ftp Objavljeno Julij 29 Objavljeno Julij 29 Jaz v 1150gs uporabljam polsintetično Motul 5100 15w-50, mislim pa da ni nič narobe s sintetičnim, razen kakšen € več. 1
Kawl Objavljeno Julij 30 Objavljeno Julij 30 Ob 29. 7. 2025 ob 13:17, vandrovec pravi: Možno...sam imam olje v menjalniku 75W-140, precej drugačno kot v motorju. Za zračno hlajene bokserje sem imel v spominu, da je zanje bolj primerno mineralno olje ali polsintetično. Je možno, da je sedaj tudi za te motorje bolj priporočljivo polno sintetično olje? mineralno olje je bilo bolj primerno za tiste z višjimi kilometri. Veliki kilometri +full sintetično olje večja možnost puščanja olja na tesnilu glavne gredi. Je pa tako da če je motorju z mineralnim oljem ene parkrat ornk vroče je bolje da ga čimprej menjaš, sintetika naj bi zdržala več. 1
ftp Objavljeno Julij 30 Objavljeno Julij 30 pred 2 urami, Kawl pravi: mineralno olje je bilo bolj primerno za tiste z višjimi kilometri. Veliki kilometri +full sintetično olje večja možnost puščanja olja na tesnilu glavne gredi. pred 2 urami, Kawl pravi: Je pa tako da če je motorju z mineralnim oljem ene parkrat ornk vroče je bolje da ga čimprej menjaš, sintetika naj bi zdržala več. Sintetika je bolj obstojna na trganje oljnega filma in gre zgolj za motorje z večjimi obremenitvami (obrati, moč,..) - za manj zmogljive ne škodi, ni pa potrebe.. Kar se tiče mineralnega, je bil v uporabi desetletja na zračno hlajenih motorjih BMW in brez vsakršnih posledic. Pa verjami, da se je ta motor bistveno bolj segrel kot vodno hlajeni. 1
vandrovec Objavljeno Julij 30 Objavljeno Julij 30 Jaz se bom držal starejših nasvetov izpred leti, kateri starejšim zračno hlajenim agregaom niso priporočali polne sintetike...da ne naštevam vzrokov. Za mojega 2008 letnik bokserja so mi svetovali pol ali delno sintetično. Citiraj Res, da morajo starejša vozila uporabljati mineralno olje? Ne. Starejša vozila lahko uporabljajo tudi sintetična olja, še posebej, če je tehnično stanje motorja dobro. Vendar je potrebno paziti na ustrezno viskoznost. Starejša vozila potrebujejo zaradi obrabe bolj gosta olja, z večjo viskoznostjo in debelejšim oljnim filmom.
Kawl Objavljeno četrtek ob 04:14 Objavljeno četrtek ob 04:14 pred 19 urami, vandrovec pravi: Brez generalke zihr ne ali la druge mašine. Pa remontom menjalnika ipd. To so cvetke... 2
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se