Skoči na vsebino

BMW R1200 GS a do 2013

Priporočene objave

Objavljeno
Ob 7. 3. 2016 at 17:27, Wakasaki pravi:

Potrebujem pomoč,

kako je pri gs-ih z verigo odmičnih gredi-boxer-?

Obstaja interval menjave?

Kaj pa napenjalca?

Hvala za odgovore

A že ima 200Kkm?

Objavljeno

:blush::blush::blush:Svečke prispele, hotel menjat pa nastavek gedor, za svečke ni šel v odprtino... 

So mi zdej podrejal nastavek za dober 1mm, pa da vidimo

Objavljeno

Tudi meni blo zeeloo dolgcajt pozimi :yawn:...Sem mal "sešil" novo oblekco, staro pa shranil, če bi se kdaj spet moda obrnila. :smoke:

bmw-sprememba.jpg

Tudi meni blo zeeloo dolgcajt pozimi :yawn:...Sem mal "sešil" novo oblekco, staro pa shranil, če bi se kdaj spet moda obrnila. :smoke:

bmw-sprememba.jpg

Objavljeno
pred 6 minutami, robinhood pravi:

bmw-sprememba.jpg

bmw-sprememba.jpg

.

... a to sta bili dve zimi vmes ??? :kva2:

ps.

.... sicer pa ... si kanarčka lepo preoblekel ... :P

Objavljeno
pred 35 minutami, robinhood pravi:

bmw-sprememba.jpg

bmw-sprememba.jpg

(4) Vsako spremembo, ki vpliva na spremembo podatkov v prometnem dovoljenju (npr. tehnično spremembo, spremembo lastništva, prebivališča ali sedeža), je treba v 15 dneh prijaviti registracijski organizaciji. Prijavi spremembe mora lastnik registriranega vozila priložiti listine, s katerimi dokazuje spremembo. Če se sprememba lastništva dokazuje s pogodbo, sklenjeno med fizičnima osebama ali fizično in pravno osebo ali s komisijsko pogodbo, mora biti identiteta fizičnih oseb ugotovljena. Ugotovitev identitete fizičnih oseb opravi registracijska organizacija. Pri tem se na pogodbi preveri oziroma zapiše naslov stalnega prebivališča kupca ali začasnega prebivališča, če nima stalnega, EMŠO prodajalca in kupca ter identifikacijska številka vozila, ki je predmet spremembe lastništva.

(5) Z globo 200 eurov se kaznuje za prekršek lastnik vozila, ki ravna v nasprotju s prejšnjim odstavkom.

(1) Če se pri tehničnem pregledu vozila ugotovijo predelave ali spremembe na vozilu, opredeljene v 19. členu tega zakona, zaradi katerih se podatki v prometnem dovoljenju in v računalniških evidencah ne ujemajo z ugotovljenim stanjem vozila, se izda potrdilo o opravljenem tehničnem pregledu le na podlagi predhodno izvedenega postopka posamične odobritve v skladu s tem zakonom in ustreznega vpisa predelave ali spremembe v potrdilo o skladnosti oziroma v soglasje k registraciji.

Objavljeno

Še nisem slišal, da bi se kakšna kontrola prometa, ali pa carinik zapičil v barvo...sploh motorja? Tehničnega mam pa drugi mesec...in me rees zanima, če bojo pogruntali, da je v prometni drugačna barva...to me pa res zanima :)

Objavljeno
pred 13 minutami, robinhood pravi:

Še nisem slišal, da bi se kakšna kontrola prometa, ali pa carinik zapičil v barvo...sploh motorja? Tehničnega mam pa drugi mesec...in me rees zanima, če bojo pogruntali, da je v prometni drugačna barva...to me pa res zanima :)

sem imel sedež siv, sedaj imam črnega in sem imel tehničnega in pogledajo zavore, luči.... mogoče še gume in adijo...  :)

Objavljeno (popravljeno)

V naših koncih ima stric na tehničnih pregledih številke barve že vse v glavi tako, da močno dvomim ,da gre kar tako skozi je pa res da ne komplicira in brez problema vpiše novo barvo v prometno dovolenje.:)

Preizkusil  na sebi in to pri čisto novem skuterju , tovarniški papirji :book: ena barva  v praksi pa druga barva:whistle:

Za sedež pa ne bo kompliciral sem siguren ;)

Popravljeno . Popravil Mavti
Objavljeno
pred 3 urami, robinhood pravi:

Preveč si doma in premalo po svetu. Z barvami se ugotovi marsikateri prekršek ali pa kaznivo dejanje.

In ta barva ni tako majhna zadeva, kot ti misliš. V primeru kraje ali pa prometne nesreče se bo iskalo vozilo na podlagi podatkov v evidencah. Ali pa na podlagi izjav prič. Kar pa na koncu pomeni eno zmedo, če se podatki v evidencah ne ujemajo z barvo v realnosti. 

Objavljeno
Ob ‎15‎.‎3‎.‎2016 at 18:15, MiNa pravi:

A že ima 200Kkm?

Ne nima ,

ampak par ljudi je burno odreagiralo in s komentarji o napenjalcih in veriga opravičevalo svojo reakcijo, češ

kupit gs z 80000km je pa nesmisel, k je treba že ketne menat k se stegnejo, ker so šponarji za zamenat.....

Sam sem prvič slišim kaj takega, pa sem veliko prebral o teh motorjih, namreč mislim ga kupit, ampak po vseh meni nesmiselnih besedah sem se obrnil sem, kjer vem da si več kot en član lastijo ali pa so si lastili gs z vsaj 80000km ali celo dvakrat toliko, ali pa druge varjante s tem motorjem..

Kar se mi sanja o napenjalcih se mi za 1150 pa še to le za levega...pa še to ni nevem kaj.......

Objavljeno

Moj sosed je pred lansko sezono prišel z idejo, da bi mal pomenjala batne obročke, ležaje ipd. 1100gs, 200k km.

Sem mu odprl motor........in nazaj sestavil. Vse tipi topi. Preventivno sva zamenjala samo ketnco. Ima 220+, še zmer dela k violina :grupni:

Objavljeno
Pravkar, Ferrarist pravi:

Moj sosed je pred lansko sezono prišel z idejo, da bi mal pomenjala batne obročke, ležaje ipd. 1100gs, 200k km.

Sem mu odprl motor........in nazaj sestavil. Vse tipi topi. Preventivno sva zamenjala samo ketnco. Ima 220+, še zmer dela k violina :grupni:

po pričakovanjih

Objavljeno (popravljeno)
pred 13 urami, robinhood pravi:

pred 12 urami, solorider pravi:

sem imel sedež siv, sedaj imam črnega in sem imel tehničnega in pogledajo zavore, luči.... mogoče še gume in adijo...  :)

men so na fičkotu, pobrali prometno. Ker sem narisal ob strani bele črte, katere niso bile vpisane v prometno :(

Sam vpis pa nardiš na tehničnem, al je to dodatna barva lai sprememba barve

Popravljeno . Popravil DAMI34
  • Všeč mi je 2
Objavljeno
Ob ‎7‎.‎3‎.‎2016 at 17:27, Wakasaki pravi:

Potrebujem pomoč,

kako je pri gs-ih z verigo odmičnih gredi-boxer-?

Obstaja interval menjave?

Kaj pa napenjalca?

Hvala za odgovore

pred 5 urami, Wakasaki pravi:

Ne nima ,

ampak par ljudi je burno odreagiralo in s komentarji o napenjalcih in veriga opravičevalo svojo reakcijo, češ

kupit gs z 80000km je pa nesmisel, k je treba že ketne menat k se stegnejo, ker so šponarji za zamenat.....

Sam sem prvič slišim kaj takega, pa sem veliko prebral o teh motorjih, namreč mislim ga kupit, ampak po vseh meni nesmiselnih besedah sem se obrnil sem, kjer vem da si več kot en član lastijo ali pa so si lastili gs z vsaj 80000km ali celo dvakrat toliko, ali pa druge varjante s tem motorjem..

Kar se mi sanja o napenjalcih se mi za 1150 pa še to le za levega...pa še to ni nevem kaj.......

Kolikor jaz vem, ni predvidenega intervala menjave verige. Pri GS 1200 sta oba napenjalca hidravlična in načeloma prav tako ni potrebe po menjavi ali vzdrževanju, za razliko od prejšnjih modelov (110, 1150), ko pa so primeri, da so napenjalci res tu in tam "crkovali". Tisti so imeli notri še vzmeti v napenjalcih. Tudi platična vodila verig naj bi bila doživljenska. Je pa res, da včasih rabi hidravlični napenjalec ob zagonu nekaj časa, da se v njemu vzpostavi dovolj velik oljni pritisk (pritisk ustvarija motorno olje in oljna črpalka!) in takrat zna veriga malo zaropotati, vendar to ne pomeni, da ga je potrebno menjati.

Sicer pa moj R1200RT (99% enak agregat kot GS) jih ima sedaj na števcu cca. 186.000 km, pa o kaki menjavi verige odmičnih gredi, napenjalcev in ostalih zadevah zaenkrat ne razmišljam, ker še vse delal tipitop. No, trkam po lesu....:)

Skratka, zelo verjetno boš prej menjal kardanski drog kot napenjalca in verigi....govorim nažalost iz lastnih izkušenj :ras:

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 17 urami, skalaprava pravi:

Kolikor jaz vem, ni predvidenega intervala menjave verige. Pri GS 1200 sta oba napenjalca hidravlična in načeloma prav tako ni potrebe po menjavi ali vzdrževanju, za razliko od prejšnjih modelov (110, 1150), ko pa so primeri, da so napenjalci res tu in tam "crkovali". Tisti so imeli notri še vzmeti v napenjalcih. Tudi platična vodila verig naj bi bila doživljenska. Je pa res, da včasih rabi hidravlični napenjalec ob zagonu nekaj časa, da se v njemu vzpostavi dovolj velik oljni pritisk (pritisk ustvarija motorno olje in oljna črpalka!) in takrat zna veriga malo zaropotati, vendar to ne pomeni, da ga je potrebno menjati.

Sicer pa moj R1200RT (99% enak agregat kot GS) jih ima sedaj na števcu cca. 186.000 km, pa o kaki menjavi verige odmičnih gredi, napenjalcev in ostalih zadevah zaenkrat ne razmišljam, ker še vse delal tipitop. No, trkam po lesu....:)

Skratka, zelo verjetno boš prej menjal kardanski drog kot napenjalca in verigi....govorim nažalost iz lastnih izkušenj :ras:

iskreno hvala za res konkreten odgovor.

Vse mi je jasno oziroma tako sem si tudi predstavljal.

Sem mehanik z avtostroke vw škoda seat audi pa so mi zadeve sploh okoli verig in napenjalcev zelo poznane.

Pri svojem delu vidim, primer 3.0 V6 TDI v recimo vozilu audi A6 pri 500000km na verigi in drsnikih minimalni znaki obrabe.

Vem, da morda tu ni možno delati primerjave, ampak jasno pa mi je bilo, da ketna pri gs rt,...se ne more znucat pr80000km, seveda če je motor vsaj kdaj dobil servis,.....vsaj meni se tako zdi

hvala še enkrat

Objavljeno

No, ko že ravno omenjaš......moj Passat 1.9 TDI ima cca. 600.000km, pa motor še ni bil odpiran! (kilometri so skoraj vsi moji)

Skratka, če boš kupil GS-a z 80.000km ni nikakršne bojazni, pa še cena je takrat verjetno ugodna.

Objavljeno

Zdravo,

sosed je pred mesecem kupil gs1200 letnik 2006 s kao 52000 km. Včeraj naredi tehničnega in takoj gremo na furo, ko pa pridemo domov in parkira motor v garažo opazimo kapljico olja pod njem. Mislimo , da je le tesnilo pri vijaku za izpust olja a temu ni bilo tako saj olje tam ne pušča. Ugotovi se da, olje pušča tukaj.

20160318_183131.thumb.jpg.f024cbc29753fd

Olje se nabira in polzi iz levega utora na slili. Ali se je komu kaj takega že pripetilo?

lp, notranc

Objavljeno

To ste odstranili prednji plastični pokrov. Na sliki je videti, da je na eni strani tista vdolbina v bloku nekaj popravljena. Je to bilo že prej ali ste vi to premazali, ker to ravno normalno verjetno ni?

Objavljeno (popravljeno)

Ja pvc pokrov je odstranil, potem pa je sam nekaj mazal z nekim tekočim aluminijem.

Popravljeno . Popravil notranc
Objavljeno

Menjalnik je na drugi strani motorja, zadaj. Pod tem pokrovom je veriga za pogon pomožne gredi ki potem preko verig na zadnji strani poganja odmični gredi v glavi motorja.

attachment.php?attachmentid=130452&d=125

Pred "packanjem" z raznimi žaubami, bi bilo najprej za preverit tesnilo črnega pokrova na štiri torx vijake.

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Lahko pa tudi očistiš in laufaš brez motoja kje se najprej pojavi olje.

Je okoli jermenice suho?

Objavljeno

Pri torx vijakih je suho, olje solzi samo v levi vdolbini na sliki v levem notranjem kotu.

Znala bi biti kakšna mikro poka saj se olje pojavi le pri vročem motorju.

Lp,n

Objavljeno

Pokrov dol, in če je možnost lepo povarit s tig-om ;)

• Všeč mi je 2

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!