Skoči na vsebino
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

povezave (klik):

Priporočene objave

Objavljeno

Najbolj si sami pomagamo.

Da ne silimo v packarijo. Ker pa imamo neodgovorne in malomarne, se zadeva veselo širi.

V trgovinah vidiš obnašanje izpred korone.

Ne pa, da greš in kupiš kar rabiš in nasvidenje.

Objavljeno
11 minutes ago, DAMI34 said:

Samotestiranje prekleto pomaga, če je opravljeno prej, doma, preden greš nekam. Ne vidim problema s tem (s predpostavko da so testi zanesljivi). PCT je bolj nenatančen. 

Res, je pa še problem ker so tudi samotestiranci (anti) (ne velja za vse, ampak je takih ogromno) proti vsemu, tudi testom in jih ne opravljajo. Še v službi bentijo in se izogibajo.

13 minutes ago, DAMI34 said:

Dovolj časa so imeli za zrihtat bolnice.

So pa zrihtali letalo in osemkolesnike, pa vodni top redno preverjajo

14 minutes ago, DAMI34 said:

Lokdauni in podobna omejevanja pa tudi niso prinesla nekih rezultatov mar ne.

Delno so, so pa imeli preveč izjem, kar rezultat precej pokvari. Ljudje pa itak najdejo tisoč izgovorov za kršenje. "šveđani" pač.

Objavljeno
pred 17 minutami, ftp pravi:

So poskusili v javni upravi pa so pogoreli. Trenutna vlada zaposluje po politični pripadnosti (ritolizništvo) in ne strokovnosti, zato imajo pravnike, ki niso sposobni niti zakonodajo pripravit da zdrži na sodišču. SdS strankarska nesposobnost pač.

Za resne bolezni je v SLO obvezno cepljenje. Kar je prav. Za tok resno bolezen kot je korona,(če poslušaš vlado, njene strokovnjake in medije, bi rekel, da najhujša stvar po WW2) ki nam že 2 leti kroji življenje, pa ne morejo sprejeti obveznega cepljenja, da bo mir. 3 stvari mi pridejo na misel. Nateg, popolnoma nesposobna vlada, al pa drugi interesi.

Objavljeno
pred 12 minutami, Snečer pravi:

Najbolj si sami pomagamo.

Da ne silimo v packarijo. Ker pa imamo neodgovorne in malomarne, se zadeva veselo širi.

V trgovinah vidiš obnašanje izpred korone.

Ne pa, da greš in kupiš kar rabiš in nasvidenje.

kaj je packarija?

Na pumpo skočim z masko, dezinficiram roke, v trgovino isto..evo, najbolj nevarni odseki :P

že odkar traja korona, dostavljam vsem mojim strankam blago, oni brez mas, jaz brez maske, poklepetamo, zložim na police, karkol, že 2 leti, kdo bolan? Ne. Edino 1x mi je ena privat pekarna rekla, da so pozitivni, pa da naj pustim blago pred vrati in so sami zložili blago na svoje mesto.

Samo v Leclercu ko greš v pisarno se dnevno menja 100ljudi, a je kdo zbolel, ja ni...hm...čudno.

Torej, čas skupnega bivanja in velikost prostora verjetno nekaj pomeni.

Žurk smo v času korone tudi imeli nekaj. Od gostiln (takrat se je vodila evidenca prisotnih, sedaj pct), do domačih. Najbrž mam srečo.

pred 5 minutami, ftp pravi:

Res, je pa še problem ker so tudi samotestiranci (anti) (ne velja za vse, ampak je takih ogromno) proti vsemu, tudi testom in jih ne opravljajo. Še v službi bentijo in se izogibajo.

So pa zrihtali letalo in osemkolesnike, pa vodni top redno preverjajo

Delno so, so pa imeli preveč izjem, kar rezultat precej pokvari. Ljudje pa itak najdejo tisoč izgovorov za kršenje. "šveđani" pač.

1. zato pa je pomembna vzgoja, ki jo pa politika ne da, daje napačno, laže, zavaja in celo preprečuje stroki, da pove svoje

2. če bi v vodni top dal cepivo pa brizgal, bi meli boljšo precepljernost :P

3. se splpača prebrati tale članek, tip ni budala https://teleskop.hr/hrvatska/https-teleskop-hr-hrvatska-gordan-lauc-pita-ivana-dikica-je-li-i-on-shvatio-da-je-bolje-zaraziti-se-ljeti-nego-zimi/?fbclid=IwAR1bWBKerkuJFDm5-6-JRvQTFY8KflJb7aWzm9i8IzVtjV31rLY9JBC6CqI

Objavljeno
pred 14 minutami, skalar36 pravi:

Za resne bolezni je v SLO obvezno cepljenje. Kar je prav. Za tok resno bolezen kot je korona,(če poslušaš vlado, njene strokovnjake in medije, bi rekel, da najhujša stvar po WW2) ki nam že 2 leti kroji življenje, pa ne morejo sprejeti obveznega cepljenja, da bo mir. 3 stvari mi pridejo na misel. Nateg, popolnoma nesposobna vlada, al pa drugi interesi.

če bi cepivo rešilo problem, sem takoj za "obvezo". Do takrat pa niti pod razno.

Če bi vlada znala, bi zihr zahtevali obvezno cepljenje. Sam pol ne bi bilo več dobička na maskah, testih, ..in ostalih poslih, ki jih mi niti ne vidimo in ne vemo zanje.

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 25 minutami, DAMI34 pravi:

če bi cepivo rešilo problem, sem takoj za "obvezo". Do takrat pa niti pod razno.

Če bi vlada znala, bi zihr zahtevali obvezno cepljenje. Sam pol ne bi bilo več dobička na maskah, testih, ..in ostalih poslih, ki jih mi niti ne vidimo in ne vemo zanje.

Ja seveda no. Vlada je ugrabila ljudi in korono za svoje mahinacije, vse, ki bi pa lahko kaj naredili, da bi bilo bolje, pa "podkupila" z korona dodatki.

Res ne vem, kaj se lahko pričakuje od preprodajalca orožja  prenapihnjenega z egom.

• Všeč mi je 3
Objavljeno

dejstvo: niti ena država ni corona free zona, niti ena. Torej..a smo sam Slovenci čudni? :P

Objavljeno
Ob 31. 10. 2021 ob 8:28, Snečer pravi:

ja, na loteriji težko zadenes glavni dobitek

Tako je .... lažje popušiš

pred 58 minutami, Spasku pravi:

Rumble je kot da bi kupaval motor v mesnici pri mesarju tako nekako bi bla primerjava

Če ni povedu EdiPucer pol ni res....

Objavljeno
15 minutes ago, John2005 said:

Če ni povedu EdiPucer pol ni res....

Ali obratno...  če ni v znanem mediju, potem je res  :slap:

Odlična teorija :lol1:

• Všeč mi je 1
Objavljeno

https://www.slovenskenovice.si/novice/svet/teh-10-zdravil-dokazano-deluje-proti-covidu-19/?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR20IKYjSquppUsmdud7XRzqDajxmR9qK8Qcq3E10si2XI-RqOAxHgaRsSU#Echobox=1635708871

Skupina neodvisnih strokovnjakov je pregledala in analizirala 82 perspektivnih zdravil v zadnjih fazah kliničnega razvoja, za katere je zelo verjetno, da bodo v kratkem potrjena in tako dostopna na evropskem trgu takoj, ko jih potrdi še Evropska agencija za zdravila. Izbrali so 10 najbolj perspektivnih, ki so se uvrstili na evropski seznam zdravil proti covid-19. Vsako od teh zdravil zdravniki izberejo glede na starost pacienta, fazo bolezni in resnost bolezni. Ob tem pa opozarjajo, da je najboljša zaščita proti virusu cepljenje.

1. Antivirusna monoklonska protitelesa

Ta so najučinkovitejša v začetnih fazah okužbe s covid-19.

- Ronapreve, Regeneron pharmaceuticals in Roche

- Xevudy (sotrovimab), Vir Biotechnology in GlaxoSmithKline

2. Oralna antivirusna zdravila

Z njimi je treba začeti zdraviti v čim krajšem času po okužbi.

- Molnupiravir, Ridgeback Biotherapeutics in MSD

- PF-07321332, Pfizer

- AT-527, Atea Pharmaceuticals im Roche

3. Imunomodulatorji

Uporabljajo se pri zdravljenju hospitaliziranih bolnikov.

- Actemra (tocilizumab), Roche Holding

- Kineret (anakinra), projekt poduzeća Swedish Orphan Biovitrum

- Olumiant (baricitinib), Eli Lilly

- Lenzilumab, Humanigen

Objavljeno

Obvezno cepljenje?

Verjetno je to mogoče, če: 

Cepivo ščiti 100%,

Potreben je le en odmerek, ki velja doživljenjsko.

Za zdaj ni izpolnjen noben pogoj. 

Poleg tega: pa ja, pa ne, pa ja, pa ne..........ščiti, ne ščiti, koga ščiti, kako ščiti, koliko ščiti.............koga cepiti, kolikokrat cepiti, s katerim cepivom cepiti...............

Zaenkrat s toliko neznankami res ne moreš uzakoniti obvezno cepljenje.

Objavljeno
pred 22 minutami, DAMI34 pravi:

Skupina neodvisnih strokovnjakov je pregledala in analizirala 82 perspektivnih zdravil v zadnjih fazah kliničnega razvoja. Izbrali so 10 najbolj perspektivnih, ki so se uvrstili na evropski seznam zdravil proti covid-19.

Ker je cepivo nateg se bom tudi tem zdravilom izogibal :)

• Všeč mi je 2
  • Haha 1
Objavljeno
pred 7 minutami, vandrovec pravi:

Ker je cepivo nateg se bom tudi tem zdravilom izogibal :)

tut korona je nateg, pa se ji dej izogibat. :P

Objavljeno
21 minutes ago, KARMEN1 said:

Obvezno cepljenje?

Cepivo ščiti 100%,

Poleg tega: pa ja, pa ne, pa ja, pa ne..........ščiti, ne ščiti, koga ščiti, kako ščiti, koliko ščiti.............koga cepiti, kolikokrat cepiti, s katerim cepivom cepiti...............

tocno moje misljenje oko cjepiva. 

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Na nas se je obrnila bralka Mojca, razočarana nad izkušnjo na Tenerifu. Mojca je po poklicu zdravnica in tja se je odpravila na počitnice. Upala je, da jih bo preživela v miru in da si na njih povrne moči, vendar se je zakompliciralo že na letališču. Letališki delavci so od nje namreč zahtevali, da mora na testiranje. Kljub temu da je bila že trikrat cepljena s cepivom Pfizerja, so od nje zahtevali test, čeprav je imela vse zahtevane dokumente. Kot je povedala, naj bi za testiranje potnike izbirali naključno, kar pa jo je vseeno prizadelo: »Glede na trikratno cepljenje se mi zdi skrajno žaljivo, da me španska vlada izbere za naključno PCR-testiranje, ki je obenem samoplačniško in še neorganizirano, tako da sem si morala povsem sama vse urediti. Kot zdravnica, ki se resnično trudim v boju proti tej pandemiji, se počutim še posebno prizadeto.«

https://www.slovenskenovice.si/bralci/sokirana-na-letaliscu-poglejte-kaj-je-na-tenerifih-doletelo-slovensko-zdravnico/

počuti se prizadeto...

no, saj to je prizadeto

tu 3000 packarije, pa gremo po nov sev

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 2 urami, ftp pravi:

Ali obratno...  če ni v znanem mediju, potem je res  :slap:

Odlična teorija :lol1:

Oprosti ampak ti poslušaš Pucerja in vse verjameš. Se na tem forumu slišiva čez kako leto in pol...pa bova eno reprizo nardila. Če si mel ti prav, ti javno priznam. Če bom imel jaz, se boš ti verjetno skril....

pred 1 uro, KARMEN1 pravi:

Obvezno cepljenje?

Cepivo ščiti 100%,

Če bosta Janez pa Gospa beovička to zapovedala , Pucer pa dovoljkrat ponovil bo šlo čez. ZNB bojo lepo potihem sprejel, v medijih bodo naključno isti čas na veliko objavlal kako novico o globalnem segrevanju pa bo vse lepo šlo čez.

Objavljeno
pred 1 uro, DAMI34 pravi:

Jest dam samo štrikan šal čez usta pa je ok ... aja ne to je blo leto in pol nazaj, zdej dam kitajsko masko gor za 0,15 EUR....... 

pred 56 minutami, Snečer pravi:

Na nas se je obrnila bralka Mojca, razočarana nad izkušnjo na Tenerifu. Mojca je po poklicu zdravnica in tja se je odpravila na počitnice. Upala je, da jih bo preživela v miru in da si na njih povrne moči, vendar se je zakompliciralo že na letališču. Letališki delavci so od nje namreč zahtevali, da mora na testiranje. Kljub temu da je bila že trikrat cepljena s cepivom Pfizerja, so od nje zahtevali test, čeprav je imela vse zahtevane dokumente. Kot je povedala, naj bi za testiranje potnike izbirali naključno, kar pa jo je vseeno prizadelo: »Glede na trikratno cepljenje se mi zdi skrajno žaljivo, da me španska vlada izbere za naključno PCR-testiranje, ki je obenem samoplačniško in še neorganizirano, tako da sem si morala povsem sama vse urediti. Kot zdravnica, ki se resnično trudim v boju proti tej pandemiji, se počutim še posebno prizadeto.«

https://www.slovenskenovice.si/bralci/sokirana-na-letaliscu-poglejte-kaj-je-na-tenerifih-doletelo-slovensko-zdravnico/

počuti se prizadeto...

no, saj to je prizadeto

tu 3000 packarije, pa gremo po nov sev

Pravilno. Še za nazaj bi jo mogl testirat .... če je dr. pa ji to ni jasno pol nam pa res ni pomoči. Palčko do mozga pa 10x obrnit

Objavljeno
4 minutes ago, John2005 said:

Oprosti ampak ti poslušaš Pucerja in vse verjameš. Se na tem forumu slišiva čez kako leto in pol...pa bova eno reprizo nardila. Če si mel ti prav, ti javno priznam. Če bom imel jaz, se boš ti verjetno skril....

Ma ti se ne spomniš kaj si včeraj pisal, pa bi za leto in pol rezime naredil.  :lol1: A se spomneš koliko tabel, ki jih sploh nisi razumel si postal, in lažnih člankov,... :headbang:

mah :yawn:

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 42 minutami, ftp pravi:

Ma ti se ne spomniš kaj si včeraj pisal, pa bi za leto in pol rezime naredil.  :lol1: A se spomneš koliko tabel, ki jih sploh nisi razumel si postal, in lažnih člankov,... :headbang:

mah :yawn:

Ker pa je bil lažni članek?

• Haha 1
Objavljeno
4 minutes ago, John2005 said:

Ker pa je bil lažni članek?

Vidiš da se nič ne spomneš. :slap:

Objavljeno
4 hours ago, DAMI34 said:

1. Antivirusna monoklonska protitelesa

Ta so najučinkovitejša v začetnih fazah okužbe s covid-19.

- Ronapreve, Regeneron pharmaceuticals in Roche

- Xevudy (sotrovimab), Vir Biotechnology in GlaxoSmithKline

Sicer ne vem če točno tele, ampak ja to naj bi bilo najbolj učinkovito, razni bogatuni in precedniki ob prvem kihu in testo na korono so dobili protitelesa.... ne da bi ga hvalil ampak je Joe Rogan opisal postopek, ker je si je lahko privoščil kliniko kjer so mu nudili enak postopek kot za Trumpa (baje).

V žilo protitelesa in tudi "za vsak slučaj" še vitamine po kapljicah prav tako v žilo, zraven pa je ojedel še tiste tablete proti zajedalcem... no to ni bistveno.

Kar sem želel povdarit, pomemben podatek je ZAČETNA FAZA , samo teh proti teles ni dovolj da bi jih dobili vsi v začetni fazi, in je zato vsak v začetni fazi doma.... šele če gre na slabše, torej je začetna faza mimo jih potem vlečejo v bolnico.

Objavljeno
pred 13 urami, DAMI34 pravi:

Vse je nateg zato tem genijalcem ne zaupam, da niso pogruntali še nekaj, kar bi poslabšalo naravni potek...?

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!