Skoči na vsebino
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

povezave (klik):

Priporočene objave

Objavljeno
pred 4 urami, DAMI34 pravi:

dokler bodo cepljeni predstavljali cca 30% vseh okužb in približno isto zasedenost v bolnišnici je cepivo vsaj zame slabo učinkovito, da ne rečem, neučinkovito.

Ne vem zakaj se mi zdi da je tale % ma lza lase privlečen. Glede na vse napačne podatke do sedaj in prilagajanje le-teh mislim da je tudi ta po podobnem vzorcu narejen.

Objavljeno

ICU is full of the unvaccinated – my patience with them is wearing thin

In hospital, Covid-19 has largely become a disease of the unvaccinated. The man in his 20s who had always watched what he ate, worked out in the gym, was too healthy to ever catch Covid badly. The 48-year-old who never got round to making the appointment,...

https://www.theguardian.com/world/2021/nov/21/icu-is-full-of-the-unvaccinated-my-patience-with-them-is-wearing-thin

Objavljeno (popravljeno)
pred 12 urami, bosa pravi:

Nasprotovanje in očitki cepivom spadajo v srednji vek, v 12. ali 13. stoletje, ne pa v sedanjost. Kako lahko kdo reče, da ljudi pobijajo cepiva, če umirajo zaradi virusa?

https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koronavirus/ocitki-cepivom-spadajo-v-srednji-vek-ne-pa-v-sedanjost/601926

Ne štekam, so se standardi spremenili? Pred časom se je kurcalo zdravnike 'napačne' specializacije, sedaj se pa verjame vojaka?

Mi lahko kdo pojasni kater kader je sedaj verodostojen? Hvala.

Popravljeno . Popravil BlackDoc
Objavljeno

če bi zaščiteni bili zaščiteni, kot bi morali biti, potem bi posledično imeli manj okužb in manj ljudi v bolnicah.

Potem bi zaščiteni lahko rekli nezaščitenim: sami ste si krivi, tako pa je bolje biti tiho.

Objavljeno
pred 13 urami, Kugelschreiber pravi:

Ne. Z nicemer se ne ubadam. Ne da se mi vec. 

70% hospitaliziranih je necepljenih,  pri 60% precepljenosti.  70% potreb izvira iz 40% folka. Ne vem kako je lahko kaj bol jasno. 

Leto je okrog. Realnost je drugacna od laboratorijskih rezultatov.  Pac deluje pod pricakovanji. Drugi sevi? 

85% preceplena in 30x vecja italija ima v absolutu  3x visje dnevne cifre okuzenih, in samo 2x visjo cifro umrlih kot mi. 

Virus in cepivo ne jebeta politicne demagogije in whatabautisma. Delata najbols kar zmoreta. Demagogi pa tega niste sposobni ali niste pripravljeni sprejet kot dejstvo. Situacija je cist jasna. Odlocitev naroda takisto. 

Kreten je kreten. Cepljen ali ne. Dejstvo je da necepljen kreten lahko naredi se vec skode kot cepljen. In to je to. Da jo je polno cepljeni odnesel slbse, je mogoce iskati razlog tudi v generacijski razliki, saj ce jih imas ti preko 50, (verjetno 54) jih ima tast preko 70? 

Se zadnjic. Italjani se solidno drzijo PCTja, so dobro precepljeni in zivijo 85% normalno. Nam, cvetu inteligence, posiljajo humanitarno pomoc v obliki zdravstvenega osebja.

Nas ne bo noben jebal…..

sem dal tole, kako se Italijani dobro držijo pri nas :P

sem pojasnil, da se ne guncam okrog smrti ampak zaščite.

Cela država joče koliko je okuženih. cca 30% okuženih je cepljenih, ti tudi širijo virus dalje, saj jim to omogoča brezskrbno laufanje okrog s potrdilom. Samo ta del anuliraj, pa cifre padejo.

In potem jočemo, da številke gredo v nebo, da bo kolaps zdravstva.

tudi o kretenih, enih in drugih. Tega pri sedanji situaciji ni več, je čisto obično širjenje, čeprav spet moj sosed, ker je cepljen hodi okrog pozitiven, tak sem slišal.

In ponavljam, pa se lahko vsi na trepalnice mečejo:

cepljenje NI obvezno.

Paranoiki bi pa itak najraje pocepili vse, stare, mlade, otroke, pa še domače ljubljčke. Zatem pa živino in perutnino :P s cepivom, kot si se izrazil: mal slabše prime :P

Objavljeno
pred 21 urami, jvalant pravi:

O motorju: celada ne prepreci padca, pa je vseeno zapovedana.

V primeru kovida bi bilo to nekako tako, da moramo čelado nositi vedno in povsod (neglede na to ali si na motorju ali ne) .

lp

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 11 urami, bladerunner pravi:

Jaz sem se cepil zato, da se zaščitim pred hujšo obliko bolezni Covid-19. Saj je že zelo dolgo znano, da cepiva niso 100% zaščita pred obolelostjo omenjene bolezni. In glej ga zlomka, okužil sem se z virusom sars-cov-2 in tudi zbolel za boleznijo Covid-19. In kaj se je zgodilo? Prebolel bolezen z izjemno blagimi simptomi, kot so rahel kašelj, malo nahoda in en dan rahle oslabelosti. To je pa tudi vse. Zato meni ne nabijaj, da so cepiva vprašljiva. Izpolnjujejo točno to, kar se od njih pričakuje. Blag potek bolezni in na ta način preprečujejo bolnišnično zdravljenje in posledično obremenitev bolnišnic in zdravstvenega osebja. Lastna izkušnja mi pove o delovanju cepiv veliko več od tisočerih besed raznih samooklicanih Facebook doktorjev, ki medicinske fakultete niso videli niti od zunaj, kaj šele kaj drugega. Pa niti najmanjših izkušenj nimajo.  

a dej, poznam vsaj 30 ljudi, ki so zlahka prebolel bolezen in bili necepljeni, pa še vedno ne trdim, da je bolje biti necepljen.

Kar se mene tiče, si ti pozabil, kaj je bistvo cepiva. Cepiti se proti bolezni pomeni: ne zboleti v prvi vrsti. Le mi smo pričakovanja počasi nižali.

In v luči ukrepov in delovanje cepiva, je popolnoma zgrešeno gibanje cepljenih, medtem ko necepljene preverjamo.

Za to ne rabim biti niti FB doktor, da mi je jasno.

pred 11 urami, bladerunner pravi:

Jaz sem 60. Zato se bom cepil tudi s tretjim in če bo potrebno tudi večimi odmerki cepiv, ker iz lastnih izkušenj vem, da delujejo. Res pa je, da zaupam edino cepivu Pfizer. 

Kako?, samo Pfizerju, kdo si ti da boš izbiral bi rekel Kacinov Jelko?

Cepiva so varna, kter FB doktor te je prepričal, da Moderna ni varna, pa astrazeneca? Jonson?

A zdej si boš izmišljeval? :P

Drgač pa nič ne nasprotujem špikanju, zarad mene se lahko 1x mesečno, sam da prime.

Objavljeno
17 minutes ago, DAMI34 said:

sem dal tole, kako se Italijani dobro držijo pri nas :P

sem pojasnil, da se ne guncam okrog smrti ampak zaščite.

Cela država joče koliko je okuženih. cca 30% okuženih je cepljenih, ti tudi širijo virus dalje, saj jim to omogoča brezskrbno laufanje okrog s potrdilom. Samo ta del anuliraj, pa cifre padejo.

In potem jočemo, da številke gredo v nebo, da bo kolaps zdravstva.

tudi o kretenih, enih in drugih. Tega pri sedanji situaciji ni več, je čisto obično širjenje, čeprav spet moj sosed, ker je cepljen hodi okrog pozitiven, tak sem slišal.

In ponavljam, pa se lahko vsi na trepalnice mečejo:

cepljenje NI obvezno.

Paranoiki bi pa itak najraje pocepili vse, stare, mlade, otroke, pa še domače ljubljčke. Zatem pa živino in perutnino :P s cepivom, kot si se izrazil: mal slabše prime :P

Bolan nimas kaj delat zuni. Cepljen ali ne.

Tudi ce si cepljen in ves da si bil v stiku z okuzenim, je zelo neodgovorno da se ne samoizoliras/distanciras od ljudi. Komur to ni jasno mu nic ne pomaga.

Objavljeno
41 minutes ago, franc said:

V primeru kovida bi bilo to nekako tako, da moramo čelado nositi vedno in povsod (neglede na to ali si na motorju ali ne)

A ti masko nosiš povsod, tudi v skretu?  :headbang:

Objavljeno
pred 12 minutami, ftp pravi:

A ti masko nosiš povsod, tudi v skretu?  :headbang:

Ne boš verjel, po navodilih, bi jo moral.

lp

Objavljeno
1 hour ago, franc said:

Ne boš verjel, po navodilih, bi jo moral.

lp

2 hours ago, franc said:

da moramo čelado nositi vedno in povsod

A res maš navodila za skret doma?

Objavljeno
pred 47 minutami, Zok pravi:

Upam, da predvidevanja drzijo. In da se bo zgodba ponovila se kje...

V EU pomoje ne ker preveč folka dobro živi na račun korone. EU sev prihaja

Objavljeno
pred 4 urami, ukica pravi:

Bolan nimas kaj delat zuni. Cepljen ali ne.

Tudi ce si cepljen in ves da si bil v stiku z okuzenim, je zelo neodgovorno da se ne samoizoliras/distanciras od ljudi. Komur to ni jasno mu nic ne pomaga.

aha...s prve roke.

Moj bratec, težek zagovornik da se vse precepi, tip z doktoratom, je v soboto tekel po tretji odmerek.

V nedeljo dobil vročino, itak to je od cepljenja baje, stranski učinki pa to. Haral po bajti bp...danes pozitiven na HAGT. Ker je bil tudi moj sin, ki ima pisarno pri meni na kosilu pri "noni" (k sreči mamo ločene bajte, ma sin ma pisarno pri meni), je danes tudi pozitiven.

Seveda se mu do danes ni zdelo pomembno obvestiti kogarkoli, da je pozitiven. Sicer jemljem mal rezerve, ker je HAGT test, PCR bo znan jutri, ampk sem prepričan, ker je tudi moj sin (necepljen) zakuhal, da je zihr okužen. Fotr pa mati 72 in 80 let, pa sta z doktorjem znanosti, ki se obnaša kot kreten v skupnem gospodinjstvu. Ja super.

So dobili prepoved obiska (mamo skupen vhod), pa upam, da nismo nič staknili, ker jaz se res ne smem zajebavat, ker ma žena total zjeban imunski sitem.

Tako da Mlakar bi zapel:

namesto besede VINO si lahko vstavite cepljenje...v ret :P

• Všeč mi je 2
Objavljeno
10 minutes ago, DAMI34 said:

aha...s prve roke.

Moj bratec, težek zagovornik da se vse precepi, tip z doktoratom, je v soboto tekel po tretji odmerek.

V nedeljo dobil vročino, itak to je od cepljenja baje, stranski učinki pa to. Haral po bajti bp...danes pozitiven na HAGT. Ker je bil tudi moj sin, ki ima pisarno pri meni na kosilu pri "noni" (k sreči mamo ločene bajte, ma sin ma pisarno pri meni), je danes tudi pozitiven.

Seveda se mu do danes ni zdelo pomembno obvestiti kogarkoli, da je pozitiven. Sicer jemljem mal rezerve, ker je HAGT test, PCR bo znan jutri, ampk sem prepričan, ker je tudi moj sin (necepljen) zakuhal, da je zihr okužen. Fotr pa mati 72 in 80 let, pa sta z doktorjem znanosti, ki se obnaša kot kreten v skupnem gospodinjstvu. Ja super.

So dobili prepoved obiska (mamo skupen vhod), pa upam, da nismo nič staknili, ker jaz se res ne smem zajebavat, ker ma žena total zjeban imunski sitem.

Tako da Mlakar bi zapel:

Cloveska neumnost nima meja.

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 6 minutami, ukica pravi:

Cloveska neumnost nima meja.

zavajanje neumnosti, s tem, kako cepivo ščiti tudi ne :P

Objavljeno
12 minutes ago, DAMI34 said:

aha...s prve roke.

Tako da Mlakar bi zapel:

Naša zgodna, pri bratu s prve roke.

3 od 4 so cepljeni, razen tamale.

Bratu tamala pozitivna (prinesla iz šole). Naslednji dan (sobota) so se vsi testirali, vsi negativni, v ponedeljek pred službo samotestiranje - brat pozitiven ostali vse dneve negativni. Napoten na PCR - pozitiven. Sedaj čaka doma 10 dni. Edina težava 4 dni je bil brez vonja in okusa.

Objavljeno
4 minutes ago, DAMI34 said:

Spet trobis eno in isto. Zakaj se vsako leto cepis s cepivom za gripo? In ne ni vsako leto isto. Niti nihce ne trdi da sciti pred okuzbo(ja lahko da so na zacetku res mislili da bo). Ampak ce je clovek tako zagledan vase da se ob znaku bolezni ne izolira od drugih je pac zame egoist. 

• Všeč mi je 2
Objavljeno
6 minutes ago, DAMI34 said:

No pa povej kako cepivo ščiti? Da te preverimo če razumeš.

Objavljeno
pred 52 minutami, ftp pravi:

Naša zgodna, pri bratu s prve roke.

3 od 4 so cepljeni, razen tamale.

Bratu tamala pozitivna (prinesla iz šole). Naslednji dan (sobota) so se vsi testirali, vsi negativni, v ponedeljek pred službo samotestiranje - brat pozitiven ostali vse dneve negativni. Napoten na PCR - pozitiven. Sedaj čaka doma 10 dni. Edina težava 4 dni je bil brez vonja in okusa.

ma sej nč ne sitnarim, ma oštja, če člouk dobi vročino in smrka naj ne hodi okrog.

pred 51 minutami, ukica pravi:

Spet trobis eno in isto. Zakaj se vsako leto cepis s cepivom za gripo? In ne ni vsako leto isto. Niti nihce ne trdi da sciti pred okuzbo(ja lahko da so na zacetku res mislili da bo). Ampak ce je clovek tako zagledan vase da se ob znaku bolezni ne izolira od drugih je pac zame egoist. 

ne trobim neumnosti, cepivo za gripo je pa glupost, nonsens, je preveč verzij gripe. Niti 1x se nisem.

Spet praviš pravljico, 2x doza + booster mora ščitit, drugače zakaj bi se cepil, da ne umrem ko bom na intenzivni?

ps. država je rekla, da si cepljen pa maš kodo varen, kar poudarjam že dolgo, da nismo. In zato se okužba dodatno širi.

Objavljeno
pred 40 minutami, ftp pravi:

No pa povej kako cepivo ščiti? Da te preverimo če razumeš.

ne razumem. Res ne...vi ki razumete, pa spet lahko cepljeni okrog skačete, saj mate kodo, ko jebe, če ste mal nahodni al pa mate vročino.

Objavljeno
5 minutes ago, DAMI34 said:

ne razumem. Res ne...vi ki razumete, pa spet lahko cepljeni okrog skačete, saj mate kodo, ko jebe, če ste mal nahodni al pa mate vročino.

smrkanje / poln nos / nahod, wahtever, ni ravno znamenje covida, samo povem :)

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!