Skoči na vsebino

KORONA virus

vandrovec
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

povezave (klik):

Priporočene objave

pred 57 minutami, Ris1 pravi:

Cepleni trosijo virus okol, necepleni pa ne?

Kdaj pa začnejo necepleni trosit virus? Ko zbolijo? Najbrž takrat ja, ker je v telesu....kje pa ga imajo necepljeni, da ga trosijo?.....A ni namen ceplenja vbrizgavanje protiteles, ki uničujejo virus? 

Samo vprašam.... 

Sedaj ne bom nečesa trdil ampak...v službi smo bili 6 sodelavci v tesnejših stikih, skupaj pili kavo dvakrat dnevno. Malo več, kot teden dni nazaj,  petek, se je en sodelavec šel v drugo cepit. Naslednji teden v sredo je bil slab ter ostal doma do konca tedna. V tistem vikendu (prejšnji) smo pa vsi ostali sodelavci hkrati zboleli, tudi trikrat cepljeni vmes. Kje je bil vir okužbe se pa verjetno ne bo dalo dokazat.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 3 minutami, vandrovec pravi:

Sedaj ne bom nečesa trdil ampak...v službi smo bili 6 sodelavci v tesnejših stikih, skupaj pili kavo dvakrat dnevno. Malo več, kot teden dni nazaj,  petek, se je en sodelavec šel v drugo cepit. Naslednji teden v sredo je bil slab ter ostal doma do konca tedna. V tistem vikendu (prejšnji) smo pa vsi ostali sodelavci hkrati zboleli, tudi trikrat cepljeni vmes. Kje je bil vir okužbe se pa verjetno ne bo dalo dokazat.

Se strinjam, da ni možno dokazat. Predvidevam, da so cepleni imeli lažjo obliko prebolevanja. 

Moje mnenje je, da bi stroka morala glede na protitelesa svetovat ceplenje. Ljudje smo različni in organizem reagira različno.

Če je protiteles dovol zakaj bi se cepil 3, 4, 5x? 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 urami, Ris1 pravi:

Cepleni trosijo virus okol, necepleni pa ne?

Kdaj pa začnejo necepleni trosit virus? Ko zbolijo? Najbrž takrat ja, ker je v telesu....kje pa ga imajo necepljeni, da ga trosijo?.....A ni namen ceplenja vbrizgavanje protiteles, ki uničujejo virus? 

Samo vprašam.... 

P.s. Nekoč je bilo postavljeno vprašanje kako dolgo bo trajal ta covid? Odgovor: Dokler bo politiki odgovarjalo?

Očitno nisi zastopil poante.

Nikjer nisem zapisal, da necepljeni ne trosijo virusa okoli...

Vsaj v mojem primeru sigurno ga ne. Ker se držim nošenja maske, razdalje, če grem kam, se grem testirat.

Napisal sem, da imajo cepljeni "potuho", ker kao imajo tako imenovano covidno potrdilo. In ne glede na simptome oz. počutje hodijo okoli... Oni pač lahko, ker njihov papirček je vsemogočen...

A nisi zastopil, da sem zagovornik testiranja za VSE.

Ker tudi, če si cepljen, lahko zboliš, pa čeprav imaš vsemogočno potrdilo.

Lahko ti seštevaš 5+5, ampak čisto zmeraj bo rezultat 10, pa čeprav "strokovnjaki pravijo drugače.

5 cepljenih lahko s potrdilom hodi okoli neglede na resnično zdravstveno stanje,

5 necepljenih pa ne more prav povsod. Za zdaj v štacuno s hrano in v lekarno. 

Še na javni WC moraš imet potrdilo.

In sedaj vprašanje: Kdo je večji potencijalni raznašalec?

Zdaj bi prišel prav odgovor z radia Erevan.... Vsaj načelno... :whistle:

PS: Poštarji so izvzeti iz vprašanja...

Popravljeno . Popravil C eagle
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 urami, vandrovec pravi:

ni cepivo tisto, je pa sosledje...moj brat se je v decembru tretjič cepil. Naslednji dan dobil vročino. Zadevo povezal s stranskimi učinki (živi pri materi in fotru, (baba ga je nagnala iz bajte)), čez 3 dni izvedel, da ma kovid Delto. Okužil še fotra 80 let (3x cepljen zadnji šus cca 6 dni pred okužbo), kateri je imel že bolezen mišičnega odmiranja. Fotr je v roku 7 dni umrl, mati hkrati tretjič cepljena kot fotr, mi je rekla (sploh se ni okužila 73let), ko sem popizdil:

saj samo kosilo jemo skupaj, bo kar bo....no fotr je umrl, mat se ni niti okužla, brat je še vedno kreten kakršen je bil. Tudi jaz sem bil v stiku z mojimi (mam bajto prizidek) ampak relativno kratek čaš. Niti jaz niti moja žena (necepljena, zjeban imunski sitem) se nisva okužila.

Moj sin, ki ma pisarno v moji bajti, hodi samo na kosilo k mojim (necepljen) je fasal delto. Bil slab 5 dni, okužil ženo (bila slaba 2ure), otrok pa se sploh ni nalezel. Še vedno govorim o delta sevu.

Omikron je kurac od ovce, mal slabši prehlad, počasi bi bil čas, da se nehamo sprenevedet.

ps. stari umirajo, so prej zarad gripe in sedaj zaradi pridruženih bolezni+korone.

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 uro, Ris1 pravi:

Se strinjam, da ni možno dokazat. Predvidevam, da so cepleni imeli lažjo obliko prebolevanja. 

Moje mnenje je, da bi stroka morala glede na protitelesa svetovat ceplenje. Ljudje smo različni in organizem reagira različno.

Če je protiteles dovol zakaj bi se cepil 3, 4, 5x? 

4x itd..že 3x po nekaterih raziskavah kaže kontra učinek. (Izrael, Nemčija zadnji uradni podatki, ki jih naša občila skrivajo kolikor se le da)

podobno je kot bi se filal s testosteronom, da se mal bildaš in si pohoten....gre, dokler se špikaš..ampak ščasoma telo neha proizvajt točno to, kar bi moralo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred eno uro, C eagle pravi:

Vsaj v mojem primeru sigurno ga ne. Ker se držim nošenja maske, razdalje, če grem kam, se grem testirat.

Napisal sem, da imajo cepljeni "potuho", ker kao imajo tako imenovano covidno potrdilo. In ne glede na simptome oz. počutje hodijo okoli... Oni pač lahko, ker njihov papirček je vsemogočen...

Lahko ti seštevaš 5+5, ampak čisto zmeraj bo rezultat 10, pa čeprav "strokovnjaki pravijo drugače.

5 cepljenih lahko s potrdilom hodi okoli neglede na resnično zdravstveno stanje,

po domače "kovid pass" je glavni krivec za razvoj delte (zadnja faza in več kot 120 dni po cepljenju z drugim odmerkom, kar poglej umrljivost in okužbe v Italiji) in sedaj omikrona, ki sicer prehaja v pandemijo in je relativno nenevaren. (niti necepljeni niti cepljenim)

Sem jim pride: več ksno!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 9 minutami, DAMI34 pravi:

ni cepivo tisto, je pa sosledje...moj brat se je v decembru tretjič cepil. Naslednji dan dobil vročino.

Verjetno se ne bo nikoli izvedelo, če tisti s problemi po cepljenju, širijo okužbo :?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Nafukavanje z maskami....tipa kirurška in podobno, je čisti mit in pravljica o zaščiti.

Ko ti je 1x jasno, kaj pomeni aerosolna okužba in izpostavljenosti virusu, ki se nahaja vzraku (v zaprtem prostoru) delta cca 15 minut, omikron 2 minute (neupoštevajoč zunanjih dejavnikov, gibanja zraka), ti mora biti jasno, da so samo še debili v organih "NIJZ"ja in ostalih sorodnih institucij, ti mora biti jasno, da so mel kreteni fiziko šus, ti mora biti jasno, da nimajo pojma kaj pomeni prezračevanje prostora in prepih, kjer koncentracijo aerosolne okužbe v trenutku lahko zbiješ na pol ali pa še manj....

pred 8 minutami, vandrovec pravi:

Verjetno se ne bo nikoli izvedelo, če tisti s problemi po cepljenju, širijo okužbo :?

keri problemi?

Dejstvo:

1. že od delte dalje lahko širijo okužbo cepljeni, šele tretji odmerek pomeni nekoliko zaščite

2. pri omikronu je še slabše

3. tako delto kot omikron lahko širijo oboji 

Vse ostalo je potiskanje prsta v rit brez vazelina!!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 16 minutami, vandrovec pravi:

ne, problemi s cepljenjem ne širijo okužbe, jo pa kovidno potrdilo, QR koda...največji krivec za vse. To doda dodatni % okužbam. Če si pa kdo od veljakov misli, kako laho kontrolira okužbo, jo lahko samo v stilu "moj kurac".

Nobena država z najhujšimi restrikcijami ni uspela kontrolirat širjenja okužbe. NOBENA!!!!

Zato sedaj jočejo po bolnicah, ko majo več kot 30% folka okuženega, ki ne dela po kovid oddelkih.

NEHAJMO SE TESTIRAT IN KOVID BO IZGINIL (seveda to zaslužkarjem in psihotom, ki majo radi kovid ne paše)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 17 minutami, DAMI34 pravi:

4x itd..že 3x po nekaterih raziskavah kaže kontra učinek. (Izrael, Nemčija zadnji uradni podatki, ki jih naša občila skrivajo kolikor se le da)

podobno je kot bi se filal s testosteronom, da se mal bildaš in si pohoten....gre, dokler se špikaš..ampak ščasoma telo neha proizvajt točno to, kar bi moralo.

Točno to se bo dogajalo. Preveč poživetveih cepljen bo polenilo obrambni mehanizen. Za starejše še gre, za mlajše je pa škoda.

50+ kot sem tudi sam, prištevam še med rekativno mlade?  do 90 je še daleč?

Tudi strastni zagovorniki cepljenja bi lahko razmislili o smislu preveč poživitvenih doz...

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 15 minutami, DAMI34 pravi:

keri problemi?

Dejstvo:

1. že od delte dalje lahko širijo okužbo cepljeni, šele tretji odmerek pomeni nekoliko zaščite

2. pri omikronu je še slabše

3. tako delto kot omikron lahko širijo oboji 

Vse ostalo je potiskanje prsta v rit brez vazelina!!!!

Sem mislil na to, da vbrizgano cepivo/virus lahko ob trenutnem sesutju imunskega sistema, širijo v okolico aerosolno. Seveda nimam nobene potrditve za tako razlago

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 5 minutami, Endlich pravi:

Točno to se bo dogajalo. Preveč poživetveih cepljen bo polenilo obrambni mehanizen. Za starejše še gre, za mlajše je pa škoda.

50+ kot sem tudi sam, prištevam še med rekativno mlade?  do 90 je še daleč?

Tudi strastni zagovorniki cepljenja bi lahko razmislili o smislu preveč poživitvenih doz...

jaz gledam zadevo na muč pragmatično...karkol vrže kak % zaščite več pri tvegani populaciji je ok (v decembru je tretji odmerek" booster doza fino dvignil zaščito, saj smo 2x cepljeni po pretečenem času treh mesecev mel "sploh po prejemu đonsona in AZ, zaščito kot bi je ne bilo!" bolj v strilu boga mati...zatorej mam pravico imajo pravico, da se cepimo.

Ampak, popizdim, dobesedno, ko se posiljuje, mlajše od mene, z dobrim in 2x hitrejšim imunskim odzivom na nekaj, kar je nepotrebno....ne samo nepotrebno, škodljivo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Večji kretenizem: prejšnji teden sem na blagajni za smučarske karte srečal mladeniča (ne starejša od 20 let), ki so ju v Avstriji zavrnili, ker nista bila 3xceplena! Bila sta samo 2x in imela sta negativni hitri test. In imela sta karti za Nassfeld.

Pa sta zamenjala karti za Višarje, tam ni bilo nobene kontrole. 

Potem naj pa jodlaji jamrajo za turisti!!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 4 minutami, vandrovec pravi:

Sem mislil na to, da vbrizgano cepivo/virus lahko ob trenutnem sesutju imunskega sistema, širijo v okolico aerosolno. Seveda nimam nobene potrditve za tako razlago

nimaš ne, v tej smeri se le pozanimaj, kaj si vbrizgaš. MRNA cepivo in njegove izpeljanke ni klasika, kar pomeni da si ne vbrizgaš določenega delčka virusa, kot si pri običajnih cepivih.

Veš...tisti, ki so obsedeni se cepivom, ki bo rešilo svet...so podobni tistim, ....ki mislijo da cepivo širi virus :P

pred 5 minutami, Kaldu pravi:

Večji kretenizem: prejšnji teden sem na blagajni za smučarske karte srečal mladeniča (ne starejša od 20 let), ki so ju v Avstriji zavrnili, ker nista bila 3xceplena! Bila sta samo 2x in imela sta negativni hitri test. In imela sta karti za Nassfeld.

Pa sta zamenjala karti za Višarje, tam ni bilo nobene kontrole. 

Potem naj pa jodlaji jamrajo za turisti!!!!

Jop, v Avstriji sta to podobna vsem ,ki so skoraj teroristi....nikor si nisem misli, da je Avstrija dobesedno 100, ma ne 100 ampak 1000 let za kačami. Že Marija Terezija je bila bolj brihtna od sedanjih debilov.

ps. pa ne da sem brihten, očitno mal več preberem kot njihovi/naši strokovnjaki

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 3 minutami, DAMI34 pravi:

nimaš ne, v tej smeri se le pozanimaj, kaj si vbrizgaš. MRNA cepivo in njegove izpeljanke ni klasika, kar pomeni da si ne vbrizgaš določenega delčka virusa, kot si pri običajnih cepivih.

Veš...tisti, ki so obsedeni se cepivom, ki bo rešilo svet...so podobni tistim, ....ki mislijo da cepivo širi virus :P

Dokončno še ni raziskano ne eno ne drugo ...ta mrna cepiva so še vedno neznanka.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 11 minutami, vandrovec pravi:

Dokončno še ni raziskano ne eno ne drugo ...ta mrna cepiva so še vedno neznanka.

ne, tok niso, kot si misliš

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 urami, C eagle pravi:

Zato pa pravim, če ceplen stakne virus, ga telo oz protitelesa nek %uničijo, nek % pa gre v okolico. Vendar je ta %neprimerno manjši kot pri neceplenih. 

Moje lajično mnenje je, da virusi pač krožijo ne glede na status ceplen...neceplen. Številke in situacijo si bodo pa lobiji in politiki obrnili sebi v prid.

Če jim je kaj uspelo je to, da so narod čist zmešali, razdvojili. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 48 minutami, Ris1 pravi:

Moje lajično mnenje je, da virusi pač krožijo ne glede na status ceplen...neceplen. 

In po tvojem laičnem mnenju kdo bolj kroži?

Glede na to, da cepljeni lahko gredo povsod,brez dokazila da niso pozitivni, necepljeni pa samo z NEGATIVNIM testom, kdo je ta, ki % bolj širi okužbe?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 minutami, C eagle pravi:

In po tvojem laičnem mnenju kdo bolj kroži?

Glede na to, da cepljeni lahko gredo povsod,brez dokazila da niso pozitivni, necepljeni pa samo z NEGATIVNIM testom, kdo je ta, ki % bolj širi okužbe?

Ti si testiran recimo zjutraj ob 8. dobiš izvid, hodiš okol do naslednjega testiranja v prepričanju, da si negativen. Ali ni možno že čez par ur biti pozitiven? 

Virus bo krožil in delal škodo dokler bo imel šibkega gostitelja. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 15 minutami, Ris1 pravi:

Ti si testiran recimo zjutraj ob 8. dobiš izvid, hodiš okol do naslednjega testiranja v prepričanju, da si negativen. Ali ni možno že čez par ur biti pozitiven? 

Virus bo krožil in delal škodo dokler bo imel šibkega gostitelja. 

Ti si pa cepljeni in sploh ne veš, ali si kužen ali ne in hodiš okoli... Ne vzet osebno. Poznam ljudi osebno, ki se hodijo redno testirati čeprav so cepljeni.

Večina cepljenih se pa odzove agresivno, ko veš da je cepljen, pa ga vprašaš če se je testiral...

Velika večina se je cepila in se še bo cepila samo zato, da imajo mir. In tem se *ene za to, ali trošijo virus okoli ali ne... Imajo covid Pass in to je to. Koliko ščiti cepljenje je pa zelo relativno...  Saj veš kakšna je razlika med optimistom in pesimistom. Oba imata isti cilj... La da je optimistu med potjo lažje...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 uro, C eagle pravi:

Ti si pa cepljeni in sploh ne veš, ali si kužen ali ne in hodiš okoli... Ne vzet osebno. Poznam ljudi osebno, ki se hodijo redno testirati čeprav so cepljeni.

Ni osebno, debata mora bit. Ja sem ceplen, čeprav sem do Maja 21 bil proti. 

Tud nimam problema, če nekdo ni cepljen. 

Če že ne druga, vsaj jasno je kako prenašajo prebolevanje eni in drugi, oz. tretji(preboleli in znova okuženi).

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

2 hours ago, C eagle said:

kako ne ve a je kužen al ni? Ce mas simptome in se ne testiras si debil. Ceplen 1x, 2x, 3x al nikoli. De bil. Asimptomatski prenos cepljenih je ko brezmadezno spocetje. Temelji na laži, lahko pa ga spremenimo v religijo. 

Da virus siris, ga more bit v tebi precej. Ce je v tebi precej virusa, imas reakcijo imunskega sistema, aka simptome, ali pa si brez imunskega sistema, torej tik pred smrtjo. 

Kdo je bil Niko in zakaj je podlegel ne vem, in me ne zanima. Na žalost, je osebno, je na vzorcu enega, in je za debato popolnoma nepomembno. Tebi ni. Razumljivo. Tud v nasi bajti smo bli (2x) na zelo tankem ledu, sluuucjno se je izslo pozitivno. Ni bil covid, je pa nerazumno daljsal postopke pri sprejemu v bolnico. Je slo na tesno. Kakorkoli, ja, trdim da sta bili dve potrjeni umrli po Janessenu veliki nesrecnici.  Nikakor pa ne morem nocem in ne smem pozabit na stotine!!! umrlih po DSO-jih, ki so imeli pred cepivom skoraj nulto moznost samoobrambe in majhno moznost prezivetja. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

6 hours ago, DAMI34 said:

Nafukavanje z maskami....tipa kirurška in podobno, je čisti mit in pravljica o zaščiti.

Maske moramo nositi zlasti zaradi vzdrževanja družbene psihoze. Po dveh letih te psihoze je cel kup ljudi, ki postanejo anksiozni v bližini človeka brez maske,  Takšni bodo klicali varnostnike in policijo, če v trgovini vidijo človeka brez maske. S tem je dosežen namen teh mask - ljudje se zaradi strahu med seboj ovajajo. Če zdaj iz te enačbe odstraniš masko, potem pade tudi ta psihoza in tega konflikta več ne bo. Nekateri bodo sicer še vedno anksiozni,, ker dvoletno psihiranje bo pač pustilo določene psihične posledice.

Dodatna prednost družbene psihoze je še, da je potem z ljudmi bistveno lažje manipulirati - recimo cepi se, drugače greš na ventilator, dobiš remdesivir in umreš. Mimogrede, remdesivir po eni od raziskav pri človeku na ventilatorju poveča možnost smrti za 2 % in odpovedi ledvic za 36 % (nekaj takega, po spominu).

Popravljeno . Popravil Vin
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

32 minutes ago, Vin said:

Mimogrede, remdesivir po eni od raziskav pri človeku na ventilatorju poveča možnost smrti za 2 % in odpovedi ledvic za 36 % (nekaj takega, po spominu).

Sem se spomnil pravih podatkov: 3 % povečanje verjetnosti smrti in 20 % povečanje verjetnosti odpovedi ledvic.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 7 urami, Vin pravi:

Maske moramo nositi zlasti zaradi vzdrževanja družbene psihoze. Po dveh letih te psihoze je cel kup ljudi, ki postanejo anksiozni v bližini človeka brez maske,  Takšni bodo klicali varnostnike in policijo, če v trgovini vidijo človeka brez maske. S tem je dosežen namen teh mask - ljudje se zaradi strahu med seboj ovajajo. Če zdaj iz te enačbe odstraniš masko, potem pade tudi ta psihoza in tega konflikta več ne bo. Nekateri bodo sicer še vedno anksiozni,, ker dvoletno psihiranje bo pač pustilo določene psihične posledice.

Dodatna prednost družbene psihoze je še, da je potem z ljudmi bistveno lažje manipulirati - recimo cepi se, drugače greš na ventilator, dobiš remdesivir in umreš. Mimogrede, remdesivir po eni od raziskav pri človeku na ventilatorju poveča možnost smrti za 2 % in odpovedi ledvic za 36 % (nekaj takega, po spominu).

...poskusi pihniti svečo na torti skozi masko....   :D

....no da ne boš zdaj hodil po torto v trgovino, lahko ppskusiš tudi z vžigalico...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!