solorider Objavljeno April 8 Objavljeno April 8 Ob 4. 4. 2025 ob 19:21, vandrovec pravi: Da obudim nazaj temo mojega motorja... https://www.facebook.com/groups/222733990679/permalink/10163144509930680/ Bomo videli, kdaj ga bodo Kitajci presegli....🙂 Za cesto je enkraten, tudi izven asfalta soliden ...sedaj že star in poceni pa še vedno dokaj konkurenčen ... Na koliko km si zamenjal zadnji disk! 1
vandrovec Objavljeno April 8 Objavljeno April 8 pred 48 minutami, solorider pravi: Na koliko km si zamenjal zadnji disk! Odkar ga imam, zadnjih 70 kkm ga še nisem, prej pa ne vem, a je bil kdaj menjan ali ne. Letos je v planu zamenjava...še manj kot 4 kkm in bo na 200 kkm
solorider Objavljeno April 8 Objavljeno April 8 pred 3 minutami, vandrovec pravi: Odkar ga imam, zadnjih 70 kkm ga še nisem, prej pa ne vem, a je bil kdaj menjan ali ne. Letos je v planu zamenjava...še manj kot 4 kkm in bo na 200 kkm Sem mislil, da je od začetka tvoj!
Snečer Objavljeno April 8 Objavljeno April 8 Ob 4. 4. 2025 ob 19:21, vandrovec pravi: Da obudim nazaj temo mojega motorja... https://www.facebook.com/groups/222733990679/permalink/10163144509930680/ Bomo videli, kdaj ga bodo Kitajci presegli....🙂 Za cesto je enkraten, tudi izven asfalta soliden ...sedaj že star in poceni pa še vedno dokaj konkurenčen ... Na zaslonu ti piše, da moraš nekaj preverit...
vandrovec Objavljeno April 8 Objavljeno April 8 Poceni sem kupil rabljenega z nad 100 kkm...dobro je sedaj, ker ga ni škoda, ni problem ga kje pustiti, tudi, če ga ukradejo in še vedno dobro pelje. V vseh letih niti ni bilo pretiranih stroškov poleg servisov ki jih sam naredim. Tudi pogled nanj mi je še vedno privlačnejši od recimo novega CF 800, sem ga za vikend gledal...saj je lep ampak je vse nekam....nič posebnega, motor kot motor brez posebnega vtisa.... pred 1 minuto, Snečer pravi: Na zaslonu ti piše, da moraš nekaj preverit... Moj ima malo manj km 🙂
Snečer Objavljeno April 8 Objavljeno April 8 pred 2 minutami, vandrovec pravi: Poceni sem kupil rabljenega z nad 100 kkm...dobro je sedaj, ker ga ni škoda, ni problem ga kje pustiti, tudi, če ga ukradejo in še vedno dobro pelje. V vseh letih niti ni bilo pretiranih stroškov poleg servisov ki jih sam naredim. Tudi pogled nanj mi je še vedno privlačnejši od recimo novega CF 800, sem ga za vikend gledal...saj je lep ampak je vse nekam....nič posebnega, motor kot motor brez posebnega vtisa.... Moj ima malo manj km 🙂 kardan že menjan al luft da peče? 1
vandrovec Objavljeno April 8 Objavljeno April 8 pred 4 urami, Snečer pravi: kardan že menjan al luft da peče? Kardan je tak kot je bil ob nakupu, vse normalno, enkrat namazan v 70 kkm in olje zamenjano.
solorider Objavljeno April 8 Objavljeno April 8 pred 4 urami, vandrovec pravi: Kardan je tak kot je bil ob nakupu, vse normalno, enkrat namazan v 70 kkm in olje zamenjano. Danes sem dobil nazaj motor, serviser me je olupil, ko banano... Zamenjavo zadnjega diska in nove plošcice 20€ 😀 2 1 1
MiNa Objavljeno April 8 Objavljeno April 8 Ni čudno, da je tako poceni, če je pa vgradil neoriginalne Aliexpress dele Srečno vožnjo! 1 1
vandrovec Objavljeno April 8 Objavljeno April 8 pred eno uro, solorider pravi: Danes sem dobil nazaj motor, serviser me je olupil, ko banano... Zamenjavo zadnjega diska in nove plošcice 20€ 😀 To je cena le za delo? Disk si menjal prvič ali drugič?
solorider Objavljeno April 8 Objavljeno April 8 pred 38 minutami, vandrovec pravi: To je cena le za delo? Disk si menjal prvič ali drugič? Disk prvič na ... 2
solorider Objavljeno April 9 Objavljeno April 9 pred 16 urami, MiNa pravi: Ni čudno, da je tako poceni, če je pa vgradil neoriginalne Aliexpress dele Srečno vožnjo! Jaz sploh ne rabim zadnje bremze 😂 3
Pero75 Objavljeno Julij 26 Objavljeno Julij 26 Ali je kdo probal olje MOTOREX Boxer 4T 15w50 ? Če prav razumem je BMW Advantec Pro 15w50 pol sintetično olje, Motorex pa sintetika.
motolover Objavljeno Julij 28 Objavljeno Julij 28 On 7/26/2025 at 1:58 PM, Pero75 said: Ali je kdo probal olje MOTOREX Boxer 4T 15w50 ? Če prav razumem je BMW Advantec Pro 15w50 pol sintetično olje, Motorex pa sintetika. Kako boš pa občutil razliko? Na HP2 imam sedaj Advantec, ampak ne ločim od prej, ko je bil notri Castrol. 1
vandrovec Objavljeno Julij 29 Objavljeno Julij 29 Ob 26. 7. 2025 ob 13:58, Pero75 pravi: Ali je kdo probal olje MOTOREX Boxer 4T 15w50 ? Če prav razumem je BMW Advantec Pro 15w50 pol sintetično olje, Motorex pa sintetika. Tu je navedeno, da je Motorex Boxer 4T 15w50 polsintetično? https://www.motoland.si/si/4t-olje-za-motorna-kolesa/2399-boxer-4t-15w50-1l.html Sam vedno dajem polsintetiko, prva menjava je bil Motorex potem vedno Motul 15W50 - 5100. So pa različni opisi olj, tudi za Motul 15w50 5100 je nekje navedeno,da je sintetično... pred 11 urami, motolover pravi: Kako boš pa občutil razliko? Na HP2 imam sedaj Advantec, ampak ne ločim od prej, ko je bil notri Castrol. Razlika naj bi bila v sintetiki ali polsintetiki
Pero75 Objavljeno Julij 29 Objavljeno Julij 29 Ravno to me je zanimalo sintetika ali pol sintetika? povsod navajajo, da je Motorex sintetično olje (kmc,gmoto…..). Ali je boljše dat v ta motor sintetiko ali ne?
Joker Objavljeno Julij 29 Objavljeno Julij 29 Glede na to, da je bil MOTOREX Boxer 4T 15w50 razvit prav za BMW-jeve boxerje, ne vidim razloga za pomisleke. 1
vandrovec Objavljeno Julij 29 Objavljeno Julij 29 Menda je razlika med zračno hlajenimi boxerji in vodo hlajenimi, ker se slednji manj segrejejo...katero olje bolje prenaša visoke temperature, sintetično polsitetično ali mineralno. Mogoče obstaja tudi Motorex boxer 4t v več različicah?
vandrovec Objavljeno Julij 29 Objavljeno Julij 29 Kolikor sem na hitro pregledal je razlika med Motorex boxer 4t 15w50 v JASO MA in JASO MA2. Jaso MA se priporoča za motorje s suho sklopko in zračnim hlajenjem, JASO MA2 pa za vodno hlajene z mokro sklopko boxerje....naj kdo popravi, če se motim?
ftp Objavljeno Julij 29 Objavljeno Julij 29 pred 23 minutami, vandrovec pravi: Jaso MA se priporoča za motorje s suho sklopko in zračnim hlajenjem, JASO MA2 pa za vodno hlajene z mokro sklopko boxerje....naj kdo popravi, če se motim? Ne. Za vodno hlajene (mokra sklopka) je 5w40. MA2 je pač novejša specifikacija, ki za zračno hlajene motorje s suho sklopko nima pomena. Dosti je v marketingu, tako da zelo verjetno je isto olje v drugi embalaži namejeno tudi za druge znamke. 1
Kawl Objavljeno Julij 29 Objavljeno Julij 29 pred 26 minutami, vandrovec pravi: Kolikor sem na hitro pregledal je razlika med Motorex boxer 4t 15w50 v JASO MA in JASO MA2. Jaso MA se priporoča za motorje s suho sklopko in zračnim hlajenjem, JASO MA2 pa za vodno hlajene z mokro sklopko boxerje....naj kdo popravi, če se motim? kar te lahko jaz popravim je to da olje v tem primeru nima nobene veze s sklopko pri teh modelih. Sklopka je čist za sebe in laufa na luftu v nobenem olju ali kjer koli zraven. 1
Kawl Objavljeno Julij 29 Objavljeno Julij 29 pred 3 urami, Pero75 pravi: Ravno to me je zanimalo sintetika ali pol sintetika? povsod navajajo, da je Motorex sintetično olje (kmc,gmoto…..). Ali je boljše dat v ta motor sintetiko ali ne? predlagam shell advanced ultra 4 - 15W50 ali pa liquimoly 10W60 -to je baje top zadeva.
vandrovec Objavljeno Julij 29 Objavljeno Julij 29 pred 10 minutami, ftp pravi: Dosti je v marketingu, tako da zelo verjetno je isto olje v drugi embalaži namejeno tudi za druge znamke. Različni opisi olj pri raznih ponudnikih begajo kupce. Nekje je semi synthetic enako kot synthetic, torej polsintetično, šele full synthetic naj bi bilo polno sintetično. Zakaj se omenja tudi sklopko pri oljih, starejši bokserji suho, novejši mokro pa ne vem
ftp Objavljeno Julij 29 Objavljeno Julij 29 pred 6 minutami, vandrovec pravi: Zakaj se omenja tudi sklopko pri oljih, starejši bokserji suho, novejši mokro pa ne vem Zaradi tega, ker brez aditivov, bi sklopka v olju drsela. Absurd je v tem, da je olje namenjeno mazanju in zmanjševanju trenja, razen pri sklopki, kjer ne sme drset oz. čim več trenja. S tem tudi aditivi. Ker stari zračno hlajeni boxer motorji imajo suho sklopko, si lahko vanj vlil kakršno koli avtomobilsko olje. Menjalnik pa je spet imel svoje olje. Novejši pa imajo sklopko v oljni kopeli, pravzaprav eno olje tudi za menjalnik.
vandrovec Objavljeno Julij 29 Objavljeno Julij 29 pred 11 minutami, ftp pravi: Novejši pa imajo sklopko v oljni kopeli, pravzaprav eno olje tudi za menjalnik. Možno...sam imam olje v menjalniku 75W-140, precej drugačno kot v motorju. Za zračno hlajene bokserje sem imel v spominu, da je zanje bolj primerno mineralno olje ali polsintetično. Je možno, da je sedaj tudi za te motorje bolj priporočljivo polno sintetično olje?
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se