Skoči na vsebino

BMW R1200 GS a do 2013

Priporočene objave

Objavljeno

A zaradi teh plexi ščitnikov svetlobni snop ostane isti ?

Objavljeno

Še nisem poskusil peljati. Menda je isto, malo je lahko malo moteč odsev nazaj k vozniku. Nekateri zato pobarvajo prozoren ščitek nad lučjo. Zadeva je "for offroad use only", kot večina teh dodatkov ni homologirana za na cesto. Sname se v trenutku in enako pripne. Jaz sem jo res nabavil zaradi offroada, za po cesti vseh teh zaščit ne potrebujem. Ko pa peljem za kakim enduristom in mi meče kamne v zrak je taka zaščita cenejša kot nakup nove luči.

Objavljeno

Jp ta odsev je bil meni moteč ,sam sem imel na GSA  2012 takšno varianto na tečaje in sem lahko v sekundi dal zaščito iz luči v vodoraven položaj,kako ima to novi izvedeno ne vem.

Jp to dopušča ta stroj :Dtud s  polterenskimi pnevmatikami .

12647551_10205662804269852_1797653634372

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 16 urami, Kmet2 pravi:

Maš prav ,tud ti si montiraj zaščito prednje luči ,drugače ostaneš brez nje ,kamenčki so huda stvar ......le kaj je mislil ta bavarc ,ko je sestavljal ta stroj ,prideš na cesto in se ti takoj razbije luč :D.....pa neb komentiral ,sam sem GS vozil ko sta oba malikovala še japonce :P

P.S. še enkrat za tiste ki ne razumejo ,podpiram ličenje motorja čez zimo ,podpiram zaščite in pokrovčke,rad mam dizajnerske nalepke in vse šmensi na motorju ,sam ne bi govorit o zaščitah luči ,da so potrebne ker ravno to je balast na motorju ,bolj kot vsaka cevna zaščita!

Sem ravno naročil zaščito za prvo luč pri 1050 ,replika Dakar zaščite za KTM .......nujno potrebujem ,saj lahko ostanem brez .........aja sory ,ne rabm ,moja luč je cenejša kot 700€:D

Ne razumem teh japoncev...pa ja vedo kaj delajo...in glej ga zlomka en kamenček v prednjo šipo CX-5 in pok je šla....puff 1.150€....res je, da je luč pri GS-u zelo majhna površina proti tej šipi...ampak, tudi čelada je zelo majhna površina a sem fasal kamen izpod gume direkt v čelado in to kar fejst šus. Tko da to je odločitev posameznika in če ti nimaš tega, to še ne pomeni da ni ok, ampak spoštujem tvojo odločitev :)

Objavljeno (popravljeno)
pred eno uro, PrimozC pravi:

Ne razumem teh japoncev...pa ja vedo kaj delajo...in glej ga zlomka en kamenček v prednjo šipo CX-5 in pok je šla....puff 1.150€....res je, da je luč pri GS-u zelo majhna površina proti tej šipi...ampak, tudi čelada je zelo majhna površina a sem fasal kamen izpod gume direkt v čelado in to kar fejst šus. Tko da to je odločitev posameznika in če ti nimaš tega, to še ne pomeni da ni ok, ampak spoštujem tvojo odločitev :)

Mojster ,primerjaš  luč motorja z avtomobilskim vetrobranskim steklom :worship:če bi primerjal avtomobilsko luč bi bilo veliko primernejše in potem te bi takoj vprašal koliko avtov si videl z zaščito za luči ?(normalnih cestnih avtomobilov )

Seveda je odločitev posameznika in če bi dobro prebral post in ne samo selektivno bi videl oz. prebral isto kot si napisal samo z drugimi besedami B)

Tudi to si izpustil iz branja mojega posta ,mam na obeh KTM in imel tudi na GSA . Priporočam ti da se posvetiš branju v celoti in ne samo tistim besedam ki so voda na tvoj mlin :ras:

P.S. Glede prednje šipe ....to je pogosta prigoda na vseh avtomobilih in ne samo na CX-5............pa še vedno nisem videl nobenga CX-5 z zaščito prednje šipe.....sam tega nimam ,si razmislil če bi si mogoče montiral men ni OK sam bom pa spoštoval tvojo odločitev :D

Popravljeno . Popravil Kmet2
Objavljeno
pred 9 minutami, Kmet2 pravi:

Mojster ,primerjaš  luč motorja z avtomobilskim vetrobranskim steklom :worship:če bi primerjal avtomobilsko luč bi bilo veliko primernejše in potem te bi takoj vprašal koliko avtov si videl z zaščito za luči ?(normalnih cestnih avtomobilov )

Seveda je odločitev posameznika in če bi dobro prebral post in ne samo selektivno bi videl oz. prebral isto kot si napisal samo z drugimi besedami B)

Tudi to si izpustil iz branja mojega posta ,mam na obeh KTM in imel tudi na GSA . Priporočam ti da se posvetiš branju v celoti in ne samo tistim besedam ki so voda na tvoj mlin 

P.S. Glede prednje šipe ....to je pogosta prigoda na vseh avtomobilih in ne samo na CX-5............pa še vedno nisem videl nobenga CX-5 z zaščito prednje šipe.....sam tega nimam ,si razmislil če bi si mogoče montiral men ni OK sam bom pa spoštoval tvojo odločitev :D

Zato sem tudi poudaril, da je verjetnost veliko manjša...primerjal sem pa čelado in luč kar ne recimo tam tam glede velikosti :) pa tudi ti maš svoj mlin, ki pridno melje :P:) In če ti povem po pravici....a si videl kako je velika meglenka na Hondi Accord? Premer mislim da je 10-12cm....no v to sem dobil kamenček in je šla po gobe...puff 350€. Tko da možnost, da boš dobil kamen/kamenček v luč obstaja, kakšna je verjetnost je brez veze govorit ker je verjetno zelo blizu ničli ali jo boš zaščitil ali ne je pa odločitev posameznika....zaščita prednje šipe avta pa ne vem kje si to videl, dej link mogoče naročim :ras::)  Tle pa zaključim debato ker se mi ne da :) vsak ma svoje mnenje in zapravlja svoj dnar za take in drugačne dodatke, ki so nekomu pomembni nekomu pa brezvezen balast. Pa lep dan.

Objavljeno
pred 4 minutami, PrimozC pravi:

Zato sem tudi poudaril, da je verjetnost veliko manjša...primerjal sem pa čelado in luč kar ne recimo tam tam glede velikosti :) pa tudi ti maš svoj mlin, ki pridno melje :P:) In če ti povem po pravici....a si videl kako je velika meglenka na Hondi Accord? Premer mislim da je 10-12cm....no v to sem dobil kamenček in je šla po gobe...puff 350€. Tko da možnost, da boš dobil kamen/kamenček v luč obstaja, kakšna je verjetnost je brez veze govorit ker je verjetno zelo blizu ničli ali jo boš zaščitil ali ne je pa odločitev posameznika....zaščita prednje šipe avta pa ne vem kje si to videl, dej link mogoče naročim :ras::)  Tle pa zaključim debato ker se mi ne da :) vsak ma svoje mnenje in zapravlja svoj dnar za take in drugačne dodatke, ki so nekomu pomembni nekomu pa brezvezen balast. Pa lep dan.

Vidim da si rojen pod srečno zvezdo :D omisli si očala tudi za peš ,pri tvoji sreči ni nič izključeno :P

Lep dan tudi tebi Primož .

Objavljeno
Pravkar, Kmet2 pravi:

Vidim da si rojen pod srečno zvezdo :D omisli si očala tudi za peš ,pri tvoji sreči ni nič izključeno :P

Lep dan tudi tebi Primož .

Res je, pa ni sarkazma tuki...ampak očitno z plehom nimam sreče :)

Objavljeno
pred 10 urami, Kmet2 pravi:

Jp ta odsev je bil meni moteč ,sam sem imel na GSA  2012 takšno varianto na tečaje in sem lahko v sekundi dal zaščito iz luči v vodoraven položaj,kako ima to novi izvedeno ne vem.

Ja pa zajca ma u ruzaku čez 4 metre:whistle:

Objavljeno

Malo smo sicer izven teme, ampak pri avtu lahko z delnim kaskom zavaruješ stekla in svetila. Če poči ali se razbije šipa ali luč/meglenka/smernik/..., brez odbitne franšize uveljavljaš zavarovanje in ne plačaš NIČ. Preizkušeno na lastni koži (denarnici). Pa niti ni tako drag kasko.

Ne vem pa, če je tako zavarovanje možno pri motociklih.

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 39 minutami, gretzky pravi:

Malo smo sicer izven teme, ampak pri avtu lahko z delnim kaskom zavaruješ stekla in svetila. Če poči ali se razbije šipa ali luč/meglenka/smernik/..., brez odbitne franšize uveljavljaš zavarovanje in ne plačaš NIČ. Preizkušeno na lastni koži (denarnici). Pa niti ni tako drag kasko.

Ne vem pa, če je tako zavarovanje možno pri motociklih.

Seveda je možno ,brez popusta za vrednost motorja kot ga ima HyperJack  od 3-3500€ ,za mojega z vsemi popusti in še nekaj drugimi ugodnostimi 1200€ ..............ceneje zaščita :P za luč .

Možno je tudi zavarovanje dodatne opreme(meglenke....) samo moraš za to prinesti račune od dodatne opreme in računat na +€ pri zavarovanju le te B)

Objavljeno (popravljeno)
pred 52 minutami, Kmet2 pravi:

Seveda je možno ,brez popusta za vrednost motorja kot ga ima HyperJack  od 3-3500€ ,za mojega z vsemi popusti in še nekaj drugimi ugodnostimi 1200€ ..............ceneje zaščita :P za luč .

Možno je tudi zavarovanje dodatne opreme(meglenke....) samo moraš za to prinesti račune od dodatne opreme in računat na +€ pri zavarovanju le te B)

AO+ in polni kasko z 1% odbitno franšizo....782€....

Popravljeno . Popravil PrimozC
Objavljeno
pred 6 minutami, PrimozC pravi:

AO+ in polni kasko z 1% odbitno franšizo....750€....

Hudo ,da ne smetiva tukaj ,bi te prosil za link ali naslov na ZS da pridem tudi sam do te cifre,sicer pred mano so 4 registracije.....thanks.

Objavljeno

Show must go on, najdu nekaj minut, da sem pripravil šmeki peki nalepke, še en popravek in smo zmagali.:yea2:

img20160128171746.jpg

Objavljeno
Ob 27. 1. 2016 at 21:57, Kmet2 pravi:

Take nagibe omogočajo le ceste po Albaniji :);)

Objavljeno

Na nemškem GS forumu sem našel tipa, ki izdeluje nekakšne distančnike za vetrobrane. Ti distančniki naj bi pomaknili vetrobran nekoliko naprej, se pravi bolj navpično. Baje, da je sprememba odlična (manj hrupa) in kdor jo je naročil, se kar pohvali. Ampak iz izkušenj vem, da ponavadi tisti, ki nekaj imajo, to hvalijo in niso ravno realni. Ali je komu s tegale foruma ta zadeva poznana in ali jo mogoče kdo ima?

Objavljeno
pred 45 minutami, motolover pravi:

Povezava?

Www.hasanpodloske.de :D

Objavljeno

Matr @HyperJack sem kar nekaj časa gledal v sliko, da sem dojel, da si dal nalepko na feltno...

Kaj pa malce propeler plave vmes?

jacks.jpg

• Všeč mi je 3
Objavljeno (popravljeno)

Zame plava sploh ni barva..nevem očitno mam malo traum od otroštva k sem bil skoz v modro oblečen :P.. 

če ma pa kdo željo, mu pa lahko dodam komu tudi plavo vmes za njegov moped :P

Popravljeno . Popravil HyperJack
  • Všeč mi je 2
  • 2 tedne pozneje...
Objavljeno

EVOTECH PERFORMENCE, samo kapo dol, ponovno presenečen nad kvaliteto. 

dsc5391.jpg

dsc5401-1500.jpg

MACHINE ART pa druga firma pred katero dam kapo dol. Zaščita celo 2 € cenejša kot original BMW. Prav tako ob prevrnitvi nudi več zaščite od originalne zaščite. Celotni notranji del je obdan z debelo termo gumo, ki absorbira pritisk. 

dsc5409-1500.jpg

Samo še privijači je treba :OK:

Objavljeno
pred 50 minutami, vandrovec pravi:

...jaz teh dodatkov na motorju ne rabim. :P

Nekaj stroška manj =)

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!