Skoči na vsebino
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

povezave (klik):

Priporočene objave

Objavljeno

Sam se cepljenju že od vedno smejim...da bi me podkupili s svobodo ? Skrbi me edino, da ne bodo ti norci uvedli obvezno cepljenje, ker potem bo pa ludo. Gates pravi "se boste morali"...kot, da bo obvezno, za njega pa ne...on se ne bo moral cepit, ker drugače bi izjavil, se bomo morali cepiti vsako leto. ?

Objavljeno
3 minutes ago, vandrovec said:

Sam se cepljenju že od vedno smejim...da bi me podkupili s svobodo ? Skrbi me edino, da ne bodo ti norci uvedli obvezno cepljenje, ker potem bo pa ludo. Gates pravi "se boste morali"...kot, da bo obvezno, za njega pa ne...on se ne bo moral cepit, ker drugače bi izjavil, se bomo morali cepiti vsako leto. ?

Težko se smejiš cepljenju, cepljen si bil kot otrok, mladostnik... In če si kdaj kaj doma šušmaru in ze na kakšen cvek nabil si fasal še 1x tetanus špik. 

Kaj pa vsi tisti ki se cepiji za klopne bilezni, pa psa je tudi treba vsako leto cepit... 

• Všeč mi je 3
Objavljeno (popravljeno)

Ja, proti coroni sem pozabil napisat...pa saj je v tej temi in bi morali biti jasno. Drugače sem se pa proti vsemu drugemu cepil s preverjenimi cepivi, nedolgo nazaj tudi proti tetanusu, ko sem se urezal. 

To cepljenje ima gotovo neke učinke, proti virusu se je izkazalo, da bolj malo...za ostale se bo pa šele pokazalo, te učinke skrivajo in ti so tako pomembni, da zahtevajo x krat cepljenj. 

Popravljeno . Popravil vandrovec
Objavljeno
pred 2 urami, Markisan pravi:

Vem samo da se ne grem več špikat ..... to je vse. Noben mi ne bo reku da če v 5 letih dobim 30 šusov da ne bo neki nekje vn udarlo. 

100x se lah poknem (bom tvegal). Ma naj deluje, tega nategovanja pa ne prenašam. To je zaslužkarstvo brez efekta varnosti.

pred eno uro, vandrovec pravi:

Ja, proti coroni sem pozabil napisat...pa saj je v tej temi in bi morali biti jasno. Drugače sem se pa proti vsemu drugemu cepil s preverjenimi cepivi, nedolgo nazaj tudi proti tetanusu, ko sem se urezal. 

To cepljenje ima gotovo neke učinke, proti virusu se je izkazalo, da bolj malo...za ostale se bo pa šele pokazalo, te učinke skrivajo in ti so tako pomembni, da zahtevajo x krat cepljenj. 

Problem...trenutno je, da ma bolj slabe učinke..3 al 4 mesece ?

Objavljeno
pred 26 minutami, DAMI34 pravi:

100x se lah poknem (bom tvegal). Ma naj deluje, tega nategovanja pa ne prenašam. To je zaslužkarstvo brez efekta varnosti.

Jest pa ne. Ker sem prepričan, da (upam da ne) če se kaj pokaže bo sprenevedanje še večje. Odškodnine sem pa prepričan da ne bo nobene izplačane. Že tako mislim, da je v zgodovini slovenije za ostala cepiva bila izplačana samo ena neki medicinski sestri. Se prav so pri nas cepiva celo bolj varna kot pravi sam proizvajalec. V USA se pa vsako leto izplačujejo miljoni.

• Haha 1
Objavljeno (popravljeno)
19 hours ago, BIF said:

- Primerjava z letali je neumnost. Letala nimajo nobenih bioloških lastnosti...mrtve zadeve. Letala in dejstva o tej panogi nimajo sposobnosti mutiranja, samoprilagajanja itd.

- Sem že povedal, da me vajin odnos z Snecerjem ne zanima....kot me ne zanima kako doživljaš pisanje tistih, ki ne razmišljajo kot ti.

-Zadnji del si iztrgal iz konteksta, kar me ne preseneča. Značilno za ljudi s takšnim razmišljanjem je, da razumejo samo tisto kar želijo razumeti. Moj odstavek se   v celoti glasi takole "Sem pa vesel, da sta se z ženo izvlekla kar dobro ko sta zbolela...upam samo da brez posledic...čas bo pokazal kot pravi @Vandrovec. Jje pa bistveno več tistih, ki z vajino filozofijo niso in nimajo te sreče
Govoril sem o vama DVEMA....tebi in ženi...torej o dveh osebah..... Če torej pogledaš samo današnje število hospitaliziranih zaradi okužbe z Covidom....je to bistveno več kot dva.... Ti "skjuzam"...upam, da sedaj razumeš.

"Primerjava z letali je neumnost. Letala nimajo nobenih bioloških lastnosti...mrtve zadeve. Letala in dejstva o tej panogi nimajo sposobnosti mutiranja, samoprilagajanja itd."

- primerjavo s tehničnimi zadevami je v tej temi sprožil nekdo drug, ki se mu je zapisalo, da danes je pa razvoj (tudi npr. motociklov), bolj odvisen od procesorske moči računalnikov, kot drugih, "zastarelih" prijemov. To sem v svojem postu tudi napisal - "Glede na podatek, da gre za komercialno najbolj uspešno letalo vseh časov, smemo sklepati (ugibam, ne da se mi googlati...), da je v vseh teh 54-ih letih, prepeljalo tudi največje število potnikov. A glej ga zlomka - ne glede na vse našteto, ne glede na to, da je "princip" tega, da nekaj leti (vzgon...), poznan že dalj časa, kot so to prvi uspešni poleti bratov Wright, se je Boeingu ravno pri zadnji različici, razviti s pomočjo računalnikov (kot nekateri tukaj radi razlagate razlog  za hitrost razvoja, "uspešnost" in "varnost" cepiv), več kot 50 let po prvih komercialnih poletih 737-ke, zalomilo z verzijo MAX, ko je v dveh nesrečah, življenje izgubilo več kot 300 potnikov....") Naj vseeno dodam, da kljub vsej "procesorski moči" in (aš, kao...) "AI" "super-računalnikov", velika večina njihove "AI", če vedno temelji zgolj in samo na osnovi vhodnih podatkov, ki jih v njih vnesejo nekoliko manj "AI", a zato toliko bolj "I" ljudje. Računalniška "procesorska moč" lahko skrajša in poenostavi marsikateri zamuden proces pri razvoju, a t.i. "računski modeli" še vedno "ne valjajo pu qurtza", brez preverjanja z meritvami in laboratorijskimi analizami. Predvidevam... ne, ne predvidevam - hočem VERJETI, da je v medicini, pri razvoju zdravil in cepiv, ta proces še toliko bolj rigorozen in temeljit.

- na "moj odnos s Snecerjem" sem v svojem pisanju opozoril zgolj kot opravičilo tistim, ki jim je v nekaj kratkih sekundah, preden je Sneci uspel izbrisati moj post - torej zgolj kot opravičilo, ker "se ponavljam": "enkrat sem pred dnevi že pisal o tem, pa je bil veliki moderator Snecer očitno užaljen, ker se moj zapis ni skladal z njegovim, khmmm, "sistemom vrednot" in me je kar izbrisal, ker je moj zapis bojda bil žaljiv".  Za tvoj odnos s Snecerjem in slabše razumevanje napisanega, pa tudi mene BK.

"-Zadnji del si iztrgal iz konteksta, kar me ne preseneča. Značilno za ljudi s takšnim razmišljanjem je, da razumejo samo tisto kar želijo razumeti. Moj odstavek se   v celoti glasi takole "Sem pa vesel, da sta se z ženo izvlekla kar dobro ko sta zbolela...upam samo da brez posledic...čas bo pokazal kot pravi @Vandrovec. Jje pa bistveno več tistih, ki z vajino filozofijo niso in nimajo te sreče
Govoril sem o vama DVEMA....tebi in ženi...torej o dveh osebah..... Če torej pogledaš samo današnje število hospitaliziranih zaradi okužbe z Covidom....je to bistveno več kot dva.... Ti "skjuzam"...upam, da sedaj razumeš."

- ne, ne razumem. Neglede na to, da si pisal o "nama DVEMA", še vedno ne razumem tlačenja najine, relativno lahke izkušnje z virusom, s številom "hospitaliziranih zaradi okužbe z Covidom" na tisti dan, ko si objavil svoj odgovor. Če bi že hotel (statistično, epidemiološko, Whatever...) naju umestiti v nek "Jje pa bistveno več tistih, ki z vajino filozofijo niso in nimajo te sreče.", bi moral zadevo umestiti v dneve, ko sva midva prebolevala corono, upoštevati vse, ki jim je v tistem času, s PCR testi bila dokazana okužba in za vse tiste ljudi izračunati, koliko je tistih, ki bolezen "prebolevajo" asimptomatično, koliko tistih, ki imajo lažji potek bolezni (tukaj, v tej "statistični skupini" sva midva), koliko jih preboleva težje in koliko jih potrebuje hospitalizacijo. Med temi zadnjimi bi bilo seveda treba ločiti tudi na tiste, ki so zgolj hospitalizirani in na tiste, ki potrebujejo "intenzivno nego". In tudi te se da razdeliti na tiste, ki so na dodajanju kisika in tiste, ki so v umetni komi in na t.i. "ventilatorjih". Šele potem, ko razdelaš vse to, lahko (poleg naju dveh "srečnežev"...), dodaš še vse tiste, ki so, žal, imeli manj sreče in so zaradi virusa celo preminili. Drugače tvoje pisanje razumem zgolj kot tlačenje hrušk in kolerabe v isto zgodbo. Pa sem, bojda, funkcionalno kar pismen.

Zato ti "vračam žogico" s tvojimi besedami: "Značilno za ljudi s takšnim razmišljanjem je, da razumejo samo tisto kar želijo razumeti."

- moj "nick", cynic66, uporabljam na tem forumu že od vsega začetka. Nikoli ga nisem spreminjal in nikoli ga ne bom. ;)

Popravljeno . Popravil cynic66
  • Všeč mi je 2
Objavljeno (popravljeno)

Neki je pa smešno... kaj, če se jaz nebi testiral?! Potem nebi vedel, da imam korono, odležal doma 1 dan in to je to. In, če bi to naredilo 80% ljudi bi tale korona panika izginila. Drugi dan po pozitivnem testu sem kidal eno uro... brez problema. :) In koliko je takih, ki tako prebolijo? Mi pa delamo paniko kot, da se svet podira. 

Čudno pa je, da v prvem valu moja ni zbolela, ko sva bila skupaj... sedaj pa je. 1 dan glavobola in slabega počutja in je bilo ok. Oba prebolela brez enega samega tableta, prav tako vsi moji sodelavci (cepljeni in necepljeni). In sedaj so vsi cepljenci v službi začudeni zakaj so se cepili, če lahko zbolijo?!?! Hahaha

In še ta cvetka, polno cepljen sodelavec okužil 10 ljudi... cepljene :)

Popravljeno . Popravil Vito23
  • Všeč mi je 2
Objavljeno
pred eno uro, Vito23 pravi:

Neki je pa smešno... kaj, če se jaz nebi testiral?! Potem nebi vedel, da imam korono, odležal doma 1 dan in to je to. In, če bi to naredilo 80% ljudi bi tale korona panika izginila. Drugi dan po pozitivnem testu sem kidal eno uro... brez problema. :) In koliko je takih, ki tako prebolijo? Mi pa delamo paniko kot, da se svet podira. 

Dobro zq vaju, da sta jo odnesla tako izi. Vendar ni to za posploševati, ker pa drugi zbolijo precej bolh. Nekateri pa res niti ne vedo. Tako, da toliko "panike" je zdrave, da se obnašamo odgovorno in zlasti, da ne prenemo virusa drugim.

Najbolje je, da če zbolimo smo res tako odgovorni in previdni do drugih, da pri nas tista skupina virusov, ki nas je napadla, konča svojo pot...

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Jst sem zdej zbegan, naj uporabljam potrdilo o cepljenju ali prebolelosti? ?

Pri nas v družini smo vsi cepljeni zboleli, edin tamala, ki ni cepljena, se ni dala. 

Tko da jebo jim 90% učinkovitost.

Objavljeno

veliko je odvisno od splošne starosti, zdravja, kdaj si bil cepljen in kolikokrat.

Mati ni zbolela (72 let), fotr je umrl (80let), oba 3x cepljena, tretji odmerek en teden pred okužbo

Brat 2x cepljen(45 let), tretji odmerek je dobil na dan, ko je fasal vročino, zadevo povezal s splošnimi "stranskimi" učinki cepljenja in okužil oba, saj živijo v skupnem gospodinjstvu. korono preživel z en teden vročine.

Moj sin  (30let)je bil pri njih na kosilu (necepljen) se je isto okužil, mel 2 dni vročine in nobenih posledic. Doma okužil še ženo (30 let) imela točno 2 uri vročino, drgač ok.

Tolko o delti, alfo je priživel moj drugi brat in ceplotna familija (takrat ni bilo še cepiva), samo on je en teden bil slab, ostali pis of kejk ampak vsi mlajši od njega. Sedaj so vsi cepljeni.

Kaj lahko iz tega izvlečem: nič, da je večina zadev vezana na starost, srečo in čimkrajši čas od cepljenja (ko cepivo prime seveda)

• Všeč mi je 3
Objavljeno

3x tedensko je pri nas inšpektor, ki preverja PCT pogoje, nikoli še ni ugotovil nepravilnosti, pa se kr vračajo. Se lepo vidi, da je samo drkanje in nič drugega.

Objavljeno
pred 14 minutami, skalar36 pravi:

3x tedensko je pri nas inšpektor, ki preverja PCT pogoje, nikoli še ni ugotovil nepravilnosti, pa se kr vračajo. Se lepo vidi, da je samo drkanje in nič drugega.

enako je z ukrepi..na tržnicah fast food laufa cel čas, na sejmu pa ne sme..na koncu ima Jankovič celo prav.

Eni očitno dobro živijo od "ukrepov" in korone.

Objavljeno
pred 13 minutami, skalar36 pravi:

Da se mu slučajno ne dopade kakšna sodelavka...?

Objavljeno
pred 5 minutami, Endlich pravi:

Da se mu slučajno ne dopade kakšna sodelavka...?

Haha. Prid preverit... :naughty:

• Všeč mi je 1
  • Haha 2
Objavljeno
pred 30 minutami, skalar36 pravi:

V obalnih gostinskih lokalih so povprečno 3-5× :dry: Cel hudič, če bi bile mize preblizu postavljene, da ne pišem o pctju na odprtih terasah, potem pa je v "mojem" fohu lahko po 300 in več ljudi hkrati v zaprtem prostoru. Tamale je treba :twak:, že od vedno je bilo tako :cry:

Na našo firmo hodijo bolj poredko, enkrat tedensko recimo (max.) Nazadnje so izjavili, da imamo v Sloveniji [nisem si zapomnila, recimo da] 72 različnih inšpekcijskih služb, tako da jih lahko v prihodnje še veliko pričakujemo :)

• Všeč mi je 3
Objavljeno

@DAMI34 , jaz ti še nisem izrekla sožalja. Mi je res žal, da se vam je to zgodilo, še posebno me boli, če pride do zamer v družini, ko se ljudje ne zavedajo svoje odgovornosti. Žal je dandanes ogromno ljudi na imunosupresivih, npr. kortikosteroidih (za blaženje vnetij, astme, ipd.) in okolica o tem ni poučena oz. po mojih osebnih izkušnjah noče razumeti. Lahko izrecno prosiš ljudi, da se v primeru prehlada ipd. izogibajo druženju s teboj ali pa ti vsaj v naprej povedo, pa ni nič iz tega. "Saj mi ni nič, saj imam samo glavobol," itd. In to izveš po polurnem druženju, ne prej, je treba biti bolj pameten od zdravstva! Zgornji zapis od @Vito23 je približno to.. Vito, sem vesela, da vam ni nič, ampak trajna izguba voha, par mesecev hudega izpadanja las, vrtoglavica, tahikardija in podobne zadeve, ki jih pušča korona "zdravim in vitalnim" ni za dajati v nič! To je enako kot bolnemu razlagati, da si ti zdrav. Kaj imate od tega? Zadovoljstvo?

Politika je pa v k*, ampak ne samo od korone dalje..

Objavljeno

Upajmo, da je to naravno cepivo, ki ga je svet potreboval ? Čas bo pokazal

899821635_Screenshot_2021-12-11-14-06-55-508_com.facebook.katana3.thumb.jpg.1b3ad8937527f0a04bbb2ce3821c476e.jpg

• Všeč mi je 2
Objavljeno
On 12/10/2021 at 2:29 PM, vandrovec said:

Cist informativno me zanima, ker vem da prepricevat prepricane... ....v glavnem...

...kaj te je tolk prepricalo, da so cepiva proti SARS-CoV-2 tolk drugacna od drugih cepiv?

Samo prosim ne reci, da so prehitro razvita, ker vsi vemo, da to pri vsaj dveh tehnologijah (stari in malo manj stari) ni res...

...resno me zanima.

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 6 minutami, Zok pravi:

Cist informativno me zanima, ker vem da prepricevat prepricane... ....v glavnem...

...kaj te je tolk prepricalo, da so cepiva proti SARS-CoV-2 tolk drugacna od drugih cepiv?

Samo prosim ne reci, da so prehitro razvita, ker vsi vemo, da to pri vsaj dveh tehnologijah (stari in malo manj stari) ni res...

...resno me zanima.

Zato, ker so po mojem mnenju ta virus namerno naredili ter spustili med populacijo z določenim namenom. In ravno ti, ki so ta virus naredili, sedaj delajo cepivo zanj...dokler ne dokažejo, da je ta virus nastal naravno bom v to verjel in to pomeni, da lažejo...lažejo od začetka in laž je cepivo. 

Objavljeno (popravljeno)
13 minutes ago, Zok said:

...resno me zanima.

VSAKO cepljenje ima neke stranske ucinke! Samo v kovidnega se je pac zapicil clovek... (z ostalimi se pa  z veseljem cepi...  o boze mili)

Popravljeno . Popravil jvalant
  • Všeč mi je 2
Objavljeno
5 hours ago, Vito23 said:

Čudno pa je, da v prvem valu moja ni zbolela, ko sva bila skupaj... sedaj pa je. 1 dan glavobola in slabega počutja in je bilo ok. Oba prebolela brez enega samega tableta, prav tako vsi moji sodelavci (cepljeni in necepljeni). In sedaj so vsi cepljenci v službi začudeni zakaj so se cepili, če lahko zbolijo?!?! Hahaha

In še ta cvetka, polno cepljen sodelavec okužil 10 ljudi... cepljene :)

Super. Bolnice pa lazejo? Meni se ne zdi.

20 minutes ago, vandrovec said:

Zato, ker so po mojem mnenju ta virus namerno naredili ter spustili med populacijo z določenim namenom. In ravno ti, ki so ta virus naredili, sedaj delajo cepivo zanj...dokler ne dokažejo, da je ta virus nastal naravno bom v to verjel in to pomeni, da lažejo...lažejo od začetka in laž je cepivo. 

Tvoje mnenje. Tezko je prepricat prepricanega.

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 32 minutami, vandrovec pravi:

Jaz bi te z veseljem spoznala, ker tako vijaaaaa človeka še nikoli nisem srečala ???.

S tabo je noro zabavno ???.

Objavljeno
pred 44 minutami, vandrovec pravi:

...a sta tebe tvoja starša

namerno naredila...al se je pač ponesrečilo?   :huh:

..pa te spustili med populacijo...

...samprašam...

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!