Skoči na vsebino

BMW R1200 GS a do 2013

Priporočene objave

Objavljeno

Jeba je, ker tega olja več ni. Zdaj "svetujejo" 15/50, ki pa je 17,50 €/l. 

Jaz sem dal letos 10/50 od Castrola (9,50 €/l), seveda žere, letos 9.000 km, pa je v "rezervni " flaši še enih 0,3 l ostalo.

To pa ne vem. Sedanji (F650GS) 800ccm motor ga ne pije med dvema servisoma - v nemških testih glede porabe olja pravijo "nicht messbar". Iz navade tam nekje na polovici kilometrine med servisi še vedno pogledam kako je z oljem.

ps, ravno za to orginal olje so trdili da je enako Castrol-u.

Objavljeno

To pa ne vem. Sedanji (F650GS) 800ccm motor ga ne pije med dvema servisoma - v nemških testih glede porabe olja pravijo "nicht messbar". Iz navade tam nekje na polovici kilometrine med servisi še vedno pogledam kako je z oljem.

ps, ravno za to orginal olje so trdili da je enako Castrol-u.

to je Castrol, prepakiran v Bmw embalažo :BUA:

Objavljeno (popravljeno)

Tudi jaz sem dal toliko za liter, ki sem ga dobil po pošti plus poštni stroški.

Na zadnjem servisu (junija) je bila cena 12.48, leto prej 7.76...sedaj pa vedi ali je to eno in isto olje.

V glavnem, od servisa je sedaj 7000 km in olja je zmanjkalo, jaz sem jih naredil 6000.

Na naslednjem servisu bo šlo verjetno drugo olje v motor.

Kaj je bolje za motor, da ostane nekaj olja v njem ali ne je pa vprašanje...

Ni ga zmanjkalo le požl ti ga je cca 0,25 litra. Saj je že nekdo napisal, da je med zgornjim in spodnjim robom kontrolnega okenca cca 0,5litra. Tudi pri 1150-ki je bilo tako.

V zadnjem stavku misliš ob menjavi?

Popravljeno . Popravil MiNa
Objavljeno (popravljeno)

to je Castrol, prepakiran v Bmw embalažo :BUA:

Ja tudi pakiranje je drago 17,5€ - 9,5€=BMW :devil:

Popravljeno . Popravil MiNa
Objavljeno

Ni ga zmanjkalo le požl ti ga je cca 0,25 litra. Saj je že nekdo napisal, da je med zgornjim in spodnjim robom kontrolnega okenca cca 0,5litra. Tudi pri 1150-ki je bilo tako.

V zadnjem stavku misliš ob menjavi?

Ja, zmanjkalo ga je toliko, kot ga na servisu dajo nad minimum.

Mislil sem, ali je za motor bolje, da porabi nekaj olja ali ne, ker je menda razlika pri porabi med posameznimi olji?

Ja tudi pakiranje je drago 17,5€ - 9,5€=BMW :devil:

Točno!

Objavljeno

Da zaključim zgodbo s paličastim tipalom količine goriva (Kraftstoffmenge Foliengeber). Mojega je uredil mehanik z zamenjavo v garancijskem roku (eno leto od nakupa).

Glede dopisovanja - po molku AC Cosmos sem pisal v BMW AG Muenchen in ti so potrdili prejem e-sporočila ter obljubili odgovor. Odgovor sem dobil od slovenskega BMW Motorrad Managerja, g. Sama Trpina. Odgovor (katerega navajam spodaj) je korekten, eksplicitno ne priznava napake na tem delu in zatrjuje, da priznavajo tovarniške napake do 100.000km ali 6 let po nakupu, po njihovi lastni presoji in samo za motorje, ki so bili vedno servisirani s strani BMW. Ker sem mu glede tega postavil še nekaj vprašanj in ker je g. Trpin med tem bil odsoten, sem čakal na njegov odgovor preden sem tole objavil. Skratka, moj problem je bil rešen s strani mojega mehanika in zato nimam motivacije, da bi še naprej zgubljal čas z BMW-jem. Glede odnosa do kupca in razlik med tem kako obravnavajo kupce v ZDA in v EU, si lahko vsak ustvari svoje mnenje.

Še vedno sem mnenja, da se BMW-jevi bokserji fantastično peljejo. Je pa ta zgodba potrditev mojih trditev kot ne-lastnika in lastnika BMW motorja in sicer, da so njihovi motorji najbolj precenjeni motorji na tržišču, saj ne s kvaliteto in ne s podporo uporabnikom ne opravičujejo te cene.

Odgovor g. Trpina.

Spoštovani g.

Žal nam je, da imate težave z merilnikom goriva. Če ste kot pravite merilnik goriva že zamenjali izven garancijske dobe in ga tudi plačali ima ta rezervni del 1 letno garancijo.

Kar se tiče garancijske dobe , ki jo omenjate v Ameriki .Tako dolge garancijske dobe kot jo omenjate vi v Evropi ne poznamo. Podaljšana garancija oziroma tako imenovana kulanca je iz strani BMW AG postavljena  precej nižje in je tako omejena na 100.000 km ali 72 mesecev. Seveda je pogoj za odobritev kulance  opravljeni vsi predvideni servisi pri pooblaščenem serviserju.

Za vaše motorno kolo so po naših eveidencah oprte tudi tri servisne akcije. Prosimo vas, da se oglasite na pooblaščenem servisu, kjer bodo te akcije opravili brezplačno.

Lep pozdrav,

Samo Trpin

BMW Motorrad Manager Slovenia

Objavljeno

Za motor uporabljam olje Castrol Actevo 20W-50. Cena 7€/l kadar ga s kolegom naročiva 18l.

Za menjalnik in kardan pa Castrol EPX 80W-90, nekaj čez 9€ pri Eurotonu. Včasih so ga prodajali za isti namen pri BMW-ju za 11-12€, sedaj pa imajo novo olje v rangu 75W-140, ki stane cca. 30€/l.

Objavljeno

Žijo prjatli motoristi,posebej te nemške znamke;)

A mogoče kdo pozna koga,ki ima rezervne dele za BMW R1200GS 2005 letnik?

Najbolj bi potreboval desno glavo cilindra in pokrov le tega,pa nekaj drugih kosov.

Na E-Bay-u sem nekaj našel,sam je na dražbi,vendar,drugi dvigujejo cifro,tako,da bom kaj hitro izpadel iz igre.

Objavljeno

Semle si že klical? Pa na Roka iz R-Moto se lahko tudi obrneš in povprašal ali ima te dele oz. ali bi ti jih lahko za neko normalno ceno nabavil iz Italije. V najslabšem primeru boš izgubil le čas za dva telefonska klica.

Objavljeno

Semle si že klical? Pa na Roka iz R-Moto se lahko tudi obrneš in povprašal ali ima te dele oz. ali bi ti jih lahko za neko normalno ceno nabavil iz Italije. V najslabšem primeru boš izgubil le čas za dva telefonska klica.

Nisem klical,bom pa zdaj,hvala lepa;)

Objavljeno

Pozor, kljub temu, da navzven boxer 1200 izgleda enako pri modelih GS, R in RT, pa niso vsi deli mašine enaki! Toliko v opozorilo pri kupovanju rabljenih rezervnih delov. No, pokrov cilindra je pa menda res enak pri vseh treh modelih.  

• Všeč mi je 2
Objavljeno

A mogoče kdo ve, če paše tank od GSA na navadnega GS-a? Sprašujem za letnik 2006?

• 3 tedne pozneje...
Objavljeno

Da ne bo smetja v Triumfatorski temi nadaljujem debato o kaj in kako dela Dynamic ESA tu:

post-478-0-77422200-1415557105_thumb.jpg

Objavljeno

Da ne bo smetja v Triumfatorski temi nadaljujem debato o kaj in kako dela Dynamic ESA tu:

Eh kaj ti bo to,če maš Kawasaki je dost ključ pa izvijač..... :grim

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Eh kaj ti bo to,če maš Kawasaki je dost ključ pa izvijač..... :grim

Če imaš tabelco, pa sam knofke prtiskaš in nikol ni prav .P

Objavljeno

Ce nimas obcutka, ti noben knof al pa tabelce ne pomaga. Pa tud kljuc in izvijac ne.  :smoke:

Objavljeno

preview-ecommerce_BMW_1200_LC_2013_CAMO_

A je kdo mogoce kaj takega lepil gor? Sam nalepka od Akrapovič pa je res kar neki :D

Objavljeno

preview-ecommerce_BMW_1200_LC_2013_CAMO_

A je kdo mogoce kaj takega lepil gor? Sam nalepka od Akrapovič pa je res kar neki :D

nejcgs je mel celga polepljenga.

Objavljeno

Hvala Cika...sem si ze premislil ko sem videl ceno teh nalepk :)....

A mogoce kdo ve kaj o tem...baje je v DE nek vpoklic GS-ov zaradi stikala zaganjača?

Objavljeno

Hvala Cika...sem si ze premislil ko sem videl ceno teh nalepk :)....

A mogoce kdo ve kaj o tem...baje je v DE nek vpoklic GS-ov zaradi stikala zaganjača?

če bi rad mel kake nalepke je hyperjack dober naslov http://www.motosvet.com/tabla/user/14902-hyperjack/

sicer ne vem kako je s časom, ampak vpraši pa boš vidu.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!