Skoči na vsebino
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

povezave (klik):

Priporočene objave

Objavljeno (popravljeno)
1 hour ago, Markisan said:

Bereš polovično kar sem napisal. Ciljal sem na primer Loredana, ki je povedal da ima bolnišnica izola dve etaži in pol prazni (cca 90 postelj), ki bi jih lahko uporabili za kovid bolnike. In se v letu in pol ni nič naredilo na temu.

A ti veš da niso vsi prostori primerni za covid bolnike. Imeti morajo samostojo prezračevanje. Ne moreš jih postavit v prostore ki se zračijo z večjim delom bolnišnice. Samo tega nekateri ne vedo.

Loreda je ortoped, pa se verjetno ne spozna na vse.

Popravljeno . Popravil ftp
Objavljeno
pred 6 minutami, vandrovec pravi:

Iz tega sledi, da nudi prebolelost boljšo zaščito od cepljenja...pa cela znanost in vsa mašinerija svetovna v paniki že dve leti. Če ne bi cepili z ničvrednimi cepivi bi se že vse skupaj končalo ?

jaz sem tudi precej prepričan, da v kolikor bi cepivo ščitilo tudi pred okužbo, bi sedaj bilo manj sranja, da pa prebolevno razvije boljšo zaščito, pa je splošno znano (a je nočem razvijat s prebolevnostjo :P )

Sicer pa Milanovič je lepo povedal. Naša barbika pa medtem selfie dela.

pred 5 minutami, ftp pravi:

njegova šefica se na vse spozna :P

Ne nabijaj gluposti. Korona je denar, zato se rabijo oddelki in vse lahko stoji.

• Všeč mi je 2
Objavljeno (popravljeno)
pred 4 minutami, ftp pravi:

A ti veš da niso vsi prostori primerni za covid bolnike. Imeti morajo samostojo prezračevanje. Ne moreš jih postavit v prostore ki se zračijo z večjim delom bolnišnice. Samo tega nekateri ne vedo.

Ena stavba, kjer bo trgovina se postavi v 2 mesecih. Mal samostojnega prezračevanja pa ne morejo zrihtat, pa kakšno pojstolo več. Hehe.

PS: Faj bi blo, da bi nekdo zračunal kok dnarja so vrgl v korona dodatke... Zadnjič sm vidu podatek, da samo letos 700 mill. Kok bolnišnic, bi lahko zgradil za ta dnar!?

Popravljeno . Popravil skalar36
Objavljeno

zanimivo, visoka okuženost v poletnem času (posledično dobra prekuženost), pa še precepljenost in se sprašujejo kam je izginil virus

https://maribor24.si/globalno/na-japonskem-covid-19-izginil-je-epidemije-konec?fbclid=IwAR1HoNLR5zYzRR2HQvh9kM40kk6W1Svg3ooa4HcAStQKosDF6AdHHwrZqSY

Peti epidemični val je na Japonskem izginil na tako dramatičen način, da so bili številni znanstveniki osupnjeni, navaja portal Žurnal24. Nekateri celo namigujejo, da je zelo nalezljiva delta varianta virusa v tej otoški državi mutirala v izumrtje.

Sredi avgusta so namreč na Japonskem zabeležili močno povečanje števila primerov covida-19, na dan so odkrili več kot 23.000 novih okužb. Trenutno so te številke padle na le 170 primerov novih okužb na dan, smrti zaradi te bolezni pa so novembra padle na enomestno število. Ta drastičen upad novih okužb in smrti je v veliki meri posledica razmeroma visoke precepljenosti (76,7%), nošenja mask in drugih epidemioloških dejavnikov. Toda nekateri znanstveniki še vedno verjamejo, da je ta upad edinstven....

Objavljeno

razmišljam, da bi šel po tretji odmerek v Avstrijo :P

https://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/kako-do-boljse-precepljenosti-tudi-z-denarnimi-kaznimi/?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR2GI39g9LH7eC5Nv6yvLaSZVYRBT1LYLfRffrhsuYRIV7jXfZjpiij_3y4#Echobox=1637654790

V Avstriji denarne kazni in bogate nagrade

Pri Avstrijcih bo od februarja cepljenje kar obvezno, za tiste, ki ukrepa ne bodo upoštevali, pa pripravljajo celo denarne kazni. Kot omenjajo avstrijski mediji, bi vsak necepljeni moral plačati tudi do 3600 evrov.

So se pa v Avstriji za spodbujanje cepljenja odločili tudi za posebno loterijo, v kateri lahko sodelujejo starejši od 18 let. Do 20. decembra lahko vsak, ki se odloči za cepljenje, ne glede na to, ali gre za prvi, drugi ali tretji odmerek, sodeluje v žrebanju za več kot tisoč bogatih nagrad, med njimi sta celo enodružinska hiša in električni avto.

pred 17 minutami, skalar36 pravi:

Ena stavba, kjer bo trgovina se postavi v 2 mesecih. Mal samostojnega prezračevanja pa ne morejo zrihtat, pa kakšno pojstolo več. Hehe.

PS: Faj bi blo, da bi nekdo zračunal kok dnarja so vrgl v korona dodatke... Zadnjič sm vidu podatek, da samo letos 700 mill. Kok bolnišnic, bi lahko zgradil za ta dnar!?

kok avijonov bi lahko kupli za ta dnar :P

• Haha 2
Objavljeno
pred 17 minutami, ftp pravi:

Ne kritiziraj vsakega, ki poseže v tvoje prepričanje. Mogoče nimaš vedno prav. Glede na to, da je zdravnik verjetno več ve kot ti. Sam si povedal zadnjič, da nisi strokovnjak.

Objavljeno
Just now, Markisan said:

Ne kritiziraj vsakega, ki poseže v tvoje prepričanje. Mogoče nimaš vedno prav. Glede na to, da je zdravnik verjetno več ve kot ti. Sam si povedal zadnjič, da nisi strokovnjak.

Gradnja in prezračevanje ni domena zdravnikov. Ali pa morda obstaja specializacija za prezračevanje prostorov? :?

Povej koliko zdravnikov si videl popravljati, vzdrževati, ali vsaj projektirat prezračevanje?

Objavljeno
pred 4 minutami, DAMI34 pravi:

kok avijonov bi lahko kupli za ta dnar :P

V tujini velik. Pr nas pa komaj enega. 

• Haha 3
Objavljeno
Pravkar, ftp pravi:

Gradnja in prezračevanje ni domena zdravnikov. Ali pa morda obstaja specializacija za prezračevanje prostorov? :?

Povej koliko zdravnikov si videl popravljati, vzdrževati, ali vsaj projektirat prezračevanje?

Govoriš bedarije in zapeljuješ pogovor v drugo smer. Če ima bolnica prostor in denar očitno je torej ni problema. Samo "volje" ni.

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 3 minutami, ftp pravi:

Če je bolnica, potem prezračevanje ima.

Če so "po svetu" kovidne bolnike lahko oskrbovali po štadijonih (dvoranah) je bolnica verjetno precej boljši prostor.

lp

Objavljeno
pred 39 minutami, Markisan pravi:

dr. Danijel Loredan Bešič je trn v peti politiki že nekaj let. Narobe si sicer napisal, da je Izolski zdravnik, ampak je v Šempetru delal. Bil je šef ortopedije.

Več je pa sigurno na yutubi, pa tudi na 24ur je imel interviju.

star intervju že od lani

https://revijazarja.si/clanek/odklenjeno/5f71d2a164e7d/ce-bomo-sistem-podredili-covidu-19-ne-bomo-zdrzali

samo del:

A tega ne znamo preprosto kopirati? Zakaj ne skopiramo povprečno dobrega sistema, ki deluje, saj ni treba izumljati tople vode?!
Težko je, ker imamo sistem, ki izhaja iz bivše Jugoslavije. Vse bivše jugoslovanske republike imajo hude težave z zdravstvenim sistemom in nobena od njih ni uspela izpeljati tranzicije. Naš sistem je krhek, pritisk bo velik in ne vem, kje je zgornja meja, do kod bomo še zdržali, kje se bomo ustavili. Na ortopediji vodim oddelek, včeraj so me prosili (pretekli ponedeljek, op. a.), naj naredim program do konca leta, da zmanjšamo čakalne vrste. To sem storil, prosil ljudi, ekipo: delajmo! Imamo svoj oddelek, svojo operacijsko, delamo pet dni, petke popoldne, sobote dopoldne. Narejeno! Danes so mi rekli, da bodo naš oddelek zaprli, ker ga bodo spremenili v oddelek za covid-19. A ste vi normalni?!

Saj se šalite?!
Ne, tako to gre. Želijo, da prinašamo bolnišnici denar, ker to ortopedija počne – po vsem svetu je tako –, in zdaj nas hočejo zapreti, da bodo naredili oddelek za covid (brez respiratorjev), ki bo verjetno prazen.

Ne morete tega kako ustaviti?
Jasno sem jim rekel ne, ampak ne pomaga nič. Sem tudi rekel, da bo zaradi tega nastala največja štala v tej bolnišnici, a nič ne pomaga. Tako je.

Meni pa gre tale »tako je« že presneto na živce!
Meni tudi. Zato sem direktorju dejal: če boš to naredil, vedi, da bomo naredili juhuhu. Minister reče, da naj se organizirajo oddelki za covid tako, da drugo teče, prosijo nas, da delamo več in zmanjšujemo čakalne vrste, hkrati pa nas zapirajo. To ne gre! Verjamem, da je podobno v drugih bolnišnicah. Lahko se oglašamo, opozarjamo, bentimo, na koncu pa je tako: državo vodi vlada, ukrepe sprejema vlada in marsikdo, ki se bo oglasil, jih bo dobil po nosu. Jaz sem jih že večkrat, pa mi je vseeno. Mladi se ne smejo oglašati ...

Objavljeno

ekola, veljavno kovidno potrdilo bo samo še s tremi odmerki (v kratkem), zanimivo a ne...mal zamujajo..šele tretji odmerek bo "zaščita" za nekaj časa. (al pa četrti, peti...to bomo še videli)

https://mariborinfo.com/novica/slovenija/beovic-pozivitveni-odmerek-bi-lahko-kmalu-postal-pogoj-za-veljavno-covidno?fbclid=IwAR2MeivTkpDMOl-jNa6DgdyRSUoUTIWCmmDRIKwvmT5uPWbUBzsDzysz9kc

Beovička:

»Res kaže, da bo treba shemo cepljenja za covid-19 spremeniti v bazično cepljenje in potem poživitveni odmerek. In bo šele to zaščita, ki bi trajala nekaj časa. Kar bi seveda lahko pomenilo, da se spremeni tudi pogoj za zeleno covidno potrdilo,« je povedala za Radio Slovenija.

Objavljeno
pred 4 minutami, DAMI34 pravi:

ekola, veljavno kovidno potrdilo bo samo še s tremi odmerki (v kratkem), zanimivo a ne...mal zamujajo..šele tretji odmerek bo "zaščita" za nekaj časa. (al pa četrti, peti...to bomo še videli)

https://mariborinfo.com/novica/slovenija/beovic-pozivitveni-odmerek-bi-lahko-kmalu-postal-pogoj-za-veljavno-covidno?fbclid=IwAR2MeivTkpDMOl-jNa6DgdyRSUoUTIWCmmDRIKwvmT5uPWbUBzsDzysz9kc

Beovička:

»Res kaže, da bo treba shemo cepljenja za covid-19 spremeniti v bazično cepljenje in potem poživitveni odmerek. In bo šele to zaščita, ki bi trajala nekaj časa. Kar bi seveda lahko pomenilo, da se spremeni tudi pogoj za zeleno covidno potrdilo,« je povedala za Radio Slovenija.

Kot sm reku, nategnil so nas in pika. 

Objavljeno
pred 3 minutami, Markisan pravi:

Kot sm reku, nategnil so nas in pika. 

eni ne verjamejo, še vedno :P

Objavljeno
Citiraj

ekola, veljavno kovidno potrdilo bo samo še s tremi odmerki (v kratkem), zanimivo a ne...

Že lani je to pisalo...sedaj se kaže, katere informacije so bolj verodostojne ? 

• Všeč mi je 2
Objavljeno
Citiraj

Avstrija - vsi 3 odmerki bodo obvezni, kdor zavrne kazen 3600 evrov

...................

Analiza podatkov potrjuje, da bo zaradi cepiva COVID umrlo več otrok kot zaradi virusa COVID

Objavljeno
pred 4 minutami, vandrovec pravi:

Tako kot sem reku, mi se kregam ocepljen/necepljen ..... nategnil bojo na konc pa vse.

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 33 minutami, vandrovec pravi:

Kje pa je ta analiza?

A otroke se že cepi?

Objavljeno
pred 19 minutami, vandrovec pravi:

to je teorija, otroci se še ne cepijo. Ker pa otroci ki preživijo covid ne umirajo, je verjetnost da jih več umre če bi jih cepili logična.

Najprej moramo ta stari umret :P ta cepljeni, zdej bo booster doza pomagala :D

Objavljeno

sej, počasi, počasi, bodo priznali, kar že dolgo vemo

https://www.delo.si/novice/slovenija/veljavnost-potrdila-za-cepljenje-za-zdaj-se-ni-omejena/?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR225UjpvfipZsc3vEHQCOsxh4J8mD_UWhOceWVvrDR81WbTdE_PLpR-j48#Echobox=1637678023

Beović: Učinkovitost cepljenja je upadla

»Vedno bolj postaja jasna potreba, da se cepijo vsi, ki so bili bazično že cepljeni,« meni vodja svetovalne skupine za cepljenje Bojana Beović.
Objavljeno
pred 5 urami, Zok pravi:

30% manj od cesa? A mamo referenco? A vemo kako bi bilo brez cepiv?

vemo kako je če cepiva ne delujejo...citiram kar Beovičko:

Upad učinkovitosti cepljenja najopaznejši pri okužbah, najmanj pri sprejemu v intenzivne terapije

Učinkovitost cepljenja je sicer po besedah Beovićeve upadla, kar velja tako za preprečevanje okužb, kjer je upad najizrazitejši, kot za sprejeme v bolnišnice in v intenzivne terapije. »V vseh teh primerih se razlika pozna, v najmanjši meri pri sprejemih na intenzivne terapije. Padanje zaščite pred okužbo je pomembno tudi iz epidemioloških razlogov. Več kot je okuženih, večja je možnost širjenja okužb naprej.«

https://www.delo.si/novice/slovenija/veljavnost-potrdila-za-cepljenje-za-zdaj-se-ni-omejena/?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR225UjpvfipZsc3vEHQCOsxh4J8mD_UWhOceWVvrDR81WbTdE_PLpR-j48#Echobox=1637678023

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!