksala v plastenko za špricat :P Drugače pa načeloma nekako do 72 ur. Odvisno od površine, pogojev. Tako nekako.

Vsak predmet je lahko kužen. Zato pač ne-druženje, samo kar je nujno, kolikor je nujno in ne se dotikat oči, nosa, ust, brez da bi si pred tem umil roke. Če si kdaj prej enostavno vzel keks iz embalaže in jedel...je zdaj treba sesut kekse na čist krožnik/posodo, umit roke in potem zagrabiš keks...Karikiram ampak, higieno in previdnost je treba dat pač v najvišjo prestavo.

Površine priporocljivo brisati , ker s škropljenjem obstaja možnost , da dvigneš viruse in bakterije s površin.

Pa tisti ki delate razkužila doma pazite kaj skupaj mešate . Npr.belila ne mesajte nikamor. 

Objavljeno

Samoizolacija.....za koga......? 

Mogoče za Pickota in Packota, ker nekateri delamo da lahko SLO za silo deluje namesto da se tu na MS šopirimo....

Zaščitna sredstva sem prosil, da sem jih dobil, ko so se v pisarnah kjer nimajo stika z zunanjimi ljudmi že obmetavali z njimi, tako skrbijo za nas.

Lahko bi šel na bolniško a crnčim za 800€ in nosim glavo naprodaj ali če želite Korona virus dobrodošli, da se lahko nekateri delate norca v tej temi a se je tudi njihova retorika umirila oziroma so čisto malo začeli razmišljat, a ne preveč, kot vidim po postih!!

Sem kader z najmanjšim plačilom in glavo naprodaj, sedaj trepljan po rami in priden, ko pride konec tej kalvariji pa bom ostal s temi trepljani in hvalami brez centa več plače in spet pozabljen v državnem aparatu svinjarij, korupcije v kotu podjetja, če preživim, saj sem dnevno v stiku z večjim št. ljudi.

Slabo mi je kaj eni producirate tu.....

Kljub vsemu pa vsem vam srčno želim, da vsi ostanete zdravi in živi tudi Pickotu in Packotu.

Izpostavlja se gasilce, zdravstvo in policijo.

Kje so Električarji, komunalci itd ......veliko ljudi nas  nosi glavo naprodaj za gnil državni aparat, da se nekateri tu delate norca.

Ob 15. 3. 2020 ob 18:07, XTR pravi:

"Zaradi pričakovanega povečanja obremenitev bolnišnic z bolniki s COVID-19 in vedno bolj omejenih kadrovskih in materialnih resursov, kot je npr. oskrba s krvjo, apeliramo, da se ljudje izogibajo nepotrebnim tveganjem, kot so nevarni športi, trampolinski parki, spusti s kolesom in motociklizem pa tudi delo na višini in delo v gozdu," so sporočili iz UKC Ljubljana.

Kako bi odpravil defekt na DV če ne tako, kot sem ti poboldal?   Brez energije se vse ustavi, tudi respiratorji! 

UKC in še nekaj velikih institucij ima agregate a je njihova uporaba omejena z energenti in časom delovanja.

Če res pride do najhujšega smo padli na celi črti ze mesec ali dva nazaj zaradi nesposobne marionetne vlade in butaste raje kar se lepo vidi tudi po komentarjih nekaterih.

89878004_2508791046047088_8355711754558242816_n.jpg

Objavljeno

eni smo ostali doma ..zakaj? tudi zato da nas je manj zunaj.. vec prostora za ostale in manj nepotrebnih stikov s tistimi ki morajo svoje delo opravljati zato da nase in skupno zivljenje tece naprej. men pravzaprav ni u redu bit takole doma a ce mi je slucajno uspelo nekaj zmanjsati krivuljo potem bom zadovovoljen ...ce.. vec kot to ne morem .. 

vsem ki pa morajo delati zelim najprej veliko srece in vse zdravje... lp thumper 

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Mislim, da ns je kr ene par še, k delamo naprej k da ni nč....tko so odločil taglavni...učer smo se mal zbunil....ampak brezveze.....tko da.....k men tut usak dan 20 kurerjou prpele pol kombija robe....se mal pohecamo pa gremo dalje.........bomo vidl kaj bo.....

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 57 minutami, dr.looney pravi:

Površine priporocljivo brisati , ker s škropljenjem obstaja možnost , da dvigneš viruse in bakterije s površin.

Pa tisti ki delate razkužila doma pazite kaj skupaj mešate . Npr.belila ne mesajte nikamor. 

Ja, saj pošpricam krpo (jih imam cel kup že od nekdaj)...Kolaps gospodarstva je tisti ki me trenutno zelo skrbi...Če ti naši državniki ne bodo po hitrem postopku sprejeli nekaj v tem smislu, oprostitev plačila prispevkov za časa izrednih razmer, oprostitev-odlog plačila DDV za časa izrednih razmer, kritje vsaj 50% minimalca in hkrati oprostitev delodajalcem plačila preostalih 40%, ki jih ne bodo imeli od kod odvzeti). Nadalje prestavitev datuma za izplačilo regresa do konec leta 2020. Podaljašanje časa za predložitev bilanc, ostalih poročil, vlog-do konca izrednih razmer.   

A kdo misli, da bodo to storili? Jaz močno dvomim, bilo bi pa edino pošteno, gleda na to, da realni sektor hrani njihova usta! govorijo o pomoči, pa zgleda še sami ne vejo kako bi pomoč izpeljali...

Marsikoga najbrž čaka zavod, verjetno tudi mene. 

Objavljeno

Dokler bo narod tako usekan in jemal vse tako lahkotno, nam ni pomoči. Nič nam ne nuca, da se ostali pazimo, takšni debili pa se obnašajo kot da so na dopustu. Še enkrat poudarjam, nič ni narobe če greš v naravo, vendar uporabi svoje možgane in probaj najt lokacijo, ki je umaknjena od ostalih. Sam se obnašam, kot da je vsak, ki ga srečam okužen. Le na tak način si pozoren in se izogibaš nepotrebnim izpostavljanjem. 

Fotografija osebe Jure Premec.

• Všeč mi je 1
Objavljeno

Zgleda, da se je "koronavirus" začel širiti tudi po MSju. 

Brez skrbi, na bolniški nisem bil še nikoli (19 let delovne dobe), tako da bo tu poskrbljeno za tovrstne težave.

Objavljeno
pred 15 minutami, VS800 pravi:

Mislim, da ns je kr ene par še, k delamo naprej k da ni nč....tko so odločil taglavni...učer smo se mal zbunil....ampak brezveze.....tko da.....k men tut usak dan 20 kurerjou prpele pol kombija robe....se mal pohecamo pa gremo dalje.........bomo vidl kaj bo.....

89796479_523210628579402_6830020825626705920_n.jpg?_nc_cat=105&_nc_sid=ca434c&_nc_ohc=IfekV797RTMAX9wvE9_&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=f8ea1e318305899f36ce7d6c210fc48f&oe=5E964944

• Všeč mi je 3
Objavljeno
4 minutes ago, Kmet2 said:

Kako bi odpravil defekt na DV če ne tako, kot sem ti poboldal?

Eno so nujna vzdrževalna dela, drugo pa  domače delo v gozdu in na višini, da se izkoristi plačan "dopust".  Motociklizem je nujen? Profiji odpovedujejo dirke,  pozerji pa........ budale na kubik.?

6 minutes ago, Kmet2 said:

......veliko ljudi nas  nosi glavo naprodaj za gnil državni aparat, da se nekateri tu delate norca.

S.p. -jevci tudi delamo (kolikor lahko), da bo denar za nadomestila zaposlenih in vaše položnice...  Ne stokaj preveč... ni ti tako hudo.

• Hvala 3
Objavljeno
pred 2 minutami, XTR pravi:

Eno so nujna vzdrževalna dela, drugo pa  domače delo v gozdu in na višini, da se izkoristi plačan "dopust".  Motociklizem je nujen? Profiji odpovedujejo dirke,  pozerji pa........ budale na kubik.?

S.p. -jevci tudi delamo (kolikor lahko), da bo denar za nadomestila zaposlenih in vaše položnice...  Ne stokaj preveč... ni ti tako hudo.

tudi prispevke bo potrebno plačati in še marsikaj...oziroma se nekaj premika v tej smeri

Objavljeno
Just now, Snečer said:

tudi prispevke bo potrebno plačati in še marsikaj...oziroma se nekaj premika v tej smeri

Dobili bomo pa samo odlog plačila prispevkov...  

Objavljeno
pred 1 minuto, XTR pravi:

Dobili bomo pa samo odlog plačila prispevkov...  

Sedaj ko bi državo res potrebovali, pa je ni. Pa so vsi lepo zaprisegli, da bodo delali za blaginjo.

Objavljeno

v bistvu ce sem doma dejansko potrebujem hrano vodo in res je tudi elektriko. ce mi drzava to zagotovi /dostavi brezplacno se realno komot odpovem vec kot polovici place.. ko zmanjka cikov pac ne bom kadil..ko zmanjka laskega bom pa popil samo tolko vode da ne dehidriram.. 

v  bistvu ne rabim veliko za nujo prezivetje..

bom pa povedal se nekaj...v mojem poslu imam za po koncu te jebe od  zadnjih 4 del.dni napovedanega prometa za vec kot en mesec skoraj 2...

Ok... letos se bom odpovedal marsicemu..verjetno bo drzava dolocila neizplacilo regresa.. logicno ce ne bomo hodili na dopust ne rabmo regresa... 

Placo mi lahko dajo v virtualnih bonih s katerimi placam potrebscin za 1.5 osebe.. pa nekaj malega za zraven recimo kaksno cokolado..

Objavljeno

V Avstraliji.

89037671_3829019357115910_8929664190126227456_o.thumb.png.6a7385fe16a5a86e051e7a71afb71d80.png

V Avstraliji zaradi krize se elektrika voda za gospodinjstva itd. ne plača.

In to bo sledilo tudi pri nas, slej ko prej. Izredne razmere, so izredne.

Kako bodo državljani plačali, če nimajo prihodkov? ...

Pa tudi sicer, elektrika bi morala biti zastonj, saj se pridobiva iz naših naravnih virov, plačevat bi se morala le "omrežnina", vzdrževanje omrežja in naprav.

Po drugi strani pa sem prepričan, da bi se tisti, ki morajo sedaj delat za "družbo", v primeru, ko bi bili doma, veselo vozili z motorjem okoli, sebkali in trosili modrosti.

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Maribor.

https://maribor24.si/lokalno/ugotovljena-okuzba-zaposlene-v-zdravstvenem-domu-dr-adolfra-drolca

Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor obvešča, da je bilo včeraj zvečer ugotovljeno, da je sodelavka, ki dela v ZP Gosposvetska in ZP Kamnica pozitivna na COVID- 19.

Vljudno prosimo vse paciente, ki so v sredo 11.3.2020 in četrtek, 12.3.2020 obiskali ZP na Gosposvetski 41 ter vse tiste, ki so v sredo 11.3.2020 obiskali  ZP Kamnica, da gredo v samoizolacijo, ter, da so pozorni na kakršne koli znake okužbe s COVID-19 (visoka temperatura, kašelj in težko dihanje).

• Žalosten 1
Objavljeno

Eni hodimo v službo potem se pa še z motorji vozimo.  Če že moramo biti 8 ur po terenu smo pa še malo več, saj ne veš kje te čaka  vrag...lahko se nonstop paziš pa te v eni sekundi nekje hopsne...

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!