Skoči na vsebino
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

povezave (klik):

Priporočene objave

Objavljeno
Ob 11. 12. 2021 ob 12:41, DAMI34 pravi:

Eni očitno dobro živijo od "ukrepov" in korone.

Evo... TO je tisto, kar poganja kolo kao pandemije...

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 48 minutami, Zivnorc pravi:

... sem že napisal, da poznam že kar nekaj ljudi, ki jim ni več smešno....

Tudi mojemu Nikotu ni...

Pustmo to...

Iz prve roke... Pravzaprav na moje oči videno...

Bolnica Valdoltra. Ne vem sicer zakaj  ali zaradi koga sem dobil 6x fizioterapijo za moj "teniški" komolec, ampak hvaležen sem za to.

Na fizioterapiji nimajo dela.... prazno, cel dan, tu pa tam kakšen njihov interni pacjent,

še večkrat kakšen njihov zaposlen s težavami.

Ne sprejemajo nikogar zaradi Covida... Prostori samevajo, zaposleni pa se dolgočasijo. Iz prve roke!

Oz. komolca.  Ali je to način, da se uniči celotno zdravstvo? 

Če je tak plan, so na dobri poti...

Moj komolec se vrača v staro formo. Tudi zahvaljujoč fizioterapiji. In prijazni dohtarci in prijaznemu terapevtu!!!

Verjamem da niso oni krivi, Zmeraj odloča nekdo na višji instanci.... Upam, da bo kdo na višji instanci na koncu tudi odgovarjal!!!

Objavljeno

Še enkrat. Dokler se boste cepili, bo tako.

Objavljeno
Ob 11. 11. 2021 ob 14:38, franc pravi:

Pri nas je hudo malo črnih, tako da bi imeli precej problemov koga bodo s pendreki.

lp

Malo črnih?! Ogromno ... zapelji se po Kočevju, Novem mestu ... Vse povsod naletiš na brazilca.

Objavljeno
pred 7 minutami, Kričač pravi:

Malo črnih?! Ogromno ... zapelji se po Kočevju, Novem mestu ... Vse povsod naletiš na brazilca.

Za ameriške razmere so "svetlo črni" .

lp

• Haha 2
Objavljeno
pred 15 urami, Markisan pravi:

Na krako. Oseba je bila hospitalizirana zaradi x razloga, v bolnici se okuži od cepljene osebe. Oseba je kasneje sama v sobi, nato je pozitivna. Premeščena na kovid oddelek čeprav brez simptoma, nato odpuščena domov. O kovid zaščiti na tem oddelku niti komentiral ne bom. Sem prepričan, da si oseba zgodbe ni izmislila.

V statistiko bo oseba šla kot necepljena hospitalizirana.....sem prepričan. Kar tudi je .. kako pa je do tega prišlo in kako je pristala v tem delu staistike ....zakaj je tako. Vprašanje za čez nekaj let.

Zanimivo, da sedaj ko obstaja cepivo zoper Covid-19, da se za vse okužbe in razširjanja le-te obtožuje in s prstom kaže na cepljene. Torej je po tvoje prvi okuženi se okužil od cepljenega iz Wuhana al kaj?

Pred nastankom cepiva se je okužilo 3Mio ljudi, torej od koga so se oni po tvoje okužili, če se non stop za širjenje kaže s prstom na cepljene?

Dajte nekateri malo bolj široko pogledat okrog sebe in ne samo na svojo rit!
Če imamo čudno vlado, če imamo čudne ukrepe - odloke, ne pomeni, da virusa ni in da nas vdilni jebejo v glavo.
Nasprotniki ukrepov; če vlada ne bi naredila nič in bi vam svojci umrli od Covida, pa bi spet pljuvali, ker nič niso naredili. Ljudje nekateri nikoli niso z ničemer zadovoljni. Treba je malo potrpet. Da pa vse skupaj tako dolgo traja je pa folk kriv, ki ni odgovoren, to je to.

Objavljeno
pred 1 uro, tomash pravi:

Še enkrat. Dokler se boste cepili, bo tako.

se ne strinjam..no vsaj popolnoma ne. Če se cepim hočem, da nosijo odgovornost, hočem, da cepivo deluje in HOČEM, da nehajo zavajat javnost. Naj dajo realne podatke, da COVID PASS z 2x nim cepljenjem ne deluje, po treh mesecih, da booster doza prime za nekaj časa, da majo željo po nabijanju novih doz itd...

Nekateri imajo ali imamo željo biti zaščiteni.

Ampak to nima nikakršne veze z necepljenimi. Sem že večkrat povedal:

če bi zaščiten bil zaščiten kot mora bit, ga necepljen ne ogroža in je lahko necepljen komot necepljen.

• Všeč mi je 2
  • Haha 1
Objavljeno
pred 10 minutami, franc pravi:

Za ameriške razmere so "svetlo črni" .

lp

50 odtenkov črne ... :naughty:

Ne ampak res, hodijo in kričijo s transparenti, potem pa jočejo, ko jim policist stopi na nago. Dejstvo je, da bi policija pri nas v takšnih situacijah morala imet nizek prag tolerance. Dejstvo je, da so se spravili na ulice z namenom provokacije. Podpiram mirno, človeško protestiranje, ne pa huliganstvo. A smo živali ali ljudje?

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 16 minutami, Zivnorc pravi:

... najprej... si me malo narobe razumel..... POZNAM ( ne, da sem jih poznal) že kar nekaj ljudi, ki jim ni več smešno.... so živi in "zdravi" ... vendar so spremenili mnenje o koroni....

..in ja... se strinjam z vsem, kar si napisal

Bil sem ne dolgo nazaj na fizioterapijah. Samo po eden, ali nobeden v čakalnicah.... nikjer nikogar... pa vendar ljudje kar hodijo na terapije...

... je pa za razumeti... vsaj jaz tako razumem, da raje nič ne nujnih ( v tem primeru ) fizioterapij, da ne bi bilo tako, kot je napisal @Markisan . Ker kljub vsem ukrepom je virus še vedno neviden očem.... in nikoli ne veš kje in kdaj ga fašeš..... in potem krožijo  take naokoli  " x bolnica... x paciet... Dr. X." ....itn... in za vse je kriv sistem in bolnice, kjer je vir okužb. Ni bolnica kužna... kužni pridejo v bolnico, kljub ukrepom.

Ko smo že pri fizioterapijah.  Mislim, da je vsaj 3/4 fizioterapij nepotrebnih... razni magnetki.. .kopeli.... mravljinčki..itd... vse to je en pi*kin dim.  ..in večino ljudi hodi na take fizioterapije, samo da so "potešeni" ker jim "to pripada"...in so zadovoljni.  Prava fizioterapija se ve kaka je.... vsaj jaz tako razmišljam.

... zakaj se nihče ne ukvarja (vsaj tu) z bolnišničnimi okužbami?. Bil sem operiran predlani. Rekonstrukcija kolena. Bilo nas je šest v sobi, med njimi trije z bolnišnično okužbo. Enemu je zgnila kost, ki je fasal bakterijo v kost...in je bil že 6 mesecev v bolnici z "nategovalnim pancarjem z vijaki", ko so mu podaljševali golenico.... in še dva... en v kolenu... tretji se pa ne spomnim več....

.... in potem dajo mene s svežo rano v isto sobo..   :slap:  .... sem spraševal glavno sestro, kako je to mogoče.... pa je samo pogledala dol in rekla... "ne sprašujte"...

No... ko že pišem, bom pa še jaz spregovoril o mojih izkušnjah:

Prvič sem se okužil ravno na rehabilitaciji kolena v toplicah. Bilo je to slab mesec pred razglašeno pandemijo. Noben ni poslušal ne radia, ne TV.... nobeden ni vedel nič.... Nekdo je pač natresel virus in nas je kar nekaj okužil. Med njimi je bila tudi mama mojega prijatelja. Bil sem ves povožen... po stopnicah komaj.... ni mi pasalo jesti... vse je bilo istega okusa in vonja... po pokvarjenem čokolinu, se mi zdi. Vročine si nisem meril, pa vendar sem bil po moje vroč  ( kolikor se spomnim).  V parih dneh sem shujšal 3-4 kg .... zadihan po par korakih... brezvoljen.... skratka ZANIČ. Za ostale ne vem, kako so preboleli, ker nismo ohranili stikov.... prijateljeva mama se je tudi še kar dobro izvlekla.... Brez kondicije sem bil kak mesec, dva..... ... K sreči doma nisem okužil nikogar, ker sem se verjetno že "spucal" do takrat. Testiranja takrat (se mi zdi) še ni bilo, ampak lahko trdim, da sem bil pozitiven brez testa....

... no... drugič pa je bilo letos sredi januarja. Malce prehlajen... malo posmrkal.... hodil v službo. Nič kašljal, kihal, nič vročine.... kot kak manjši prehlad. Slučajno je morala žena nekaj k zdravniku, pa se je morala testirati. Pozitivna :eek: . Kličem zdravnico, da se grem testirat..... mi je odredila karanteno brez testiranja.... rekla da ni potrebno, da naj samo ostanem v karanteni.... sem ji težil nekaj časa za testiranje.... končno je popustila in sem šel na PCR. Bil negativen. ... .seveda, ko je bilo že 2-3 tedne po prebolevnosti. Sem šel na testiranje protiteles....imel sem zelo visoko raven ( ne vem več koliko) protiteles.....   potrdila o prebolevnosti mi ni hotela (ni smela po navodilih stroke) izdati. V službi k sreči nisem nikogar okužil. Smo se kar dosledno držali ukrepov. Okužila se je tudi hčera. Malo glavobola, malo driske, malo smrkanja... nič posebnega.... žena tudi prebolela brez posebnosti. ... čeprav mi ni bilo " nič " sem bil tudi šwoh.... potreboval sem kar nekaj časa, da sem se kolikor toliko normalno privlekel na sosednji hrib, kamor rekreativno redno zahajam.  ...in nimam pojma, kje sem staknil virus.

.... k sreči jo je naša familija odnesla o.k.

... da pa začnem pisati o svojih bližnjih in "daljnih"

... žlahtnici (33 let) počila dva rebra od kašljanja... njen brat (28) ni zmogel v prvo nadstropje po stopnicah...

... stric od žene (72) : če ga vprašaš, kako je bilo, plane v jok. Najmanjše vznemirjenje ali premik ga je stal skorajšnje izgube zavesti...

... sodelavec (57)  bil dvakrat v umetni komi. Na Soči so ga učili premikati roke... noge... ga učili hoditi... ko je prišel v službo, je imel še vedno odprto rano na križu od preležanin.... neskončno hvaležen medicinskemu osebju...

... znanec ... . Mu gre na bolje, je "samo še " na 100% kisiku... se tudi ne  bo več delal norca iz korone, kot sem slišal, ko je trdil, da to ne obstaja...

... znanka... tista , ki mi je filozofirala o 5G... čipih... vesoljcih.... chem trailsih... isto. ... k sreči je prebolela brez hujših posledic...

... lahko še in še naštevam... 

...skratka. Kar se mene tiče, sem nazaj dobil nekaj te kondicije, imam pa zelo neprijeten problem: Voh. Sam sebi smrdim po ne vem čem... neki nedoločljivi vonj, sploh, ko povoham svoje dlani.... roke... skratka kožo. Smrdi v božjo mater.... A veste kako se neprijetno počutim, ko mislim, da to vohajo tudi drugi okoli mene. Sem spraševal sodelavce, ženo.... prijatelje, če jim kaj smrdim... so me ( da, resno !!) ovohavali na mojo pobudo.... niso nič zavohali. Sedaj sem se nekako navadil na to, da se ne sekiram več, da slučajno smrdim.... ampak ta ogaben vonj imam pa stalno v nosu. ... že samo to je zelo neprijetno, čeprav se trenutno počutim dobro. ...

....in ja.... redno se tuširam.... vsako prvo soboto v mesecu..  :P 

... skratka. NE PRIVOŠČIM NIKOMUR!

... zato povem vsem, ki se delajo norca iz corone :  karma je qurba!     ...sem doživel že večkrat na lastni koži!... upam, da se ne boste tudi sami opekli!

in zakaj se niste cepili? vsi bi se lahko in bi bili "zaščiteni".

Men je nabolj zanimivo, ko resno jemljejo korono točno tisti, ki so ga "spušili". Prej je očitno niso.

pred 10 minutami, Kričač pravi:

Zanimivo, da sedaj ko obstaja cepivo zoper Covid-19, da se za vse okužbe in razširjanja le-te obtožuje in s prstom kaže na cepljene. Torej je po tvoje prvi okuženi se okužil od cepljenega iz Wuhana al kaj?

Pred nastankom cepiva se je okužilo 3Mio ljudi, torej od koga so se oni po tvoje okužili, če se non stop za širjenje kaže s prstom na cepljene?

Če imamo čudno vlado, če imamo čudne ukrepe - odloke, ne pomeni, da virusa ni in da nas vdilni jebejo v glavo.
Nasprotniki ukrepov; če vlada ne bi naredila nič in bi vam svojci umrli od Covida, pa bi spet pljuvali, ker nič niso naredili. Ljudje nekateri nikoli niso z ničemer zadovoljni. Treba je malo potrpet. Da pa vse skupaj tako dolgo traja je pa folk kriv, ki ni odgovoren, to je to.

in kdo ti je rekel, da virusa ni?

Da šetajo nekateri v bolnicah, ker je tak ukaz z rokami v žepu, ker se namenoma ne pusti drugim oddelkom delat, ti jaz iz prve roke potrdim. Od ljudi, ki tam delajo.

Treba je potrpet je rekla oblast in si delila mastne denarce.

Objavljeno
pred 2 minutami, DAMI34 pravi:

in kdo ti je rekel, da virusa ni?

Da šetajo nekateri v bolnicah, ker je tak ukaz z rokami v žepu, ker se namenoma ne pusti drugim oddelkom delat, ti jaz iz prve roke potrdim. Od ljudi, ki tam delajo.

Treba je potrpet je rekla oblast in si delila mastne denarce.

Preberi še 1x, nikjer nisem trdil, da ni virusa. Pravim, da je še ogromno ljud, ki ne verjamejo v virus .... dokler ga ne fašejo in se dušijo v lastnih izpljunkih. Lastna pljuča te zadušijo!

To, da večina oddelkov ne deluje mi in mi nikoli ne bo jasno.
Recimo mariborska bolnica; 4000+ zaposlenih in ostali oddelki ne delujejo zaradi 50ih Covid posteljah (na pamet).
Zanimivo.

Objavljeno
pred 4 minutami, Kričač pravi:

Preberi še 1x, nikjer nisem trdil, da ni virusa. Pravim, da je še ogromno ljud, ki ne verjamejo v virus .... dokler ga ne fašejo in se dušijo v lastnih izpljunkih. Lastna pljuča te zadušijo!

Recimo mariborska bolnica; 4000+ zaposlenih in ostali oddelki ne delujejo zaradi 50ih Covid posteljah (na pamet).
Zanimivo.

tisti, ki ne verjamejo v virus...naj sami nosijo problem. A bo držalo? Tisti, ki verjamemo, al pa smo ga iskusili hočemo: da nam nehajo prodajat bučke in smo zaščiteni, če smo že nekaj za to naredili. K sreči smo do sedaj bili dovolj brihtni (in imeli srečo) da smo se ga izognili.

Drugi del, okrog bolnišnic, si si že sam odgovoril. Korona je posel.

Objavljeno
pred 35 minutami, Kričač pravi:

Povem samo kaj se je evidentno zgodilo. Tukaj je bil pač potek kot opisano. Nisem pa posploševal.

Objavljeno
pred 21 minutami, Kričač pravi:

Zanimivo.

Ljudi ki ne verjamejo v virus je izredno malo. Je pa veliko takih ki verjamejo da ni tako grozno kot se prikazuje. Kar kažejo tudi številke. Je pa res, da se ta teza, da folk ne verjame v virus s pridoma izkorišča za demantiranje ljudi z drugačnim mennjem. Torej če ne ne zaupaš vladi in smiselnosti in uspešnosti ukrepov, avtomatsko ne verjameš v virus, častiš ravno zemljo in ponoči loviš vesoljce, v nedeljo pa marija premika oči.

Objavljeno
pred eno uro, DAMI34 pravi:

Nekateri imajo ali imamo željo biti zaščiteni.

Ja, to so lepe želje, ampak niso uspeli razviti cepiva z dolgotrajnejšim učinkom.

Nekaj časa boš bolje zaščiten, nekaj časa pa manj....?

Objavljeno

Z napačnimi, birokratskimi in zavajajočimi ukrepi se ablast in debele babe in un cepec od kreka igrajo z našimi življenji. En ukrep ali dejstvo je:

Polno cepljeni (dva odmerka) so nikakva zaščita po šestih mesecih ali še orej. Cepci se raje ubadajo s tem a je prodan kuhanček sejemska ali dejavnost tržnične prodaje. Če je slednje smo varni...bruh

pred 1 minuto, Endlich pravi:

Ja, to so lepe želje, ampak niso uspeli razviti cepiva z dolgotrajnejšim učinkom.

Nekaj časa boš bolje zaščiten, nekaj časa pa manj....?

In to je srž problema..sicer pa kdo bi mel interes pljuvat v lastno skledo?

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Mene skrbi prihodnost, da bo cepljenje obvezno in da bo vojska po hišah nasilno cepila necepljene. Vse kaže v to smer in veljavnost potrdila po cepljenju 6 mesecev, kar pomeni 2X na leto špunta. Tudi, če bi bil med cepljenimi bi me skrbelo, kaj imajo za bregom s temi cepivi...sumim na počasen odvzem lastnega razmišljanja, cepljeni bodo odvisni od ukazov nadrejenih...čudi me, da sta Dami in Markisan kljub cepljenju še vedno ohranila kritično razmišljanje ?

Objavljeno
pred 10 minutami, vandrovec pravi:

Mene skrbi prihodnost, da bo cepljenje obvezno in da bo vojska po hišah nasilno cepila necepljene. Vse kaže v to smer in veljavnost potrdila po cepljenju 6 mesecev, kar pomeni 2X na leto špunta. Tudi, če bi bil med cepljenimi bi me skrbelo, kaj imajo za bregom s temi cepivi...sumim na počasen odvzem lastnega razmišljanja, cepljeni bodo odvisni od ukazov nadrejenih...čudi me, da sta Dami in Markisan kljub cepljenju še vedno ohranila kritično razmišljanje ?

zamujaš 4x letno :P

Objavljeno
pred 1 uro, vandrovec pravi:

... verjamem, da si visoko inteligenten in izobražen možakar...in da se tule gor oglašaš samo zaradi zabave in provociranja....in samo zato te (v tej temi) ne jemljem resno (na osnovi tega, kar tule pišeš in trosiš)... in zato te prosim, da tega ne vzameš osebno.

... če pa gledam skozi oči sprovociranega, pa ti lahko odgovorim na tvoj post s poudarkom na odebeljen tisk:

DA. Tako mislečim JE potrebno odvzeti (ali prezreti) lastno razmišljanje, ker tako razmišljanje vodi kam?!?

Objavljeno
pred 57 minutami, Zivnorc pravi:

... verjamem, da si visoko inteligenten in izobražen možakar...in da se tule gor oglašaš samo zaradi zabave in provociranja....in samo zato te (v tej temi) ne jemljem resno (na osnovi tega, kar tule pišeš in trosiš)... in zato te prosim, da tega ne vzameš osebno.

... če pa gledam skozi oči sprovociranega, pa ti lahko odgovorim na tvoj post s poudarkom na odebeljen tisk:

DA. Tako mislečim JE potrebno odvzeti (ali prezreti) lastno razmišljanje, ker tako razmišljanje vodi kam?!?

Če ima komentator na katerega si odgovarjal samo delno prav je to zaskrbljujoče. Sorazmernost ukrepov in resnost bolezni nista v skladju. Gre za gromozansko pretiravanje. Mislim, pa da ga ne bo mogoče ustaviti ker je finančni del že tako močno udeležen, da tehtnega razmisleka ni več. Prepričan sem da bi bili brez vseh ukrepov popolnoma na istem, terminološko drugače razporejeno vse skupaj vendar suma enaka. Poglejmo samo novo različico, vsak dan povedo da ni nevarna.... potem pa takoj novica da višajo ukrepe ker je npr en primer v UK.

Denar - "slava" posameznikov - politični apetiti itd dajejo smernice. V novejši zgodovini take priložnosti kot jo ima sedaj, marsikdo ni imel. Par znancev je na račun korone "obogatelo"

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 2 urami, vandrovec pravi:

Če bo cepljjenje obvezno, ne bodo vojaki lovili po hišah in nasilno cepili.

Bodo pa v tem primeru necepljenim odvzete marsikatere pravice, tako kot so bile sedaj. Vendar je sedaj testiranje zapolnilo to vrzel, kar pa potem ne bi več.

Upajmo, da ne pride do obveznega cepljenja, ker bi pistavilo v neenakovreden položaj preveč ljudi. 

Objavljeno
pred 3 urami, vandrovec pravi:

...cepljeni bodo odvisni od ukazov nadrejenih...čudi me, da sta Dami in Markisan kljub cepljenju še vedno ohranila kritično razmišljanje ?

antene se jima niso sestavile ??

• Haha 2
Objavljeno

Zanimivo je bilo prej slišat po TV, da v Astriji na tržnico lahko vstopijo samo PC. Test ne velja. 

Aha, se pravi, če si zdrav in imaš za to potrdilo(test) ne smeš, če si cepljen ali prebolel pa lahko.  Mislim, da vsak zna sešteti 2+2. No skoraj vsak.

Objavljeno

Če ne dojameš pomena cepljenja, je utopično pričakovati, da boš razumel pomen tega predpisa. Lahko se pa sam sebi zdiš zelo pameten, ker znaš sešteti 2+2.. Še nisem srečal neumnega človeka, ki bi se zavedal, da je neumen. Po navadi je obratno, bolj je neumen, bolj misli, da je pameten. Nočem biti nesramen, samo ob takih debilizmih si lahko malo privoščim...

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!