skalaprava Objavljeno Januar 21, 2015 Opozori Objavljeno Januar 21, 2015 Mene pa nekaj zanima. BMW R1200GS let 09, če zavrtiš zadnje kolo se sliši rahel ropot. A je to ležaj v kolesu, a je kaj več. Če stoji motor na centralnem stojalu, ga zaženeš in prestaviš recimo v prvo prestavo, se bo kolo začelo vrteti. Ker ni obremenjeno, bo okoli kardanskega droga oz. kotnega gonila ropotalo, nabijalo in cukalo, kot da je vse polomljeno....ampak to je normalno! To so pač zračnosti v prenosu. To se šliši takole: Če pa je motor ugasnjen in kolo na roke vrtiš samo v eno smer (ne naprej/nazaj), potem se ne sme slišati nič drugega, kot morda malo struženje zavornih ploščic ob disk. Če se sliši kakršno koli klikanje, pokanje ali kaj podobnega, potem je zelo verjetno eden od ležajev v kotnem prenosu pri koncu življenske dobe. Razstavljanje kotnega gonila zahteva kar nekaj predpriprav in tudi orodja, tako da ga ne more izvesti vsak, ki ima 5 minut časa v garaži. Izgleda pa recimo nekako takole: Lahko pa je še tretji vzrok, to je pokvarjen zglob na kardanskem drogu. V tem primeru ni druge, kot nov kardanski drog. Kako se tega zamenja pa tukaj: Evo, nekaj je, zdaj pa veselo na delo Nearrain, builder, bladzo in 2 others 5
u-r-o-s Objavljeno Januar 22, 2015 Opozori Objavljeno Januar 22, 2015 In tega ne počet, da imaš motor na centralcu in v prestavi, da ti vrti zadnje kolo! Je prevelik kot v kardanu! Glede accuja pa tale link iz sosednje teme http://www.ebay.de/itm/MOTOBATT-Batterie-MBYZ16H-/121525911324?pt=DE_Motorradteile&hash=item1c4b823f1c
ftp Objavljeno Januar 22, 2015 Opozori Objavljeno Januar 22, 2015 Saj ni tako velik kot. Poglej koliko zmorejo polosovine pri avtih, pa je več navora.
MiNa Objavljeno Januar 22, 2015 Opozori Objavljeno Januar 22, 2015 In tega ne počet, da imaš motor na centralcu in v prestavi, da ti vrti zadnje kolo! Je prevelik kot v kardanu! Glede accuja pa tale link iz sosednje teme http://www.ebay.de/itm/MOTOBATT-Batterie-MBYZ16H-/121525911324?pt=DE_Motorradteile&hash=item1c4b823f1c Kaj porečeš na tole? Je kot prevelik ali zato "odpade" toliko kardanov?
Ferrarist Objavljeno Januar 22, 2015 Opozori Objavljeno Januar 22, 2015 hmm....je treba ločit križ in homokinetiko....mislim pa da še vedno ni problema za križ, če v prosto lavfa kakšno minutko...če bi to bil problem, bi zadevo sigurno rešli s kakim štoperjem :yes:
u-r-o-s Objavljeno Januar 23, 2015 Opozori Objavljeno Januar 23, 2015 Laufa že, to ni strahu ne vem pa zakaj bi ga po nepotrebnem "mučil" če to ni potrebno. Med normalno vožnjo se pa nihajka bistveno manj podaja in s tem spreminja kot v križu.
Kmet2 Objavljeno Januar 23, 2015 Opozori Objavljeno Januar 23, 2015 (popravljeno) Laufa že, to ni strahu ne vem pa zakaj bi ga po nepotrebnem "mučil" če to ni potrebno. Med normalno vožnjo se pa nihajka bistveno manj podaja in s tem spreminja kot v križu. Je med vožnjo po neravninah večkrat bolj obremenjen kot na centralnem stojalu,saj so neobremenjeni zglobi,med vožnjo večkrat pride do končnega giba in če bi bil to res problem bi ga rešili kot navaja Ferrarist. Sam sem ga večkrat postavil na centralca dal v 6 prestavo in šel spat.....ja ne kako se treba pohvalt z km :lol: Popravljeno Januar 23, 2015. Popravil Kmet2
u-r-o-s Objavljeno Januar 23, 2015 Opozori Objavljeno Januar 23, 2015 Nikoli, edino po terenu mogoče, na cesti ti ga ne odpre toliko... Pa še tam je za toliko da ne naredi veliko obratov, če sploh kakšnega ? Skratka, ne vem zakaj bi to počel če ni potrebno in že sam zvok ni prijetn
Kmet2 Objavljeno Januar 23, 2015 Opozori Objavljeno Januar 23, 2015 Nikoli, edino po terenu mogoče, na cesti ti ga ne odpre toliko... Pa še tam je za toliko da ne naredi veliko obratov, če sploh kakšnega ? Skratka, ne vem zakaj bi to počel če ni potrebno in že sam zvok ni prijetn Ti pa veš kje ga men odpira
TakeALookAround Objavljeno Januar 23, 2015 Opozori Objavljeno Januar 23, 2015 Tole so prevec delikatni stroji.
builder Objavljeno Januar 23, 2015 Opozori Objavljeno Januar 23, 2015 Laufa že, to ni strahu ne vem pa zakaj bi ga po nepotrebnem "mučil" če to ni potrebno. Med normalno vožnjo se pa nihajka bistveno manj podaja in s tem spreminja kot v križu. Je med vožnjo po neravninah večkrat bolj obremenjen kot na centralnem stojalu,saj so neobremenjeni zglobi,med vožnjo večkrat pride do končnega giba in če bi bil to res problem bi ga rešili kot navaja Ferrarist. Sam sem ga večkrat postavil na centralca dal v 6 prestavo in šel spat.....ja ne kako se treba pohvalt z km :lol: Nikoli, edino po terenu mogoče, na cesti ti ga ne odpre toliko... Pa še tam je za toliko da ne naredi veliko obratov, če sploh kakšnega ? Skratka, ne vem zakaj bi to počel če ni potrebno in že sam zvok ni prijetn Ti pa veš kje ga men odpira res je zima zajebana stvar Kmet2 1
KyoKon Objavljeno Januar 25, 2015 Opozori Objavljeno Januar 25, 2015 (popravljeno) V Črni Gori sem skočil, moj krdan je preživel nagib, GS-ov tudi. Popravljeno Januar 25, 2015. Popravil nikasport Kmet2 1
KyoKon Objavljeno Januar 26, 2015 Opozori Objavljeno Januar 26, 2015 Ima kdo prakso, so cene na A cosmos za BMw dele iste kot na Avtovalu Grosuplje? Ker imam BMW vsa ta leta nisem nič rabil, sedaj se moram pa za nekam odločit.
motolover Objavljeno Januar 27, 2015 Opozori Objavljeno Januar 27, 2015 Cene delov določa BMW, za popuste se pa odločajo sami. Če si redna stranka, lahko kaj izpogajaš. luxsa in Kmet2 2
luxsa Objavljeno Januar 27, 2015 Opozori Objavljeno Januar 27, 2015 Ima kdo prakso, so cene na A cosmos za BMw dele iste kot na Avtovalu Grosuplje? Ker imam BMW vsa ta leta nisem nič rabil, sedaj se moram pa za nekam odločit. Jaz ga vozim v avtoval,ker mi gre mozakar v cosmosu na zivce,pa ne Dare,cene so pa priblizno isti qur. pri obeh.
grexon Objavljeno Januar 28, 2015 Opozori Objavljeno Januar 28, 2015 Ali se da pri katerem od vas dobiti REPROM za r1200gs 2005? ali pa kakšen zanesljiv link za dol potegnit?
mijare Objavljeno Januar 29, 2015 Opozori Objavljeno Januar 29, 2015 Pozdravljeni, na motor (navaden GS - 2012) imam namen namestiti dodatne luči. Ali je na modelu GSA stikalo za meglenke dodatno nameščeno? Se lahko dokupi samo to stikalo in doda k obsoječim stikalom? lp
Kmet2 Objavljeno Januar 29, 2015 Opozori Objavljeno Januar 29, 2015 Pozdravljeni, na motor (navaden GS - 2012) imam namen namestiti dodatne luči. Ali je na modelu GSA stikalo za meglenke dodatno nameščeno? Se lahko dokupi samo to stikalo in doda k obsoječim stikalom? lp Ni dodatno temveč serijsko,če govorimo o GSA....
MariborBMW Objavljeno Januar 29, 2015 Opozori Objavljeno Januar 29, 2015 Pozdravljeni, na motor (navaden GS - 2012) imam namen namestiti dodatne luči. Ali je na modelu GSA stikalo za meglenke dodatno nameščeno? Se lahko dokupi samo to stikalo in doda k obsoječim stikalom? lp a boš kupil original lampe? Jaz sem od SW kupil in je stikalo pa rele v kompletu.
mtko Objavljeno Januar 29, 2015 Opozori Objavljeno Januar 29, 2015 (popravljeno) Pozdravljeni, na motor (navaden GS - 2012) imam namen namestiti dodatne luči. Ali je na modelu GSA stikalo za meglenke dodatno nameščeno? Se lahko dokupi samo to stikalo in doda k obsoječim stikalom? lp Na GSA je že serijsko nameščeno, seveda lahko enako stikalo kupiš tudi naknadno, cena cca. 100 E, dobiš pa seveda v kompletu stikalo, kable, rele, skratka vse razen nosilcev za dodatne luči in dodatne luči za okrog 130 E. To ti je original varianta, maš pa tud cenejš varianto kjer uporabiš stikalo za ugašanje smernikov, kjer je pa več dela, časa itd. Skratka stvar okusa, časa, izgleda in seveda in predvsem €. Tole je original komplet. Tale je npr. za letnik do 2008, samo ga lahko uporabiš mislim, da tud na kasnejših letnikih, samo pride na sredino belance. Popravljeno Januar 29, 2015. Popravil mtko
dondule Objavljeno Januar 29, 2015 Opozori Objavljeno Januar 29, 2015 samo pride na sredino belance. http://www.vitkigurman.com/2013/02/03/belanca-u-prahu/ Pravilno pa; http://bos.zrc-sazu.si/cgi/neva.exe?name=ssbsj&tch=14&expression=zs%3D2632 cikadina 1
Kmet2 Objavljeno Januar 29, 2015 Opozori Objavljeno Januar 29, 2015 http://www.vitkigurman.com/2013/02/03/belanca-u-prahu/ Pravilno pa; http://bos.zrc-sazu.si/cgi/neva.exe?name=ssbsj&tch=14&expression=zs%3D2632 Mal slovničnega pouka dondule 1
builder Objavljeno Januar 29, 2015 Opozori Objavljeno Januar 29, 2015 (popravljeno) pele tele dukneš pa hraček pluneš :grim napiše naj mi pravilno Popravljeno Januar 29, 2015. Popravil builder
KyoKon Objavljeno Januar 29, 2015 Opozori Objavljeno Januar 29, 2015 Na GSA je že serijsko nameščeno, seveda lahko enako stikalo kupiš tudi naknadno, cena cca. 100 E, dobiš pa seveda v kompletu stikalo, kable, rele, skratka vse razen nosilcev za dodatne luči in dodatne luči za okrog 130 E. To ti je original varianta, maš pa tud cenejš varianto kjer uporabiš stikalo za ugašanje smernikov, kjer je pa več dela, časa itd. Skratka stvar okusa, časa, izgleda in seveda in predvsem €. Tole je original komplet. Tale je npr. za letnik do 2008, samo ga lahko uporabiš mislim, da tud na kasnejših letnikih, samo pride na sredino belance. Lepo, jaz bi imel pa "špic lampe" (dolge luči in ne meglenke, saj zdi se mi da so to meglenke) Upam,da sem bil dovolj jasen in slovničen.
Kmet2 Objavljeno Januar 29, 2015 Opozori Objavljeno Januar 29, 2015 Lepo, jaz bi imel pa "špic lampe" (dolge luči in ne meglenke, saj zdi se mi da so to meglenke) Upam,da sem bil dovolj jasen in slovničen. No od teh originalnih dodatnih luči ne pričakuj preveč na novih modelih pa imajo dodatne luči zelo dobro svetilnost!
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se