Skoči na vsebino

KORONA virus

vandrovec
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

povezave (klik):

Priporočene objave

59 minutes ago, kronik said:

u Austriji uvoze bolesne iz Rumunjske i tako umjetno povecavaju broj na intenzivnoj njezi! 

Aja imaš kakšen dokaz ali link na to :rolleyes:ali samo slišal nekje:alko:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

2 minutes ago, Spasku said:

To kar pišeš je zavajanje preveč socijalnih omrežji skodi zdravlju drugim sodržavljanom:alko:obenem pa poneumlje tiste ki čitajo socijalna omrežja in druga sranja kot youtube.. itd..:rolleyes:

Capak: 72 posto hospitaliziranih nije cijepljeno niti jednom dozom cjepiva

Varaždinske vijesti/HRT | 1.10.2021. u 11:28h | Objavljeno u Aktualno

Tocno - to je bila vijest koju je poslije toga revidirao nakon sto su ga njegovi suradnici upozorili da govori neistinu

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Just now, kronik said:

Ne - sve te navedene bolesti sam u djetinjstvu imao. I coronu odradio!  I gle me 100kg i 190cm! 

Ali influenzu nisu sa cjepivom iskorijenili, ili? Influenza koje je ubojitija od corone nekoliko puta!! 

Cuj, da me bolje razumijes:  influenza je respiratorni virus i sami lecnici kazu da do sad nisu mogli nijedan takav virus iskorijeniti. I kovid je respratorni virus, zato od pocetka kazu da vakcina ne sciti jako dobro od zaraze, ali dobro sprecuje teske oblike bolesti... Tako da  nema tu nekog problema.

Za drugo: pa mucni malo onom iznad vrata! Procent ubojitosti ne kaze sam po sebi nista. Jest, infuenza moze imati visi procent. Jos viseg ima AIDS ili melanom. Ali taj procenat se mora  uzeti u obzir sa "kuznostjo" bolesti. Kovid se lakse u brze siri nego influenza (a  uz to jos se siri vec par dana pre simptoma) zato se vise ljudi zaraze in na kraju vise ljudi umre. Kod melanoma, koje je JAKO JAKO smrtan ne umre puno ljudi, posto  ga nije tako lako dobiti in se siri se sam...   Malo vise si pomenuo pamet... pa eto.

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

1 minute ago, Spasku said:

odlicna pretpostavka.

ZiB 2 na ORF-u kako Austrija izlazi u susret vrlo pogodjenoj Rumunjskoj. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ma dej no, rekla kazala...  to so vsi uporabniki "lastne pameti"... Civilazacije in vse znanja pa temeljiji na uporabi ne lastne pameti: branje, ucenje iz knjig ki so jih drugi napisali itd.. Znanje se akumulira zaradi zapisov iz preteklosti, da od tam napredujemo naprej... Ce bi vedeli kako je "uporabi lastno pamet" butast izraz...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

30 minutes ago, Snečer said:

Ti še jaz dam link, kjer je vse opisano?

www.google.com

U, ena boljsih!! :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 7 minutami, kronik pravi:

necu ti na sve replicirati jer ti to ionako neces procitati! 

O tvojoj struci mogu reci samo jedno: 

Nürnberg kodex i deklaracija iz Helsinkija su donesene upravo PROTIV neonacistkim nacinima istrazivanja nad ljudima! 

Snecer toliko bi morao znati! 

Sve mi se nekako cini da ti radis u tuzilastvu, jeli tako? 

Mislim da se nakon ovog nema vise sta reci...... 

A sada se vratimo onim ostalim dramitiziranim vijestima o kojima nitko ne pise jer od njih nema koristi: 

-- milijuni umrle djece u Africi od nama NEPOZNATE bolesti koja se zove glad i neimastina prehrambenih proizvoda koje svi mi bacamo u smece

argumentirano sem ti odgovoril, da je v vseh demokratičnih državah uzakonjeno obvezno cepljenje proti volji

to izhaja že iz Ustave, pravice posameznika pa omejuje v tem primeru javni zdravstveni interes

p.s.

če praviš, da sem odvetnik, kako lahko potem vprašaš, če delam na tožilstvu?

nimaš ti osnovnega znanja vidim ... samo gas pa bremza

zato pa je tako kot je

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

U Austriji su postrozili mjere sa 3G na 2G! 

ne cijepljeni vise ne smiju:

-- ici u kino

-- ici kod frizera

-- manikura i pedikura

-- svadbe i krstenja iznad 25 osoba

-- restorani, barovi i diskoteke

kako su nas zajebali!! ?

• Haha 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred eno uro, Snečer pravi:

argumentirano sem ti odgovoril, da je v vseh demokratičnih državah uzakonjeno obvezno cepljenje proti volji

to izhaja že iz Ustave, pravice posameznika pa omejuje v tem primeru javni zdravstveni interes

p.s.

zato pa je tako kot je

eto skroz si me ostavio bez rijeci svojim zaobilazanjem napisanog van onoga na sto imas odgovor. 

?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 5 minutami, kronik pravi:

eto skroz si me ostavio bez rijeci svojim zaobilazanjem napisanog van onoga na sto imas odgovor. 

?

Sva je sreca da imamo teba da nam pokazes istinu! 

Nego gdje u EU parlamentu sjedis? 

ali mi necjepljeni smo katastrofa. 

ovi cijepljeni sire Covid sa puno ljubavi! 

https://www.unzensuriert.at/content/137123-corona-prophylaxe-so-schuetzen-sie-sich-vor-den-geimpften-virenschleudern/

Katastrofa so tisti, ki so ga fasali po nemarnosti.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 12 minutami, jvalant pravi:

Cuj, da me bolje razumijes:  influenza je respiratorni virus i sami lecnici kazu da do sad nisu mogli nijedan takav virus iskorijeniti. I kovid je respratorni virus, zato od pocetka kazu da vakcina ne sciti jako dobro od zaraze, ali dobro sprecuje teske oblike bolesti... Tako da  nema tu nekog problema.

Za drugo: pa mucni malo onom iznad vrata! Procent ubojitosti ne kaze sam po sebi nista. Jest, infuenza moze imati visi procent. Jos viseg ima AIDS ili melanom. Ali taj procenat se mora  uzeti u obzir sa "kuznostjo" bolesti. Kovid se lakse u brze siri nego influenza (a  uz to jos se siri vec par dana pre simptoma) zato se vise ljudi zaraze in na kraju vise ljudi umre. Kod melanoma, koje je JAKO JAKO smrtan ne umre puno ljudi, posto  ga nije tako lako dobiti in se siri se sam...   Malo vise si pomenuo pamet... pa eto.

Zakaj pa ne moreš pisat v slovenšćini?

Kronik te bo razumel, tudi druge popolnoma dobro razume.

Tudi mi njega brez težav razumemo, ko napiše v hrvaščini. 

Ti pa le napiši v materinem jeziku?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

14 minutes ago, Endlich said:

Zakaj pa ne moreš pisat v slovenšćini?

Kronik te bo razumel, tudi druge popolnoma dobro razume.

Tudi mi njega brez težav razumemo, ko napiše v hrvaščini. 

Ti pa le napiši v materinem jeziku?

Nisem siguren, da razume...  ;)

• Haha 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V petek smo v Sloveniji ob 9609 odvzetih brisih potrdili 3662 primerov okužbe, poroča Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ)

9609 brisov / 212 občin = 46 brisov na občino (meni ne deluje prav)

Če je bilo vzeto vsaj 2x ali 3x toliko brisov, bi % bil veliko manjši - če pa te negativne brise označiš na nepotrebne, potem je % enormni.

Samo razmišljanje navadnega državljana, ki ne verjame v stroko ali politiko!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

33 minutes ago, jvalant said:

Sazetak onoga sto si napisao - molim za ispravku ako sam negdje pogrijesio!! :

-- za influenzu nema djelotvornog cjepiva ( a niti medikamenti nisu na nivou)  jer virus koji napada respiratorni sustav redovito mutira. Influnezna koja je zaraznija, ubojitija i dulje je na "raspolaganju" nije tako opasna

-- covid koji ima djelotovorne medikamente ( na bazi kortikosteorida - prirodno izlucivanje iz nadbubrezne zlijezde kod svakog od nas ) i ima djelotovrno cjepivo IAKO i taj virus mutira. Covid koji u usporedbi sa Influenzom nije toliko zarazan i ubojit i manje je na "raspolaganju" mora imati obavezno cjepljenje...... 

-- navodi se AIDS - takodjer nema cjepivo ali ima djelotovrne medikamente i NIJE VISE toliko ubojit kao sto je bio prije 30 godina zahvaljujuci dugogodisnjim ispitivanjima i testiranjima zajedno sa napretkom medicine! 

sasvim logicno.

OK mozda sam ja malo priglup pa nekako ne razumijem tu logiku.

2 minutes ago, Erikcslo said:

V petek smo v Sloveniji ob 9609 odvzetih brisih potrdili 3662 primerov okužbe, poroča Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ)

9609 brisov / 212 občin = 46 brisov na občino (meni ne deluje prav)

Če je bilo vzeto vsaj 2x ali 3x toliko brisov, bi % bil veliko manjši - če pa te negativne brise označiš na nepotrebne, potem je % enormni.

Samo razmišljanje navadnega državljana, ki ne verjame v stroko ali politiko!

kako vjerovati nekome tko siri neistinu i pretpostavke! 

9 minutes ago, jvalant said:

Nisem siguren, da razume...  ;)

Cisti slovenski da ( dijalekt ne ) ali tu neku "logiku" je nemoguce razumijeti! 

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 minuto, kronik pravi:

Sazetak onoga sto si napisao - molim za ispravku ako sam negdje pogrijesio!! :

-- za influenzu nema djelotvornog cjepiva ( a niti medikamenti nisu na nivou)  jer virus koji napada respiratorni sustav redovito mutira. Influnezna koja je zaraznija, ubojitija i dulje je na "raspolaganju" nije tako opasna

-- covid koji ima djelotovorne medikamente ( na bazi kortikosteorida - prirodno izlucivanje iz nadbubrezne zlijezde kod svakog od nas ) i ima djelotovrno cjepivo IAKO i taj virus mutira. Covid koji u usporedbi sa Influenzom nije toliko zarazan i ubojit i manje je na "raspolaganju" mora imati obavezno cjepljenje...... 

-- navodi se AIDS - takodjer nema cjepivo ali ima djelotovrne medikamente i NIJE VISE toliko ubojit kao sto je bio prije 30 godina zahvaljujuci dugogodisnjim ispitivanjima i testiranjima zajedno sa napretkom medicine! 

sasvim logicno.

AIDS ni virus, ampak bolezen, virus, ki povzroča AIDS se imenuje HIV...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

8 minutes ago, kronik said:

sasvim logicno.

Eto ovako, zadnji put: NISI glup, ali izgleda da namjerno ispustas dijelove mojeg posta, sto je ozbilnije od toga, da je neko samo glup, jer on to ne zna,  a ti to radis namjerno:

SAMO si ispustio taj dio, koji govori kako se bolest siri: naime corona daleko bolje i brze od njih. Ta savim mali podatak razjasni sve oko toga zasto je korona opasna (iako nije ubojita po procentima) i tem opasnija od influenze ili AIDS ili melanoma... Zarazi se puno vise ljudi, pa mali postotak postaje velika brojka.  I u bolnicama je daleko vise ljudi na intenzivi i respiratorima zbog kortone, nego zbog influenze. Od influenze ikada i prije korone! Sto ti to govori o opasnosti jedne ili druge bolesti? Time i prekidam svaki razgovor s tobom o tome.

Popravljeno . Popravil jvalant
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

2 minutes ago, Snečer said:

AIDS ni virus, ampak bolezen, virus, ki povzroča AIDS se imenuje HIV...

Samo sam replicirao kolegi jvalant koji je spomenuo AIDS - bolest koja nastaje zarazom virusa

mozda bi trebalo prije djidjimidji-ja uvesti obavezno testiranje na HIV! 

tko zna gdje se zena/muz skitala dok nismo bili kod kuce?!?! 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

16 minutes ago, kronik said:

?

Sva je sreca da imamo teba da nam pokazes istinu! 

Nego gdje u EU parlamentu sjedis? 

ali mi necjepljeni smo katastrofa. 

ovi cijepljeni sire Covid sa puno ljubavi! 

https://www.unzensuriert.at/content/137123-corona-prophylaxe-so-schuetzen-sie-sich-vor-den-geimpften-virenschleudern/

Celotna zdravstvena stroka sveta ne najde načina da bi odpravili Korona virus in zdej bom verjel enemu politiku ki je naredu neki tečaj farmacije drugače ja pa politik, mimogrede ga imam tudi jaz tečaj farmacije.  

Ki pravi približno tole  na tvojem linku::rolleyes:

Preprosti pripravki za boljšo samozaščito
Zaman boste torej čakali na uradna priporočila, kako se zaščititi pred okužbo, ko ni mogoče držati razdalje. Obstajajo preprosti pripravki, ki močno povečajo zaščito tudi v situacijah z intenzivnim stikom z drugimi ljudmi.

Tako kot razkužite roke, lahko razkužite tudi usta in grlo, da virusi na ta način ne morejo priti v pljuča.« Jota-karagenan tvori dodatno zaščitno plast na nosni sluznici. 'To je primerljivo z učinkom zaščitne maske:alko:

Politik FPÖ Gerhard Kaniak:rolleyes:  – farmacevt civilne stroke – priporoča te pripravke predvsem ljudem, ki imajo na primer pri vsakdanjem delu pogoste in intenzivne stike z drugimi ljudmi. 'Ta sredstva lahko nudijo tudi dodatno zaščito za zdravstvene delavce - in seveda za ranljive skupine, ki so še posebej ogrožene zaradi koronavirusa,' pravi Kaniak.

Jota-karagenan ::headbang:

Znanstveniki so dokazali, da lahko sproži razvoj bolezni prebavil, pa tudi onkoloških bolezni. Kaj je nevarno karagenan? Škoda zaradi tega dodatka je lahko posledica dejstva, da njegove biološko aktivne snovi izzovejo razvoj vnetnih reakcij v telesu. Karagenan med hidrolizo v želodcu sprosti strupene snovi, ki so osnova za več kot sto bolezni. Med njimi so gastritis, enteritis, kolitis, artritis, ateroskleroza itd. Degradirani karagenan je škodljiv za naše zdravje, zato običajno ni del hrane.

Nedavne eksperimentalne študije ameriških znanstvenikov, ki so bile izvedene na laboratorijskih živalih, so pokazale, da lahko poligen (del molekule karagenana) povzroči razjede in rak prebavnega kanala. Na podlagi pridobljenih podatkov določeni živilski stabilizator ni spadal v kategorijo prepovedanih bioaditivov, lahko pa še vedno služi kot vzrok za razvoj številnih patologij, zato je potrebno z izjemno previdnostjo uporabljati izdelke, ki vsebujejo karagenan (aditiv E-407 in E-407a). Kljub dokazani toksičnosti, je stabilizator E-407 dovoljeno uporabljati na ozemlju večine držav, vključno z Rusko federacijo. Toda izbira je vaša, prijatelji.Na Zdravlje:alko::alko::alko:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

5 minutes ago, jvalant said:

Eto ovako, zadnji put: NISI glup, ali izgleda da namjerno ispustas dijelove mojeg posta, sto je ozbilnije od toga, da je neko samo glup, jer on to ne zna,  a ti to radis namjerno:

SAMO si ispustio taj dio, koji govori kako se bolest siri: naime corona daleko bolje i brze od njih. Ta savim mali podatak razjasni sve oko toga zasto je korona opasna (iako nije ubojita po procentima) i tem opasnija od influenze ili AIDS ili melanoma... Zarazi se puno vise ljudi, pa mali postotak postaje velika brojka.  I u bolnicama je daleko vise ljudi na intenzivi i respiratorima zbog kortone, nego zbog influenze. Od influenze ikada i prije korone! Sto ti to govori o opasnosti jedne ili druge bolesti? Time i prekidam svaki razgovor s tobom o tome.

mozda ti pomogne recina da se corona niti brze niti lakse siri od influenze. 

Oba virusa se sire na jednaki nacin i istom brzinom. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Celotna zdravstvena stroka sveta ne najde načina da bi odpravili Korona virus in zdej bom verjel enemu politiku ki je naredu neki tečaj farmacije drugače ja pa politik, mimogrede ga imam tudi jaz tečaj farmacije.  

Zaman boste torej čakali na uradna priporočila, kako se zaščititi pred okužbo, ko ni mogoče držati razdalje. Obstajajo preprosti pripravki, ki močno povečajo zaščito tudi v situacijah z intenzivnim stikom z drugimi ljudmi.

Tako kot razkužite roke, lahko razkužite tudi usta in grlo, da virusi na ta način ne morejo priti v pljuča.« Jota-karagenan tvori dodatno zaščitno plast na nosni sluznici. 'To je primerljivo z učinkom zaščitne maske:alko:

Politik FPÖ Gerhard Kaniak:rolleyes:  – farmacevt civilne stroke – priporoča te pripravke predvsem ljudem, ki imajo na primer pri vsakdanjem delu pogoste in intenzivne stike z drugimi ljudmi. 'Ta sredstva lahko nudijo tudi dodatno zaščito za zdravstvene delavce - in seveda za ranljive skupine, ki so še posebej ogrožene zaradi koronavirusa,' pravi Kaniak.

Znanstveniki so dokazali, da lahko sproži razvoj bolezni prebavil, pa tudi onkoloških bolezni. Kaj je nevarno karagenan? Škoda zaradi tega dodatka je lahko posledica dejstva, da njegove biološko aktivne snovi izzovejo razvoj vnetnih reakcij v telesu. Karagenan med hidrolizo v želodcu sprosti strupene snovi, ki so osnova za več kot sto bolezni. Med njimi so gastritis, enteritis, kolitis, artritis, ateroskleroza itd. Degradirani karagenan je škodljiv za naše zdravje, zato običajno ni del hrane.

Nedavne eksperimentalne študije ameriških znanstvenikov, ki so bile izvedene na laboratorijskih živalih, so pokazale, da lahko poligen (del molekule karagenana) povzroči razjede in rak prebavnega kanala. Na podlagi pridobljenih podatkov določeni živilski stabilizator ni spadal v kategorijo prepovedanih bioaditivov, lahko pa še vedno služi kot vzrok za razvoj številnih patologij, zato je potrebno z izjemno previdnostjo uporabljati izdelke, ki vsebujejo karagenan (aditiv E-407 in E-407a). Kljub dokazani toksičnosti, je stabilizator E-407 dovoljeno uporabljati na ozemlju večine držav, vključno z Rusko federacijo. Toda izbira je vaša, prijatelji.Na Zdravlje:alko::alko::alko:

No, pa kaj ni prav povedal... te bo scitil pred korono, ker te bo pre kaj drugega pobralo :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ako sam dobro preveo na domaci jezik: sljivovica je sa time dokazano najbolji zastitnik od virusa?? 

???

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 7 minutami, kronik pravi:

mozda ti pomogne recina da se corona niti brze niti lakse siri od influenze. 

Oba virusa se sire na jednaki nacin i istom brzinom. 

od kod to veš?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 58 minutami, Snečer pravi:

p.s.

zato pa je tako kot je

super, ni problema, pocepimo vse...in potem?

ojoooj, cepivo ne ščiti 100%, ojoooj, po 3 mesecih pade žaščita na pol, ooojojj je imel pridružene bolezni, umrl zaradi cepljenja, ojjoooj, vsake toliko pa kdo umre :P

Štos ni v obvezi. Štos je v zavedanju, znanju informacijah o tveganju in pravilnem obnašanju.

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 56 minutami, Snečer pravi:

Katastrofa so tisti, ki so ga fasali po nemarnosti.

pa ti veš, da so ga po nemarnosti fasali tudi cepljeni?

pred 18 minutami, kronik pravi:

Ako sam dobro preveo na domaci jezik: sljivovica je sa time dokazano najbolji zastitnik od virusa?? 

???

a jebote bogami i jeste..i svi ostali derivati :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

8 minutes ago, Snečer said:

od kod to veš?

virus se rasprostranjuje kroz kapljice iz kaslja ili kihanja, dodir ruke zarazene povrsine i prijenos na disne puteve ...... isti nacin za oba virusa..... 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!