Skoči na vsebino

KORONA virus

vandrovec
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

povezave (klik):

Priporočene objave

Citiraj

Oseba s simptomi, ki bo na hitrem testu negativna, se mora za 72 ur samoizolirati, je pojasnil Poklukar. Če so po tem času simptomi še vedno prisotni, je treba ponovno opraviti hitri test.

Na PCR-test bodo prebivalce odslej naročali le osebni zdravniki. Na PCR-testiranje bodo napoteni le kronični bolniki, nosečnice, osebe z oslabljenim imunskim sistemom. Vsi ostali prebivalci lahko PCR-test opravijo le še samoplačniško. 

A to zdaj pomeni, da če malo posmrkaš, se moraš za 3 dni zapret v sobo? Pa če potem še vedno mal smrkaš in je test še vedno negativen, moraš zaprt ždet še nadaljne 3 dni??? Zarad prehlada?

Jezus....vsak dan so bolj fuknjeni

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Prebolevnik že na osnovi HAGT testa zunanjega izvajalca...ampak samo za ozemlje Slovenije. "Računajo", da bo mogoče v prihodnosti, to veljalo tudi za tujino....:lol1:

Popravljeno . Popravil tomaz69
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 16 minutami, Alla pravi:

Oseba s simptomi, ki bo na hitrem testu negativna, se mora za 72 ur samoizolirati, je pojasnil Poklukar. Če so po tem času simptomi še vedno prisotni, je treba ponovno opraviti hitri test.

Na PCR-test bodo prebivalce odslej naročali le osebni zdravniki. Na PCR-testiranje bodo napoteni le kronični bolniki, nosečnice, osebe z oslabljenim imunskim sistemom. Vsi ostali prebivalci lahko PCR-test opravijo le še samoplačniško. 

Če prav razmišljam, potem ne bo več množičnih PCR testov. Brez njih ne bo potrdil o prebolevnosti, brez potrdila, bo večji pritisk na hitre teste in cepljenje. :hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 34 minutami, Alla pravi:

A to zdaj pomeni, da če malo posmrkaš, se moraš za 3 dni zapret v sobo? Pa če potem še vedno mal smrkaš in je test še vedno negativen, moraš zaprt ždet še nadaljne 3 dni??? Zarad prehlada?

ne zarad prehlada, zarad uvoznika hitrih testov, pa strokovnjakov, ki so jih potrdili. :P

prahlada in gripe več ni :D

kole se stimulira narod :P

Morda je slika naslednjega: 1 oseba

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A nisi bil za tole spodaj eno leto nazaj označen kot teoretik zarote? Torej ves čas se je vedlo kako se šteje ampak pač tega niso poročal, gre pa za ključne številke.

V državi je po ocenah NIJZ aktivno okuženih 172.380 oseb. Sedemdnevno povprečje okužb znaša 14.055, 14-dnevna incidenca na 100.000 prebivalcev pa 8179. Hospitaliziranih je 818 bolnikov s covidom-19, od tega jih je 138 na intenzivni negi. Od torka naprej bodo na voljo podatki o tem, ali je nekdo hospitaliziran zaradi covida-19 ali pa ima covid-19 kot pridruženo bolezen. Na današnji dan je od skupnega števila hospitaliziranih na navadnem oddelku 394 bolnikov zaradi covida-19 ter 286 bolnikov s covidom-19. V enotah intenzivne terapije zdravijo 119 bolnikov zaradi covida, 19 pa s covidom. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 urami, tomaz69 pravi:

Prebolevnik že na osnovi HAGT testa zunanjega izvajalca...ampak samo za ozemlje Slovenije. "Računajo", da bo mogoče v prihodnosti, to veljalo tudi za tujino....:lol1:

Kaj pa pcr prebolelost...ta velja tudi v tujini ali ne? Sedaj, ko sem prebolel pa potrdilo ne bo več veljalo  :?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 15 urami, Buschi pravi:

spacer.png

to je hitri test za 1kratno uporabo :P

• Haha 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ta hudič bo še trajal, izgleda ... Sem šel eno trpežno masko kupit ?  Sedanjo imam že dve leti in imam občutek, da je blo dovolj... Sicer pa za 10 centov je kar dolg zdržala

Korona maska.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 uro, Bmflar pravi:

ta hudič bo še trajal, izgleda ... Sem šel eno trpežno masko kupit ?  Sedanjo imam že dve leti in imam občutek, da je blo dovolj... Sicer pa za 10 centov je kar dolg zdržala

Korona maska.jpg

ta pa ni FFP2, ta je FUCK2 :P

Resnica o kovidu:

če ne bo tako imenovanega kolapsa zdravstva, bo vlada rekla kako sijajno se je borila in odzvala na krizo

če bi bil kolaps zdravstva, bi vlada rekla, kako smo nepridni in neubogljivi ter sami krivi kolapsu zdravstva

ps. to bi rekla vsaka vlada, bela, rdeča, črna, cikastokoderlajsasta ?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ob 31. 1. 2022 ob 13:39, Alla pravi:

Ne to pomeni tole: Danes zjutraj doma dvakrat hitri test pozitiven in hitro na hitrega v keson, ki je lepo negativen. Ko jim omeniš, kako je to mogoče, pa se praskajo po glavi in rečejo "ja jebi ga", prit juter še enkrat. Človeku pa popolnoma nič.

V bistvu pa ne poznam nikogar več, ki ima otroke in da trenutno ne bi bili otroci v zadnjih 14 dneh pozitivni (tudi s PCR) in vsi po spisku v karantenah.

• Haha 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 28 minutami, Codeine pravi:

Ne to pomeni tole: Danes zjutraj doma dvakrat hitri test pozitiven in hitro na hitrega v keson, ki je lepo negativen. Ko jim omeniš, kako je to mogoče, pa se praskajo po glavi in rečejo "ja jebi ga", prit juter še enkrat. Človeku pa popolnoma nič.

V bistvu pa ne poznam nikogar več, ki ima otroke in da trenutno ne bi bili otroci v zadnjih 14 dneh pozitivni (tudi s PCR) in vsi po spisku v karantenah.

koronavirusov je maljon, pa nisem znanstvenik...ampak zanesljivost testov je približno taka, da kot laik htiro vem kok je ura...

kar pomeni, pozitivni smo bili tut 10 let nazaj, sam ni nihče jebal sistema s testiranji :P

Sedaj, od nas je odvisno a bomo širili prehlad, korono, virozo (ja 3 leta nazaj smo lahko sedaj je to ultra nevarno) ali kovid, ampak če ti ni nič, ne boš širil nič (itak valda)

Nekje se zavzemam, da se samoizolira vsak, ki se slabo počuti, šmrka, kiha itd..pa ni nujno da ma kovid. Vse ostalo je samo zadoščenje birokraciji, kot PCT sistem. Mam, ok...verjamem...poskenira,..super.  :P

pred kratkim sem prebral mal bolj resen in meni "všečen " odgovor Gordana Lauca na tole:

U posljednje vrijeme mi često šalju ovaj grafikon koji pokazuje smrtnost cijepljene i necijepljene djece u UK pa sam se potrudio provjeriti podatke. Možete ih i sami pogledati ovdje u tablici 9 https://www.ons.gov.uk/.../deathsbyvaccinationstatusengland
Dakle kod djece od 10-14 godina najvjerojatnije se radi o statističkoj aberaciji jer su brojevi iznimno mali. Podatke za tu dobnu skupinu ne treba doživljavati previše ozbiljno.
S druge strane u dobi od 15 do 19 godina doista je smrtnost cijepljene djece značajno viša od smrtnosti necijepljene djece. To naravno poziva na oprez no ne možemo odmah okriviti cjepiva. Lako je moguće da su prvo cijepljena bolesna djeca kod kojih je smrtnost znatno viša, pa cjepiva nisu kriva za taj višak smrti. Međutim teret dokaza je tu na proizvođačima cjepiva i javnost ima pravo zahtijevati da im se predoče potpuni podaci, na što je nedavno pozvalo i uredništvo BMJ.
U svakom slučaju racionalnog opravdanja za cijepljenje zdrave djece i mladih nema. Za njih su i prethodne varijante SARS-CoV-2 bile gotovo uvijek vrlo blage, a omikron je još puno blaži. Velika studija u Danskoj koju sam podijelio prije nekoliko dana jasno je pokazala i da je kod djece i tzv. „dugi kovid“ vrlo rijedak i uglavnom kratkotrajan. Bilo kakvi pritisci na cijepljenje djece i mladih su pogrešni i etički neprihvatljivi.
Morda je slika naslednjega: besedilo, ki pravi »Age-standardised mortality rates by Vaccination Status, per 100,000 person-years, England, Age 10-14 and Age 15-19, deaths occurring between 1 January 2021 and 31 October 2021 Source Office for National Statistics, Deaths by vaccination status Dataset, England 250 Unvaccinated Dose Vaccinated 225 238.37 Dose Vaccinated 200 175 150 125 100 75 50 45.12 45. 25 0 .58 Unvaccinated Dose Vaccinated Dose Vaccinated 18.32 32.85 10.08 Age 10- 14 4.58 45.12 238.37 Age 15 19 10.08 18.32 32.85«
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 19 minutami, DAMI34 pravi:

Nekje se zavzemam, da se samoizolira vsak, ki se slabo počuti, šmrka, kiha itd..pa ni nujno da ma kovid. Vse ostalo je samo zadoščenje birokraciji, kot PCT sistem. Mam, ok...verjamem...poskenira,..super.  :P

Zakaj "keson"... zaradi službe, ker brez tam pozitivnega in ker je oseba 3-krat cepljena ne dobiš bolniške niti ne moreš biti doma ampak marš v službo, pa četudi ti kar teče iz nosa in si na pol mrtev. Važen je test. Idiotizem.

Sicer pa, čez teden ali dva, tko ne bo več sploh koga, ki bi še lahko bil plus. :D

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 26 minutami, Codeine pravi:

Zakaj "keson"... zaradi službe, ker brez tam pozitivnega in ker je oseba 3-krat cepljena ne dobiš bolniške niti ne moreš biti doma ampak marš v službo, pa četudi ti kar teče iz nosa in si na pol mrtev. Važen je test. Idiotizem.

Sicer pa, čez teden ali dva, tko ne bo več sploh koga, ki bi še lahko bil plus. :D

sj pravim, eno je realnost, drugo birokracija.

Neglede na kovid, tudi prej si "šeral" gripo ali prehlad, ko si okrog bluzil. :D

Zadnji stavek, bi reku ja, ma na inteligenco "nijzja" in ostalih nas je verjetno 4 miljone, ne sam 2 :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

9 hours ago, DAMI34 said:

...pozitivni smo bili tut 10 let nazaj, sam ni nihče jebal sistema s testiranji :P

...(ja 3 leta nazaj smo lahko sedaj je to ultra nevarno) ...

Ne da spodbijam karkoli, ampak... ...jest sm odrascal na igriscu, kjer je pokojni hisnik gugalnice plezala sesvasal skup iz takih in drugacnih jeklenih cevi in verig. Pa to niso bila neka majhna, nizka plezala. Danes bi bilo to ultra nevarno... ;) 

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 15 urami, DAMI34 pravi:

mwahahahaaaa...

Morda je meme za: 4 osebe in besedilo

Ene par kle gor bi se jih kar strinjalo s sliko.

pred 9 urami, Zok pravi:

Ne da spodbijam karkoli, ampak... ...jest sm odrascal na igriscu, kjer je pokojni hisnik gugalnice plezala sesvasal skup iz takih in drugacnih jeklenih cevi in verig. Pa to niso bila neka majhna, nizka plezala. Danes bi bilo to ultra nevarno... ;) 

Vse ratuje totalno pomehkuženo. Mi smo se v šoli vsak tedn stepl ... učitelj nas je napizdil in je bil mir, če je kdo jezikal ga je pa brcnil v rit ... danes pa policija, izredni roditeljski, svet staršev, csd ..... adijo pamet. Da ne rečem kakšna drama je če nekdo v hecu nekomu reče da je peder..... včas smo si listke na hrbet lepli....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 12 minutami, Markisan pravi:

Vse ratuje totalno pomehkuženo. Mi smo se v šoli vsak tedn stepl ... učitelj nas je napizdil in je bil mir, če je kdo jezikal ga je pa brcnil v rit ... danes pa policija, izredni roditeljski, svet staršev, csd ..... adijo pamet. Da ne rečem kakšna drama je če nekdo v hecu nekomu reče da je peder..... včas smo si listke na hrbet lepli....

se popolnoma strinjam .. nas so v prvem razredu prešpilak proti vsem svetovnim boleznim...

zdaj enemu pokažejo iglo in trije skup padejo :P 

pol si bodo pa botox pa ne vem še kaj v telo brizgal pa z nevarnimi barvami tetoviral ... saj pravim .. čist smo v na konc sveta :P ... sploh se ne moraš več odločat o svojem telesu ... jaz bi rad svoj telešček, po prometni cesti, premiku preko 250 km/h, pa mi fašistična oblast tega ne dovoli .... še ropotat ne smem več .. včasih jogurt lonček pa med šprilke, pa ni noben nč težiu ...

čista jeba :dry: 

p.s. 

preberte si moj zadnji post in vam pravim, da imam čist prav :P 

Popravljeno . Popravil maus
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

@maus jaz mislim, da bi moral v svojo ninđo tankati dizla al pa petrolej. Tako bi bilo prav! Prosim, da to upoštevaš pred naslednjo vožnjo!

P.S. a nis reku, da nauš komentiral en čas :P 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 5 minutami, mladench pravi:

@maus jaz mislim, da bi moral v svojo ninđo tankati dizla al pa petrolej. Tako bi bilo prav! Prosim, da to upoštevaš pred naslednjo vožnjo!

P.S. a nis reku, da nauš komentiral en čas :P 

sj en čas je miniu :P 

pa vidim, da še vedno sami seb potrjujejo z raznimi linki, da imajo prav in da je cepivo strup in bljak ... skratka ... 

morau sem se javit, da se ne bodo sami s sabo pogovarjali :P 

• Všeč mi je 1
  • Haha 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!